Домашни кучета разкъсват децата, докога престъпно нехайство

Вземете си плюшена играчка, ако не можете да се грижите за домашен любимец, призова Явор Гечев от "Четири лапи". Институциите не си вършат работата.

Обратно в новината

Коментари - Домашни кучета разкъсват децата, докога престъпно нехайство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уважаеми, коментатори, Чета коментарите и разбирам защо всеки ден се сблъсквам с безумно отновешение и безумни реакции към домашните кучета. Агресивни хора, готови да наритат животното без причина, хора, които като видят куче, все едно са видяли дявол и се чудят къде да прелетят, хора с деца, които като видят куче, ги карат да бягат от него и така възпитават детето в страх от животните. Да, има и големи и малки кучета и това, че едно куче е голямо или е от определена порода, не го прави автоматично лошо. Поведението на кучето е отражение на собственика. Кучето се възпитава и зависи от собственика му да го възпита. И престанете да обвинявате общината или която и да е организация, че не почиства изпражнения. Почистването е дълг на собственика и това, че не почиства е израз на неговото възпитание. Бъдете добри към домашните кучета и ги взимайте и обучавайте отговорно. А на кучемразците много им здраве...въпрос на време е да излезе и някоя новина как собственик е подредил някой глупак наритал без причина домашно куче...

100% подкрепям! Повече няма какво да се добави.

И аз съм с дете и куче.

Принципно подкрепям мнението Ви, но замисляли ли сте се, че това: "хора, които като видят куче, все едно са видяли дявол и се чудят къде да прелетят, хора с деца, които като видят куче, ги карат да бягат от него и така възпитават детето в страх от животните" вероятно не е случайно? Никой не иска да си възпитава децата в страх от животните, но е факт, че отвързани кучета нахапват деца и възрастни, включително и по ДЕТСКИ площадки, дърпат играчки (на моето дете едно такова куче му спука футболната топка) и пр. Затова и парен каша духа, както се казва. Веднъж като си станал свидетел на подобен проблем или ти се е случило лично, после ти стои като обица на ухото и се пазиш без значение дали "ама то не хапе".

Имало инспекторат ха-ха-ха...то никой не работи в тая държава, само си чакат заплатките. А кметицата си прави селфита. Тя не може да управлява тоя голям град, защото е некадърна.

Я пак - "не са виновни животните" - не разбрах, собственикът ли е нахапал детето?

Животът на кучетата зависи от хората - можем да ги храним, да ги обичаме, да ги възпитаваме, можем да ги убием. И по това личи колко сме цивилизовани. Кучетата са различни породи и трябва да има правилно отношение към тях! Хората са виновни!!!! Защо кучето е било без наморник, защо е свободно пуснато? От хората има рецидивисти, престъпници - трябва ли тогава да кажем че всички хора са лоши и да ги вкараме в затворите???

Четирите лапи да тръгнат да чистят улиците и градинките, не да правят демонстрации.И от парите, дето им дават да отделят за лечение на нахапаните хора.

Казваш да свършат работата на общините :))

а, така ли??? тези организации за защита на животните как гледат на фактите, че в големите градове масово се гледат кучета в апартаменти? Някой експерт може ли да излезе с мнение по въпроса как се отразява на психиката на животното да се отглежда в нетипична среда, каквито са бетонно-тухлените кутийки, в които хората живеят? Защо няма сертифициране на собствениците на такива животни? Въобще така наречените "защитници" отново споделят гледната точка, че хората са "господарите" и грам не ги вълнуват животните.

Много добре им се отразява на животните да живеят с хората си в апартамент по простата причина, че те са одомошнени животни, а не диви. На дивите естествената среда е гората. На домашните - там, където живеят хората. Проблемът тук е, че безотговорни собственици не спазват закона и разхождат кучетата си без намордник. А това да пуснеш ротвайлер в двора на училище е върха на малоумието. Все едно да заложиш мина!

Защо собствениците на кучета държат животните заключени в тях и ги гледат в жилищата си ? Това хуманно ли е ? Защо същите излизайки навън , да ги разхождат не им слагат наморник и не ги държат на каишка ? Защо няма кой да им състави актове за това , както и че не се разхождат на определените за това места .?

Докога самоковската мастия ще храни мутренските кучета с деца?

Държавата няма нищо общо с прилагането на законите. Общината също.

