Лабораторното месо - засега само за ценители

Кога можем да очакваме то да се появи и в супермаркетите?

Обратно в новината

Коментари - Лабораторното месо - засега само за ценители | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

предпочитам брашно от печени скакалци

Американците теглят света по баира на технологичната еволюция. Ние българите, заедно с руснаци, сомалийци, иранци и други нискоразвити народи сме като котва.

За 20 цента от Сорос - пишете невероятни глупости !!!!!!!!!

На кви наркотици сте бе? Ценителите ядат телешки стек отгледан с органични средства бе. Килото хиляда долара и нагоре. Баси малоумните медии. По тая логика защо в Давос няма електромобили дето да возят великите стратези на световният ред? А? Дали там като ценители жулят лабораторно месо? Дира? Що не си сложите като Дневник "Финансирано от Америка за България"? Вашето тря да е "Финансирано от Фараоните на Давос":)

+ + +

Сама за глобалистки зеленоглави "ценители"!

Няма ли някой да спре тези алчни и болни изроди...

Типично тъпа реклама, тип дойче зеле и фашингтон прост. Гъделичкат снобите и първосигналните дебили. Нормален човек не го интересува с какво се тъпчат разни изродени уродливи дегенерати.

++++++++++++++++++++++++++++++++++

Напротив г-н Кривак-off! Хората много искат да подражават на някого. А когато нямат критерии за оценка, повтарят, каквото чуят/прочетат

Подръжават, комплексарите и първосигналните дебили. Нормалните хора първо мислят с главите си преди да направят нещо.

Става въпрос за фъшкии, с които да оправдаят избиването на животните и да легендират депопулацията на масите, ще е удоволствие да видиш гейтс, шваб, рокфелер и ротшилд да ядат тия фекалии, така и така са ценители, изроди неземни

""Става дума за месо, създадено в лаборатория от стволови клетки на животни. "Това разрешение същностно ще промени начина, по който месото стига до нашите чинии", """ Гледайте днес ,мислете и се сещайте какво ще е утре.Щом "Дойче веле " ми го хвали веднага посягм по инстинкт ,там където беше ТТ-то, преди много години ,когато бях-старшина- школник

Аз не го очаквам. Даже ще си взема къща а село и ще си гледам месото.

въглеродният отпечатък на 1кг такова месо се равнява на този от отглеждането на 1 цяла крава

Ценители, които обичат да наблюдават резултата от своите експерименти сред широките маси, докато трупат пари.

Една много добра новина, но се съмнявам , че е вярна. Казват че е само за високата класа за да го рекламират сред тълпата и да и го пласират а по -висока цена. А истината е че това "месо" води до турбо рак ( turbo cancer).

За източна Европа - храна втора употреба. Те са вторикласни хора.

Щом е за ценители явно е много добро. Искаме и ние, възможно най-скоро.

Сигурно някога ще стане, но според мен е твърде наивно да си мислим, че 4 милиарда години еволюция ще я надминем с 200 години лабораторни полюции... Дано AI се развива по-бързо от нас, но и там не смятам че ще стане толкова бързо, колкото на някои хора им се иска... По-долу някой беше писал за раковите клетки - това е само една от многобройните опасности и подводни камъни, които дебнат иззад подобна технология и ще са необходими вероятно десетки години, за да бъде изчистено всичко. Та който е "ценител" и иска - нека да рискува! И аз съм голям фен на науката и технологиите, но в случай като тази, и като ваксите на Пфайзер - не бих!

Онуй покрай Солун дето щъка, ще е за предпочитане

Та да сравним месото със лабораторно то пречистено месо. Разликата е същата като между една ябълка със 8% захар и половин консерва сироп от чиста бяла рафинирана захар пак 8% и аромат от ябълка около 100 милиграма. Ха да им е честито сиропчето.

Тъкмо ще се отървем от многото ваксани “ценители” … Въглеродния двуокис е основна храна за всички растения … накрая ще ядем Вегани! Лабораторното расте точно като туморите, хапвайте си ракови клетки на салата и ще спасите планетата от себе си! Амин!

По-добре да си внасят укросвинско - има на корем! Ем ще облекчат работата на гробищните работници...

Качествено, домашно отгледано, прясно заклано и почти безплатно (само транспорта)!

Давам мойта част на сороспийте. Стига козяшка помия ручаха....

Когато нещо е "само за ценители" не се съобщава в масовите медии. Това съобщение сега, по-скоро ни приканва нас, дебилите и ние да станем "ценители". Да ама ние сме си дебили и аз като типичен такъв, няма да стана "ценител".

