Орешарски: Да съхраним КТБ, затварянето й ще е скъпо

Винаги е по-добре да се съхрани една банка със систематично значение, вместо същата да се затвори, смята премиерът Пламен Орешарски.

Обратно в новината

Коментари - Орешарски: Да съхраним КТБ, затварянето й ще е скъпо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С други думи мафиота Олигарски предлага държавата да инвестира 4 милиарда в КТБ (чрез заем), които обикновенния човек трябва да плаща за да се покрият кражбите на партийни лидери и мафиоти. С тези пари ще се покрият и големите, изплатени лихви на политици и далавераджии.

Брей, колко е загрижен този помияр. Очевидно бандитът, който му дърпа конците (както и на останалите помияри и смешници - гуверньор на БНП, гл. прокурор, министри) е променил сценария. Защо не беше толкова загрижен в началото, а действаше злонамерено, с останалите измекяри, за съсипване на банката. Защо не дадоха право на акционерите още отначало да си оздравят банката? Ами защото планът за съсипване на банката и изкупувване на безценица на бизнеса на ЦВ. Василев в полза на преуспелия 33-годишен примат Пеевски нямаше да сработи. И с цялото си нахалство престъпниците предлагат народът да плати сметката за тяхното престъпление. Всички незабавно следва да си подадат оставките и без присъди да тръгват към Централния софийски. Иначе ще стане страшно!!!

Кажете нещо за одиторите от КПМГ?

УВАЖАЕМА г-жо КАВРЪКОВА, КАТО ШЕФ НА ФИНАНСОВОТО НИ РАЗУЗНАВАНЕ ТРЯБВА ДА СТЕ ЗАПОЗНАТИ С ПРЕСТЪПНАТА "СХЕМА" КОЯТО ВИ ПРЕДЛАГА ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНА ГРУПА - Орешарски , Искров и Чобанов !!! "СХЕМАТА" им минава през създаване на една нова ФИНАНСОВА ПИРАМИДА в която те се готвят да НАЛЕЯТ няколко милиарда ДЪРЖАВНО ГАРАНТИРАН ЗАЕМ във банката ФАНТОМ "Креди Агрикол България" -ЕАД !!!!!!! ЧИЯ СОБСТВЕНОСТ Е ТАЗИ БАНКА КОЯТО ЩЕ СПАСЯВА С ДЪРЖАВНИ ПАРИ ЧАСТНАТА КТБ ???????? Търговския регистър сочи че Креди агрикол - България ЕАД е собственост на френското юридическо лице -"ИЮБ Холдинг САС", а не на КТБ както ни внушават и Искров и Орешарски!!! НЕЩО ПОВЕЧЕ - В сайта на ГРУПАТА КРЕДИ АГРИКОЛ ФРАНЦИЯ е показано че те НЯМАТ поделение или клон в България !!! КАКВА СДЕЛКА за придобиване на собственост върху Креди Агрикол България са правили КТБ и защо ни заблуждават че такава изобщо е реализирана !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! КОЙ ГОСПОЖО Кавръкова стои зад собствеността на "ИЮБ Холдинг САС" ???!!!!!!!!!!!!!! МОЖЕ БИ ТОЗИ КОЙТО УПРАВЛЯВАШЕ ОБРЪЧА ОТ ФИРМИ ЧИИТО КРЕДИТОР БЕ КТБ И КОЙТО ЩЕ СПЕЧЕЛИ ОТ НЕЙНОТО ЗАТВАРЯНЕ ЗАЩОТО ЩЕ ИЗКУПИ ОТ СИНДИКА НА БЕЗЦЕНИЦА ОБРЕМЕНЕНИТЕ С БАНКОВИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ФИРМИ ОТ КРЪГА ?? СТИГА С ТЕЗИ ФИНАНСОВИ "СХЕМИ" КОИТО НИ ПРЕДЛАГАТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ !!! ВРЕМЕ Е ОРЕШАРСКИ , ИСКРОВ И ЧОБАНОВ ДА БЪДАТ ЗАДЪРЖАНИ И ЛИШЕНИ ОТ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА НИ ПРИНУЖДАВАТ ДА ПЛАЩАМЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ДОГАНИ НЕГОВИЯТ ОБРЪЧ ОТ ФИРМИ !!! СТИГА С ТЕЗИ ПИРАМИДИ НА ДПС ПРИ КОИТО ЗАЛИЧАВАТ ЕДНА ЗА ДА НАПРАВЯТ ДРУГА !! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОТНЕМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ТОЗИ ПРЕСТЪПНИК ДА РАЗПРЕДЕЛЯ ПОРЦИИТЕ В ДЪРЖАВАТА !!!

