КС се произнася за гражданството на Кирил Петков на 27 октомври

По делото становищата предоставиха редица юристи, които се разделиха по въпроса

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Старт!

Утре идва бухалката... Тик-так... тик-так... КИРКОР и ПП отиват в криминалната рубрика.

2 дни до бухалката. Тик-так... тик-так...

3 дни до бухалката. Тик-так... тик-так...

Най-манипулативната медия след тези на Прокопиев. Всеки ден го доказват.

Въпроса е не от кога, а дали? Истинския въпрпрос е, може ли Канада да откаже да го освободи от гражданство? Ако отговора е ДА, тогава гражданството му отпада след издаване на сертификата! Ако е НЕ, значи може и с молбата. Той твърди, че подал декларация и не можело да зависи от друга държава, а ако Канада откаже да го освободи от гражданство тогава какво правим?

За мен това е поредният лъжец, готов на всичко , само да стане депутат!

А кога КС ще се произнесе по твърдението на кандидата за президент Карадайъ,че Турция е неговата родина. Той кандидат за български президент ли е или за турски султан?

Волта

Я да видим кой ще става булка :)

За една административна бележка колко подготовка, колко събрания, що нещо... Пууууу, толкова ли не могат да сверят към 11.Май бил ли канадски гражданин или не.?

Какво ни занимавате с това недоразумение. То държавата се тресе от тяхнато некадърност простотиите на Радев . Нещата стават много зле и неконтролируеми. Хората кандисаха на кражбите на служебното правителство.

На кой България му е у сърцето и на Спецов пишлето у дупето?

А кога КС ще се произнесе за етническата, противоконституционна партия ДПС/ДОСТ?

Утре

Кирчо ще става булка! В Софийския вървят елиминации :)

Моля следната ситуация: когато се отказваш от отказ от наследство, кога става признаването ? В момента на отказа ли, или в някакъв последващ момент когато потърсят отказалия се от наследство да плаща примерно стари задължения на наследодателя ? Момента на признаване на отказа, е в момента в който лицето положи подпис пред нотариус, че прави отказ, независимо за какво. Тоест това е схемата "де факто" . А що се касае до схемата "де юре" позициите на правото са, че когато правиш отказ, той не се прави за показ, а за промяна на ситуация в нови измерения. А защо не се коментира случая със Симеон Сакскобурготски, дали когато беше министър - председател на България беше единствено само български гражданин ?

Дрън

Ти не знаеш,че царо никога не е бил с друго гражданство освен българско, дебил?

А, развода кога става факт? С подаване на молба за развод или след като съда се произнесе? Питам, защото искам да се оженя повторно, а не ми се чака решението на съда и искам да мина с нотариално заверено волеизявление, че за мен настоящият ми брак е изчерпан.

Канадката ще духа супата.

Момчето красиво говори, усмихва се, но, но със знание (УМИШЛЕНО) погазва закона - щото видиш ли, закона не бил хубав!!! Е, по този начих, ВСЕКИ може да гътне някой и да каже, че всичко е наред и да каже, че като стане парламентарист ще промени закона за гътването и никой няма да има праблеми с това. СЪД и ПРИСЪДА!!!

Вашият IP адрес е блокиран и не можете да пишете коментари. Дираджийте безцеремонно нарушават свободата на словото,трият или манипулират оценките за коментарите на плюс и минус. Защо ли?

Не споменавай името на този сайт и “свобода на словото” в едно и също изречение…ще гориш в Ада:-)

Дреме ми на бахура какво ще отсъди съда на Герб и Дпс. Мачкай, Кирчо !

То имаш ли нещо с което въобще да ти дреме,льольо

Нещата около този крадлив шибаняк са напълно ясни. Кво има да се чака ?

не мога да разбера докога ще ни занимават с този.....всеки сам да си го нарече както иска. ако някой от нас беше подал документ с невярно съдържание къде щеше да е сега??? най-малко с подписка и парична гаранция чакащ дело

с изкуствена си усмивка на мазното си лице с явен византийски произход става все по-отвратителен. Да му пожелаем скоро да изчезне завинаги и да вземе Кокорчо и другите облъчени тъпунгери със себе си.

