Лекари от ВМА откриха важен детайл за COVID-19 при спешна операция на болен

Екипът медици е спасил мъж от ампутация на крака, но са били нужни високи дози кръворазреждащи средства

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма такова нещо.Проф.д-р.доц.акад (последният да затвори вратата) МанГъзъров каза, че е грипче.Те сега докторите на очите си и лабораторните резултати ли да вярват или на светилото Мангизиров?

Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com

Не, искам на тебе да ти го набутам навсякъде и да те разпоря да престанеш да спамиш навсякъде....

Ако видиш на живо тая Лиса къв брадат инфлуенсър е.....

Това отдавна се коментира в науните среди и се водят проучвания за използване на стандартни срещу високи дози хепарин за да се докаже ефективноста им при Ковид

страхотна работа! И явно българите не са чак толкова неграмотни, колкото ги изкарват напоследък, умеят да четат и да си правят изводи. Лошото е, че действат първосигнално и затова щурмуваха аптеките и изкупиха антикоагуланти и какво ли още не. Хора, мислете, плащате здравни осигуровки, кучета я яли тази държава, ако скоро се наложи с нашите си запаси да влизаме в болница, осъзнайте се!!!

Проф. Кузман Гиров .... невероятен лекар и безупречен професионалист. Да бъде жив и здрав още дълго време, за да помага на хората!!!

Браво на медиците от ВМА - СОФИЯ Предлагаме ВМА СОФИЯ да стане изцяло covid Болница за София и да поеме цялата спешност. Здравния и Военния министъри да вземат решение за смяна статута на ВМА. Военните от ВМА не могат да оспорят такива заповед. Ще я изпълнят.

Сякаш са пъхнали болните в микровълнова, че така се сгъстява кръвта им, като сварена. като казах микровълнова се сетих за 5G

Сега настройват предавателите. Някъде мощността идва в повече, води до летален изход и за да го обяснят измислиха пандемията. Като синхронизират мощността да не предизвиква сгъстяване на кръвта, Ковид ще изчезне...

(Заб: За да видите съдържанието в линковете ми си копираите целият им ред и го поставете в адресното поле на барузъра си и клик за старт) ИТАЛИАНСКИ ПРОБИВ С БЪЛГАРСКО ПОДОБРЕНИЕ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА КОВИД И ГРИП. https://bit.ly/LechenieKovid Коронавирус – “експертите“ знаят, но няма да ви кажат, какво може да ви спаси живота https://bit.ly/3kqQHY2 Факти за грипните ваксини, които се крият от обществеността https://bit.ly/3dUULNS Всичко, което НЕ трябваше да знаете за ваксините https://bit.ly/35J0oen

"Но нещо много важно ни направи впечатление - пациентът не се повлияваше от стандартните дозировки на кръворазреждащи медикаменти". "И заради това му наляхме още! Никой не би се сетил, методиката вече я пуснахме за патент.".

Открили сте топлата вода. От месеци се пише че вируса води до образуване на тромби и съсиреци

Ама а вземи прочети какво всъщност е откритието а? Не можеш да анализираш 3 реда текст тръгнал си мнение да даваш!

Какво да чете ? Нещо което се лекува с 1 аспирин на ден и цитронада го изкарахте пандемията на века .

Конспираторче смотано, да си вдигнеш наглия неграмотен задник и да отидеш в пълните ковид отделения да им го обясниш! Ако не млъквай и да не си си отворил устата повече да разпространяваш НАГЛИ ЛЪЖИ!

А ако започнат и аутопсии да правят ще научат още повече за COVID-19.

Аутопсии се правят от доста време и има доволно много открития!

Мислех, че са забранени. Откога са разрешени?

Всичко, което шибаните китайци произвеждат е боклук, но този вирус са го докарали много майсторски. Света трябва да им благодари с десетина ядрени ракети.

Каквото и да говорите китайците се справиха с вируса най-добре от всички. Самият факт, че имат капацитета да тестват милиони хора на ден, трябва да ви говори нещо. Ако ли не ...няма кой да ви помогне

ВМА живее все още в ерата на късния социализъм.. показност и ПР, а постиженията като на "група съветски учени"

Нищо не разбрах от статиятаКое е важното заключение, до което са стигнали? Че кръвта се съсирва? Че се образуват тромби? Ама това не е ново! Като прочетох заглавието си помислих,че са открили нещо ново и невиждано досега,никъде в света и свързано с Covid

Похвално за усилията и спасения крайник на човека, а и самия човек. Това с разреждането на кръвта го публикуваха преди 6 месеца сигурно. Неслучайно смъртността е намаляла, вероятно и заради това.