в биохимичните лаборатории им викаме "бели лабораторни мишлета"... Дано си остане за "ценители" во веки, защото в БГ няма да има пазар.

Да си го ядат ценителите....

Крилце или кълка..за по младите ако ме знаят..филм от 60.те със Луй дьо финес

Яжте само лабораторно(изкуствено) месо и след 3 седмици получете турбо рак като бонус. А след още 3 седмици и лична среща с погребалната агенция. Честито!

Швабата ако го гледа на кюмур, със сигурност ще емитира газове. Попринцип, швабата е известна с газовете които отделя докато се храни.

Само прябва да обяснят, котво значи богата на храна среда. За каква храна става въпрос?

Само за елит 4но ваксинирани без образование и псуващи с лозунги на дъга и украински..т.е английски щото Посолството не чете украински

Елита ще яде бахура, а простолюдието - хлебарките. Не ми го хвалете изкуственото "месо" - яжте си го. https://www.youtube.com/watch?v=QRFtMp8gAwY&t=3452s

Президентът Джо Байдън отново нарече превъзходството на бялата раса най-страшното престъпление в Съединените щати. Никой от властта обаче не си направи труда да обясни в какво точно се заключава това престъпление, заяви бившият водещ на Fox News Тъкър Карлсън в предаването си в Twitter. Според Карлсън така Белият дом възнамерява да застави американците да живеят в страх. Тъкър Карлсън: По-страшно от ядрена война с Русия - Байдън счита превъзходството на бялата раса за най-страшната заплаха за САЩ Джо Байдън, президент на Съединените щати: Говорете открито срещу тази отрова — привържениците на превъзходството на бялата раса — които посочих в речта си при встъпването си в длъжност като най-опасната терористична заплаха за нашата родина. Не казвам това само защото говоря в чернокожо висше учебно заведение. Казвам го навсякъде, където отида. Такър Карлсън: Схващате мисълта: привържениците на превъзходството на бялата раса са „най-опасната терористична заплаха“ за американска земя. Джо Байдън току-що ни каза това. Те са дори по-опасни от ядрената война с Русия. По-опасни са от заплахата на мексиканските наркокартели, които вече убиха стотици хиляди американци и сега контролират части от югозападните щати. Според Джо Байдън привържениците на превъзходството на бялата раса са толкова лоши. Дори по-лоши!

Интересно. Темата е вълнуваща само за кукувци тук.

Интересна е за тези, които всъщност могат да си размърдат сивото вещество и разбират какво ни чака.

За ценители? По-точно за деградирали.

Печалба, всочко в името на печалбата. Намерили ниша и произвеждат

Това е супер вредно. Това "месо" го готвят за простолюдието, иначе Бил Гейтс, Клаус Шваб и др. от така наречения елит ще си ядат прясно и естествено месо. Стягайте се и се обединявайте, иначе българите ни чака сигурна смърт. Вижте какво става на запад. Глад, дигитална диктатура, заличаване на култура, пропаганда 24/7 и още много други красоти.

Простолюдието счита че Земята е плоска.

Не ме интересува ти какво считаш. Недей спами и го приписва на други.

Не се знае... Евали са мйка ти-това се знае !!!

Това, че само повтаряш "Земята е плоска" не те прави по-умен.