Сега заговори смислено, ама ти дойде краят...

Дилемата е, тези 2,7 млрд. лева от бюджета, кой да ги вземе - оманският фонд или френската Агрикол. Ако ще говорим за оздравяване, първо трябва да се даде възможност за събиране на раздадените кредити. Нооо, политическата класа не ще.

не е ли пределно ясно-Оманският шейх може да плати и иска да плати, но оттук нататък-негов контрол и неговите правила и спират кражбите и изтичането към фирми на ДАНС и мафиоти. А след негов контрол-и съответни санкции за нарушителите.Нашите политици не искат-все едно да осъдят самите себе си...Стоян Александров още в началото каза-в понеделник Оманците идват, те може да пожелаят да оправят нещата..Да, амане: нашите не им го позволяват-за да се плати от държавата, т.е.данъкоплатците, и следите да се заметат! Това е!

Банката да отвори за гарантираните депозити сега и веднага. Искров на съд за неосъществен навременен банков надзор. Другите изцепки на банкери и пишман банкери. Може да си ги дантелите следващите 2-5 месеца.

Днес 21 юли КТБ трябваше да отвори според първоначалните обещания на БНБ . Не знам дали има ден на лъжата но за много хора 21 юли е този ден. Хиляди хора с нетърпение са очаквали тази дата. Хиляди които месец са били с блокирани заплати, пенсии и хора очакващи да покрият ежедневните си нужди. КАТАСТРОФАЛНО е затварянето на банката за такъв дълъг срок - три месеца, а после какво шест или повече. Още веднъж смятам че банката трябва да отвори възможно най - скоро с таван на месечните тегления да може да се гарантира физическото оцеляване на тези хора. Така ще се избегнат и масови тегления на големи суми. Какво ще отговорят депутатите и БНБ по този въпрос? В други страни като Кипър това беше решено по този начин. Там хората се ценят, а тук са само гласоподаватели и друго нищо. Само чета, че влоговете са гарантирани до 100 000 евро , като са гарантирани защо хората да не могат да ползват някакъв сума за ежедневните си нужди? А за тези с над гарантирания таван си има закон. Умишлено се протака всичко заради тях.

Атанси, Орешарко си бъркаше в носа по-време на най-дългата стачка в историята на стачното движение тази на учителите. А те бяха със заплата 100$. След стачката и бъркането в носа. Заплатите им останаха такива още 2 години.

Хайде си я съхранете с ВАШИТЕ пари а НЕ с тези на вложителите и българския народ,,Писна ми от всякакви ''специалисти'' дето нищо на яве няма от тяхната ''специалност',,

Още малко и този прост "експерт" ще е -АУТ...

И ще дойде герберския ''експерт'' назначен от роско да открадне де що има преди изборите,,Никой читав НЯМА да се хване при роско защото ще трябва да изпълнява чужди заръки и да си плюе в лицето както направи и този,,,

Защо не се търсят длъжниците? Защо политиците искат да продават банката на Оман, а не я оставят да събира вноските по кредитите?

Да добавя още, че ако банката отвори врати за нормална дейност при нейната вече репутация, не в първите часове, ами в първите 5 минути от нея ще бъда изкарани милиарди чрез електронното банкиране на фирми и едри депозанти, и какво правим след това? Тогава вече май ще може да се остави спокойно да фалира по законовия ред, като пак започнат да текат законовите срокове и процедури и т. н.

Няма как да стане това защото банката НЯМА пари а само апетитни структуро определящи български фирми дето явно за да ги закупуват с държавните пари и с парите на вложителите са си спазарили добри комисионни с последващите купувачи,

А къде беше ти, г-н Орешарски, досега??? На Олигарските острови ли беше??? Явно твоите кукловоди не ти бяха казали какво да правиш в подобна ситуация!

