Забраниха продажба на билкови лекарства с неясен произход

В Европейския съюз от днес е в сила забрана за продажба на лечебни билки и други лекарствени средства с растителен произход без специално разрешително, съобщи ИТАР-ТАСС.

Обратно в новината

Коментари - Забраниха продажба на билкови лекарства с неясен произход | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Валери, не е грешка, а стратегия! Варненчик, "аспиринчето" е имуно-подтискащо средство (изследвания за Испанския грип). Гошо, 66776 и нали, близо сте до т.н. "десетка"! Шаман-шайене, като прочетеш трудовете на Ханеман и Бърнет в оригинал, тогава пак се обади, че в света 99% от сегашните т.н. "хомеопати" са фалш и лоша реклама!

Това, ако се приложи маса народ ще измре за нула време. Билките лекуват точно дадената болест и нямат нежелани странични ефекти. Синтетичните лекарствата също лекуват по бързо, но имат много странични ефекти и докарват на пациентите много други болести. Билките са еко, а лекарствата са синтетика, има огромна разлика между тях, нали? Почти всички болести са на генетична основа и трябват наноботи за лечението им. Всички известни лекари и лечители от време оно до сега са лекували повечето с билки. Нашите лекари задължително трябва да изучават билките, тяхното бране, съхранение и приложение, разбира се също и синтетичните лекарства. Сега се изписват лекарства за щяло и нещяло, а билки почти никакви. Докато не се обърнат нещата ще сме все така толкова болни. В България има толкова много билки, че ум да му зайде на човек, но политиката спрямо тях и лекарствата на билкова основа е почти никаква. Това е огромна стратегическа грешка от медицинска гледна точка.

kgb777kgb

Няма ли да се намери някой да ми каже едно лекарство , което лекува , повтарям лекува - няма такова !!! Всички облекчават симптомите , намаляват еди какво си , а всъщност това са успокоителни , които притъпяват болката , която е следствие , а не причина за болестта !!!

Това е най-отвратителната новина. Няма да стане!

Пореден успех за фармацевтичната мафия ! Завладяха цял континент. Следващата стъпка е директива за задължителен минимален годишен прием на нещо невинно - например аспирин - за "благото на хората". И изобщо какво значи билки с неясен произход ?!? Полянката трябва да е номерирана ли ? Някой може ли да посочи произхода на месата които ядем, например ?

Ясно. Някои дърти мастити производители вече не се котират много на пазара, затова грубо ще изблъскат с лакти същинската си конкуренция.

Трагедия, мислех че само на местно ниво искат да ни убият, но това доказа, че геноцида е по европейска поръчка. Ама както разбирам иде реч за забрана на продажбата в АПТЕКИ. Т.е. в плод зеленчука дали няма да ни продават билката под името подправка, както досега беше хранителна добавка???? А когато медицината те изпише като безнадежден, колко хора са оцеляли въпреки лекари, въпреки официални хапчета, само благодарение на билки, чайове и знахари. Честно казано не мисля, че тази директива ще има някакъв реален ефект, колкото ми изкорениха отела, ако да е забранено развъждането му от 1935та година, толкова и ще ме спрат да бера мащерка и жълт кантарион

А защо лицензът за билките струва скъпо? Понеже държавните чиновници, дето го издават, се озорят много докато ударят печата?! ЕС ни казва да живеем или да не живеем. Да бяха подгонили фармацевтичната мафия... Само дето марсиански грип още не е измислила.

Напред към "ясния" произход на хилядата вида хапчета на фармацефтичната индустрия. С нейна помощ и фараоните са оцеляли ха ха.

АМИ ДА, ЩЕ ГИ ЗАБРАНЯТ! ЛЕКАРСТВАТА УБИВАТ ХОРАТА, А ФАРМАЦЕФТИЧНАТА МАФИЯ ЩЕ ЗАКЪСА... ТА НАРОДЕ МИЛ, ЩЕ СИ БЕРЕМ САМИ БИЛКИТЕ, НО НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ И БИЛКИТЕ СА КОВАРНИ ПРИ ПРЕКАЛЕНА УПОТРЕБА.