Аз пък не мога да разбера като не можеш да разбереш три реда текст защо коментираш? Или прочете само заглавието и дойде да се изкажеш колко ги НЕ разбираш нещата? Айде пак прочети и ако пак не разбираш какво е откритието не коментирай повече! Жокер - написано е ясно какво са открили!

Чети по внимателно и без да мислиш. Открили са алгоритъм.

Ти и трябва. Гледай си Фермата и не си мъчи мозъка с не ще, които не са за теб.

Тромбоните как се чистят не знам. Но за да свалиш кръвното има много прост начин - пий лимон. Той е диуретик - води до пикаене и намалява водата в тялото, и съответно в кръвоносните съдове, и съответно намалява кръвното. Ползват го например щангисти да си влезнат в категориите. Ако се прекалява, може да припаднеш от ниско кръвно. Не е реално отслабване.

Тулуп, ако на човек със запушени артерии му свалиш кръвното, той може да умре от запушването. Тук не става дума за здрави и прави щангисти, а за хора на умирачка.

И каква е връзката между твоята лимонова рецепта и статията? Е така да кажеш нещо?

А този пациенти слууучааааайно да бил бездомник с измръзнал крайник, на който без проблем са му приложили опасно и тестово лечение?

И каква е връзката между твоето велико заключение и написаното в статията? И какво е експерименталното лечение? Въобще прочете ли статията или и ти като "познавачите" нагоре много искаш да се отбележиш в коментарите?

Мангозов крака реже, а Мангъров е в Щаба. Ръце не цапа.

Исках да кажа "статии" се получават, когато ПР-и със съмнителни знания по медицина и български език пишат текстове вместо журналисти. Дир, защо им публикувате глупостите без преработка? Това беше мъчение да се прочете. Важната информация е точно 3 реда.

Майка Ви да еба лъжци и близачи на еврейски гъзове, КАК ДОКАЗАХТЕ COVID инфекция, като още НИКОЙ на света, повтарям, НИКОЙ, не е изолирал антитяло? ИЗРОДИ, ще горите в АДА, за лъжите и гаврата с човеците на тази планета. ЕВРЕЙСКИ ИЗРОДИ, Вие сте смъртни, не сте богове, на каквито се правите!

не кълни, приятелю и те са измамени; никой не може сам да се опази, знаеш от кого; а изкушенията не са нито явни, нито лесни за устояване ... другото е вярно - няма болен от въпросната измишльотина; има я, но е нищожна, като сила;

Хапчетата! Веднага!

Човече (1984...), не си добре!

Как може да си толкова кух? Ще ми разкажеш ли?

Най-обикновен РАСИСТ конспиратор! Трийте ги тия бе, не им давайте трибуна на болните души!

Айде да се прибираш на леглото си в 4-та стая 2-ро легло, че не знам дали ще хванеш коронсавирус,ама лошия чичко санитар много ще те бие...Че може и отзад да ти посегне ако много не слушкаш.

Много добре.Просто се питам кой е бил пациента за когото са положени такива самоотвержени грижи.Защото е сигурно, че не е бил бай Пешо от Долно нанагорнище

Единия нагоре вика сигурно е бил бездомник, този тук се съмнява че е некой министър .......

Тук е пълно с откачалки.

Много добре.Просто се питам кой е бил пациента за когото са положени такива самоотвержени грижи.Защото е сигурно, че не е бил бай Пешо от Долно нанагорнище

Може да е точно бай Пешо, лекуван с експериментална цел в името на науката и бъдещите академични титли, основани на неговия случай.

А може и да се научиш да четеш и да разбираш текст?