Хранителни продукти, които съдържат генно-манипулирани Съставки: Амилаза – изолзва се при приготвяне на хляб, брашно, тестени варива, нишесте Глюкозен сироп, вино, бира и т.н. · Набухватели (хлебно брашно) – добавки · Хляб – съдържащ соя · Масло Коноли · Катализа – исползва се при производство на меки напитки, яичен прах, производни· Зърнени продукти(брашно) – съдържащи соя · Химозин · Царевични продукти – пръчици, нишесте… · Ронена царевица, Пуканки · Царевичен сироп · Хранителни добавки – содержащи дрожди · Плодови сокове – приготвени от генно-модифицирани плодове · Сироп от глюкоза · Сладолед- содержащ соя, сироп от глюкоза · Лактаза · Царевица(сироп) · Макарони (спагети,тестени) – содержащи соя · Картофи · Ябълка – Ренета · Леки напитки – съдържащи глюкозов сироп · Соеви семена · Соеви продукти, като соев сос, соев хамбургер, соево месо (колбаси), соево брашно и т.н.· Газирани Плодови напитки · Тофу · Домати · Дрожди (закваска) · Захар Генетично изменени продукти, тествани в полеви условия (ще се появят на пазара в най- близко време) ·Ечемик · Брокколи · Зеле· Морков · Цикория · Червена боровинка· Полевица белая · Патладжан · Гладиола · Грозде· Салата · Грах · Чушки· Малина· Ягода· Сахарный тростник · Дъвка· Дини · Пшеница Непълен списък на компаниите, разпространяващи генно инженерство: · Agritope Ecogen Plant Genetic Systems DNA Plant Tech · Asgrow Hoechst/AgrEvo Research Seeds Dupont · Calgene Monsanto Rhone Merieux Novartis · Ciba-Geigy Mycogen Rhone Poulenc Petro Seed · DeKalb Northrup King Sandoz.Zeneca К А Ж Е Т Е Н Е НА С В О Б О Д Н О Т О Р А З П Р О С Т Р А Н Е Н И Е Н А Г Е Н Н О М О Д И Ф И Ц И Р А Н И Т Е П Р О Д У К Т И В Б Ъ Л Г А Р И Я ! Днес цяла Европа се обединява срещу свободното разпространение на Генно–Манипулираните Продукти. Независими Учени от цял Свят предупреждават, че каквито и грешки да е правило Човечеството през своя “Научен “ възход, никоя от тях не е толкова опасна колкото и най-незначителната грешка допусната при Генните Манипулации. Много пъти хората са изпитвали последиците от прилагането на “модерните”Химически и Радиоактивни технологии, но Природата постепенно се изчиства от последствията когато тези “технологии” биват спрени. ТОВА ОБАЧЕ НЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА ГЕННОТО ИНЖИНЕРСТВО – веднъж пуснати на свобода новите модифицирани гени НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ВЪРНАТИ НАЗАД и вредните последствия от тях се умножават във времето. Има достатъчно натрупан доказателст-вен материал за ОПАСНОСТИТЕ и ПРОБЛЕМИТЕ които създават тези “технологии”! Днес когато ЕС и 80 Страни се отказват от Генното Инжинерство, В България МИНА НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ ЗАКОН ПОЗВОЛЯВАЩ СВОБОДНОТО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ГЕННО МОДИФИЦИРАНИТЕ ПРОДУКТИ. Ген. Инж. е ОПАСНО за ЗДРАВЕТО на днешното и бъдещото поколение: – Полученият чрез Генно Инжинерство ТРИПТОФАН (генно променена хранителна добавка), УБИ 37 ЧОВЕКА, ИНВАЛИДИЗИРА ТРАЙНО 1500 И ОЩЕ 5000 ВРЕМЕННО ИНВАЛИДИЗИРАНИ. – В Английска Научно Изследователска лаборатория, се установява , че причината за преждевременната смърт (50 %), предраковите образувания на стомаха, уголемения черен дроб и значително намалените размножитилни способности (репродуктивни) на лабораторните мишки се дължи на храненето им с Генно Модифицирани картофи. – Третираните с рекомбинантен (ген.инж.) хормон на растежа rbGH крави, получават мастит, боледуват, намалява тяхната репродуктивност и рано умират. В същото време млякото на тези крави е с ниски хранителни качества и не е безопасно! – Забелязани са силни алергични реакции и асматични кризи сред хората, които имат непоносимост към определени растителни или животински произход, от които е взет ген и е вмъкнат в хранителен продукт, който нормално за тях е бил добър. Купувате си картофи или домати, но не знаете, че те са обработени с ген от риба или колорадски бръмбар. Вземате от пазара соя, без да ви информират, че в нея е вмъкнат свински ген. НЕ ЗНАЕТЕ КАКВО КОНСУМИРАТЕ! – Най-честите заболявания, свързани с генните манипулации са: Нови видове алергии, Рак, Натравяния, Симптоми на множествена склероза (какъвто е случая и с Аспартам, извлечен по химичен път заместител на захарта), Намаляване на имунната защита, ЗАТЛЪСТЯВАНЕ (погледнете американците, чиято храна в деветдесет процента от случаите е генно обработена и не случайно американската нация се счита за най-болната нация в света) и др. – Човешката ДНК не разпознава геннопроменените елементи, не може да ги усвои и ги отделя под формата на мастни натрупвания! – За здравните проблеми, предизвикани от консумирането на продукти, съдържащи генно манипу-лирани съставки са изписани стотици страници! ФЕРМЕРИТЕ в Аржентина, Бразилия, САЩ, Канада, Индия и др. страни, които използват генно-манипулирани семена ФАЛИРАТ: – 50% от генната манипулация на семената е насочена към създаването на растителни видове, устойчиви на хербециди. Тези торове убиват всички живи организми в полето (включително и полезните за растенията и почвата микроорганизми и насекоми), но по естествените пътища на природата в съседните полета се появяват плевели и вредители -мутанти, които стават устойчиви на тези хербициди. Това изисква все повече пестициди и вода (до три пъти повече), които ферме-ра трябва да плати. Почвата отслабва, става кисела, неплодородна; – Геннообработените семена са нерепродуктивни и всяка година фермера трябва да купува нови семена и торове, отделно да плаща такса за интелектуална собственост върху Ген.Инж. семена. – 80% от европейците не искат да консумира хранителни продукти, съдържащи генно-манипулирани съставки. НАШИТЕ ФЕРМЕРИ НЯМА ДА МОГАТ ДА ИЗНАСЯТ СВОЯТА ПРОДУКЦИЯ , защото са разработени технологии, откриващи генно-обработените елементи. Вече има върнато царевично нишесте! Страдат и съседните полета, в които се появяват нови плевели и вредители, продуктите им се замърсяват генно чрез процесите на опрашване и кръс-тоски. ЕВРОПА ОТКАЗВА ДОРИ пчелен мед и розово масло от замърсените региони ! – Освен икономическите проблеми, нарастват и заболяванията сред фермерите вследствие употребата на силно токсични торове и растения отделящи токсични сокове за защита от вредители! – Едно от богатствата на нашите земеделски култури, поради което са намирали много добър пазар навсякъде по света са ВКУСОВИТЕ И ХРАНИТЕЛНИТЕ КАЧЕСТВА, които в генноманипулираните американски продукти липсват. За да получат определени вкусови качества, производителите добавят химически овкусителии оцветители, които често пъти са съпроводени със вредни странични ефекти! В някои райони на САЩ децата до 6 години натрупват с питейната вода 130% над допустимото количество хербициди за цял живот. – Органичното и генното земеделие не могат да съществуват заедно !

