ГЕРБ: Всички кучета с чип, 1000 лв. глоба за изоставено

Парламентарната група на ГЕРБ е готова с промени в закона за защита на животните, които би трябвало да решат проблемът с бездомните кучета, съобщи bTV.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ: Всички кучета с чип, 1000 лв. глоба за изоставено | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всичко се прави за пари,дреме им на тях,ако искат да се справят както трябва 5000лв глоба за ижвърлено куче, а и 1 куршум е пъти по евтин от 1 чип, както на времето дупка в полето и се заравят и проблема е решен,а тези дето хранят или защитават кучетата като толкова много ги обичат да си ги приберат у тях или да си направят часни прюти с фондации и да се оправят.

Идеята на чипа е лека-полека да маркират всичките хора с белега на звяра-чип 666

Как ще се явят малки кученца от кастрираното куче? Изхвърлят необичаните кучета/нца тези, които не са ги осиновили от приюта, а са ги докопали по друг начин и не ги регистрират. Тези псевдостопани са за съд.

Много си прав.Скоро случайно дочух един разговор между двама мъже."...кучката ми се окучи и аз вчера ги направих софианчета!...."

Чипове и глоба за изоставените цигани по домовете.

как са ги строили пред МС точно като за кадро. В центъра на София помияри никога не съм виждал. Откъде ги докарахте тия, бе! Ееее, ама за много прости ни имате и да знаете, ще си строшите главите.

на които им викат хакери. Не е сложно чиповете да бъдат блокирани.

Цената на чипа-внос е около долар,а тука една голяма гуша е направила цена за поставяне 50 лева. НПукнете тази голяма лобистка гуша -стига сме наливали тези милиони на лобистите

до сега само около 2000 глупака са чипирали кучетата си. Читавите хора отказват да се подчинят. И с право.

чип. Не разрешавам и не ми пука за безумните закони, няма сила, която да ме накара да накара да се починя на произвола на бюрокрацията. Може всякакви безумни закони да си пишете, за да ни крадете доходите, само че ние не сме длъжни да ги изпълняваме. Чиновниците са слуги на народа, а не обратното. Кучето е мое и грижата е моя, нямаме абсолютно никакво отношение към проблемите с бездомните кучета, създадени напълно умишлено от управниците, за да тероризират с тях населението. Глоби и регистрации няма да плащам - отказвам. Чиновниците няма да видят от мен безотчетни пари за кражби и бонуси. Кучето ми е дребна порода и не пречи на никого, дори мога да не го извеждам.

пинизи има всякакви.

защо да е просто като може да е сложно и скъпо. Топлата вода отдавна е открита !!

1000-те лева са таксата за Общинското или държавното убийство на кучето, в случай че решите да го пуснете на улицата живо вместо сами да си го убиете. А ако пуснете жив циганин да живее на улицата, колко ще е таксата? А ако пуснете жив депутат в парламента, каква ще бъде глобата?

И пенсионерите също с чип.И да бъдат натикани в концлагери.Лош матреал са те... Те кучетата са по-важни от пенсионерите. Харчете пари за кучетата,а пенсионерите- кучета ги яли...

Само дето като има само чип, има 1000 начина да изгориш чипа .... Тоест ако имаш една идея акъл в главата гориш чипа и изоставяш кучето, глоба ще ти треснат на върбав петък. Поредното нещо дето е мислено недомислено. Познавам един човек който се мъчеше да внедри проект който наистина да реши проблема. Изгониха го от държавната му работа една седмица след като официално внесе този проект.

друга роля освен да осигурят нечии комисионни, да привикнат двукраките овце към бъдещото им чипиране и да причинят рак на кучето. Наистина, чиповете могат да бъдат бъдат хаквани и блокирани, но вредата за кучето и собствениците остава. В крайна сметка, с нахалството си, бюрократите ще предизвикат хакерите.

щом комисията трудно определя дали, кучето е агресивно или не. Тези които твърдят, че не е агресивно да носят финансовата отговорност, ако кучето нахапе някой. Които не са агресивни да се оставят за осиновяване.

всички гербери с чип!!!

първо на хората да сложат!!! ( то няма голяма разлика между двата вида) :)))

АБЕ, ДА ГО ДУХАТЕ.... СЕГА ПЪК ПАРИ ПАК ДА СЪБИРАТЕ, ЧИПОВЕ ДА СЛАГАМЕ, СЕТИХТЕ СЕ. КУЧЕТЕТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ ХОРАТА, А НЕ 150 ХИЛ. ПОСТРОЙТЕ ИМ ХОТЕЛИ, ХРАНЕТЕ ГИ, ЧЕ СА ПО-ВАЖНИ ОТ ДЕЦАТА, БЕДНИТЕ И БЕЗДОМНИ ХОРА. БОЙКО И ФАНДЪКОВА ДА ДАДЪТ ОТ ЛИЧНИТЕ СИ ПАРИ СА ПОСТРОЯВАНЕ НА ПРИЮТИ, ЗАЩОТО СТОЯХА БЕЗХАБЕРНИ 3 Г. И НИЩО НЕ СЕ НАПРАВИ. ТАКА ЧЕ...., ЩЕ ЧАКАТЕ ЗА СИ СЛОЖА ЧИП НА КУЧЕТО, А И ДА ВИ ПЛАТЯ ГЛОБА, ХА-ХА-ХА!

