С методика определят кои бездомни кучета са агресивни

Столичната община и Оперативният щаб, в който са поканени представители на организации за защита на животните, ще изяснят методиката за определяне на агресивното поведение на бездомните кучета.

Обратно в новината

Коментари - С методика определят кои бездомни кучета са агресивни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кучетата които са бездомни могат да бъдат осиновявани. След това стопанина сам решава дали кучето не е много болно или нещо друго и следователно трябва да бъде приспано. Ако по тази схема започнат да работят 20 души - ще имаме по 100 кучета по-малко седмично. на съвсем приемлива цена в сравнение с тази за издръжката и на кучешки приют.

Кучетата трябва да имат стопанин който да носи цялата отговорност за това което правят все едно че го е направил той. И ако се окаже че е психично болен той трябва да сиима настойник който да носи целата отговорност за това което прави психото и съответно и за неговите кучета. Всички останали кучета трабва да се разглеждат като агресивни. Защото не съм длъжен да търпя тяхната агресивна любов когато искат да ме оближат ил ида си играят с мен. Ако аз взема че оближа една природо защитничка, тя дали ще си помисли, че искам да си играя и да ми се зарадва?

Мимито 25.06.2012 17:00 явно не е гледала куче. За разлика от котките, тези хайвани не ходят по нужда в щайга с пясък. Те по свой природен нагон си обхождат район, маркират си и за съжаление на мразещите животните, чишкат и акат, като тях двуногите. Както мразещите животните си знаят, че мястото за това им е в тоалетната - българска или турска, кучетата си знаят че мястото им е някъде наокло сред т.н. природа и всеки ден си го проверяват, дали друг пес не им го е надчишал. Ако някой накара едно куче да му сере в тоалетната, ще му окача тиквен медал! Защото по-голяма част от тези хайвани са по-умни от хайваните които пишат глупости на таркалета тук. Ако можеха да говорят и пишат, какви сърцераздерателни романи щяха да ни опишат, какви мъки ги преследват всеки ден, било други кучета, било коли и камиони, било диваци с камъни, пушки и отрови, било едни чиновници с тръбички, фунийки и иглички...

Кучещка страна, в която "Културата " псува даже и на турски език !

Вече се съмнявам ,че управляващите са умствено добре.На всеки човек е ясно ,че всяко гладно и измръзнало куче става агресивно.Харчете още от общинските пари,аз ще се спъвам по тротоарите с незакрепени плочки.Но господа идват избори и тогава със сигурност няма да гласувам за вас.

Агресията започва другаде, винаги първо уча собствениците, хората, после животните. Но 1700 лв по отчет за бензин на колите за "третиране" наистина изглежда множко и навежда на размисли. И един съвет - обърнете се към кмета на Сити-то в Лондон да ви сподели, как е успял да се справи с този проблем и не импровизирайте емоционално.

Методиката е ясна.Идва изрода който ги храни и ако някое от псетата се пусне на околните хора му слагат инжекцията незабавно.Макар да смятам,че това е излишно и глупаво губене на време и средства.Защото видяхме,че е важно кучепоклониците да са доволни,а не хората да са живи и здрави.

Никое преяло с месо (човешко) куче не е агресивно!!??!

При нас има един помияр, който нощем пощурява. То не е лай, не е вой, а чудо. Обадих се на "Екоравновесие" и ми казаха, че само за шум не можели да реагират. Да съм се обадел когато ухапе някого. Въобще не може да се разчита на такива измислени организации. Това са лапачи, които се страхуват от решаването на проблема, защото ще изчезнат заедно с него. А като си толкова тъп, че ставаш само за общинска служба, къде ще намериш работа?

Кастрацията какво общо има с агресивността на животното?

Еми, довечера звънни пак на Екоравновесие и ги покани на гости, а като дойдат се погрижи кучето да ги ухапе. Поне да си го приберат на връщане. За изпроводяк можеш да им теглиш и по един ритник в задника, понеже са супер нагли.

Защо не можете да се справите с проблема докарайте 10 000 виетнамци и кучета за 1-2 години ще изчезнат а и много са добри за кебапчета с гарнитура и то в парламента. Аз съм от провинцията и си ям месо.

БATKO

Аз пък имам няколко кобри и искам да си ги отглеждам свободни пред входа на блока в градинката, за да мога като излизам за работа да им давам помията си. Те не са агресивни и хапят само лошите хора, надявам се защитниците на кучетата няма да имат нищо против да си гледам кобрите пред входа.

Ако безделниците по разните щабове и гостите им защитници на животните, бъдат изловени, кастрирани и затворени в приют, проблемът ще е наполовина решен и без методика.

Аха... А ако някой в аналогична ситуация ти строши черепа после ще трябва ли да доказваш какви са ти били намеренията?

Ако тия от "оперативният щаб за проблема с бездомните кучета", барабар с гостите им защитници на животните, бъдат изловени, кастрирани и затворени в приют, проблемът може да се реши и без методика.

А каква е гаранцията че кучето наистина е нахапано.Аз съм двидетел как хора които мразят кучетата викат Екоравновесие ,и лъжат че са ухапани.Свидетел съм как прибират кучета ужким за кастрасия и пишат на табелката "агресивни".Какво иска Фандъковя?По -добре да каже каде са парите за програмата от изминалите години,вместо да се прави на интересна.Няма да гласувам за нея.За мен тя е лъжкиня.

Вече два пъти виждам микробус , който се движи по бул. 'Владимир Вазов" да спира на спирка , да отваря вратата и да пуска куче и да изчезва веднага, а то се чуди на къде да поеме.

Всички кучета които са по улиците трябва да се премахнат. Който си ги иска да си ги гледа в къщи не да ги води по улиците . Няма такова определение агресивно не агресивно куче .

Кучетата са около 100 пъти по-малко от хората. Ако кучелюбците са само 1% от хората не е проблем да си приберат по 1 куче у тях. Явно или са много по-малко или в същност не обичат животните, а печелят от наличието им по улиците. ВСИЧКИ кучета трябва да са домашни, да имат регистрация, да са с платени данъци и да са на обществено място с намордник. Само така ще се реши проблемът. И ще се лишат от немъчени пари много тунеядци, които вегетират върху хорските проблеми!

+10

Предлагам в методика да се включи и измерване силата на звука при лаене , защото това се чува през нощта , независимо от това дали кучето е кастрирано ( няколко пъти ) или не!!!

Защо има закон за защита на животните има, а за защита на човека няма?!

Да бе на Софиянци, пак селяните им виновни! За какво им е да правят екскурзия за бездомни кучета до софия, вместо да ги гръмнат с пушката, или да ги ударят с мотиката и да ги закопаят... Малумщина е тази новина! Да не говорим ако те спре полиция с микробус кучета, какво ще обясняваш...