Кучетата-убийци вероятно са нападнали от глад

Според треньор представителите на тази порода трябва да имат контрол и надзор, не могат да бъдат оставени сами

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДА ПИТАМ -КОЯ Е ТАЗИ ДИАНА РУСЕВА-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ' КАНЕ КОРСО КЛУБ' ЩО ЗА КЛУБ ИМАМЕ В ТАЗИ ДЪРжАВА, ДЕТО КУ4ЕТО Е ПО-ЗНАЧИМО ОТ човека ЗАЧИ ИМА ЗАКОН КОИТО РАЗРЕШАВА РАЗМНОЖАВАНЕТО И ПРОДАЖБАТА НА КУ4ЕТА УБИИЦИ- ПИТАМ- КОМУ СА НУЖНИ И ЗА КАКВО. ДОКОГА ТОЗИ НАРОД ТРЯБВА ДА СЕ КЛАНЯ И НА КУ4ЕТА, ОСВЕН И НА ВСИЧКО ДРУГО

Гласуваме за безхаберници и мутри и после се чудим що сме кенефа на Европа!

Като изядат някой кмет и депутат и ще вземат мерки !!

ОК имаме си работа с агресивни зверове и стопанин - получовек, коити ги оставя за по ден-два безпризорни. Сигнализираш полицията и кучкарските организации. Веднъж, два пъти, три пъти. Не става! Явно държавата я няма. В такъв случай се заемаш и убиваш напастта. Отрова за плъхове мисля, че ще свърши добра работа. В екстремна държава, трябват ектстремни мерки. Всяко нещо си има мярка. Един от скотоумните от селото, които са търпяли този тормоз, ако беше реагирал подобаващо, сега човечецът нямаше да бъде разкъсан и оглозган.

Е какво са виновни " зверовете" , нормално е да търсят начин да оцелеят. Но защо не изядоха стопанина си, не знам...

Ми, то, като му погледнеш физиономията на тоя ти става ясно за какви малоумници става дума.

До кога ще се търпят тия кретени???

Отглеждането на такова куче е много сериозен ангажимент и свързано със сериозни разходи. Само изхранването му струва не по-малко от 100 лв на месец.

Както се вижда и в този случай полиция пак няма! А същата се субсидира от данъкоплатците годишно с над милиард лева! Абсолютно безхаберна институция която неможе дори от кучета да защити хората!! Каца без дъно и почти толкова полезна , нищо повече!

ама и тоя изядения е ахмак, нападан е бил, а вместо да ги почерпи с антифриз, просто сменил пътеката. ама да, то верно че и той е бил кучкар, за кучкаря кученцата са деца, сърце няма да му даде да ги почерпи. е нека му е сега

По хуманно е да ги беше застрелял! Ама къде е ловната дружинка? Аха бракониерстват

Просто държавата е скапана,оттам идват проблемите.Този,ако ги гледаше тия кучета в друга,по-нормално функционираща държава,нямаше да си позволи такава войнстваща безотговорност.

Оставка за кмета на селото! Оставка на вътрешният министър! Без лятна ваканция за депутатите от НС докато не приемат закон за защита на гражданите от кучета и ветеринарен закон в съответствие законите в ЕС. В повечето държави тези породи кучета са забранени за внос и отглеждане т.е. могат да се видят само в зоопарка.

Какви са тия глупости, нападнали го били, защото били гладни. Кучетата по принцип охраняват територия и като не си направил ограда на къщата си смятат за своя територия и околността край къщата. Освен това, когато са няколко формират глутница за която всяко друго куче е натрапник и го нападат. В конкретния случай са започнали да третират като натрапници и хората, които минават в близост. Аз се чудя при толкова много ловни дружинки по селата, как не са се намерили няколко ловци да застрелят тия пет кучета, а ако собственика много лае да му напълнят и на него задника с по-едри сачми. Такива човекоподобни примати разбират само от бой или от много бой. Явно ловджиите са големи мъже само като направят хайка, за да застрелят от засада някоя безпомощна сърна или диво прасе и след това да си разказват преувеличените истории подпийнали на маса.