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ОБЕЩА ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА НА 21,07, ЗА ДА ВИДИ КАК ЩЕ СЕ ОТВОРИ БТК /ПАРДОН - КАК НЯМА ДА СЕ ОТВОРИ/. И НА 21, ПРОГОВОРИ. КАК ДА СИ ВЗЕМЕМ МАЛКИТЕ ДЕПОЗИТИ. НЕ МОЖЕМ ЛИ ДА БЛОКИРАМЕ НЯКОЙ МАГИСТРАЛА ИЛИ НЕ ЗНАМ КАКВО, НО ТОВА НЕ Е ЧЕСТНО ТОЛКОВА ВРЕМЕ ДА НЯМАМЕ ДОСТЪП ДО ВЛОГОВЕТЕ, КОИТО УЖ СА ГАРАНТИРАНИ, И ТО ОТ КРАДЦИТЕ.

Верно ли Орешарски е казал "систематично значение" :))) Малко не ми се вярва.

"Да съхрани КТБ..." - как ще я съхраниш тази банка, от това повече банка не става. Доверието към нея е вече нула или по-малко от нула. Ако един слънчев ден КТБ отвори, какво ще стане в първите часове-огромни опашки от вложители, теглещи депозитите и сещате ли се, кои ще са първите успели...

Господин Орешарски, наглостта ни няма граници. България чака оставката ти , а не акъл да и даваш. Ще се наложи да има вот на недоверие.

бойко, ти ли си?колко пъти пробва с вота на недоверие?? ми не става, както не става и да говориш от името на народа, аз лично съм безпартиен и нямам нищо против орешарски да продължи да бъде премиер, даже го предпочитам милион път, пред това тиквата да се изсипе отново на трона, както и не виждам смисъл да се харчат пари за избори и да се губи времето в глупости, вместо да се работи за някаква стабилност.

Това правителство ще си отиде, но замислял ли си се, каво ще дойде след него?! Само като си представя Урко Борисов, отново зад руля на потъващата гемия "Абсурдистан" и... ме свива стомаха...

Съхранявайте я както искате, но не с нашите пари. Продайте я на арабите и да мирясаме,

Насъскаха демоса, сега отбой...

Бате Бойко пак си противоречи.Той все за магистрали говори,но иска специален закон за КТБ и да се платят 1.5 милиарда на вложителите в КТБ с големи депозити.Това са парите за цяла магистрала.Кое е по-важно Бойко,магистралите или милионерите в КТБ?

Би ли ми казал някой, като е затворена банката, как може да се погасяват кредитите

Елементарно за разбиращи- отваря се сметка за тези погасявания с парите от тази сметка се разплащат с вложителите, Така че дали има банка крадлива или не няма голямо значение ако искат да постъпят принципно,,Ама като слушам опашка да си връщат кредитите НЯМА,,

Цвьк

Как така изведнъж му светна на експерта, че банката може да се "спаси" от акционерите?:) А на искрата оставката кога? В смисъл, искров изрече повече лъжи от боката по повод ктб и си е съвсем в реда на нещата да подава оставка, както впрочем и ти.

Та тя банката е затворена от месец?!! Тъпо заглавие.

"Доколкото разбрах, има гневно писмо на Еврокомисията до правителството по повод КТБ и Креди Агрикол България. Затова финансовият министър Петър Чобанов се е разпъргавил и е потърсил шефа на Оманския държавен фонд, за да предлага акционерите на КТБ да използват правото си на първа оферта за оздравяване на банката, което два пъти им беше отказано." - това твърди устата журналистка Соня Колтуклиева. Дали пък това не е причината и за неочакването "прозрение" на Орешарски ? Така се увъртяха всички държавни институции в тая калташка история, че няма изпиране - със или без накисване!

Нагли, по-нагли, най-нагли....вече нямам думи за вас,Орешко!!!! А ти бе,гениални финансисте, експерте, къде беше в гъбите кога крадоха парите???? Ами БНБ и Надзорния съвет къде бяха? Бе как един не излезе пред тоя нещастен български народ и не каза: "Виновен съм,подавам си оставката!". Вместо да изчезнете вкупом от "сцената" и да си посипете главите с пепел, вие "експертите" и червените комуняги, най-нагло продължавате да седите там и да се изживявате като "най-добрите артисти" и сипете съвети наляво и надясно! Абе спрете се най-накрая,че душа не му остана на тоя народ,бе!

Алчността е един от седемте смъртни гряха... Няма да го трогнеш тоя разбойник, извезан КРАДЕЦ! ЕКСПЕРТ В КРАЖБИТЕ!

е има ли друг народ да е търпял робство по-дълго от българите,май само евреите има няма 100 години повече са търпяли египтяните ама то други времена, друга работа.Та сега една банка ли няма да изтърпите и още ще търпите.пада ви се.

