Лавров: САЩ установяват нов световен ред по закона на джунглата

Вашингтон с ентусиазъм създава образа на "милитаристката Русия", заяви външният министър

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

россия сигурно е превзела една шеста от сушата чрез свирня на балалайка и потропване на казачок а российските войски в крим, украина, грузия, молдова и във всички "свободни" субекти на федерацията са там от любов към местните нрави и обичаи!

Хамериканци напълниха Крим със зелени човечета и го отнеха от Украйна. Нова не им беше достатъчно и нападнаха още две украински области. В същото време ООН си траят и обвиняват невинните руснаци. Подлеци.

Крим никога не е бил част от Украйна. Всъщност, исторически погледнато, над 70% от земите на днешна Украйна са били подарени от руския цар и различни комунистически лидери. Специално Крим е бил прехвърлен чисто административно към Украйна, от Никита Хрушчов през 1954г. Самите кримчани през 1992г се опитват да обявят независимост, но западните "демокрации" не признават свободния избор на жителите на полуострова. Та, аре първо се запознай с историческите факти, после се напъвай. Въпреки, че с IQ от 60 е разбираемо да ти е трудно.

Крим не е руски бе Лавров. Какви са тия руски закони на джунглата?

Ми, кога руснаците са твърдяли нещо различно? Крим в момента е независима република, част от руската федерация. Но, не са част от Русия. В тоя ред на мисли, я разкажи защо 1992г западните "демокрации" отказаха правото на самоопределение на кримчани и не им зачетоха правото на независимост от Украйна?

Руският ред сме го виждали и сега го виждаме в Сирия и Венецуела. А окупацията на 3 територии в Украйна, е все едно Сащ да окупират Мексико или Канада.Тоя своеволен азиатски средновековен касаплък ли да харесваме.

Не си Рускиня, а някой резняк. Абе защо така ви боли за брадатите джихадисти в Сирия, а не ви боли за християните там?

Кур за ссср най жалката държава и за булгаристана

Абсолютно вярно !

Пълен смешник си Лавров! Със САЩ сте си един дол дренки. Трябва ли сега чешкия, унгарския или полския външен министър да излязат с лек коментар по тема добрите съветски войни как освобождават Прага от бунтовници - терористи ... Попитайте и поляците за генерал Радецки - те много го "обичат". Добре поне, че сте ни освободили от турците, че поне да имате едно нещо във ваша полза. ВСВ сте загубили 20 милиона заради параноята на Сталин, който е избил всички кадърни хора в Русия (даже се говори за числото 30 милиона), за да не се намери някой по-умен от него и да му спретне един преврат ... А вие като спазвате международните договори, г-н Лавров, защо анексирахте Крим?

Повечето пушешти изобщо не са преживяли времето на Студенат авойна и не са наясно със ситуацията! Тръмп се опитва да играя така както играеше Рейгън! По точно Рейгън беше актьора, а зад него стояха граждани на САЩ които мразеха социализма! Мразеха хората които са различни от тях! Сега САЩ се опитав с Тръмп да върти същия номер, същата игра!

И така да е, лавров, както ти казваш, пак вие ще сте тези дето ще фалирате и изчезнете от световната карта. Имате опит, дето се вика...

те няма да фалират, ама ние ще изчезнем!

Всъщност да, точно СССР започна Втората Световна Война, в комплект с другия психо-изрод Хитлер. Просто млъкнете, бензинджийски орки, и се опитайте да не умирате от глад в 21 век. Бива, бива наглост руска, ама...

Schilo

Айде бе, ВСВ започна с ограбването на територии на Чехословакия. И разделени между Полша и Германия. Всъщност, пактът Рибентроп-Молотов е последния на сключените договори на Германия с други държави- Великобритания, Франция, Полша...

Даже немците искали някакъв проход, за да стигат часта в Словакия, който поляците не им дават и това е причината за войната.

А за Първата световна кой руснак ще обвиниш? За Кримската война, наречена Нулевата световна, кой руснак е виновен? За колониалните войни по света, кой руснак е виновен?