Какво ценителско има в синтетиката... да си на Марс разбирам, но тук, освен ако не си някой болен веган, няма мн смисъл...

САЩ са познати като авантюристи - Ковид 19 , Новия Титаник , сега и това . Айде няма нужда - баш Майстора .

Става въпрос само за пари и за контрол. Не слушайте другите празни приказки. Бил Гейтс и Ричард Брансон са едни от главните инвеститори на тези компании. Наблюдавам процеса от една година. Чудих се защо Бил Гейтс е най-големият земевладелец в САЩ - 264 акра зема. Купува и земя по целия свят - Турция и пр. Въпросното "месо" се прави в огромно метални съдове, чрез зреене на истински животински клетки в хранителна среда - фуражи. Ето защо им е необходима земята. Успоредно с това, в целия свят, върви унищожаването на животновъдството, под благовидния лъжлив предлог, че било вредно за планетата. То ще бъде и забранено скоро. 200 хиляди говеда ще бъдат избити в Ирландия, защото са вредни за планетата. И не само там. Вървят статии по световните медии, че производството на ориз също било вредно за планетата, много емисии се отделяли. Цялата болна идея на шепата хора, управляващи света е тотален контрол. Няма да може да си произвеждаме храна сами, забрана за това - хранителни дажби, никакъв кеш - само цифрови пари, скъпа енергия...ето ни като роби и кукли на конци. Ако си мислите, че управляващите са зелени алтруисти, моля, потърсете малко информация, използвайте знанията си по математика от началния курс, сиреч - съберете две и две и ще ахнете!

