17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано се оправи, но мястото на жените не е в армията.

В гърдите - с автомат?!?!?!? И то по време на почистване?

Абе доста усилия се полагат да се простреляш "без да искаш" в гърдите с АК.

Що ? Я иди го кажи това на някоя израелка , примерно ?

След 20ч. ако не е караул,защо АК-то не е в оръжейната? Ако е караул,защо е с боеприпас в цевта? За 5г. и хиляди излизания с оръжие нямахме такива нещастия, а тогава бяхме около 3000 курсанти!

Носил съм АК-47. Да стигнеш до почистване с патрон в цевта е пълно безумие и тотално меспазване на правилата. Разбира се това е армия и може да се прикрива друуг инцидент с нещо наглед по-безободно.

от феминистки

Там е истинска армия

Явно доста неща са се променили в армията, след като вече е възможно да се простреляш, по време на почистване и то в 8 вечерта.

Както се казва - "Това е работната версия". Най-вероятно е станало по съвсем различен начин-игра на екшън герои, друг е чистил оръжието и е пострадал страничен човек и т.н.

Дано по-скоро оздравее. Служил съм обаче в поделение, където се даваха въоръжени наряди до откат и считам случая за много странен и нелогичен. Или тотална деградация, довела до неизпълнение на абсолютно задължителни процедури, или нещо съвсем различно.

На тези патици, кой им дава оръжие? Да иде да стане шивачка, да не се занимава с това което не трябва. Но там се работи, а тук си играем на войници. Жени полицаи, военни .................... смях.

Доста нелогично обяснение на случая. Трябва усилие сам да се простреля човек с АК в гърдите. В началото на "прехода" имаше интересни "самоубийства" с по един куршум в челото и три в тила!

Значи бил съм в казарма. Ама не ми се е случвало да почиствам зареден автомат.

Chefo77

Предполагам е имало зареден патрон и е забравила за него. Разбира се, е пропуснала проверката за това след като е махнала магазина. На един набор му се беше случило, но той стреля в сандъка за проверка.

И още нещо. Разстоянието между спусъка и цевта на АК-то си и бая дълго и изисква специални/умишлени усилия да го насочиш към себе си и да се простреляш “без да искаш”.

Тук има хора които не са служили в истинската армия, а се опитват да тълкуват случая. Дамата е забравила патрон в цевта, защото след наряд се сваля пълнителя и се дава контролен изстрел встрани и нагоре, а тя не е дала контролен. Когато е почиствала автомата е свалила капака и като е тръгнала да сваля бойно -възвратната пружина я е изпуснала. До там с почистването. Това не се случва само на жени. През март 1975г. кашик в "Черния " полк в гр. Марица ( сега Симеоновград) се простреля в гърдите пред очите ми по същия начин. А беше на две седмици от уволнението.

екс

Полицай, които се самообгазяват със сълзотворен газ. Две ромчета нашамариха “елитен” командос. Военни се самопрострелват. С такива жалки военни и милиционери врагове не ни трябват. Но на кой му пука ? Дори и бежанците вече ни подминават като пътен знак и предпочитат палки и халосни патрони , вместо да ги върнат в България

при некадърно управление на държавата всичко надолу се срива

Все още има мъже които са били в казармата и знаят как, кога и какво се почиства на автомат. Стига с тези лъжи тип Бойко и Цецо! Това е направо подигравка да те лъжат толкова нагло, егати "държавата"! Журналистите нямат вина (може би не питат каква е истината) а тези които трябва да поемат отговорност за случилото се. Цялата държава барабар с шкембе войвода се крият като мишки и ви се подиграват с очевадни лъжи. Това е стилът на тиквата и той го наложи навсякъде чрез подставените си калинки и служителчета...

Всеки бил в казармата разбира, че тази версия издиша. Първо, ако не е караул,от къде има патрони? По време на караул, оръжие не се чисти. Оръжие не се чисти, когато е с боеприпаси. През 95% от времето оръжието е без боеприопаси, когато не ее караул или не е на стрелби. Защо по това време на денонощието оръжието не е в оръжейната?

може да ме обвините в дискриминация, изостаналост и каквото си искате, но ТРЯБВА ДА ИМА МЪЖКА И ЖЕНСКА РАБОТА ако искаме да се оправим и да вървим напред. жените заемат местата на мъжете защото мъжката работа била по-лесна и мъжете били по-мързеливи... да ама не! ако е умна има банки, офиси и канцеларии. ако е трудолюбива има шивашки и консервни фабрики. ако е мързелива има работа за бодигардки в билла, кауфланд и т.н.