и султана не е посмял да вземе нивите на дядо ми. виж за пияндурниците няма свети неща. Времето обаче измете изродените и от подлогите останахте само троловете да си квичите по форумите. Мойто си е пак мое а мамашките пак са тръгнали из света да търсят чужди граждани от мъжки пол .....какво да се прави , традиционна лека промишленост за тях

българите са разбирачи по всичко! Няма да е лошо да се поинтерисуваш по тогавашно време колко фашистки организации е имало в САЩ и Великобритания! Няма да е лошо да се поинтерисуваш за някои от членовете на кралското семейство на Великобритания, какво са изповядвали тогава! Точно на Сталин най малко му е трябвало война тогава особено след като СССР едва са стъпили на крака малко след Гражданската им война!

Дори според американско здравно НПО, 4/5 от войните след ВСВ са започнати от САЩ. Бе че са участвали в над 200 военни конфликти от около 250. Като бе сравнително старо.

Преди изборите за президент в САЩ, бяха извели по един-два абзаца на кандидат - на 10-15 кандидати. Половината все едно са готови веднага да започват Трета световна война. Бяха като готови за психиатрично заведение и усмирителни ризи. И такива управляват САЩ!

Светът е късметлия че не се е сблъскал с Руска агресия, за сега, но Американците и всяка друга западна измет да внимават много..

САЩ и англосаксонците - кръвожадна империя на лицемерието, сатанизма и отговорни за смърта на над 250 милиона души и геноцид над цели народи за последните 200 години

На тоя колко му плащат да троли?

които всеки си пее, но една от тях гласи, че САЩ и Русия не могат да живеят без война.

Само те ли? Сериозно ли?

Преди Втората световна война КОЙ сключи съюз с нацистка Германия и взе половин Полша? САЩ ли? САЩ ли нападнаха Япония през Втората световна война?

Вярно е, че превземането на Полша се води за начало на войната, но преди това германците превзеха Австрия и Чехия. Какво направиха гарантите на Полша Англия и Франция?????????

вземи си хапчетата преди да плюеш долен шоп

Му и за катинската гора. И кой свали самолета на полския президент.

Поделихте си територията на Полша, което косвено допринесе за избухването на ВСЕ. Превзехте територия на Украйна, което е предпоставка за следваща война. Откъснахте територия от Молдова и Грузия. Не сте почитатели на мира. Отправяте непрестанни заплахи. Тормоза на хунтата на путин към руснаците не е мирен и демократичен процес. С това не омаловажавам милитаристичната политика ма Америка.

Силният НЕ носи отговорност!!! Той пише Историята в свой интерес!! Бий за да те уважават!!!!

Открадна Крим с абсолютно незаконен референдум. Съгласно конституцията на Украйна, в такъв случай трябва да гласува цялото население на страната, а не една отделна област или град. По същата логика всяко турско село в България може да си направи само референдум. Референдумът е изцяло крадлив и незаконен. Това е то руската пропаганда- от глупаци за малоумници

Не само това, не може да има върожени спецназ по узлиците и да гласуваш нармално. Вие бихте ли отишъл да гласувате, ако по улицата се разхиждат войници с автомати и цари паника и несигурност.

То и по закона на Османската империя Източна Румелия не трябваше да се присъединява към България. А Крим все пак е автономна област, а не село.

Само че има законен референдум от 1992г. при който Крим решава да остане в рамките на Украйна, а не на Русия.

За мен големият проблем е в национализма който създава авторитарни и дори много успешни политици на местна почва, но които генерират голямо напрежение в международен план, такива за мен са Путин, Ердоган, Тръмп, Орбан и др.

Всъщност и ти си националист - сочиш на другите хора от кого да се боят и мразят.

Каква плодотворна тема за троловете са постнали тук... Давайте тролове от всички страни разединени, вършейте смело! Опорка: САЩ внушават че Русия е войнствена и заплашва съседите си и световния ред; Обратна опорка: Русия дрънка оръжие и зазвзема независими територии, обявявайки ги за нейни; Вие сте на ход :)

Евала

има ли друг закон в природата?

