Легендарен руски разузнавач почина на 103-годишна възраст

Алексей Ботян е ръководил операцията по спасяването на полския град Краков от унищожение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

още има достойни българи..ха.ха.ха Вандали са повредили братската могила на Съветската армия, разположен в софийския квартал "Лозенец". Според кореспондента на ТАСС вандалите са повредили скулптурните изображения на съветски войници и елементи от държавните символи на СССР върху мраморни барелефи,

Поклон, вечна слава- героите не умират!

Краков е спасен, Аушвиц е освободен, за Полша са загинали 630 000 бойци на Червената армия. Като гледам как поляците се държат в момента започвам да си мисля, че не е трябвало да се правят всички тия неща.

"Храни куче, за да те лае" На всички освободени държави, още когато вървели боевете, СССР е помагал с храна и жито. Безплатно. Не е като по лендлиз, когато на американци се плащаше с платина и злато. Това нарочно често се скрива, макар че отдавна известно, че без финансов интерес САЩ няма да мръднат пръста

Еми нали точно затова Полша започва войната - за да обърне Европа срещу СССР/Русия - вечния враг. Е... после се получава уйде коньо у ряката и дълго време поляците не можеха да дрънкат глупости. Е... сега вече пак могат. Лошото беше, че западняците се биха с поляците срещу Германия и след войната им беше неудобно да кажат истината за Полша. (Почти същото може да се каже и за Франция) За нас, пък, Полша беше братска социалистическа страна и също не можеше да се каже истината за Полша. И така - за 70 години Полша реши, че ѝ се е разминало и пак почна с простотиите. Ама тоз път, комай, ще ѝ го наблъскат четвъртит отсекъде. Нещо никой вече не долюбва поляците и ги търпят само, за да ги насъскват срещу Русия. Ама то е до време.

Е такова нещо не бях виждал и чувал - граждански договор към КГБ? Това е много интересно защото "Характерно за гражданския договор, е че страните по него са равнопоставени. Съществено различие с трудовия договор, където страните са в йерархична зависимост.". КГБ ще се окаже много демократична институция май..

Чел е лекции към някой институт, затова е бил на граждански договор.

Той е бил на фронт, участвал е в боевете и буквално са го иззели оттам и след това са го пратили в Полша

Поради изключителните му далновидност, смелост и бързина още по време на войната са го нарекли с прозвището "Вихър" /мнозина са чували за майор Вихър, който последствие е полковник Вихър/.

Good!

Двойно!

Randall_Zwinge

Амче помисли - човекът доживял 103 в уважение, починал тихо и критко и го погребали с почести. А тоя физически го онождат секи божи ден. Знам ли... Аз бих предпочел просто да си пукна...

ьхъ, само дето в краков не е много комфортво да гавариш па российски, а немците нямат никакъв проблем

ами то едно добро не се остава ненаказано. Полските затворници в концлагери освобождала съветската армия, София от бомбардировки в крайна сметка отърва Сталин. Но пък сега виждам че съветската армия май трябваше да остави германците да свършат работа, както и Сталин да не пречи на Чърчил да направи от София картофено поле. Може тогава би светнало на такива като тебе.

ти за общия парад на вермахта и червената армия на среде полша по случай капитолацията ан полската армия чувал ли си? не си?? ми намери си го филмчето, пусни си го и ще видиш и чуеш каква братска любов е било !

Ако не беше лендлийза ватенките щяха да са натикани чак в чукотка. Даже копчетата за ватенките им са били с щампа MADE IN USA.

Абе за копчетата не знам, ама твоят мозък със сигурност е с такава щампа. И от другата страна "БРАКУВАНО".

Тъпа си моме.

