Условна присъда за мъжа, влачил с колата си куче

Асеновградският районен съд даде условна присъда от 11 месеца с 3-годишен изпитателен срок и 1000 лева глоба на 55-годишния Райчо Иванов, който уби кучето си, влачейки го завързано за теглича на кола.

Обратно в новината

Коментари - Условна присъда за мъжа, влачил с колата си куче | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ей идиоти колко време ви трябва за да поставите мненията....

Кога ще осъдите Боко Боклуко и Цецко Слабоумний, които заГРОБиха Майка България ?

да се надяваме че това плахо решение на съда, след време ще стане несъстоятелно и следващият садист ще търка нара в затвора.

Докато има такова ОТВРАТТЕЛНО правосъдие в БГ ще има и престъпления. Вместо да получи ЕФЕКТИВНА присъда получава Условна. Така и малкото дете знае, че ще престъпи закона и ще получи..........УСЛОВНА присъда. А това, че кучето скочила да хапе - Приказки за наивници. Чудя се как съдии и прокурори могат да повярват или се правят че вярват. Детето и този ИРОД имат ли дори одрасквания? Май нямат. Чиста проба измислици за оправдание. Но дакато има такова правосъдие да вярва на такива свободни съчинения за деца от детскат градна, ще се множат и авторите на престъпления и съответно на такива приказки от 1001 нощ.

явно циганите и кучетата имат повече права в тая държава!

"...правото да убиеш елен или крава е единственото, по което цялото човечество постига братско съгласие дори по време на най-кръвопролитни войни. Това право ни изглежда неоспоримо, защото на върха на йерархията се намираме именно ние. Но стига в играта да влезе още някой, например пришълец от друга планета, чийто Бог му е рекъл: Господарувай над живите същества по всички други звезди!, и Битие изведнъж ще престане да бъде толкова неоспоримо. И човекът, впрегнат в каруцата на някой марсианец или обръщан на шиш над огъня от някой обитател на Млечния път, може би ще се сети за телешкия шницел, който тъй често е разрязвал в чинията си, и ще поиска прошка (твърде късно!) от кравата..."

а на господин бойко борисов, който влачи цял народ по магистралата четири години и толкова няма да му сложат!

Те нашите "съдии" дават условни за убйство на повече от един яовек, пък за един пес ли ще го осъдят... Хайде де :/

Бъди сигурен, че Райчо не го е влачил заради това.

О, тебе като те повлачат ще размислиш и ще молиш, ама късно.

"Най-опасните столични квартали са Суходол, Христо Ботев, Люлин, Младост и района около Централна гара." Те са пренаселени със зверове, кучетата са най-благородните същества в изброените квартали.

Човек проявил такава жестокост към животно е способен на всичко. Такива би трябвало да бъдат изолирани, за да живеят сами отделени от всякакви живи същества , защото никой не заслужава да има такова нещо около себе си.

Нова голяма победа за демократичния и независим български съд!!! Днес условна утре въобще без присъда - днес куче утре човек!!!

ех, колко си ми умен, с твоето copy-paste, от разни статийки! такива умници като тебе, как им го мушва отзад живота после ако знаеш :) заради такива като тебе, в Африка има останали 50 лъва и 100 слона.

Това само показва че отговорните институции не работят какво общо има с жестокостта над животни?

Ето това е ID-то в тубата на клип как се коли прасе: Z2gX_GpwSbw Това се толерира от държавата и е традиция от векове, даже празник. Не знам за кво сте седали да ревете за това куче, при положение че положението с прасетата е по-зле :)

Еми коли се аз не съм чувал някой да влачи и изтезава прасета... ма може да има и такива човеци...

А коленето не ли изтезание? Ти какво си мислиш че става, прасето умира от кеф ли ?

Не не умира от кеф но умира бързо и в крайна сметка го изяждат а кучето е убито от садистично удоволствие що се правите на тъпи не разбирам?!?!?