КОЙ Е СЛЕДВАЩИЯТ? изяден,нахапан от кучета,утрепан от цигани,набит полицай от цигани,набит гражданин от мутра на магистрала, излъган и ограбен пенсионер...Цацаров последвай Цецо!

Без закон за ПЪЛНА ЗАБРАНА на опасни породи кучета не може да се мине. Става въпрос за развъждане на опасни ЗВЕРОВЕ! Също така опасно куче е всяка порода, от която има оплакване на съседи, те също да се отнемат и унищожават! Например глобата за притежание на опасна порода куче в Англия е 5000 паунда плюс до 6 месеца затвор. Кучето се изземва от полицията и се унищожава. Присъдите срещу собственици на агресивни кучета могат да бъдат до 14 години затвор. Забранени породи кучета в Англия са: Pit Bull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Braziliero. Освен листата със забранени породи опасни кучета, за опасно се счита и всяко куче с опасно поведение на обществено място. Потърсете на wikipedia за Dangerous Dogs Act 1991 Защо въобще е възможно отглеждане на кучета по блоковете? Те лаят нощес и пречат на околните! Просто не трябва да се позволява това, а при нарушение, освен глоба, кучето се отнема и унищожава!

Всичко друго добре, но какъв е тоя термин дето използваш "унищожава"? Това да не е неодушевен предмет, че да го унищожаваш? Кучето се евтаназира, не се унищожава. Освен това в България само приемането на някакъв закон няма да помогне. Той трябва и да се спазва, а това е трудната част тук. Никой не спазва никакви закони, защото никой нищо не контролира. Полицията и всякакви други контролни служби повсеместно си бъркат в носа и се намесват пост фактум от немай къде, щото все пак трябва да си оправдаят заплатите.

А депутатчетата вече стягат куфари за почивка,а началника си цъка мачле и никой не ще да чуе разни кучешки истории...изяли един българин -голяма работа...ако това беше в Русия..Путин само тихичко щеше да каже на мин .председателя :до една седмица да се внесе законопроект за даденият проблем и да се накажат виновните...,но тука имаме по важни работи да решаваме-пък и ваканция предстои...

Стига сте говорили за държавата. Това сме ние. Ще платим делото в Европейския съд ние, а не кмета , правоохранителите или чиновниците. Кой е този собственик. Име. Кой непослушен български журналист му зададе въпрос? Е за това се случват тези неща на тази територия. Всичко е манталитет а после доходи.

България е на първо място по болестност от кучешка тения в Европа, като през последните години у нас са регистрирани над половината случаи в целия Европейски съюз. Високата болестност се дължи преди всичко на големия брой бездомни кучета. А и за домашните кучета няма никакъв контрол  

Е, как няма да е така: и днес едно куче се из.ра пред нежния поглед на стопанката си в тревичката на детска площадка - до магазин Про-Маркет на ул. "Акад. Балан" в Младост 2.

Допълвам: и да не мислите, че тази "дама" се втурна да почисти акото на доста едричкия си любимец (без верижка и без намордник, разбира се!) - ни-и-и-и-що подобно! Абсурд!

Хора ,явно жертвата- бедният човечец си няма хора и роднини?...Вдигнете се направете някаква петиция защото тука трябва да се съди директно държавата в Страсбург!! За липсата на наказателни закони и разпоредби срещу нападения на хора и поради тази липса полицията и кметовете не работят, а само вземат заплати...и се оправдават ,че няма закони....ВЪРНЕТЕ ДЪРЖАВАТА НА НАРОДА!

Аз написах по надолу че трябва да се помогне на болната майка на този трагично загинал мъж, но няма дори реакция на поста ми.

Същото щях да предложа и аз...Ако тоя човек, няма други близки освен болната си майка ,към ,която изказвам искрените си съболезнования (и аз гледах на легло неподвижната си майка 3 години,сам а съм и мъж...знам какво е) да се сформира кауза ,веднъж за подпомагането и и втори път за наемане на сериозни адвокати и водене на дела....ДО ДУПКА ,на тоя идиот да му се предяви сериозна и справедлива претенция за обещетение,ако трябва и до просешка тояга ...в затвора да изкара !