В лекарски кабинети непрекъснато се изписват и хранителни добавки. Изписващите ги са във връзка с дистрибутори и аптеки- по понятни причини.

Време е да излизаме от ЕС. Те само забраняват- ракия да не се вари, сега билки да не се продават /трябва да си ги берем сами/. Скоро ще решат - български манджи да не се ядат.

как берат липовия цвят през лятото индобългарите, не бихте си купили...

Не ви трябват доктори, щото вземат скъпо, нито лекарства, щото струват скъпо...Вие сте моите хора! Вие ще ме направите известен и богат - хомеопат. Баси тъпото племе, дето сте!

Следва забраната на чесъна и лука! Да живеят всички фармацевтични компании по всичките земни кълбета!!!

Абе тия нормални ли са? Баси лобисткия закон! Значи за всякакви "хранителни добавки" като разни аминокиселини, някои от които са добити от ГМО-микроорганизми, да не минават през лекарствен контрол, сертификация и лицензиране - може, а за билките - не може! Искрено се надявам поне европейците да са в съзнание и да спрат тая дивотия! Иначе каква нелегална търговия ще се възцари, не е истина просто!

това е начин да купуваме все по-скапите лекарства и да пулним джобовете на монополистите.даява та друнка.боклук и отврат. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

естествено далаверата на фармацевтичната индустря е застрашена *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

фармацефттичната мафия е в апогея си. колко лекарства убиват или осакатяват малки и големи . дали тия убиици дават от тези лекарства и ваксини на децата си???? нека народа се замисли накаде го водят политиците които са в комбина с мафията.

Отиде ми авантата от пласиране на "хранителни добавки" и др. нововъведения на родната сива фармацевтична промишленост и частни предприятийца..

Между другото-четох интервю на българин,който отишъл на излет в САЩ с негов познат.Нашенецът поискал да си набере някакви билки,но американецът то спрял,защото билките били на щата и имало солени глоби за бране...Те това ни чака май...

Баситъпнята! А чубрица ще се продава ли в супера! Защото, аз я използвам като чай против зъбобол (докато се съмне и намеря зъболекар).

Фармацефтичните гиганти имат 10% печалба от брутния световен продукт.Това е някакво огромно число.Не мога да твърдя с сигурност, но това е повече от печалбата от търговията с оръжие, наркотици, проституция и други, за които се сетите взети поотделно разбира се.

kgb777kgb

Вземи ги заедно , пак няма да сбъркаш !!!

Сигурно има начин да се заобиколи законът, като продават билките като чай или подправки и то в магазините за хранителни стоки.

Специален лиценз срещу $200 000? Валутата в ЕС не беше ли Евро?

Тъй, тъй ама лиценза кой го държи,а?

kgb777kgb

Как си мислите , че фармацевтичната промешленост изкарва МИЛИАРДИ ? - ето така ! Забранява всичко , което лекува , евтино е или хората могат да си го набавят от природата без да плащат ! Честито на печелившите , айде сега пак се наредете пред аптеките да си купите нещо , което успокоява и дрън-дрън , но НЕ ЛЕКУВА !!!

Моля, поправете заглавието - "Забраниха продажбаТА"

Фармацефтичните концерни си купуват закони !!! Ще се лекувате само с изкуствено създадени отрови, никакви билки !!!

По-добре билков препарат без разрешително отколкото някакво скапано лекарство с разрешително, на което ако прочетете страничните ефекти и ще се самоубиете съвсем доброволно.

Ще ми забранят ама на куково лято! Ще си купя каквото аз искам, защото винаги има начин.

Абе другари и другарки от централата на ЕС - що не си ебете майката ?!

Живея в гората и ще се лекувам от нея, и бас- 100 пъти по-ефективно!

Много просто - ще си ги купуваме от Сърбия!

Никой не може да ми каже с какво ще се лекувам. Винаги съм ползвал билки, и винаги ще ползвам, ако ще целия европейски съвет да ми се изсипе в двора да ми предлагат гнусните си антибиотици. Ама така е, честито на печелифшите корпорации, до някоя година и ГМО-то ще вкарат официално, зер Монсанто няма да остава по-назад. За какъв чеп ни е този ЕС, някой може ли да ми каже една-единствена полза от него, освен че определени фирмии лица се нагушиха яко с евро-пари???