Армения е под турско робство от 1587 до 1918г.- има няма 431 години!!!! Да почетеш малко жикам аз!

Защо да се увеличава държавния дълг за да се спасят някой твои хора. Българския народ живее от лошо по лошо, а ти искаш ше от нашия гръб. Докога г-н Орешарски. В договора на всеки пише колко е гарахтираната сума, за алчните ли да мисли народа.

Няма да гласувам за тази партия,която гласува специален закон според който ще се изплащат депозитите на милионерите в КТБ.Не трябва народа да плаща за алчността на милионерите.

Очевидно е че действията довели до сегашното положение е ЗЛОУМИШЛЕНО,ПРЕДНАМЕРЕНО,СЪЗНАТЕЛНО.И сега съвсем естествен е въпроса защо никой не говори ЗА ПРИНУЖДАВАНЕ НА КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛИТЕ ДА ВЪРНАТ ПАРИТЕ С ЦЕНАТА НА ВСИЧКО.Буквално на всичко.Какво излиза?"Известно ни е че има такъв фонд.Ние ще откраднем парите(ще раздадем кредит които са невръщаеми по дефолт) и ТОВА ЩЕ СИ ОСТАНЕ НЕСАНКЦИОНИРАНО."Този фонд не е за случай на злоумишлено отношение на банката.Фактически кредито дателите ОТКРАДВАТ ОТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ФОНДА ТОЕСТ БСИЧКИ БГ.И нищо.Излиза че тези които искат да компенсират хората с пари от фонда играят заедно с кредитодателите и кредитополучателите.Ако това остане така то наистина ВИЕ БЪЛГАРИТЕ СТЕ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ИДИОТИ НА СВЕТА И СИ ЗАСЛУЖАВАТЕ ХАЛА.И не ме питайте аз какъв съм,щото очевидно съм различен от др.орешарски и другите като него дето казват че трябва да се вземат кинтите от фонда.А те са българите.Прочее кои са българите и кои не.

Тук пак се вихри як популизъм. Какво означава кредитополучателите да върнат взетите кредити? За сведение на непросветените, всеки кредит се взема с договор в който е указан срока в който трябва да се изплати. Аз ако съм взел 100 000 Евро със срок от 25 години и го обслужвам редовно не виждам законово основание да го правят предсрочно изискуем. Също така в договора е указано, че ако спра да плащам ми вземат обезечението, продават го и ако не стига почват да ме гонят със запор на заплати и т.н.

Винаги ми е било ми е било много любопитно когато някой задник почне да се прави на наблюдател.Тарикате,дето много знаеш,тук изобщо не става дума "да го правят предсрочно изискуем".Трябва ли да обяснявам на всеки идиот(имащ се за наблюдател) за какво става дума.Банката е натози хал щотууу...Да обяснявам ли що.ЗАЩОТО 3,5 млрд лв ИЗОБЩО НЕ СЕ ОБСЛУЖВАТ.ОБСЛУЖВАЩИТЕ КАЗВАТ "НЯМА ДА ПЛАЩАМЕ."Толко ли е сложно да се разбере за какво става дума. Е за някой който е тъп като бит задник това наистина е невъзможно.Или нарочно се прави на мотика че не разбира за какво става дума.Избора е на читателя

оставят банката . ако се справи , добре . ако фалира , разпродават плащат до 100 000 € , и сбогом ! защо държавата се меси ? за да ни съдят от къде ли не ?!

Борците за справедливост ще я намерят,ама в другия свят. Тук интересите са да заработи банката,че има арестувана народна пара вътре,и да има Контрол над банките,а виновните банкери и техните кредитни милионери(които далеч не са само в КТБ)на съд.

Има нещо което не разбирам. Какъв е проблемът да има една държавна банка и всички държавни структури и организации да държат парите си в нея? Задължително. Тогава държавата ще гарантира за вложените в нея средства. Ако има законова забрана трябва да се промени закона. А за частните банки- всеки да си носи кръста.

Ами то имаше бе... На колко си години? 1990 ВСИЧКИ бяха държавни, само ПЧБ беше уж частна... Но фалираха през 1997 почти всички... От добро управление... Абе я по-добре да върнем СОЦИАЛИЗъМА... Тогава си беше най-добре. Без мръсни частници...