Това е доказано вече Затова един от симптомите е пулмонална емболия на Covid С първична презентация,защото кръвта в с склонност да се съсирва и затова и пациента най вероятно да в получил този тромб Както и да е поздравление за екипа от ВМА

колкото пърхутът ще ти засили мигрената, толкова и ковида - белодробните патологии ........... https://www.youtube.com/watch?v=AiieQAMdTYg https://www.youtube.com/watch?v=iExnHiJuTdY https://www.facebook.com/okodavidi/videos/530026064320951/ https://www.youtube.com/watch?timecontinue=1&v=ED9ZXxgXM4A&feature=emblogo https://thebulgariantimes.com/%d0%9f%d1%80%d0%be%d1%84%d0%b5%d1%81%d0%be%d1%80-%d0%a1%d1%82%d0%b5%d1%84%d0%b0%d0%bd%d0%be-%d0%9c%d0%be%d0%bd%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%b8-%d0%bd%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%bf%d0%b0%d1%82/ https://www.youtube.com/watch?v=GCZAWQ-Idj4 https://www.facebook.com/beh.gov/videos/603550370513889/?story_fbid=2929429633818296&id=477605479000736 https://www.facebook.com/CYBERARMY3301/videos/658655661747496/ КОРОНАВИРУСЪТ Е ИЗМАМА - Д-р Рашид Бутар: Остеопатичен лекар, специалист по обща хирургия и спешна медицина, ЕКС бригаден хирург и директор на Спешна медицина в армията на САЩ. Истински лидер в областта на здравеопазването и медицинската наука. Д-р Бутар представя убедителен аргумент за манипулацията COVID-19. Всичко, което ни казват за коронавируса, е лъжа!

Не случайно има толкова много вицове за Иванчо!

Иванчо, не си прав. Като не си виждал слон не значи, че го няма. Covid19 има, наистина.

Айде поредното ю-туба конспираторче което ще "пробужда" народа и ще спасява света от маските ........ Аве махайте ги тия бе!

Демек, аспирина действа добре....Алелуя! Еврика! Това лекари ли са или....

То и хепарина се смяташе, че действа добре. Тъпчеха го масово в Италия пролетта, докато не разбраха, че част от смъртността е баш от него.

Тъп си селчо! Като опреш до лекарите обаче, ще пищиш: СПАСЕТЕ МЕ! ПА-ЛЯ-ЧО!

колкото пъти опирах, толкова пъти се на....ираха не съм против медицината, но съм тотално против превръщането й в долна търговия, печалбарство .... за съжаление, факт е че голяма част от днешните лекари са нищо и никакви търговци

Пищиш, защото не ти обръщат внимание, а това им е работата - дълг! Иначе нямаше да пищиш!

За съжаление аспирана има много малък антикоаголантен ефект. Като дори и да увеличиш дозата аспирин, ефекта не се повишава. Затова бъди сигурен в болницата не ползват аспирин за такива цели. А както споделят докторите, дори тяхната тежка артилерия в нормални количества не е подействала и се е наложило доста сериозна бомбандировка с антикоаголанти. С аспирина все едно си въоръжен с Макаров, пък ти си среляй ....

Изводът от повечето коментари е по-страшен от Ковид инфекцията. Живеем в стадо от пълни дебили, дебелокожи и безмозъчни същества. Отчайващо е...

Готиното е, че в това са убедени абсолютно всички коментиращи, независимо от тезата,която застъпват. :)

Напротив. Хората,които имат респект от инфекцията проявяват съчуствие и избягват да пиша цинизми и обидди. Мангъровците са крайно агресивни и нападателни например. Има едни конспиратори, които се изживяват като венеца на човешкия разум...

многословно и драматично описана рутинна операция за отстраняване на трамб едвали е имало значение дали пациента и с ковид или не екипа си е знаел работата и я е свършил както трябва, което не означава, че пациента няма да отпътува от ковид, и после роднинитему да твърдят, че операцията го е убила и да съдят този екип

статия в стил ЕЖК ( една жена каза)

Великани. Това е.

Хората правят каквото могат. Стига сте ги плюли. За сегашната ситуация най-малко са виновни лекарите ,които са на терен, в окото на бурята. Всеки спасен човек е успех.

Открили бил, автора на вратата ли е подслушвал, или докторите са му се обадили да споделят? Очаквам да се публикува веднага в Nature и довечера да го чуя по ARD.

Обикновен идиот! Без извинение! Даже няма да разбереш защо....

Напомня ми на: "Всичко чичко туй видял,дал го във букварче,взел си хонорарче"

Като са открили да публикуват резултатите в престижно списание тогава.

Браво на лекарите !!!! Иска се смелост да започнеш операция на такъв пациент ,както и да прилагаш нестандартни дози от какъвто и да е медикамент. Колко от коментиращите ще смеят да доближат някой с covid ,камо ли да го оперират. Всички са смели само на думи. Хайде бъдете всички живи и здрави

И до кога с тези кръворазреждащи?Няма ли опасност да кръвне от всякъде,вярно докато е при вас ще е ОК ,ами после?