САЩ безспорно е могъща държава. Но имат един сериозен проблем - почти не им останаха съюзници, започнаха и на тях да скачат. Междувременно се появиха не по-малко сериозни претенденти. Въобще - светът става едно наистина говняно място и само едно ядрено оръжие ни пази вече почти 80 години от нова световна война.

Така е, САЩ започнаха да скачат на всички, защото са загиваща империя. Историята досега не е лъгала и сега се повтаря, но много по-бързо се развиват нещата, поради технолигичния прогрес. Винаги преди разпад мощните империи са оставали без съюзници и са виждали врагове навсякъде. Когато една империя като САЩ не може да се изхранва само от "консумиране" на лошите, почва да се обръща и към по-слабите си съюзници и да ги канибализира. В един момент, неминумео се сгромолясва. Въпроса е как ще стане това, в повечето случаи, за жалост става с големи войни, но нещата, технологично са различни и може да се надяваме, че ще ни се размине и ще има някакво балансиране към многополюсен свят, но не е изключен сериозен конфликт.

Това за образа милитаристичната Русия изкърти мивките. Русия е миролюбива, поради което през ден научаваме с радост за поредното руско оръжие без аналог в света, способно да изтрепе милиони.

Естествено. Нали трябва да се наплашиш и мразиш руснаците. Нали трябва да похарчиш милиарди, за да се "пазиш" от руснаците. Нали трябва да купуваш скъпа, но "демократична" газ и да забравиш за руската. Нали... нали... нали...

Сега, не знам дали САЩ създават образа на малитаристка Русия, но русофлите упорито твърдят, че Руснаците могат да прегазят Европа за 2 седмици... :)) Това трябва да някакъв пацифизъм, дето е православен та затова не го разбирам. :)) Пичове, не може хем да крещите как се за мир, хем да крещите как можете да набиете всеки за 2 минути и да ви взимат на сериозно хората. Изберете си или едното или другото. :)) И да, като говорите за прегазване на Европа, не ми обяснявайте, как става въпрос за отбранителни действия. :))

Това, че могат, и това дали искат, дали политиката им е милитаристична и дали биха го направили са съвзем различни неща. САЩ не само, че могат, а и искат и го правят, това, за което Лавров говори - а именно контрол на почти целия свят с базите и военна намеса - милитаристичен подход. Ако Русия не можеше да прегази Европа и да смаже САЩ в ответен ядрен удар, отдавна ястребите биха я нападнали, но в момента точно това "можене" на Русия реално ни пази от апокалипсис. "Страх лозе пази" има една стара поговорка.

щот пък рашките дан би да действат по-различно!? Крим гаче украинците сами им го дадоха, или пък "завоюваните" територии в Грузия и Молдова!? А, ко ша кайш, значи??

То хубаво ама не направи ли Русия с Украйна, Грузия и Молдова същото - "който е по-силен той е прав". Все пак поздравления, че се отказаха от продажбата на C-400 на Иран и съответно от печалбата в полза на намаляване на напрежението в района.

По-добре по закона на Жунглата, отколкото по закона на КГБ!!!!!!!!!!!!!!!!

За това, по малко приказки а бой по канчетата.

Право куме в очи.

Лавров е най-добрият дипломат в света. Това бяха думите на една подлога на щатите в предното правителство на герберастите. За пръв и последен път чух от герберунгел нещо смислено.

Я погледни , там международен съд присъди да освободите едни украински моряци! Кой се държи като в джунгла (за външните прилики не говорим ) ?

За разлика от Косово, в Крим беше проведен референдум, с указ на украинския президент. Резултата беше над 95% за присъединяване към Русия. Международното право беше спазено. Същото това международно право не признава законния референдум. Де Юре - това са си руски териториални води, в които са заловени нарушители. Този същия международен съд защо не осъди Тони Блеър, когато излъга, че Ирак притежава оръжия за масово поразяване? Дори след като си призна, този същия "независим" орган не направи нищо, въпреки че една суверенна държава беше опустошена и разграбена - всички нефтени находища са с концесии за по 50-100г., отдадени на американски и британски компании.