На достатъчно години съм, за да съм съвременник на упоменатото време. Тогава фалита на банките беше следствие на фалита на държавата. Ако банката е държавна тя ще управлява само държавните пари, а частните банки да управляват парите на фирмите/ частните/ и гражданите. Не ти предлагам никакво връщане назад. А крадци в тази държава винаги ще останат, даже и когато на другите места свършат.

Молиииим? Е те сега си отидЕхте с бой! Не стига, че повечето пари там си намирисват на кражба от народеца, ама дай сега още да откраднем да дадем на крадците....Абе Олигархски, в тая беднотия трябва да си мноо смел...

Нищо чудно така да е най-добре. Все пак банката едва ли е в лошо състояние. Най-малкото откриха документите за 3.5 милиарда лева заеми. Което значи, че толкова и се дължат, а с другите и наличният ресурс, вероятно банката би трябвало да има и прибере над 5 милиарда лева. Проблемът е, че вложителите ще са загубили доверие и ще ги искат сега, а те са дадени за заеми (някой и за 10 години), че да има приходи и съответно лихви за вложителите. Банката е посредник, а тя бе срината като доверие. Могат ли да издържат импулса на теглене на пари, то могат да я спасят. Не могат ли, да запазват влоговете като сметки към фонд на БНБ, а порите в тях да се трупат от плащанията взелите заеми, които също да се прехвърлят към БНБ. Няма да имат и изгода да сриват банка. Макар тук да започна политически.

Борците за справедливост ще я намерят,ама в другия свят. Тук интересите са да заработи банката,че има арестувана народна пара вътре,и да има Контрол над банките,а виновните банкери и техните кредитни милионери(които далеч не са само в КТБ)на съд.

По принцип е прав:банката се възстановява,а после се продава. Всъщност всяка стратегия би могла да бъде печеливша:фалит,национализация,продажба,но ЗАВИСИ от кого се прави.На сегашните "специалисти" нямаме вяра основателно.

Ако политиците приемат закон според който да се изплащат депозитите на милионерите в КТБ,същите немедлено да върнат лихвите по тези депозити.Това означава че ако Веждичката е получил до сега 1 милион лихви от КТБ,да бъде така добър да ги върне и след това да си иска депозита.

Малоумен, с кой акъл даваш тези акъли на бако си?

Ти думата справедливост знаеш ли какво означава?Имаш психически отклонения.Ходи на доктор и се лекувай.

Тази уродлива сган няма да ни остави на мира до последната си секунда! Бойко, не позволявай Банката на властта ПАК да ни ошушка! 10 млрд. САМО за една година стигат, не искам да плащам още 3-4!!!

Какъв ББ/ К'ви 5 лева? Та нали преди 2 дни и той се канеше да спасява 100% от влоговете след доказване на чистия им произход?

Г-н Орешарски е прав, само че подръжката от бюджета само в краен случай. Първо акционерите, мажоритарния собственик и фонда .

поддръжка от бюджета В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ! Научете се на дисциплина! АЗ НЕ НАПРАВИХ ДЕПОЗИТ В ТАЗИ БАНКА! Направих в ДРУГА, НА 2 ПЪТИ ПО-НИСКА ЛИХВА!!!

Политиците няма да те чуят,на тях им са скъпи само милионерите.

А данък плати ли?

какво "ЩЕ" бе, експертино кривоглав..!? ктб и ибрик7 даже са в една сграда... безмозъчното парче лой наречено грухтеевски е на пряко подчинение на султана от сараите, а само цацата и другите слуги на депесето не разбират връзката между "костинброд"-дудука-галевата-бкп-дс-народ в мизерия

Абе орех, нали точно ти беше мининстър тогава и ни обясняваше, че няма проблеми.

Ми той и сега е на същото мнение:)))

Имам идея.Вместо тези 1.5 милиарда да се дават на милионерите в КТБ да се организира томбола и на случаен принцип да се раздадат на хората.Това е по-справедливо и по този начин няма да намалеят милионерите както се притесняват политиците.

Малоумник, с какъв акъл даваш идеи?

Справедливостта Санчо,е най-висшата идея.

ЗА ТЕБ И ТВОЙТО ПРАВИТЕЛСТВО САМО ЗАТВОР.ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТЕЗИ,КОИТО ВИ ЗАТВОРЯТ ЗА ВЕЧНИ ВРЕМЕНА.ВИЕ СТЕ КРАДЦИ БЕЗ ВСЯКАКЪВ МОРАЛ!!БОКЛУЦИ!!