Най-голямата заплаха за съвременния свят не е демографската, не климатичната, не енергийната, както следва от редица доклади, публикации... Всичко това е много важно, но най-важното и най-опасното нещо за съвременния свят е социалната катастрофа, която лидерите на световните капиталистически системи организираха, за да доведат капитализма до ново състояние, посткапиталистическо. И това се случва на различни нива. Върхове срещу низини, върхове срещу средната прослойка. Изключително се изостри и борбата във върховете на различни регионални групи, родови групи и различни форми на организация. Например финансисти срещу индустриалци, ексисти срещу корпоратократи. Тоест, с други думи, социалната катастрофа, която се разгръща, е преход към нова социална система. Всичко това много прилича на случилото се в Европа от средата на 15 до средата на 17 век, когато върху костите на старата система се създава нова. И тази заплаха е най-опасната. Опасността се крие в това. Тъй като основният обект на присвояване в посткапиталистическото общество ще бъдат нематериалните производствени фактори, духовните, информационните - т.е. нуждите, ценностите, целеполагането на човек - именно духовната сфера става обект на присвояване. На конференция в Santa Fe Complexity Institute (САЩ) ултраглобалистите си поставят следните цели, които искат да постигнат след 10-15 години: 1. Премахване на частната и лична собственост. 2. Универсален базов доход за тези, които са приели „новото нормално“. 3. Анулиране на парите в брой, замяната им с цифрова валута. (Ще добавя от себе си: цифровата валута не е пари, а средство за социален контрол.) 4. Система от въглеводородни рейтинги за държави и корпорации. 5. Твърд социален контрол (камери по улиците, дигитализация). 6. Нормиране на консумираните храни, енергия и природни ресурси. 7. Патенти за семенния фонд и ограничаване на възможността за ядене на хранителни продукти от собствено производство. 8. Нападение над скотовъдството. Прехвърляне на по-голямата част от населението или към изкуствени протеинови храни, или към вегетариански. (Ще добавя от себе си: в Холандия, в Харлем, от 2023 г. е забранено рекламирането на месни продукти, месни ястия на обществени места. Предстои още: според съобщения в медиите през октомври 2022 г. е взето решение в Холандия да се изкупят принудително 600 ферми за добитък от техните собственици. Сбогом на животновъдството и висококачествените протеинови храни.) 9. Контрол на раждаемостта. (Това е обезлюдяването.) 10. Задължителна ваксинация. 11. Силно ограничаване на алтернативните форми на лечение. 12. Заличаване (и по-късно премахване) на различията между половете. Последното не е нищо друго освен удар не само върху семейството, но и върху човека и човечеството като биологичен вид. Някога Енгелс нарече своя труд за цивилизацията и как тя се различава от варварството „Произходът на семейството, частната собственост и държавата“. Изпълнението на "Целите ..." включва унищожаването на всичко, което е създало човешката цивилизация. Не говорим просто за присвояване на духовната сфера, а присвояването й става основна форма на производствени отношения, както би казал един марксист. Така че сегашната борба за традиционните ценности, която се разгръща по целия свят, тя само по форма се отнася към миналото – борбата за традиция, срещу някаква модерност. Това е фалшив подход. Всъщност под прикритието на борба за традиционни ценности започва да се оформя една принципно нова социална, ако искате класова борба на едно посткапиталистическо общество. Ултраглобалистите се стремят не само да създадат посткапитализъм, който е удобен за тях в глобален мащаб, но, първо, да рестартират историята във формата, в която се е развила след Неолитната революция, тоест последните 10-12 хиляди години, и да я насочат към институционализиран неоварваризъм, футуро-архаизъм, и второ, да поставят под контрол (социо-) биологичната еволюция, връщайки я назад и превръщайки по-голямата част от населението на планетата в социални животни без качества, без идентичност. Някои казват: „Е, защо да се съпротивлявате, така или иначе, буржоазията е силна, те ще спечелят ...“ Първо, не е факт, че те ще спечелят. Второ, срамно е да не се съпротивляваш. Но има и още нещо, доста прагматично. И историята показва, че точно това се случва в живота. Факт е, че никоя нова социална система не печели с нокаут. Винаги е компромис. И колкото повече зъби един млад хищник изгуби от съпротива на различни нива, толкова по-спокойна и хуманна, така да се каже, ще бъде новата система. Ето пример. Имаше три изхода от кризата на феодализма. английски, немски и френски. Англия става хегемон на капиталистическата система, но там върховете така смачкват дъното, че животът им е кошмар дори в края на 19 век. Нито Франция, нито Германия станаха хегемони. Те заеха достойно място, но не станаха хегемони. Въпреки това, животът на низшите класи и средната класа в германските земи, а от края на 19 век в обединена Германия и във Франция, е много по-лесен и по-удобен от живота на британските нисши класи. Тъй като през XVI-XVII век както германското население, така и французите активно се съпротивляваха на нововъзникващата система и извадиха много зъби от нея. Следователно това, което сега виждаме в различни страни, е съпротива срещу така наречения прогрес. (Както каза Йежи Лек: „Ако едно чудовище започне да използва вилици и ножове, това напредък ли е?“) Ние не се нуждаем от такъв прогрес. И във всеки случай има я истината на социалната система, има я истината на историческия субект, човешката истина. И следователно, ако прогресът не се вмества в тази истина, тогава по дяволите, с този прогрес. По какъв конкретен начин може да се изрази новата социална борба? Това е отстояването на традиционните ценности, отстояването на правото на личен живот, от което искат да ни лишат. Правото да възпитаваме децата така, както искаме. Тоест това е правото да бъдеш човек.

Олигофрени...карат електрички, доброволно се чипират, лапат лабораторно месце, приветстват новите джендър ценности, харесват изкуствения интелект, живеят във виртуални светове, обичат Мъск..какво още, че май изпускам нещо?! С тия изкусвени храни се задават едни много болни поколения, които са идеални клиенти на фарма и болничната мафия. Как точно рганизмът да ис набави всички необходими вещестсва, минарали, витамини от изкуствена храна, гледана и/или създадена в парници и лаборатории?!