Хората колят прасета за да ги ядът друг начин за по-хуманно убийство не са познавали и не са разполагали с други средства. В този случай имаме преднамерено жестоко и брутално отношение към това животно с цел отмъщение, кучетата макар и умни не разполагат с такъв умствен капацитет че да извършат нещо съзнателно, те са ръководени от инстинкти. Това го знаят и малките деца, но не и въпросния психопат. Деянието му подсказва че има психични отклонения в посока психопатия и социопатия, които от своя страна са предмет на контрол от страна на правораздаването и ако се прецени на психиатрията. Айде сега го прочети пак това и ако имаш още въпросиш питай не се срамувай!

И за двете е нужно да не ти пука особено, но в случая с кучето, нещата отиват на садизъм...

Като започнат тези кучезащитници и кучемразци да се джафкат и ми става лошо. Разберете че кучетата не са като циганите, не могат да избират дали да се интегрират, дали не, дали им се работи, дали ги мързи. Те са животни, а това че има бездомни по улиците, те не са паднали от небето, тях хора са ги изритали там.

Няма как просто да има ефективна присъда за убийство на куче в България, понеже за убийци на хора също дават условни. Вие в коя държава живеете не знам, че очаквахте нещо по-различно..

Просветен ,ако е вярно това с кучешката тения,доста кучкари трябва да са се натръшкали от това.Вземи и прочети малко за кучешката тения - тя се среща много рядко и то не в градовете където са тези кучета ,а по селата.50% в България - 2случая и в Европа 50% - 2 случая

Вие да не работите в някоя статистическа компания.Я вземете направете статистика и за убииците в България и колко потърпевши на ден има от жестокостта на хората.Първо се справи с лошотията на хората ,а после оправяй животните.Само че не ви стиска,защото животнити са беззащитни и може да им правиш каквото си искаш с тях, а ако е някой лош и голям чичко ,ще загубиши ума и дума и няма да правиш статистики разни

Мдам, доста си глупав наистина... Предполагам никога не си имал нито куче, нито гадже. който е способен да си убие домашният любимец, значи е способен да убие и жена си и децата си.

Домашните кучета, които създават проблеми, е практика да се убиват в селата. Също и новородените кученца, които няма кой да отглежда. Смятам, че това е проява на здрав разум.

А за мъчителната смърт на СВАРЕНАТА МИШКА няма ли да има наказания , а? Нещо двойни стандарти ми се виждат тука...

доколкото си спомням версията беше че е изяло кокошките на съседа,а СЕГА ГО НАПАДНАЛО -къде е истината -поне това каза БОКЛУКА по ТВ

вцеки човек е отговорен са поведението на животното, което отглежда! ако животното не це даржи нормално то не е отглеждано правилно или с обич. вината са нападението е на мая! осве това в таси среда нетипична са кучето, човекат е по-цилен, както покасват и последствята- кучето покорно це е оставило да баде варсано са колата! няма оправданя са подсадимя! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Новата ЕВРО - иницатива: "Спаси куче, влачи политик"

Никой не поставя човешкия живот над кучешкия но това куче не е убивало човек а ако е агресивно си има начин да се убие по хуманен начин. Изглежда повечето които коментират тук са доста назверели или защото са некадърници и ги е яд на самите тях или защото и тях са ги тормозели и се чудят на кого да си го изкарат. Нещастници! В белите държави ако кучето е опасно би било просто приспано а тоя кретен би лежал в затвора поне година където биха го спукали от ене...

"...защото кучето скочило да хапе него и внучето му". При такова положение какво лошо намирате в убиването? Може би това, че е можел просто да го убие с брадва?

Ама, чакайте бе, какво се чудите и плюете. Вижте колко процеса напоследък приключиха с оправдателни или условни присъди - при това за учийство на пътя, при това от пияни водачи, при това от известни личности. Гугутката (лидер на говедата от Гейрена) уби хора пиян на магистралата край Пловдив, други няколко също убиха хора с колите си при драстични нарушения на пътя. И какво: условни присъди или въобще неосъдени, като Гугутката, на когото май самият Батков му бе адвокат. А сега, за някакво куче искате затвор!!!

