Лаура Кьовеши: Нито една страна в Европа не е чиста. Нито една

Не личи в Източна Европа да има повече корупция, отколкото в Западна, казва ръководителят на Европейската прокуратура в интервю за "Нойе Цюрхер Цайтунг"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А, не така госпожо Кьовеши. Господата от Прибираме Парите, казаха че в България корупцията ще е 0. ;-)))))

тази кака дърпа лъва за опашката.

Още в самото начало Кьовеши предупреждава за големия риск европейските пари от пакета за справяне с последиците от пандемията да не отидат по предназначение! Я, виж ти как Кьовеши ще си завре юмрука в задниците на ПП( Радев, Кирчо и Кокорчо) и ще го развърти яко докато и на тримата им изхвръкнат зъркелите. Нищо няма да им разреши да гепят на озверелите за пари “променчици”!

То по тая логика, трябва всеки ден и всяка нощ да бъркат на Богът Слънце, и на неговите слуги, в гъза, и да ги изтръскват, докато не се върне и последната стотинка, ограбена през тия три мандата, през които Винету Първи Банкански, с прозвището - Тулупа, бе начело на държавата известна с името - Абсурдистан...

На Лаура Кювеши скоро ще и отнемат Евро-Прокуратурата. Не може да казваш публично, че в прехвалените западни демокрации имало корупция и то не по-малко отколкото в Източните Ново-Демокрации. 300 милиарда евро плюс при вътрешно-общностните доставки/пазари!!!??? 300 милиарда евро изпрани основно в Западните Демокрации е думата, но те са изпрани при правилните хора, в правилните банки, защото ако си погледнете в магазините, без значение дали е супермаркет, молче, практирче-бриколажче, техно-маркеп-полисче и т.н. ще забележите едно много важно нещо - повече от 80% от стоките в Източните Ново-Демокрации са или произведени в Западните Не-Корумпирани Демокрации, или са внесени през техни фирми (основно белгийски, холандски и германски) в границите на ЕС. Коя голяма верига магазини/супермаркети е българска господа? Къде са им централите, знаете ли? Знаете ли на кои офшорки и то къде са основните вносители, дистрибутори, едри търговци на каквото и да било в България.

Нищо ново не казва румънката.Тая жена много ме кефи. И какво стана сега? Не сме само ние черни. Първенци сме в едно - да мразим себе си и да се оплюваме. Трябва да спрем с овчия възторг от всичко, което идва от запад и да вземем да се уважаваме.

Лошото е че такива като Кьовеши са трън в очите на онези, които са на власт като борци срещу корупцията.

Давай, Лорче! Изкарай им дрисливите гащи - от баба Меркелана, до последния еврогей!

Гаси туй що не гасне че парица е царица.Не го знам на румънски но сигурно го има

а Б.Барцелонов в темата лие

Капитала сам по себе си е добрата основа за процъфтяването на корупцията. По принцип това явление го има навсякъде където има властващи и търсещи лесни печалби. При капитализма наред със знаещите и можещите системата дава шанс и на посредствените. Последните за да са сред каймака задължително прибягват към корумпиране на администрациите или към силови методи. В тоталитарните общества поради ограничения кръг на богоизбраните корупцията не е така видима, а мерките срещу нея са дори жестоки. Там важи принципа "Аз на тебе, ти на мен".

Борисов вече не е на власт... та и затова спокойно мога ви припомня някои испански номера, като например дотациите които Испания е получавала от ЕС за зърнопроизводителите си испанското правителство е харчело за строеж на магистрали, изтъквайки железният довод че испанските комбайни можели да се придвижват само по пътища широки колкото испанска магистрала. А освен независимост прокурорите се нуждаят и от професионален опит... да не забравяме че Кьовеши отряза Гешевите кандидати с обяснението че "Позицията, която са заемали в българската правосъдна система, не им е позволила да доведат дело до съда, да представят пледоария или да упражняват наличните правни средства при наказателно преследване според националното законодателство";)

че Западна Европа е лабораторията на корупциоонните практики в Европа. И това е напълно логично. Там са големите пари. После тия практики се повтарят на изток в по-кокошкарски размер. Иначе казано, за да стане един източен Буци милиардер на изток, то някой преди това е станал трилионер на запад.

Корупционните схеме и практики са дело на властимащите в Западна Европа, а изпират получените си по корупционните схеми пари чрез власимащите от страните от Източна Европа! Корупцията е в този, който раздава парите, а не в този комуто ги дават, защото даващият е този който знае колколко пари има и кому колко дава и за това краде лъвския пай, а комуто дават гледа и той нещо да отмъкне, но никога не може да открадне повече от даденото му!