геноцид

така е в ЕС - еврейския съюз! овцете ще се тъпчат само с отровата която чифутите кажат че била лекарство! да ви е честито!

Както винаги, Ганю не признава никакви наредби, науки, знания и т.н. Каквото баба знае, това си бае! Накратко: "Он че ми каже той на мене!" Между другото, на грамотен език се пише: Забраниха продажбаТА на...!

Със тая здравна реформа по-добре да се връщаме в 16 век и да се лекуваме с билки!

Безкрайно гадно и комерсиално. Няма ли кой да тури на място алчните фармацевтични концерни, под чийто диктат е взето явно това решение ?! Безмерната лакомия ще затрие света.

И аз мисля, че лакомията ще погуби човечеството! Или ще направим крачка на зад или ще си отидем!

Значи, успяха изродите - евробюрократи да изгласуват и тази глупост! По-точно - фармацевтичните концерни добре са си платили и опекли цялата работа - от седем години лобиране, спонсориране на пътешествия до Индия и Тайланд с пълна програма в масажните салони за проверка на съмнителните качества на азиатските билки -и ето ти резултат - откак се помним българинът се е лекувал с нашите фантастични билки, а сега вече - не може! Защо ли още седим в тоя продажен лицемерен клуб на дърти педофили, който ни затрупва с все по-абсурдни забрани?!

:) не знам какво да ти кажа. Редовно се изказваш неподготвена... Не пише "Забраняват да се лекува с....", а "...забраняват да се продават в аптеки и специализирани магазини..." Винаги ли четеш на диагонал? В случая от една страна идеята е "Да се спрат псевдо билките" или т.нар. "хранителни добавки", които не винаги имат лечебен ефект. Не изключвам и лобиране от фармацевтичните компании, но така или иначе ако искаш да се лекуваш с билки, лекувай се. Отиваш в гората, намираш си и се лекуваш... Отделно на пазарите се продават сушени билки. Тях надали ще ги гони някой.

Ти май четеш като дявола евангелието - не пише "да се спрат съмнителните" , да се спрат лечебните билки и препарати от тях. Покрай сухото да иде и суровото. Напротив - щеше да има резон твоята теза, ако бяха забранили препаратите от уж билкова основа, но тук забраната е директно и за самите билки. Остава ти само да се тъпше яко с химията на концерните. Честито.

Абе, читател неокастрен, я пак погледни колко струва регистрацията на един такъв препарат, за да не е вече "съмнителен" и колко - на една аптека, която иска да ги продава, пък след това ми разправяй! А ако искам не да се лекувам, а просто да си пия някои неща, които се правят точно в Индия и са много добри, без да са платили на ЕС 200 хилки в евро за регистрация, за да не се разболявам и да не гълтам химическите им отрови, тогава какво?! Аз ли да тичам до индийските джунгли да си бера тревички и плодчета от 19 вида растения, или може евентуално да си ги купя като човек от кварталната аптека, където ги доставят в момента?! Тия евродупетати всичките са с байпаси, с диабети, с очила по над 5 диоптъра, със свръхестествени диети за алергичните си телеса ... а аз не искам да се скапвам като тях! Много добре съм си подготвена и знам за какво става дума, затова още повече ме е яд, че подписахме един йезуитски договор, без да го четем, и сега дори уникалните български билки като мурсалския чай, котешкия нокът и чубрицата трябва да се "регистрират" за неброени пари в техните нахални лаборатории!

Е точно за такива тъпанари като тебе създадоха еврейския съюз, но защо и ние да страдаме!

Седим в ЕС защото те така искат (такса на година-600мил., а глоби-500мил. , колко сме получили по проекти и колко сме върнали?), защото знаят по-добре от нас колко са ни некадърни управпиците.

На мен ЕС няма да може да наложи никакви санкции. Да си гледат работа тези ненормални. Хората ще берат сами билки. Слава богу, че не са затворили, не са заградили още планините ни и горите. А могат и това да направят.

Не им давай ИДЕИ ;)