Предупреждавайте вашите приятели и селскостопанските производители да не купуват семена от МОНСАНТО и др. посочени в материала (Ген.Инж.) фирми, както и от нашия БИОТЕХНОЛОГИЧЕН ИНСТИТУТ в Костинброд, който работи за Монсанто,САЩ, Белгийски и Френски Корпорации за генно-манипулирани продукти (БИОЛОГИЧНОТО ОРЪЖИЕ НА СВЕТОВНАТА МАФИЯ), водещи до: – увреждане на Генетичния Код на човека,(ограничаване на потенциала му) – израждания и малформации при раждане, – предракови образования в стомаха и др. части на тялото, – увеличен черен дроб, – алергии, – нарушаване на невронните връзки в мозъка, – намалява имунната защита, – поява на нови вируси и болести, – намалява живота на човека. Също така, в някой дъвки (winterfresh, Orbit), степовете и други напитки (диетична Кока Кола) и храни се използва заместител на захарта – АСПАРТАМ (Нутрасуит), който e доказано вреден –при редовна употреба се натрупва в мозъка и води до множествена склероза дори при малки деца! ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ е забранил вноса на Ген. Инж. Храна на своя територия! Само България, Албания, Румъния, Македония и Турция нямат закони забраняващи вноса на Ген.Инж. храни! “Монсанто” е осъдено в Холандия и Индия! В лекарствата, глюкозата и кръвната плазма на Англия,Франция, САЩ, Белгия и др. също има Ген.Инж. продукти! Купувайте Български и Египетски ориз и соя! НЕ КУПУВАЙТЕ Пуканки внос от САЩ и Аржентина !(в София са такива) В Кока-Колата се съдържа шрот от Ген.Инж. царевица! В България е засята 20 000 декара Ген.Инж. царевица и слънчоглед!Спрете генните манипулации! За опасностите от генното инженерство Не е правилно да се използва технология, която може непредвидено да предизвика проблеми за здравето. Не е правилно да се използват технологии, които могат да окажат необратимо въздействие на околната среда.Не е правилно хората и околната среда да се излагат дори и на най-малките опасности, трябва да отчетем и това, че в съвременната епоха хранителните продукти променени с помощта на Генните манипулации, не представляват никаква ценност за потребителите. Не правилно е да се оправдава използването на опасни днес технологии, обосновавайки се с това, че тази технология може да даде полезни продукти в бъдеще. Затова организацията „Лекари и учени против генетически модифицираните хранителни продукти“ се обявява за Световен Мораториум на пускането в околната Среда на генно променени организми и използването на генно променени хранителни продукти, докато не бъде натрупано достатъчно знание, за да може да се направи заключение за оправдаване на прилагането на тази технология и нейната безвредност за здравето и околната среда. Съществува сериозно основание да се предполага, че продуктите на генните технологии представляват сериозна опасност. Нито един ГМ хранителен продукт не е бил качествено проверен за да се определи със сигурност неговата безвредност. Ето защо те трябва незабавно да бъдат премахнати от пазарите.Докато тяхното производство и продажба не се регламентира, трябва да се организира маркировката на всички хранителни продукти, ко-ито съдържат вещества, модифицирани с помоща на генното инженерство. Научни факти за опасностите от генното инженерство 1. Генното инженерство се отличава коренно от традиционното създаване на нови сортове и породи. Изкуственото добавяне на чужди гени нарушава генетическия самоконтрол на клетката. Манипулираните гени коренно се отличават от комбинираните женски и мъжки хромозоми, които се получават при естествените кръстоски. 2. В настояще време генното инженерство не е в състояниe да управлява вкарването на новия ген. Технически процеса е несъвършен.Затова е невъзможно да се предвиди мястото, къ-дето ще попадне добавения ген и ефекта от него. 3. В резултат на изкуственото добавяне на чужд ген, могат непредвидено да се образуват опасни вещества (токсични, алергени или други вредни за здравето вещества). 4. Не съществува съвършено надежден метод за проверка на безвредност! Повече от 10% от сериозните странични ефекти на новите лекарства не могат да се проявят при обикновените тестове за безвредност. При новите, генно променени хранителни продукти, нараства риска да останат незабелязани опасните ефекти, в много по-голяма степен, отколкото при лекарствата. 5. Съществуващите днес изисквания за проверка на безвредност са крайно недостатъчни. Те позволяват да се използват крайно нечувствителни методи за проверка на безвредност и в много кратки срокове.Затова, опасни за здравето хранителни продукти достигат до пазара незабелязано. 6. Създадените до настоящия момент хранителни продукти, с помощта на генното инженерство, нямат никаква значителна ценност за човечеството. Тези продукти удовлетворяват само търговските интереси. 7. Знанията за въздействието върху околната среда на Генно Модифицирани организми, внесени от вън, са съвършено недостатъчни. Все още не е доказано, че с помощта на генните манипулации не се оказва вредно въздействие върху околната среда. Еколозите изказват сериозни опасения за различни потенциални, непоправими замърсявания на околната среда. Например, има много възможности за неконтролируемо разпространение на потенциално опасни гени, използвани в генното инженерство, в това число и предаването на гени на бактерии и вируси. Усложненията, предизвикани в околната среда, е невъзможно да бъдат поправени, така както вкараните веднъж гени не е възможно да се вземат обратно. 8. Могат да възникнат нови, опасни вируси. Експериментално е доказано, че вкараните в гена вируси могат да се съединят с гените на вирусни инфекции (така наречената рекомбинация). Такива нови вируси могат бъдат по агресивни, от предишните. Вирусите могат да станат също така по широкоспектърни. Например, вирусите на растенията могат да станат вредни, за полезните насекоми, животни, а също и хора. 9. Знанията за наследственото вещество в ДНК са много не-пълни. Известни са само 3% от функционирането на ДНК, рисковано е да се манипулират сложни системи, знанията за които са непълни. Обширния опит в областта на Биологията, Екологията и Медицината показват, че това може да предизвика сериозни и непредсказуеми проблеми и разстройства. 10. Генното Инжинерство не може да реши проблемите с глада в света.Твърденията, че Генното Инжинерство може да реши проблемите с глада в света, се явяват Научно необоснован МИТ! Подробна информаця за научните факти, можете да намерите в интернет на адрес: psrast.org