Господа, "Отглеждането" на кучета убийци се прави ЦЕЛЕНАСОЧЕНО , най-често от хора с престъпни наклонности. Тъй като НЯМА ДЪРЖАВА, А САМО ТЕРИТОРИЯ на това място ЗАКОНИТЕ НЕ ВАЖАТ!!!. И още нещо при наличието на така наречените НПО организации, разполагащи с контрола над територията никой, ама никой няма да накаже престъпника. Виждате и действието на журналята и милицията, да не говорим за "магистратите"!!!!. ДОКАТО ХОРАТА НЕ ПОЕМАТ НЕЩАТА В СОБСТВЕНИТЕ СИ РЪЦЕ, ТАКИВА ИЗРОДИ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ БЕЗНАКАЗАНО ДА СЕ ГАВРЯТ С НЕЩАСТНИТЕ ГРАЖДАНИ. ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ!!!!. ВЕЧНА ПАМЕТ НА ЗАГИНАЛИЯ ЧОВЕЧЕЦ!!!!.

Бедните и сами живеещите хора са най зле. Има цели семейства като почнат да тормозят някого и другите се правят че не са видели, дано все пак се намери някой който ги е видял и ги е познал.

законът в повечето провинции казва, че ако домашно куче напусне двора си и е агресивно към съседноживеещите или други кучета и домашни животни, всеки ловец има право да го гръмне на улицата, без да се наказва и без да се умува за приюти и други простотии.Вината е на стопанина му, че не полага грижи...Затова няма да чуете истории за изядени от куче...

Собственикът на кучетата при задържането питал как са кучетата,а това,че е изяден човек,голяма работа.Путин е бил е бил много мек в оценката за суверенитета на държавата.Такава на тази територия отдавна няма.Останаха кучетата,кучкарите и население на доизживяване,което кучета го яли,преносното букнално.

Мутра скапана....заплашвал старците, че ще ги гърми ако посегнат на песовете. Ходел с оръжие показно...Африка мила моя майно льо...Езък ти за сигналите и за институциите.... Безсилие, смешна държава....яд ме е и заради страха на хората...

Много интересно как избирателно четете и пишете и мислите българите.

Жалко за жертвата..обикновен 39 годишен мъж от "народа", без перспектива, отдаден на грижите за болната си майка, както хората без ценности и възпитание биха го нарекли "селянин". Огромна трагедия, несъвместима със съвременния начин на съществуване. Преди години имаше подобна жалка случка в град Севлиево.Кучетета бяха застреляни и собственикът им осъден. 20 и повече години по-късно ... жалка реакция от органите, прехвърляне на вина, никаква отговорност и ясна позиция....просто поредната проява на безнаказаност. Гадно.

Имаше подобна случка с една анличанка около велико търново някъде и жената също почина, но не сме чули да има наказани или да се повдигне въпрос, те просто си премълчаха странно защо.

Майорчето описал всичко но то потресаващо и ние трябва да съберем пари за семейството .

ако беше утрепано някое псе, какъв вой щяха да надават помиарозащитниците и да искат затвор за убиеца, а сега ги няма никакви!

Поредният кротък и свестен човек е станал курбан на ширещата се изродщина у нас. При това какъв ужасен край! В някои войни има по-малко жертви от убиттие от кучета българи през псоелдните 30 години. Това, разбира се, въобще не е достатъчно за властите, за да вземат мерки. Еле пък за журнализите въобще не е повод да пролят някоя крокодислка сълза.

Кучетата убийци няма как да са убили от глад и понеже това не е вярно погледнах кой е автора на статията то такъв няма явно отговорността в кавички е на редакцията.