че бащата е трябвало да държи детето за ръка - така ли за да може кучето да играе , да се движи , да е здраво ??!! Когато помолих кучкарката , с която сме врата до врата да заведе любимеца си поне за една седмица на селото си / гостуваше ми снаха ми , с тежка бременност / тя ми каза, че все едно искам детето си да остави !!!/ Да , но това " ДЕТЕ " ме събужда всяка сутрин в 5 часа - кънти целия вход , непрекъснато лае и вие докато те са на работа ! Върши си работата пред входа и в тревата ! Но те никога не са участвали в пролетните почиствания ! Кучето е за вилата , на село , на двора , а аз къде да отида - апартаментът в блока е моят дом - да си направя колибка на поляната ли ?

Пак се разделихме на кучелюби и кучемрази, а не е необходимо!;) Друго трябва - трябва отговорност от страна на собственика и от страна на институцията, която контролира! И прав е Гечев, когато твърди, че ако не можеш да се грижиш за домашен любимец, не си вземай такъв! А за институциите и правоприлагането - пришка ми излезе на езика да твърдя, че те просто отсъстват! Тая зоополиция, за която плащаме в по-големите градове - къде е ?! Веднага ще се намери някой да викне - ми то с 2-3-5 инспектори, за къде по-напред?! Ако ще е така - защо тогава ни е изобщо?!

Какви институции, веднъж ми се наложи да им се обаждам за приспиване на собствено куче поради подобни причини. Всяка институция на която се обадих вдигаше ръце и казваше да отида при другата. Нито един ветеринар не се съгласи да го приспи. Въртят се едни евро пари и толкова - хората - кучета ги яли...

В София е пълен хаус с домашните любимци. Вижте вечер какви страшилища се разхождат без намордник. Кметицата нехае за този от множеството проблеми на столицата. Един голям град трябва да се управлява, а не само да се показвате на представителни места - г-жа Фандъкова!!!

Не се разхождат само вечер, а целодневно. Онзи ден заради една каракачанка с детето набързо се изнесохме на отсрещния тротоар. Да не говорим как са минирани тротоарите, защото простите стопани не си почистват след песовете. Докато заведа детето на градина ходим на зиг-заг. Такива купчинки има, някои от тях все едно са динозавърски по размер. А при нас бездомни кучета няма. Значи всичкото това мазало по тротоарите е от домашни кучета. Преди 2 месеца един нацепен батка тип "прост съм та дрънкам, ма съм се напомпАл" не изчисти след дого аржентиното си, което се из...такова ТОЧНО на пътечката. На такъв как да му направиш забележка? Само като го видиш и гледаш да го подминеш, че не знаеш дали няма да насъска песа си.

От всеки джоб вадя торбичка, когато бръкна. Дъщеря ми също, нищо че е на 10. Защо като минем през детската площадка до нас, в софийски квартал - разширен център, под пейките е пълно с употребени памперси, бутилки от бира поне 2,5 л., водка и други високооктанови напитки? За фасове и цигарени кутии не говоря. Кучето ни не пие, не пуши и си му чистим. Пиячите нямат тоалетна в къщи. Виждала съм бащи да пикаят около площадката сред бял ден, деца да си вършат големите нужди под дърветата и това е между два блока, под спалните на хората. Никога не съм водила детето там, но няма от къде другаде да мине за училище. Следващия ексхибиционист просто ще го кастрирам.

Странно,,,,когато човек убие човек или нападне баба пенсионер никакъв вой не се надига, счита се за ежедневно, нормално и обикновено събитие. Даже е скучно да се коментира защото е нормална практика, напоследък. Ако куче обаче ухапе човек тогава настава голяма активизация и агресия срещу тях. В Училищния двор определено не е място за кучета, хубаво би било също така родителят да си беше държал детето за ръка като е видял наблизо голямо куче.

Децата са си играели в двора на училище бре, кретен прост! Няма родители, сещаш ли се?

тъпанар, и къде да играят децата???? група деца са играели, имало и по-малки деца..... всички плащадки между блоковете ги застроиха... на улицата или булеварда да играят...... да държи детето за ръка и кво???? няма да го нападне кучето... направо по всички теми ганьовеца е много компетентен.....пръщи от ум, нали след братушките е най-великият на планетата

Сладур, евтаназирай се сам, че да не се мъчиш пред гледката на свободно играещи деца в училищен двор и кучета с намордници..... И да те питам - ако дете не може да играе в двор на училище - то тогава къде да играе, след като вие, кучкарите, и парковете сте завзели?