Абе вие какво искате бре? В парламента има поне 150 човека,които са кардци,убийци и национални предатели от най-долен тип и сега се правят,че ни управляват докато ни дообират и за тях нищо,а за този дебил с кучето да не искате смърт?!? Онезе изроди в БСП/ДПС и бащите им са избили ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ!!!!!!!!!!!

Аз искам да умрат по същия начин като кучето просто то за разлика от тях не е заслужило такава съдба!

150?!?! В грешка се, всичките 240!!

Кога ще осъдите Боко Боклуко и Цецко Слабоумний, които заГРОБиха Майка България ?

Знаеш ли каква е разликата между прегазено куче и прегазен глупак като теб? ..пред кучето има следи от спирачки!

Месоядните - нали ядете убити животни.

Но не ги измъчваме!

Ей,Боклуци!Вас да ви влачат в съда така на въже!

В природата е друго. Когато едно животно яде друго животно го умъртвява БЕЗБОЛЕЗНЕНО за секунди - при захапване на шията даже се получава едно приятно размазващо чувство, при което се замъглява съзнанието. Що ме караш да пиша тези неща - ясно е, че ако беше мъчително, светът щеше да е кипеж от рев, писъци и стонове. Господ се е погрижил за всичко. Страшни са другите неща.

Просветен ,къде ги четеш тези за липсата на секс и психични отклонения у любителите на животни - много е интересно,или са твои измишльотини.Ти само кучемразки ли таковаш.....Я опитай и някоя кучелюбителка може и повече да ти хареса и да си промениш мнението,че може и да заобичаш животните.

Разбира се че са измишльотини, просто се вълнува от темата и бълва глупости...

Аз мисля, че присъдата е справедлива. Тя е такава за да възпитава всеки който си помисли за подобно нещо. Проблема ми е обаче друг. Оказва се, че присъдата е еднаква с тази на знайни и незнайни "герои" на пътя, които убиха пешеходци. осъдиха ги условно и глоба, която да заплатят. Кажете ми само, как да вярвам на Българското правосъдие ? И хайде , мен ме оставете , аз не съм важен. Как да накараме някой да дойде в милата родина, да инвестира и по този начин и ние да сме малко по-добре ?!

Нещо не ти схващам мисълта... какво общо има убииството на домашен любимец с газенето на хора? Едното е умишлено деяние, другото е невнимание на пътя. Едното е инцидент, другото е убииство!

Чета коментарите и се чудя как може да има толкова злобни нещастници в тая държава че да защитават такъв изверг. Какво като е куче, то повечето Булгаристанци и чалгари нямат по-голям мозък и от котка, трябва ли да ги трепеме? Ще ги видим догодина като почнат да се изнасят на запад щото няма кво да ядат тук с тяхния цигански манталитет и злоба как ще ги третират в страни като Германия например. Начина им на мислене и поведение е като на хора от Пакистан

само в Булгаристан човешкият живот е под кучешкия

Ми не е така, в Европа например за такова престъпление ще лежиш поне 5 години! Факт! А ти като не знаеш и не се интересуваш поне не се изхождай тука!

Аз пък мислех че са вързали някой хамериканец или такъв дето за него сме от булгаристан..........

Не мисля че ще успеете да вържете някой Американец. По-скоро обратното да стане. Вие можете да се правите на велики само на безпомощни животни, деца, жени или ако сте поне 10 срещу 1. Жалки чалгари с първобитен начин на мислене...

Благодаря ви ,че има и такива истински хора като вас!Не можеш да бъдеш пълноценен човек,като нямаш милост към едно живо същество!

Никой не го защитава, той си е получил заслуженото. Проблема е, че има кой да го напада още.

По т.3 от изброените от Вас моля да ми разясните, тъй като виждам доста сте наясно с проблема, ако човек ме ухапе без причина, колко точно да е глобата или просто да го ритна?!!!