Интересно ми е като едеш лабораторно месо дали ще сереш истинско лайно или ще е лабораторно без етикет

GMO Free USA стартира първата по рода си научна база данни за проучвания и доклади за безопасността и въздействието на генетично модифицираните организми (ГМО) и свързаните с тях агрохимикали – https://gmoresearch.org/ GMO Research е най-изчерпателната научна база данни в света, съдържаща над 2000 проучвания и публикации в списания, документиращи рисковете и потенциалните и действителни вредни ефекти от ГМО (известни също като генетично инженерни или биоинженерни организми) и свързаните с тях пестициди и агрохимикали. Базата данни съдържа референции, извлечени от цял свят, документиращи ефекти върху здравето, въздействия върху околната среда, въздействия върху нецелеви организми, устойчивост на целеви организми, увреждане от пестициди, генетично замърсяване, хоризонтален генен трансфер и други нежелани ефекти, както и препратки, свързани с реколтата, социалното въздействие, етиката и икономиката. GMO Research е лесен за използване публичен ресурс, ценен изследователски инструмент за широката общественост, учени, изследователи, лекари, преподаватели и студенти. Базата данни разполага с интегриран глобален преводач, така че посетителите могат да преглеждат на почти всеки език. GMO/Toxin Free USA разработи GMO Research в отговор на честото и измамно твърдение на биотехнологичната индустрия, че няма научни доказателства за вреда от ГМО. „В обществен интерес нашият екип прекарва години в проучване и обединяване на това“, каза Даяна Рийвс, изпълнителен директор на GMO/Toxin Free USA. „Горди сме, че предоставяме този инструмент. Ще продължим да актуализираме базата данни на GMO Research, когато се публикуват нови проучвания. Ние насърчаваме изследователите да изпращат нови статии и предложения за подобрение.”