Миналата седмица една солидна дама разхождаше един огромен пес без намордник. Направих забележка и тя ми отговори, че намордник на мен трябва да сложат, защото много съм знаел!

Кои институции, коя работа, каква? То държава няма, ти за институции говориш!!!!!!!!!!!!!!! Байно, днес е ГЕРп на власт, опомни се!

Общинските инспекторати взимат само заплати. Те не забелязват кучетата без намордници, дупките, разбитите тротоари, липсващите капаци на шахти, градинките джунгли, изоставените коли, милионите висящи кабели на кабеларки, стърчащите жици от липсващите капаци на диреците, съборените и липсващи диреци за осветление, падащи отломки от изоставени згради . . .

И аз съм гледала куче - канадски вълк, но когато съм го извеждала винаги е бил с наморник и на каишка! Живяла съм в Братислава известно време и там ми направи впечатление, че и най мъничкото пуделче е с наморник! Но и улични кучета там не видях, а тук в последно време виждам доста тип домашни кучета изхвърлени навън! Та мисълта ми е, че животните не са виновни, виновни са хората и трябва да има доста строги санкции за всички, които са безотговорни! В квартала ни има парк и има заградено пространство специално за кучета, там си тичат и играят! Така трябва да бъде, а не в училища и детски градини!

Ето как ще се оправят нещата: 1. Да се облагат с тлъсти данъци притежателите на домашни кучета. Защото любимците им, освен че тероризиратт съседи и минувачи, замърсяват с фекалии околната среда. 2. Носенето на намордници да стане задължително, а при неспазване - да се отнема животното и да се налагат тежки глоби. 3. Да се забрани присъствието на домашни кучета в жилищни блокове и кооперации. И въобще: Да се забранят домашните кучета, освен декоративните мъници.

1. Пак да кажа - това ще рефлектира върху разни баби а не върху проблемните батки с проблемните кучета 2. То е задължително - но няма кой да налга санкциите 3. А присъствието на котки и морски свинчета ?

Всяка година през пролетта и есента кучкарите от квартала почистваме т.нар. кучешка поляна в квартала, отделена през 2 блока от детската площадка. Изриваме боклуците от пияници, гумаджии, новогодишна пиротехника и т.н. Участват и децата на кучкарите. Участват и кучетата, най-голямото и свирепото са два ретривъра. След въпросните акции бащите-алкохолици, които не са се включили в мероприятието, пристигат с децата си, бирите, водката и ракията. Пиянстат, керещят под прозорците на хората до 1-2,00 ч. вечер и псуват, че се разхождали там кучета. След две вечери поляната прилича на сметище. Разделението е ясно, кучета не ходят на детската площадка и градинката около нея. Но защо пияни бащи, истерични майки и деца, на които най-голямата им забава е да тормозят дакела ми с пръчки, да го ръгат, заплашват и ритат идват там, когато изчистим. Никога не съм водила детето на детската площадка точно заради мизерията и "добрия' пример от пиянстващи, пушещи и псуващи родители. Вече е на 10 и предпочита кучешката поляна. Да обяснявам ли, че въпросните 'родители" нямат тоалетни у дома, и на какво прилича около л'лките. И следващия път, като видя пиян баща да си развява оная работа пред дъщеря му след 5-тата бира, ще насъскам дакела да го кастрира. Виновни са винаги хората, а не животните. Аман от пишман хуманисти, които като видят паднал човек на улицата, го прегазват, вместо да му помогнат.

Имам овчарка,никога не съм ,а и няма да я пусна в училище да се разхожда.Правил съм десетки пъти на кретени с кучета в уч.двор,но там си има охрана-защо блеят винаги ??? А ако кучето ми го усетя да прояви агресия към дете,с намордник или без собственоръчно ,ще го приспя без жал!

В училище, детска градина или на детска площадка никога, нищо че е дакел. Агресия към дете никога не е проявявал, но деца са били агресивни към него. Всъщност така го взехме, след като детето в предишното му семейство го е малтретирало. Не е за вярване, но ревността е "зеленооко чудовище".

питам и аз хората няма да могат да притежават огнестрелно оръжие? Едни затворници бягат, но имат оръжие?!? Вчера - едни мотористи пребили едни пътници. Ако човекът имаше право да се защити с оръжие в ръка нямаше да стане тъй. Сега пак - бащата гледал как кучето разкъсва детето му - ако имаше един хубав 9 мм, детето щеше да е с много по-малко наранявания. Собственикът на песа "имал множество присъди", ама до вечерта си беше вкъщи... Иначе момчето от кол-центъра - опасен терорист-престъпник - 72 ч. Извикали го уж за ПТП - т.е. полицията го е излъгала - трябва да има оставки задължително!

