Лавина падна близо до хотел в Тирол, издирват оцелели

Спасителни екипи извадиха изпод снега петима души, един от тях мъртъв

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Промените в климата направиха така, че средната дълбочина на снежната покривка в европейските планини нарасна почти двойно, а същевременно през лятото ледниците се топят два пъти по-бързо и площта им е намаляла с близо вече 40%. Това е парадокс и очевидно съществуването на ледници в Алпите все още се дължи на доста големия приток на сняг, но докога ще продължава това при запазване на настоящия неблагоприятен тренд, не се знае.

Както у нас някои строят по деретата и речните корита, брегове и в голяма близост до реките, така и в Швейцария има разрешено строителство на такива рискови места. Само, че в Швейцария 6 месеца дървен макет с контур на сградата стои и всички го гледат, а тук ти се одобрява плана. И то при условие, че ние имаме много добра система на застрояване в смисъл , че проектите ни се одобряват предварително и има технически надзор. Бедствията идват поради човешко късогледство и алчност, защото Швейцария е последната неуредена държава ако така ще се гледа на нещата. Фактът си е факт- допускат се хора до местата, където падат лавини в името на туризма. Склщчените склонове на такива места винаги са потенциална опасност , но какво да направиш , за да спреш туристите, които са дошли с много пари и искат да се задоволят максимално? Само смъртта ги спира. Да не би у нас да не се случва така с развилнелите се пияници на Слънчака?

Ето примерно в България разрешават да се строи в земетръсни райони. И не само - в Гърция, в Италия също. Като някой е решил да живее в земетръсен район и дай да му разрешим да строи. Вместо да изселим хората от тези страни, защото ЦЯЛАТА ТЕРИТОРИТЯ на Бълагия, Гърция, Италия са земетръсни райони и да ги пратим да си строят къщи в неземтръсни райони - в Сибир пирмерно. Японците и те - неуредена държава, също като Швейцария. Силно земетръсна зона, а те решили там да живеят - пуста човешка алчност. Остави земетръса - ами то пускаме хората да пресичат улици, а там минават автомобили и може да ги блъснат. А бе въобще хората са си проблем - трябва да има построим едни бункери и от раждането до смъртта си да не излизат навън. Че като се сетя то и слънцето е вредно - ултравиолетовите лъчи предизвикват рак на кожата.... Не можеш да си представиш какви глупости си написал.

Лавини е имало, има и ще...

Толкова ви стига iq-то за да тролите. Тъпи сте и хейтите обикновени хора. Аре изпълнете си петилетката

че глобално се предизвиква съдбата с отбелязване на юбилеи на лавини - днеска имаше тема в дира. имаше нещо на Вернадски за ноосферата, прочетете, не е шаманско, има притчи как едно микроскопично движение води до промени, които преобръщат съдбата. аман от ровенето в миналото за разни нещастия. ............................................. а иначе - горките хора, ужас. да не си на тяхно място.

Между другото един тиролски фермер трябва да плати половин милион евро кръвнина на германско семейство, защото негова крава, пазейки малкото си теле от вързано куче на кайшка, убива майката в германското семейство.

Това какво има общо с нещо?

Тази година много народ измре в Алпите.

А защо не са предупредени за лавините? Или са предупредени и си мислят, че на тях няма да им се случи? Подлудяха да се правят на спортисти...е, ще си плащат тогава за такива удоволствия.

Ти кога си ходил в зимна планина, че да даваш мнение?

Ало редакторе, извинявам са че ва прекъсвам, наздраве де ….. но къде е това Типол - в заглавието го прочетох, покажи ни го на Google maps да са образоваме и ние малко, като тебе. Последно Типол или Тирол е ? Защото аз само някакъв си Тирол видях на картото.

Можеше и по-зле да е: представете си, ако бяха станали хирурзи. Що народ щеше да ходи без глави и други органи....

мислят скиорите! Удоволствията искат жертви!

Браво, Чалева, стилът ти се познава отдалеч! Щом видя сгрешено заглавие, знам, че ти стоиш зад "творбата" под него!

Писането на заглавия е "силната" ви страна!