Референдум в Крим за присъединяване към Русия с указ на украинския президент? Руската пропаганда вече и душевно болни ли наема?

Я кажи сега и за справедливият Кадафи и не питай българските медицински сестри

Има нахлуване на военни в определена демилитаризирана чужда територия. За нея има подписано споразумение и правила. Те важат за всеки. Затова са арестувани и ги съдят. За подобно нещо се полага затвор навсякъде по света !

Изопачаването на историята, изопачаването на доброто и лошото, монополизирането на думичките и павото да се използват, за съжаление са в рацете на ДЕМОКРАТИТЕ, пак изопъчаване на думата....

Панама се ръководеше от един тиранин, дето беше превърнал износа на наркотици за САЩ в официален бизнес, а да не говорим колко народ беше избил. Сърбия беше скоро, та помним. Помним как главорезите на Милошевич избиваха хървати, босненци, словенци, косовари... Саддам изобщо няма смисъл да бъде коментиран. Обаче вие, руснаците, много си падате по разни сатрапи и си ги защитавате. Нагъл си, Лавров, много нагъл. И да питам, САЩ колко територии на споменатите държави са анексирали?

Я ми разкажи за Садам. Аз не живея в България и имам един колега от Ирак. Човека казва, че докато този зъл терорист Садам е бил на власт, в Ирак е нямало мизерия, атентати и глад. Да типично по арабски престъпниците са били жестоко наказвани, но това те го приемат за нормално. Той се е принудил след падането на Садам да емигрира... защо ли?

В края на ВСВ СССР завладя половин Европа и установи свой ред без да се интересува от желанията на страните. През 1989 г. системата фалира. Днес всеки ден руснаците тръбят за нови ракети, танкове, кораби, подводници, самолети. Това последното си е тяхно право да се хвалят, но нека приемат истината че са много далече от образа на зайчето особено за съседните страни.

На срещата в Кайро новите гръцки искания обхващат достигаща близко до Пловдив голяма част на Родопите. След войната гръцкото правителство потвърждава своите претенции. По време на мирната конференция през 1946 г. в Париж съветското правителство се противопостави твърдо на опитите за по-нататъшно откъсване на български територии. На конференцията само Съветският съюз от великите сили поддържа настояването за възстановяването на България на излаза на Бяло море. В първите дни на септември 1944 г. Чърчил изпраща двама свои емисари в Пловдив за среща със Стойчо Мушанов. На нея те ултимативно заявяват: "Ако българите не искат да бъдат окупирани от съветски войски, те трябва да се съгласят веднага България да бъде окупирана от турски войски преди да са дошли тук руснаците." Българският представител на срещата, след разговор с един от регентите, е дал съгласие за навлизането в България на турските войски. Но на 5 септември 1944 г., като научава за преговорите в Пловдив, Сталин скъсва дипломатическите отношения на СССР с България и превантивно й обявява война. Още на 8-и септември Червената армия навлиза на българска територия. След няколко дни - на 12 септември, при главнокомандващия българската армия генерал Маринов се явява група от британски и американски офицери с ултимативно искане в срок от 24 часа да им бъдат предадени плановете на нашите минни заграждения по южното ни Черноморие с оглед на предстоящо дебаркиране на английски и американски войски. По нареждане на представителя на главното командване на съветската армия ген. Бирюзов обаче, на срещата се явяват съветски офицери, които заявяват: "Съветският съюз не се нуждае от съюзническа помощ в България. Моля да напуснете територията на тази страна, тъй като ние започваме бойни действия."