Проблемът не е в притежанието а във възможността да го използваш законово. П.С. Последното нещо, което един разумен човек докосвал огнетрелно оръжие би направил е да стреля докато куче е напднало човек - дори от упор ..още повече на оживено място!

Да, но може да отсвири собственика след случката.Което може да накара другите кучкари да се замислят малко.

Глупости, пълни глупости. Ако съм си осиновил и взел за отглеждане питон, лъв, тигър и го пусна да се поразходи в училище или детска градина? Виждал съм как кучкарите водят кучетата на разходка в училищата когато прибират децата си. Крайно време е държавата и полицията да се намества в ситуацията с кучетата, ако трябва и с оръжие. Ако не да си вървят. Фандъкова не може да реши въпроса. Вижте как е в Бургас. Между другото има ли бърз процес за собствениците на кучета или само за тези които са проявили "Жестокост" към тях.

Тоя път Яворчо Лапичката не каза много глупости и не настоя много да не се убие песса. Ама той от питбули не печели, а от наличие на улични.

По-добре е да си куче! До кога ще ни разкъсват децата? Стига1

Скоро така едно куче доста голямо се хвърли на човек на улицата но онзи си държеше електрошока в ръка. Познайте какво стана

Общините и БАБХ са активни само когато трябва да прибират някакви пари :)))

loyola

Това си е част от програмата за геноцид... кучетата са защитени повече от хората. По лошото Татово време, човек звучеше гордо.

и какво като звучеше гордо???? само звучеше, хапеха до разкъсване други, човеколюбците???? миролюбците???? и тогава и сега заплашват с външния враг и загнилия запад, пък все там бягат, хора не останаха в булгаристан на доган..... и мила, същичките управляват, същичките станаха "бизнесмени" т.е. робовладелци, същичките станаха милиардери с държавни пари и програмите на загнилия запад, а путкин, путник нали ни е брат и "двоен освободител" ти продава енергоносители на тройни цени.... и сталин си имаше договор с хитлер, и путкин сега с меркел... братска българия да работи по-здраво, че да плаща надутите цени на 97% енергийна зависимост

Празни приказки, статистики, констатации, акъли, съвети.....и крайна сметка 25 години едно и също. Помиари на всякъде, домашни "любимци" серат и пикаят навсякъде, най-вече в детските градини и парковете! И всичко е, защото бизнеса с така наречените "защита на животните" трябва да правят пари, много пари! С тези пари може да бъде построена поне по една детска градина във всеки град!

Не "Вземете си плюшена играчка", а ЗАТВОР ЗА ОПИТ А УБИЙСТВО. Така малоумните кучкари, ще научат че и хората имат права.

Кучето е носи наказателна отговорност, а собственикът не извършва престъпление. Затова следва всеки кучкар да застрахова срещу вреди причинени от кучето си. Гражданска отговорност според породата на кучето. Това следва да се направи и който иска куче да си го застрахова.

Пистолета носи наказателна отговорност, а не собственика му и следва да бъде застрахован. За това ще изпогъмря всички кучкари, а щетата ще я плати застраховката на оръжието.

Правото за отглеждане на куче и всякакви други опасни видове животни да мине на разрешителен режим, така както е с правото на притежание и носене на оръжие. Разхождането на Ротвайлер без намордник, е като да се разхождаш с оръжие сред хора. Разликата е че ако Ротвайлера убие или нарани човек, го отнася кучето, вместо малоумния кучеразводач.

Не са проблем институциите, а закона. Институциите могат да се справят с всички кучета за 48 часа. Но закона не позволява. Той изисква наличието на бездомни кучета и якото лапане на пари от тях - както всичко останало у нас. И тъй като бездомните помияри са доходен бизнес, никой не ги пипа. Защо със закон не се въведе данък минимум 500 лв. И който не го плаща и не е маркирал кучето - отнема се и евтаназия. А интересите на хората ли - хората кучета ги яли.

И с тия 500 лева какво ще посигнеш , бабите, които гледат кученца за да не са самище останат самотни, а батките, които са си взели "гангстерско" куче от комплексарщина ще си платят и ще я карат все така

За някой породи може да е 500000 лева, а за по безобидните 50...