Защо данъкоплатците изобщо са безпокояли властта да се занимава с проблемите им, след като управниците са толкова заети да купуват имоти, тераси, асансьори, хотели, земи, къщи ужким за гости и прочие сложна дейност, отнемаща цялото им внимание. Сега шефът на районното трябва вместо да каканиже по телевизиите, веднага аут, чиновниците приели жалбите на тези, които им плащат заплатите от мизерните си средства също. Спешно безхаберните лаладжии в сградата, дето се разединяват, да приемат закон, забраняващ опасните породи. Отдавна е доказано, че нашенецът бързо прекроява свободата в слободия.

Къде сте чули и видели кучета да нападнат човек от глад, т. е. за да го изядат?!?!? Като са го нападнали от глад, що не са го изяли или поне похапнали от него. На регистрирания деменционен дебил предоставям разказ от първо лице на жената намерила трупа и съобщила за него на 112. Веселка Соколова пред тв-то на гела: "Тялото му беше в тревата. Ръката му беше опъната, преброих пет пръста. Мислех, че е сърничка, изядена от кучетата. Главата нямаше скалп. Той беше свален. Лявата ръка беше оглозгана. Само костта стоеше. Левият му крак го нямаше..."

Гладът поражда агресия. Това, че са гладни не означава, че ще го изядът. Но гладът води до засилено агресивно поведение. А това са едри кучета, не може да се хранят веднъж на 2-3 дена (какго ти е хранил стопанина).

той затова ги е пускал свободно за да се хранят сами каквото докопат

Не са умрирали от глад, очевидно е , че са добре хранени. Журнализите замазват проблема.

Статията няма автор не е за вярване че защитават убийството...

Прави си изводите. Много неща не са за "вярване" и не е този първият "инцидент", койтпо замазват - много са.

Една жена казала на жена ми, че на пазара една жена казала на друга жена... Кучета, поне в "цивилизованите" държави, НЕ НАПААТ ХОРА, ЗА ДА СЕ ХРАНЯТ С ТЯХ! Оказва се, че не само пишещият е дебил - той си има и подходяща аудитория. Нормално - ако В Чалгария материалът не беше поне 90% дебили, нямаше да има и такива статии.

Нищо такова не се е случило. Не вярвам на думичка от написаното в статията. Лъжат хората само.

Абе, само да попитам - тези кучета ОЩЕ ли са живи????????????

Сега следва роднините да осъдят държавата на Бойко пожарникаря за няколко милиона защото бездейства и нещата ще си дойдат на мястото. Нали държавата е много богата, има параметри а простата Тиква "дава" много пари на всички. Преди изборите Тиквата беше платил за преместване от труп от върховете. Сега да извади милионите и да плаща. Прост народ слаба държава. Държавата не си върши работата!! Разберете го бе хора!! Единственият виновник е държавата начело с пожарникаря...

Е, това вече е пълен идиотизъм!!! Къде сте чули и видели кучета да нападнат човек от глад, т. е. за да го изядат?!?!? Като са го нападнали от глад, що не са го изяли или поне похапнали от него. Имали са достатъчно време, никой не ги е притеснявал. Абе, като сте неграмотни, нямате ли поне малко мозък за да разсъдите? Явно не! ЕТО ЗАТОВА НЯМАМЕ ДЪРЖАВА, ЗАЩОТО В БЪЛГАРИЯ БЪКА ОТ ПЪЛНИ ДЕБИЛИ!!!

какво обяснение имаш защото някои хора по надолу са дали предположения все пак

А стига бе! Неграмотникът на смяна днес от дир.бг трие и тук коментари!!! А бях писала, че комплексарър собственик на кучетата трябва да бъде затворен заедно с тях. Явно е важна клечка, на някой политик, щом от дир.бг го пазят. По-добре си закрийте фалшивият измислен сайт, образовайте се малко в правопис и правоговор и излезте на борсата на труда!

Както се минава курс за управление на кола така трябва да има курс за обучение на собствениците на кучета! И да не е безплатно. И да са хора без досие в полицията, и психически годни - да минават психотест периодично. Разбира се това за кучета над 6кг! Собствениците да плащат застраховка за щети причинени от кучето и да се глобяват жестоко ако ги пускат без повод и намордник!