Ами да им пратя една кофа с лайна да изследват

Генномодифицирани храни (ГМО) ще се продават в Европейския съюз без етикетите на продуктите в супермаркетите да съдържат информация за това, гласи проекторегламент на Европейската комисия (ЕК), предаде ДПА. Решението, което предстои да бъде взето от Европейската комисия другия месец, освобождава някои ГМО растения от строгите правила на ЕС за генното инженерство. Планираните промени означават, че процеси като редактирането на гени CRISPR/Cas9 (техника на генно инженерство в молекулярната биология, чрез която може да бъдат модифицирани геномите на живите организми) няма да бъдат предмет на правилата на ЕС за генното инженерство, ако получените сортове биха могли да бъдат създадени и чрез процеси като кръстосване или естествен подбор. Инструментът CRISPR/Cas9 позволява на генетиците да правят прецизни промени в дълги ДНК вериги, за да направят растенията по-устойчиви на суша и вредители. Според плановете подобна модификация би попаднала в т. нар. категория 1 на растенията, отглеждани чрез нови техники (NGT). Съгласно планираните разпоредби ще продължат да се прилагат строгите правила за генно инженерство за биологичното земеделие. Член 8 от проекта гласи, че държавите-членки не могат да забраняват или ограничават освобождаването или пускането на пазара на растения от тип 1 NGT чрез допълнителни изисквания. Карл Бар, депутат в Бундестага от Зелените, вижда в това „фронтална атака“ срещу модела на европейското земеделие. „Растенията с до 20 генетични модификации трябва да се считат за равностойни на конвенционално отглежданите растения“, каза за проектопредложението дипломираният аграрен икономист. Това включва модификации, които далеч надхвърлят потенциала на конвенционалното отглеждане, отбеляза Бар. „Предложението би означавало край на биологичното земеделие“, каза той. Производителите на биологична земеделска продукция ще трябва да полагат все по-големи усилия, за да се предпазят от замърсяване, например от семена, донесени от вятъра. Според него регламентът ще забрани на държавите-членки да предприемат мерки за защита на биологичното земеделие, чувствителните зони или регионите, свободни от ГМО. „Изглежда, че Европейската комисия напълно отстъпва пред ГМО корпорациите“, каза Бар. Не е ясно как германското правителство ще реагира на плана. Вицеканцлерът на Германия Роберт Хабек също е представител на Зелените, а ръководеното от партията министерство на околната среда в миналото е изразявало скептицизъм по отношение на облекчаването на правилата за генното инженерство. От друга страна, министерството на научните изследвания, което е поверено на Свободната демократическа партия (СвДП), изрази принципна подкрепа за такива промени, отбелязва ДПА. Политици от СвДП изтъкват възможните предимства на новите техники на генното инженерство, които биха могли да доведат до по-малко използване на пестициди и до по-устойчиви растения.

БОКЛУЦИ! Тотални боклуци ни управляват! Вече има и идиоти, които се вързват на цялата тая идиотия! Няма такава изродска сган, като тая, която управлява в момента! За пари са готови и през трупове да минат!

Храна за ценители или храна за самоубийци? Който държи много да се разболее от рак да си я хапва тогава

Не виждам лошо, стига да се докаже, че не е вредно и че наистина изисква по-малко енергия и замърсява по-малко планетата от комерсиалното отглеждане на животни. Преди да ми блъскате минусите ще кажа, че за мен повечето зелени политики са глупост, а вегетарианството си не го налагам на никого. Но все пак смятам, че се консумира прекалено много месо в днешно време. Баба ми разказваше, че са слагали месо на масата само по празници и това е било масово сред българите от нейното време. Няма как консумацията на месо всеки ден да не води до промишлено животновъдство с огромни мащаби, което от своя страна замърсява с боклуци и с въглеродни емисии.

Ако няма СО2 няма да има ни зеленчуци, ни плодове, ни дървета. Човешкият принос за глобално затопляне или изстудяване е НУЛА. Човешкият принос на СО2 е 0.004%. Дори да убием и последният човек на земята тя пак ще има периоди на затопляне и изстудяване. Бунаците яжте камъни с мисълта че спасявате плиткият си мозък.

+ + + +

The White House issued an EMBARGOED statement expressing condolences to the family of George Soros on his death. It is not known when this was written. I got the copy below, today. I noticed a SPELLING ERROR in the Embargoed item below, but believe it or not, spelling errors from the White house are quite common under this regime. There is OTHER, confirmed, news from several people saying ""It's been a tough winter," said a close family friend, "He has not been feeling well and has deteriorated significantly over the last few weeks." Having reported this EMBARGOED Press Release, I CANNOT confirm Soros has actually died.

биосинтетичната храна + изкуствения интелект ще доведат до нови върхове в развитието на човешката раса

Човешката раса ще ЗАТЪПЕЕ и ПОДИВЕЕ до НЕпознати висоти , което може да и костав съществуването - То човечеството и без друго вече е доста ИЗПРОСТЯЛО и ОГЛУПЯЛО и без синтетичното месо !!

DW (дойче веле) нито е германска,нито е вълна,а е орган на Световния Ционизъм !!! За това винаги пропагандира целите на глобалистите.....

тия съвсем са откачили! ами яжте си лайната и спестявайте! ИДИОТИ!

Според някои изследвания "месото на бъдещето" може да доведе до намаляване на парниковите газове със 75 процента, но други стигат до точно обратните изводи. ------------- Нека да позная. "Другите" изследвания се спонсорират от KFC, нали?