Как пък при поделение от 3000 новобранци, в Плевен. С поне 1000 роми, дето нямат и втори клас. След няколко стрелби в Николаево на никой па не му се случи да простреля себе си или някой друг погрешка и по невнимание?!? Има процедура по почистването на автомата. Как стар войник в твоя случай, или професионален такъв ще се прострелят по невнимание. Ми по тая логика да бяха се изпотепали поне сто циганина е поделението....

Сърбин ми показа клипа с полицаите и ме пита какво е това като се смее. Умрях от срам. Пълна излагация! И това е държавата на тиквата която щял да подрежда западните балкания защото подредил своята Тикволандия.

Човече, разбирам, че ти липсва казармата и старите времена.Ясно и хубаво си обяснил всичко; само, моля те, не наричай девойката "дама", защото тя дама не е, а курсант във военно училище. Жената-войник е като морскот свинче, което нито е свинче, нито е морско. Тоест, тя не е нито войник, нито жена - още по-малко дама. Ако някой мисли да ме обвини в сексизъм, подчертавам, аз самата съм жена.

Ами прав си. Всеки трябва да прави това, което му е присъщо според физиологията и наклонностите. И мъжете трябва да си знаят мъжките професии. Ти медицински брат виждал ли си? Смехория отвсякъде.

то едно време и жени нямаше в казармата. имаше чиновнички в щаба - секретарка (секретна секция), счетоводителка, деловодителка. ама те в пет си тръгваха и нямаха нищо общо с казармата. явно сега е друго

Кой вкарва патрон в цевта по време на наряд ? Да не сме на фронта,а стига глупости.

"Убийства се извършват по две причини - заради секс или заради пари!"

за какво почистване става въпрос в 20 ч и как така почиства автомата и е насочен към тялото ти дори и нарочно да го направиш е трудно .защо ли си мисля че вече ни взеха много за мезе

до ХХХ Прав си, ако беше вършила мъжката работа да лежи на дивана и да прехвърля каналите на телевизора, нямаше как да пострада. Абе сульо, 99% от жените над 45 годишна възраст са стреляли и обслужвали калашников и няма нито един инцидент. Мързелът ти да се къпеш или да вършиш домакинска работа обяснявай на жена си с "женски" работи.

не. но когато мими йорданов направи съкращенията в МВР съкратиха само чиновнички и вкараха полицаи от патрул в канцелариите. бях на едно гише за регистрация, горкия човек търсеше буквите по клавишите на компютъра и ги натискаше само с показалците си. ставаше бавно и опашката беше нямам думи

Много точен коментар - и аз си помислих същото. Такава глупост няма как да стане при чистене на оръжие - освен ако не са били пияни и да са си играли на война в оръжейната. Дори да е била караул предния ден няма да има патрон в цевта, а като се чисти оръжие първо се маха пълнителя.

Или поради липса на едното от тях или и на двете!

Само така няма виновни

много си зле... честно!

Аз лично няма да те обвинявам в нищо, само се чудя ти от кои си - от мързеливите или от глупавите.

Либералната демокрация създава безхаберие и безотговорност в обществото един наивитет.

Тя си е самовиновна. Да беше станала фризьорка или шивачка.

Тук според мен не е въпросът дали жените могат да боравят с оръжие (могат естетствено, и шимпанзе можеш да научиш да стреля напосоки), а за съблюдаване на стандартни мерки за безопасност. За немърливостта пол няма.

Или е убийство, или самоубийство, но и в двата случая има виновни. Когато е инцидент, никой не търси виновни - виновно е починалото лице и случаят приключва.

Дрън дрън , кой разглобява АК с насочена към себе си цев ? И онази пружина колкото и да я изпускаш няма да произведе изстрел , нейната функция е друга

Лелееее, тия младите нямат никво чувство за самосъхранение...

Мислиш, че това са професии без риск? Значи си много глупав.

кухите лейки не са за казармата. абе като искат равни права да правят всичко по еднакви нормативи с мъжете . ама ще и омекнат коленцата само като и сложат пълно бойно ! Що ни една феминистка не пожела да е миньор?!? Нека се гърмят., колкото по малко тъпанари и тъпанарки по тези земи, толкова по добре.

Абе Тиквата ще я махнем, а ма за съжаление тиквите ще останат на територията. И са много - към 80% от населението.

Не, не мисля, че това са професии без риск. Но е напълно невъзможно да се простреляш по невнимание със сешоара или пък шевната машина...

да. няма да можеш да спиш от чудене и терзание :)

И в двете ли?