После ще е преборил Ковид-а и дозите ще намалеят или спрат... логично.

Ще го пишат успешно излекуван. Ще го изпишат с фанфари и месец след това като кихне ще изкърви отнякъде. Ма туй в новините не го чакайте.

Открили са нещо ново на кукуво лято. Когато има значим възпалителен процес и обезводняване, кръвта същата ли е като при планова операция или при отсъствие на съпътстващи състояния? Не е. Какво очакват тогава? Кога за последно са правили тромбектомия при масивна двустранна пневмония? Явно че не може да е ежедневна практика. И стига вече с този ковид....

И как разбра че има обезводняване? Викаш дори една банка физиологичен разтвор не са му закачили направо от улицата на масата......

пак ракийка. А с ракията как е. Разрежда ли добре кръвта, помага ли като дизинфектант. Щото Тръмпя каза белина, ма аз пием ракия. Хахахахха. Някакви италианци бяха писали, че тези съсиреци в същност бактерия ги причинява, а не самия вирус. По-скоро вируса само отварял пътя на бактерията. Знам ли. Всеки пише всичко. Даже и аз вероятно сега пиша жълтини, но още като прочетох тогава писаниците бях решил, че може да има зрънце истина. Аутопсии. Трябват аутопсии и микробиологична лаборатория. Ама СЗО не дава. Що ли? Нашите лекари сега донякъде потвърждават тази теория.

Ся по принцип казваш логични неща но СЗО отдавна вече не се занимава с аутопсиите и такива се правят почти ан всякъде където има подготвени екипи включително и в БГ. Но и да направиш пак не всичко ти става ясно просто защото си разпарчутил трупа на клетия човек.....

Новина е когато някой си свърши работата!!!???? Иначе сме солидарни в далаверите ......

Абе чети бе, четииииии!!!! Барем разбереш каква е новината!

Погрижили сте се за един болен, а за колко още не сте... Трябва ли това изобщо да е новина? Гледайте си по-съвестно работата и спрете да се засягате, когато ви попитат за Хипократовата клетва!

Не е ли важно, че са идентифициарли нещо важно за група болни? Разбира се, че е важно. За това се пишат научни трудове и се публикуват! Да, има нужда да се знае, че лекарите са мислещи същества, които повече помагат отколкото да вредят.

Интересно наблюдение е че ефектът на редовни дози с антикоагулантни лекарства не е същият като при здрави хора!

оооофффффф, моооофффффф, не смяташ ли, че това е далеч от научен труд??? За PR дали си чувал и изобщо можеш ли да отсяваш информацията?

а защо изобщо да се грижат за такива като тебе, ако пукнеш нещо ще се промени ли?

Колкото и от твоята липса, ама ме занимаваш със съществуването си!

Аве ей нахалник, ти какъв си им на тези хора та ще им държиш сметка? Ти направил ли си нещо поне за един човек, не да му спасиш живота ами поне да го нахраниш? Я млъквайте наглеци такива!

Най-после добра новина! Браво, имаме страхотни лекари!

от написаното та викаш браво? Напротив ,тревожна констатация...която дали е индивидуалност или е общовалидна не знаем То да не е безобидно да се взимат високи дози антикоагуланти...

а бе важното е да викаш браво, като че ли тва помага!!!

Ко, каза баби?

БРАВО! Зверове, български ЛЪВОВЕ!

Загубена работа, пуснете всички ученици вкъщи, тия само разнасят заразата вкъщи и се разболяват сумата хора, баби и дядовци, които не излизат от вкъщи от страх, а какво се оказва от училище заразата стига до къщите ни. Днес в магазина влизат децата от училище да накупят нещо за обяд и познайте един върху друг без дистанция аве луда работа и после болни вкъщи

Децата трябва да си ходят на училище

И на какво се учат в тази обстановка - да са вампири и мародери ... да не им пука от нищо , да нямат никаква отговорност и солидарност. ВСИЧКИ ДА СА ИМ ДЛЪЖНИ - ВСИЧКО ДА ИМ ПОЗВОЛЕНО... ЩЕ ВИДИТЕ СРЕЗУЛТАТАТ СЛЕД 10 години!

Стига с тия дъртаци

И ти ще станеш дъртак някой ден.

Значи явно няма да стане дядка - щото измисления вирус ще избие всички

Браво на лекарите!!!! Чудесна новина!!!

каква е новината? че и лекарите трябва да работят ли???