Като констатиране на действителността – реална и добра! Сега идва по трудното! Време е да видим и реакцията ѝ – надявам се да бъде също така адекватна!

О, НЯМАЛО ЧИСТА държава. Кьовеши ОТКРИЛА ТОПЛАТА ВОДА. Кьовеши да беше уточнила НИВОТО на КОРУПЦИЯ в отделните членки! И НАКАЗАТЕЛНИТЕ ПРИСЪДИ по държави. ... Иначе, ние си знаем, че СМЕ НАЙ-БЕДНИ, защото сме НАЙ- КОРУМПИРАНИ: "Румъния, Унгария и България са най-корумпираните държави в ЕС през 2020 г.* Гърция обаче успява да отчете сериозен напредък 28 януари 2021 Индексът за възприятие на корупцията в България е 44 точки, като с това страната ни се нарежда на 69-то място от 180 държави В СВЕТА и на ПОСЛЕДНО място в Европейския съюз, показва класацията на Transparency International. В сравнение с миналата година страната ни добавя една точка към резултата си, с което се изравнява с Румъния и Унгария. В сравнение с предходната година индексът за България бележи незначително повишение от 1 пункт. Промяната от една точка в резултата на Индекса не е статистически значима, като в тази връзка следва да се вземат предвид две обстоятелства: стойности на индекса под 50 пункта са показател за систематичен проблем с корупцията и за неефективна борба; за отбелязване на съществен напредък е необходимо подобрение на резултата със статистически значимо повишение над 3 пункта. Анализът на резултатите от индекса на България за периода 2012 -2019 г. дава основание за критична оценка: липсва съществен напредък в противодействието на корупцията, като на фона на положителното развитие при значима част от редица държави членки на ЕС (като например Естония, Латвия, Чехия, Гърция) индексът на страната откроява тенденция на сериозно изоставане, отбелязват от организацията. Средният резултат на Западна Европа и Европейският съюз е 66 пункта, като това е най-добре представящия се регион в класацията на Transparency International..." Или КОРУПЦИЯТА е само УСЕЩАНЕ, както се изрази господин Томислав Д?!?

Интересно колко е бюджета на българската прокоратура? Дали стигат парите да се гонят големите или всички имат интерес да е слаба прокуратурата.

Скоро Кьовеши ще започне процедура против страната, в която престъпници против Конституцията, медийте и фалшификации на избори са взели власта.

простете моля, но "виждала съм посегателства срещу правосъдието във всички части на континента".... Мога ли да попитам къде точно на континента видяхте правосъдие?! В последните 2г примерно.... За посегателства върху нещо е хубаво да се говори, ако нещото съществува....

Поздравления за Лаура.. И нея не я харесваха в собствената и страна. Какво ли не говореха по неин адрес. Жената им позазва, че не може да се мислите за издигнати до масата на Господ. И при Вас и при нас и на запад и на изток все едно. Но някои се радват да говорят за другите , които правят същото, като тях. Просто да отклоним вниманието.... и да освиркаме Източните европейци

Май почва да ви светва какво представлява ковид:пари без конкурси,пари под маса,пари за "здравеопазване", а,сега ясно ли е.

Да благодарим на Кьовеши, че вече си мислех, че това което виждаме, четем и мислим е само за нас! Всъщност то е грозната истина за човешките зависимости и дълбокото им проникване във всяка власт. Това е успокоително, значи че все още не сме ослепели и оглупели безвъзвратно! Дано да си намери съмишленици, че това е неравностойна борба с вятъни мелници!

От ПП да свикат конгрес на партията и да поставят като приоритетна задача износа на революция ... почтеност де, към останалата част на Европа.

Е как ве кирчо ся ще я направи 0% корумпирана България за пример на другите хахаха

До 0% никой по света не е стигнал, но от нивото до което ни докара бибитко няма да е трудно да се подобрят поне някои аспекти.

Не така госпожо! Само една страна в цял свят е корумпирана и корумпира останалия цивилизован, образован и честен свят. Питайте йончева, радан, хаджигенов. Те ще ви посочат тази държава и този народ, изобретил корупцията, фалшивите зелени сертификати и уредените мачове. Питайте умно-красивите наследници на червено-кафявите разбойници. Едно име ганьо се пее и една държава Ганьоландия се посочва... Питайте и нашите носталгично настроени емигранти, заклети фенове на станислав трифонов има ли по-проклето и корумпирано място от Ганьостан!

Тази преследва някакъв идеал, който е неосъществим за човешката природа.

Браво на жената че има смелост да изрече това очевадно изречение!!!!

отговаря за ЕС, а не страните по света!

В грешка си, како, и живееш в заблуда. Нито една страна по света! По света!

Нали прочетохте