Абе не знам за Краков... Аз не съм много добре с езиците, а на немски знам само Ich spreche kein Deutsch - много важно нещо за знаене. В германските магазини се оправям на английски... доколкото може. И често ми се случва да се мъча с някой шваба, който знае английски по-малко и от мен, който, като разбере, че съм от България, току вземе, че се развика и от някъде долети някое младо немкинче, което ме заговаря на съвършен руски. Не че руския го знам по-добре от английския, таквос, ама... И не знам що си мислят, че като съм от България, трябва да занам руски... Та... хората в Европа масово учат руски. Особено по-младите.

ти си просто луд темерут.

"Легендарният "руски" разузнавач" нямя нищо общо с днешна Империалистическа Русия, освен, че е починал там! Той е СЪВЕТСКИ разузнавач! Руснаците са царе да си приписват чужди заслуги!

Не забравяй, че официално правоприемник на СССР е днешната РФ, а не някоя от другите бивши съветски републики! Така че, в случая руснаците не си приписват чужди заслуги....

щом така казваш СССР ни дължат 85 милиарда долара за откраднатия уран ,26 тона злато откраднато 1959г за да се "пази" от американците, цялата реколта отиваше безплатно събирана от детски бригади в ССР и нашите магазини празни...и още..и още..

Империалистическа страна приемник на Комунистическа!????? Мухахахахахаха! Кво е правоприела! "Цап-царап", както каза другаря Путин! Може ли бандит и крадец от световен мащаб, да бъде правоприемник на честни хора? Ти ти не си наред с главата!

самата Червена армия 80% не е била от руснаци, ама само на руснаците е позволено да си анексират заслугите и благата след окупацията на половин Европа.. Да не забравяме когато сме били с Германия няма македонска нация(тя е измислена от Москва,Белград и нашите от БКП) и България е била на три морета.

За Македония е така. Ама с тия 80 %...

На 103 годишна възрат. Баш руски си е бил...

Този си е герой за съветските окупатори.. А нашите мазохисти които служат на руските си господари що ли му се възхищават като е причина да убиват негови родители ,приятели и сънародници.?!?!

Обаче през 1939г руснаците му ебаха майката. Мръсни варвари, барабар с Джуджан.

През 1939 година СССР си върна окупираните през 1920 година от Полша територии.

За сметка на това пък руснаците гледат отстрани без да се намесват как немците потушават варшавското възстание и избиват няколко стотин хиляди поляци.

А това че поляците екзекутират изпратените от руснаците офицери за свръзка и координиране на общи действия къде го забрави, а това че вдигналите Въстанието от Лондон изпращат само директиви докато руснаците прехвърлят през Висла храна и оръжие не щеш да си го спомниш нали-)

Май бъркаш кой е хвърлял оръжие и припаси. Ушанка ебана

Всъщност т.н. "Варшавско въстание" е операция на Лондон, целяща да бъде овладяна столицата на окупирана Полша преди там да дойде Червената армия, защото това ще закрепи влиянието на Лондон на тези територии от Европа след края на войната. Когато обаче, въстанието се проваля Лондон лансира пропагандната теза, че Москва не е помогнала на "въстанието" и затова то се проваля!

Наистина. Поляците и до днес не могат да простят на Сталин, че не е изпратил 400 000 съветски войници да умрат заради зле подготвеното и прибързано Варшавско въстание. И по тази причина са загинали около 250 000 поляка. Наистина какво са животите да едни нищо и никакви 400 000 руснака през безценните 250 000 поляка. Лоши руснаци, лоши...

Щирлиц?

Поклон, истински герой а не холивудски.

като се поклониш не забравяй да свалиш гащи ,да се намажеш с вазелин и да се покланяш в гръб..хъ.ха.ха

и какво трябва да му плача ли..ха.ха а Колко поляци избиха руснаците?

Руснаците екзекутираха само поляците избивали руснаци-)

Бог да го прости ! Този човек е спасил Краков от взривяване от Хитлеристите ! Поляците трябва да му се поклонят за спасяването на Краков !

Отново митове и легенди за консумация от пролетариата.

Поклон!

Kenn1111

Като им гледам държанието на поляците днес е трябвало да ги остави немците да си свършат работата.