Остана да сложите чипове и на хората, гробари такива !

А ЗА ИЗОСТАВЕНИ ДЕЦА КАКВА Е ГЛОБАТА????

Хайдееее поредната фирмичка, която ще си напални джобовете от парите на данъкоплатците да слага чипове. Браво на това умно решение, по-добро не бях чувал)

Сега чипче на кучетата после на наааас!

има грешка....да чета ли нататък....?

в първото изречение....моя грешка!

Освен на кучетата чипове да се слагат и на Герберасчетата за по лесно взаимно разпознаване

А е толкова лесно-да се приложи практиката на ГЕРМАНИЯ...

Всички депутати с чип! И да ги сканират на входа на НС!

Защо се харчат милиони,общинарите многооооо работят а кучешките глутници си стоят в града? Тоест нулева ефективност!

Много ми е любопитно тия смехурковци от ГЕРБ как ще открият този който е изоставил кучето ще му го докажат за да го глобят 1000 лева;-)))))Понеже са поредните които не могат да се справят с проблема на бездомните кучете зарибяват хората с смехотворни предложения за да отчитат поредния виц в своето управление;-)))

Явно някоя фирма близка до ГЕРБ ще внася тия чипове;-))))

Така е. Целта на ГЕРБ е да се лишат хората по селата от единствената си защита срещу циганите и други престъпници. Искат също да печелят и от хората. Един от главните герберасти Миро Мършата увеличи броя на кучетата. Приказва тъпотии , че агенцията по храните ще се занимава с бездомните кучета. Само периодично унищожаване през 65 дни в продължение на една година , може да осигури нормални условия за живот на хората. агенцията му за храните може да се занимава само, ако кучешкото месо се използва за храна.

Аз да питам? Като видя бездомно куче / без чип са най-често срещаните/, да го водя в участъка или да го разпитам, кой му е бил стопанина ,за да бъде глобен??? Тези откакто са на власт , само мислят за глоби и как да ни уморят по-бързо!

Ама че логика!Ти ще изхарчиш 30-50 лв или колкото е там лева за чип, а после ще си изхвърлиш кучето на улицата, че да отнесеш глобата като ти го открие някой проверяващ:) Иначе като удариш с колата някой на пътя -условна присъда, а за изхвърлено куче-1000 лв.

Това няма да реши проблема и всички го знаем.Като чета повечето искат евтаназия.Има естествено и други мнения,но не те са определящите.Явно има заинтерисувани.Има ли кучето има и далавера.Ясно е за кои.Според мен ето един проблем за който трябва наистина да има допитване до народа.Същият този народ ,който кучета го яли и сега и преди.Крайно време е да се чуе и нашата дума.Това е единият поглед върху проблема.Конкретно за Софияпроблема е по дълбок и е свързан с това ,че софийският селянин още не е станал по дух и по култура гражданин.Трябва да се работи и по този проблем.Този селянини си остава със същият манталитет на аднрешковец и тарикат,както е описан от Елин Пелин и както е описан в статиите от преди стотина години.Верно е ,че София се напълни с образовани и възпитани млади хора от провинцията но всички знаем ,че и лъжичка катран е достатъчна за да вгорчи цяла каца с мед.Така че нека се поработи и над манталитета на кореняка селянин,който от време оно си е свикнал с кучета ,овце и мръсотия.

Явно си един/на от тези "образовани и възпитани млади хора от провинцията". На това ние тъпите селски простаци-кореняци казваме: "Посмали манго!".

Кво излиза софиянци са андрешковци и добре че дошли образовани млади хора от прованса да облагородят града;-)))За всеки роден и израсъл тук проблема е точно обратното;-)))Селския манталитет избуя в София с премахването на гражданството и широко отворените врати на София;-)))От как стана това чалготеките тук станаха повече от библиотеките;-)))

ТИ МАЙ СИ ОТ ДЪЛБОКИЯ ПРОВАНС?? СОФИЙСКИТЕ СЕЛЯНИ СА КЪДЕ, КЪДЕ ПО-СВЕСТНИ ОТ ОБРАЗОВАНИТЕ СЕЛЯНДУРИ ОТ ПРОВАНСА. И СТО ГОДИНИ ДА ЖИВЕЕТЕ В СОФИЯ, ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ ДЪЛБОКИЯ ПРОВАНС, ЗАЩОТО МАНТАЛИТЕТА ВИ Е ТАКЪВ...

Чипът какво ще помогне , кучетата да не ни хапят до смърт? Вместо чипове и скопяване ,извадете им зъбите!

И кой ще плаща тези глоби?? И 100 000лв да ги направят как ще докажат чие е кучето?

Това разсъждение беше адски тъпо! Чипа има за цел да следи дали,като ти писне да го гледаш няма да го изхвърлиш навън и така ще могат да ти праснат солидна глоба. Като си направят 4-5 малки кученца,собственика на женската ще трябва да сложи и на тях чипове.Едва ли екоравновесие ще е падар на безотговорни хора!