Някой от вас да е виждал агресивна кастрирана домашна котка? Но пък тагнати кучета на глутница да бягат покрай колата ми и да се опитват да захапят гумата е нещо обичайно за Русе

Оправдателна присъда за кучето, изяло в двора си дете За вас предаде баба Тодорка, бТТВ"Трътките"

Ако куче скочи да хапе детето ми , ще постъпя по същият начин . Но няма да имам нерви да го връзвам за колата , да го влача, просто ще го убия и толкова . Да ме съдят колкото искат , аз ще съм СПАСИЛ ЖИВОТА НА ДЕТЕТО СИ ! Кучетата са за село , или ако имаш къща с двор. Не дас еразхождат по парковете и детските площадки !

типичен селски представител си. :П

Ами нали за това приказваме бе, човеко. И не става дума за нерви да го вържеш, а за сладкото сексуално садистично чувство, с което го е направил чичото.

Ами да то дори си има такава служда /която не работи добре трябва да се признае/ идват залавят го и го приспиват. Ти дори няма да се мориш да го трепаш...

емигрирай в Сингапур. Там има глоби за всичко.

Просветен, голям умник си.Що не вземеш да измислиш и някои закон за престъпниците и многото малоумни,които са по улицата в нашата мила държавичка.Ти колко пъти си помагал на човек,че даваш мнение ,че хората които обичат животни не обичат хора.Хубаво е да седнеш и да прочетеш.Има си хора,които ги знаят нещата и са установили ,че като обичаш животните няма начин да не обичаш и хората.Пък не съм сигурен дали в нашата мила родина животните не заслужават повече обич от хората Я се замисли колко" шамара" си получил от човек и колко от кучета. Предлагам : 1.Глоба от 100000 лв.,за хората допуснали замърсяване на околната среда 2.Ако човек убие човек - доживотен затвор без помилване 3.При повторно тежко престъпление - евтаназия.

Точно така, ПРОСВЕТЕН . Аз мисля също като теб. Така мислят и в белите страни, затова нямат бездомни кучета. При нас те постоянно създават проблеми с хората. Тези, които защитават бездомните кучета дали съзнават това ?

Не е виновен човека че има без стопанствени бесни помияри... Просто схемата е една и съща Фирми, наети от общината, симулират дейност, усвояват парите събрани от данъкоплатците, а накрая уж кастрираните животни пак създават поколение.Ваксините им са чист физиологичен разтвор и тн.

Кой човек?

Условна!? Добре! Ама да го повлачат и него няколко километра де!

Лъжеш това си го измисли! И на всичкото отгоре злобееш! Щом не обичаш животните не можеш да обичаш и хората, любовта към всичко живо е една! А иначе сигурно има луди които обичат кучетата повече от хората но това си е техен проблем стига да не проявяват насилие нали така?

Така така същи трябва да има закон за: 1.Който си паркира колата на тротоара - 5000 лв глоба 2.Който пуши на обществени места - 5000лв. 3.Който чопли семки и фърля на земята - 5000лв. 4.Който слуша чалга много силно - 5000лв. и т.н.....

пише се хвърля

Където не четат деца си позволявама използвам сленг :)

И в "Белият зъб" няма такава жестокост. Отвратителен човек!

Вчера една докторка по повод антракса каза че хората в селото отглеждали диви домашни животни.Ами ако е такова.ХИ ХИ.Мен ме е хапало куче и може би ако бях го хванал същото щеше да му се случи.Но само едно паве го застигна м.ка му.Утрепа ми целия ден по доктори.Загубих и конкурс поради неявяване и куп неприятности.

по-добре, че не си отишъл на конкурса, само да се излагаш с глупостта си пред хората :) Добре за теб, че кучето не е могло да ти хвърли павето обратно в мутрата, да видиш какво е!

ако заколиш прасе (мисля, че това се брои за убийство по жесток начин), за да го изядеш, няма проблем..., но ако убиеш куче, за да защитиш семейството си, те осъждат?

Кво се правиш на тъп? Тука става въпрос за начина по който го е направил! Същото като в сирия могат да си режат главите наволя ама като използваха газ и всички скочиха... схващаш ли нещо с кочана дето ти е вместо глава?

начина е жесток, но в крайна сметка убийството си е убийство..., а това, ако е вярна статията, е било при самозащита, а не ей така за кеф...ако го беше застрелял, по-спокойни ли щяха да са хората?