Едно добро дело могат да свършат тия зверове преди да ги умъртвят... Да ги пуснат днес на шествието на меките китки. За да е пълно щастието им.

също ще бъдеш там нали

Е па некой трябва да закара кучетата до там и после да ги прибере. Ако няма желаещи, може и аз да отида.

Пет подобни кучета, всяко по 65 килограма, хранещи се само с месо. Клоунът-собственик бая пари е хвърлял да ги угоява на месец! Нещастник!

интересно ми е какво работи и какво семейство има какво образование и какви родители са неговите

Вероятността да оцелеете в тази държава е малка- гладни кучета, корумпирани политици, безумно опасни шофьори, рушащи се сгради, ...

кучето е хищник! ловува на глутница хищниците ловуват разни тревопасни човекът не е в менюто им поне от милион години

"представителите на тази порода трябва да имат контрол и надзор, не могат да бъдат оставени сами" Но кучетата са били на улицата и там са разкъсали човека а това е било система да се разхождат свободно.В статиите пише че хората са избягвали да минават от там.Но нали убития е беден човек едва ли ще бъдат наказани фактическите убийци.

Коченцата са божия най-мила твар, те не убиват ако човека не е лош. Да им благодарим и да ги нахраним ако не са успели да са наядат хубаво. Да съберем пари и да ги осиновим за благодарност!

"Отде ви изравят бе, що шибаните кучета не ви изядат вас - явно и за това не ставате." КАЗА ПО НАДОЛУ ДУПЕТО

Милиционерите писали "предписания" на собственика да си държи кучетата в двора...сега да си заврът предписанията в безполезните задници и да се пренасочат към друга професия - да събират боклука например.

да излезе пред обществото и да обясни какво се случва в тая държава относно отглеждането на бойни породи кучета? Относно отглеждането на кучета с апартаменти? Къде е законодателя да защити хората?

Тия са дебили?! Кой му дреме дали са нападнали от глад или от скука!! Нали въпроса е за що не са били вързани в двора на стопанина си а се разхождат свободно навън? Няма какво да разследват - тариката кучкар в белене за предумишлено а песовете евтаназия

Белене вече е затворено. Но, могат да затворят псетата в клетка със собственика им и да ги оставят да си погукат 5-7 дни без храна, само по малко вода. По някое време кучетата ще похапнат, след това евтаназия.

А на нашия премиер най-любими са му циганите и помиярите. Е, чакайте да се забранят тези зверове.

Всички кучкари, отглеждащи подобни човекоядни породи, са за затвора.

Много ми е интересно какво работи собственика има ли семейство в коя партия членува и прочие.

Докато е разрешено да се въдят кучета винаги ще има инциденти, практически всеки от въдещите ги живее с тъпашката мисъл "то моето куче не прави така". Просто трябва да има затвор за всякакъв вид кучевъдство, нищо по-малко няма да реши проблема. Необходимостта от кучета които да пазят кокошките от лисицата отдавна е отпаднала, има птицекомбинати.

"Айде поредният умствено изостанал"

Обикновено се дължи на тъпота, безотговорност и абсолютната неспособност наистина да се грижиш за живо същество. Има обаче и още по-големи уроди, които много добре знаят, че кучето им прави така, но не им пука, щото са най-важните. Просто се кефят на страха на хората.

Този собственик на кучетата е бил абсолютно НЕОГОВОРЕН ! Но там където са се оплакали хората заради тези кучета , на този ОТГОВОРЕН човек и той не си е свършил работата . Вместо да чака решението на собсвеника на кучетата , той е трябвало да вземе веднага мерки за отстраняването им . Защо не го е направил ? Той също има вина .

си princesse а плюсовете ти са от системата

Огромната част от собствениците на кучета от подобни породи-бойни, агресивни могат да бъдат охарактеризирани по един начин-тежки комплексари. Наказанието за този конкретно е едно-да го затворят със същите тези кучета и да не ги хранят.