А ти защо не дадеш една баничка на някой гладен ? Това не е ли хуманно ?

Абе хора , не разбрахте ли до сега , че НЕ ИСКАМЕ кучета по улиците !!!!!!!!! Нито по градовете , нито по селата ! Само кучета придружавани от техния собственик и с каишка ! Толкова !!!! Аман от губене на време по един казус , който можеше да бъде решен за един ден !!!!!!!! Вари ги печи ги , те все глупави решения взимат . Направете това което иска мнозинството . Без кучета . Точка !

Щом в културния свят в градовете няма глутници,и ние трябва да ги премахнем веднага!

Ако чакаш кмета , ще има да чакаш ...

КАКВИ КУЧЕТА БЕ, ХОРА... ВИЖТЕ КАКВО СТАВА С ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯ ТОК... ХОРАТА ОРГАНИЗИРАТ ПРОТЕСТИ..., А КУЧЕТАТА В КОСТИ, НА МОСТА..

ДНК профил на всяко чипирано куче, така ще се знае на кого е поредното котило

Шокова евтаназия веднага!!! След това стройте приюти и овладявайте популацията, която е в някакви поносими рамки. Приют - 2 седмици. При осиновяване - вкъщи, при неосиновяване - евтаназия. Кучета по улиците не трябва да щъкат, освен ако не са на каишка и с намордник.

БРАВО НА АВТОРА!,КРАТКО, ЯСНО, ЕФИКАСНО! ТОВА Е ЕДИНСТВЕНОТО РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА С КУЧЕТАТА,ЗАЩОТО ВРЕМЕТО ДОКАЗА ЧЕ НИЩО ДРУГО НЕ РАБОТИ!НЕИЗПЪЛНЕНИЕ НА ГОРНОТО ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ОЩЕ ИЗЯДЕНИ ХОРА!!!

Точно така jftf. Имаше идея за метачите по улиците, които са по програма за врем. заетост да носят номера на светлоотразителните жилетки и ако почиват и се помайват извън определеното време бдителните граждани да могат да сигнализират. Мургавелките казаха,че когато не им се работи просто ще си събличат елеците и толкоз-къдф ф чипа?

Първо чипове на кучетата, после чип и в главата на ББ и ЦЦ, че да поумнеят малко

"Замърсяващите с екскременти кучета в Ерусалим ще бъдат идентифицирани по ДНК" за 50 милиона ежегодно отклоняван бюджет за кучета спокойно може да идентифицират и нашите по ДНК и по зъбна снимка

Не е само това. Много домашни животни (кучета и котки) на починали хора се изхвърлят на улицата от "благодарните" им наследници на апартаменти. В София това е често срещано и тук чиповете няма да помогнат.

Ми щом всички кучета с чип, значи и комунистите, и куневица и прочие интересчии. Независимо в коя партийка са се вмъкнали.

чипа е в главите на хората,но политиците не го проумяват защото и те се водят хора.всичко се прави за пари.

Не получаваш бонбони, а фиш за заплата от Позитано - хахахаха

КГБ, ела си вземи заплата, че така хубаво заработваш за нас, ще ти платим и бонуси, няма статия, в която да не ни споменеш поне 10 пъти. Много ни обичаш нали мило!!!

Всички бездомни кучета евтаназирани, защото и 100 приюта да построим с парите на данъкоплатците и от фондациите на ЕС пак ще ни хапват по улиците и ще продължават да сеят зарази! Вчера пак гладни бездомни песове пак се разхождат из центъра бул. Витоша, ул. Солунска и др. и така са истинска атракция за всички чуждестранни туристи в столицата ни.

Само дето не мислиш, щото го считаш за вредно. Сегашният президент на Румъния като беше кмет на Букурещ буквално за 2-3 седчици изби всички бездомни кучета в града. И какво стана - според някои информации, само за няколко години, бездомните кучета в иколо Букурещ пак са станали около 100 000. Други решения трябва да се търсят. Но недей да предлагаш да бъдат избити всички кучкари, врабчута, свраки, гълъби (защото впрочем, птиците разнасят много повече зарази и паразити от кучетата)...

"според някои информации"... и КОИ са тези информации ще те запитам? Умирам от смях като цитирате такива източници. Всички бездомни псета трябва да бъдат избити (предлагам да се използват за целта парите, с които ще се строят приюти), а всички домашни - кастрирани. Право за развъждане на животни трябва да имат само регистрирани за целта фирми.

Ами, ще се направи добавка: хванато куче без чип след известен период се евтаназира. Така, който наистина обича животните, ще се погрижи да имат чип и да се регистрират чии са.

Защо ми се струва, че идеята с чиповете е доста наивна?!? Ок, ще намерят куче с чип шляещо се по улицата, да речем че открият и собственика. И какво? Той ще отговори "Ама не е изоставено кучето! Изгубено е! Откога го търсим." Иди доказвай каква е истината.

уф, разсмя ме!