Окупирали са ни, поставиха си тяхно правителство и толкова. Да не са ни питали дали ги искаме ? Чехия, Словакия, Полша, Унгария, Румъния и те ли ги искаха ? Окупатора си е окупатор. Исках ли ги унгарците през 1956г, или Чехословакия през 1972 г. или поляците през 1982 г. ? Ами какво да кажем за прибалтийските републики ? Русия никога не е била мирното зайче. А този плач за Садам направо избива рибата. Садам дето завладя Кувейт ?

Източник?

Е - бях чел манипулативно изкривяване на фактите, ама версията с "превантивното нахлуване за да ни спасят от турците" определено е нов литературен шедьовър от научната фантастика!

Присмял се хърбел на щърбел.

След кражбата на Крим нахалната пропаганда на Русия продължава да покорява нови висоти

Лавров! Срам нямаш ли?

Ще има нова война то е ясно... Минимум 2% от БВП за военни разходи в следващите 5 години. Всички се готвят за война!!

Голям си тъпат, военни разходи!!!!! НЕУТРАЛИТЕТ, това е разковничето.

Грешен отговор. Трябва силен демократичен Запад, който да разсипе икономически и морално Капутин

истински готвещите се за война държави изразходват 40 процента от продукта, не 2 процента, Петър Велики 70 процента

И след нещата които Trump направи срещу Huawei, Мексико и Индия и още много, от които Америка може да извади, а можи да не извади дивиденти в краткосрочен план, но от които целия технологичен прогрес и търговия в световен мащаб се забавя, нещата които Лавров е казал звучат много верни.

Да. Затова на Лавров детето е точно в САЩ. Висше лицемерие друса този човек.

Мен пък ме изтриха, защото казах, че МГУ е къде къде по-добро от американските университети!? Ама, найсе! Синчето на Лавров явно е по-тъпичко и не е успяло да влезе в елитния МГУ.

кой непрекъснато се хвали и показва новите си оръжия? Путьо, за голям кеф нашите и чужди мурзилки, които умрат да ни хвалят силата на руското оръжие. кой се настани с две бази трайно в Сирия? кой водеше война с всички свои съседи, които искаха независимост? кой плю на международното право и завладя крим? и после други са агресорите! на това му се вика гьонсурат!

САЩ съвсем директно заявяват или става каквото Ние Искаме.. .. Или ВОЙНА и Смърт.!? Последната Война!! ... И Милиони платени САЩски Тролове.. .. Усърдно Режат този Общ Човешки Клон. Жалко е!

Жалко е, че Русия наема такива тъпанари като тебе за тролове

Много добро изказване! Браво на Лавров! НО...световните лидери са на хранилка на САЩ и истината не ги интересува!!! "Нима Русия или СССР предизвикаха две световни войни? Нима днес ние имаме широка мрежа от военни бази, създадени, за да контролират целия свят?"

а кой беше съюзник на Хитлер и искаше да си поделят Полша? САЩ?

Те просто искаха те си поделиха Полша, Сталин още преди войната анксира Литва, Латвия, Естония, Украйна и др. В Украйна специално в началото на войната посрещат немските войници като освободители.

Тия, дето нападнаха съседна държава и присвоиха територии от нея, са тръгнали да поучават другите? Не е ли доста нагло?!?!?!

карай, нека света ви мисли за милитаристка Русия, вие поне си знаете какви сте всъщност, още от времето на Ленин и Сталин се е говорило за мир, и голяма борба за мир-а е имало

Най-мирният мир - съветския мир! Няма държава на изток, до средата на Европа, която да не са нападали през последните 100 години.

ФАЩ са най-демократичният агресор. Който не им служи, е терорист.

Прост, по-прост, мичман.

каза тъпият Джас.

Майтап да става. Има и умни мичмани.

Винаги когато се суспендира международното право,следва война. Така е и пред Първата Световна и преди Втората. Сега на практика основните принципи на международното публично право и на Устава на ООН са суспендирани,след хаос,след което избухва война. Това е неизбежно. Не дали, кога.

Съгласен съм с вас, имаше една мисъл че първата жертва на войната винаги е истината, това се случва когато се погазва правото. Все пак обърнете внимание и че Русия ги прави тези неща, за съжаление.