Кога ядохте кифтета(високите лихви) не ревахте ?

Допреди 2 месеца КТБ беше касичката на бюджета: има дупка - айде теглене чрез подставена дансаджийска фирма (строго секретно!). Ама на Цв. Василев му писна да му скубят банката и писна преди месец. Това вбеси Бесепарите и кукловодите им от данс. Последните скалъпиха един нескопосан сценарий (сега го нямат Анжел Вагиналщайн) и в момента се опитват как да се измъкнат от ла-ната... С чест!...

Кое бе Орехче и е систематично на КТБанда-краденето или рушветите? Или се сети как искаше 2009 г. да им подариш имотите на НАП в центъра на София.

Тогава им даваше, а сега не му дават пари за запушване на дупки в бюджета... Неблагодарници!

И как да спасим ? Все едно да изям аз един компот и ти да искаш да го спасиш, щото щяло да е скъпо да го отпишем.Ами нали някой ще трябва да бере джанки, да купува захар, капачки и дърва за варене? И кой ще е тоя някой? Ние, обикновенните хора. Що не кажете къде е Василев? Какво става с мамин Прасчо? Кой крепи тая банка вече три правителства и кой накара държавните фирми да си вкарват парите там? Къде е Бисеров и какво става с него ? Като с П.ОВЧ. ли ще стане ? След има нема една година , ще ми се появи по ТВ-то да ми прави икономически анализи.

Здравейте ЦИРКАДЖИИ ...остават още 3 дена, ..... Ееееех как бързо минаха 405 дена.... ОГЪН СЛУЖБА НЕМА... ......И ей го изтеклa 1 годинкa...... станало лето 2014 -то. ..... и мандата на правителството "Орешарски" безславно привършва... Олигарсите натрупали по още няколко милиарда за предстоящите черни дни, куклите им се приготвят за опозиция, а хората в държавата са станали доста по-бедни или нямат достъп до спестяванията си... Червените тролове по форумите са с набъбнали банкови сметки, блазя им.... По телевизоро ТВ7 на стража и верен на политиката си СЪОБЩАВА ....Ден 405-и, контрапротестите в подкрепа на кабинета "Орешарски" не спират. За 405-и пореден ден Мишо Шамара, Нина Гергова и група безпартийни членове от БСП изразиха своето задоволство от политиката на кабинета "Орешарски" с масови контрапротести в градинката пред НДК. Хората развяваха знамена на Партията. Имаше много пенсионери и роми, дори и партийни активисти... Абе ЛУД УМОРА НЕМА!!!!!

абе стой си в дупката

3евзек

Ако ти чак сега се сещаш, аз съм се сетил много по-рано. Стоя си в дупката и гледам сеира по телевизора.

вече 2-ри месец единствените пари на много лични асистенти и хронично болни хора са запорирани, как да живеят тези хора, които разчитат на 240 лв, от общината по програмите за личен асистент на децата си. Както и колко хора са без заплати заради поредните простотии в това нещо "държава"

Досега за запушване на вашите проблеми крадяха от КТБ, ама сега касичката на бюджета е затворена...

Втори месец... А по-точно от затварянето на КТБ:)))

Абсолютно вярно. Трябва да се започнат дела,иначе няма да стане. И си мисля,че накрая Ако хората с вземат парите,точно тая * държава,дето ги вкара в трилъра,ще им вземе най-невъзмутимо и данък върху депозит!!Само адвокати,но и те пари искат.

Ами то си има закони в тази държава, дайте шанс на акционерите да си спасяват банката. И да си стегнат кредитната политика. Няма ние хората да плащаме чуждите кредити.

Аз питам защо въобще банката затвори врати, след като има гаранция за депозитите до 196 000лв? Според мен всички депозити до този размер и банкови карти с наличност по тях трябваше да са оперативни! Трябва да се измисли по-добър механизъм за да не страдат вложителите. Например ако банката е под надзор, то да остане оперативна тази част от нея с тези депозити до този размер. А сега какво се получава, - банката затворена, не мога да се ползват парите на хората, но кредитите трябва да се плащат? Къде е тази логика?!

A пък и мръсни хватки от квесторите - намаляване на лихвите върху запорираните на хората пари от 1 юли без възможност да си ги изтеглят=супер евтино финансиране на държавата...

Платете на Доган и приключвайте! По безболезнен изход няма. Признайте че той печели и тва е.

най добре е да има и закон за фалита и той да се спазва