Радев съзнателно погазва Конституцията и нба своя глава назначава НЕЗАКОННО К. Петков за министър. Наскоро Радев се опита да повлияе и манипулира КС като се "откажел" от Казуса "щото Киро вече не бил министър", срам... Самият Киро нагло лъже и манипулира през цялото време. И за двамата "бабаити" са непознати думите самокритика, срам и извинение

Голямо умуване,голямо нещо!

Тоя защо е още тук а не във Канада...

Щото вече не може да живее в Канада….

Лесно е! Румен Радев вдига телефона и пита Трудо! Има ли такъв гражданин на Канада! Трюдо вади тефтера и казва: Към 12 Май има такъв гражданин! Да, подал е молба и тя ще се разгледа до 9 месеца, щото е в Европа, както е по закон

За консултация по конституционни въпроси се обръщайте към коментарите на дира. хахахахахахаха

Да! Само недей към Герджиков, юриста!

Цитат от статията: "По делото становищата предоставиха редица юристи, които се разделиха по въпроса - от кой момент едно лице губи гражанството - когато го заяви, което при Петков е 21 април, или от от датата, когато съответната държава е удовлетворила искането, което при ексикономическия министър е 20 август." ----------------------- Човека, написал това, подиграва ли се с читателите на ДИР.БГ? Становище по дело 18/2021г. са поискани и дадени от трима юристи и от Президентството на Република България. С изключение на Президентството на РБ, което е негласна страна по делото, юристите : Доц. д-р Наталия Киселова Проф. д-р Даниел Вълчев Проф. д-р Пламен Киров, са единодушни, че е налице нарушение на Конституцията и че Указ 129/10.05.2021 е в противоречие с Конституцията в частта, засягаща назначаването на Кирил Петков. Няма, не е налице разделение по въпроса, относно двойното гражданство на Кирил Петков!

Вярно не съм юрист, ама на мен все ми се чини, че тук няма какво толкова да се мисли - гражданството е свързано с някакъв документ или неговата липса - паспорт, идентификация някаква, докато го имаш и е валидно си валиден гражданин. Не разбирам точно какъв е проблема?

Продуктовото Позициониране "Продължваме Измамата" продължават да лъжат че водели разговори с партии, а като им отговориха, че лъжат, се оправдават, че то не било точно преговори, ами приятелски си разговаряли с някакви хора. Кирчо така е свикнал, представя си нещо и го съобщава като истина, пък то не било така. Компроментирана му е добродетелта завинаги и няма място в политиката, където всяка дума тежи. Или е психически неуравновесен и има нужда от психиатър, или е патологичен лъжец, който си мисли, че му варват.

има ли все пак докуумент от април или няма?

и си мисля: Това нежно момче има огромна нужда от любов. И ще я получи в изобилие от доста неочаквано място.

КИРЧО Е ЕДИН ЛЪЖЕЦ И МАНИПУЛАТОР.

ПП ПП са номер 1, независимо какво реши КС

Айде бе,какво го коландрисвате токова време.Зеленият чорап защо ни го пробутва този нов спасител на държавата.Най-много с Кокорчо да си оправят бакиите и кой откъде е.За да го управляваш българина трябва да го познаваш.Не случайно Боко толкова изкара.Кирчо ако стане премиер не знам ,дали 2 месеца ще го траят.

По-добре канадско гражданство отколкото банкяснко. Това да му е кусура на Кирчо.

А кога КС ще се изкаже за етническата, противоконституционна партия ДПС/ДОСТ?

за да нямат от ПП време да се осъзнаят след шамара. С това коалицийка КИРКОР е обречена на изчезване. Елегантна и заслужена неутрализация на жъжците.

Практически Канада дава четири месеца за размисъл, преди да започне процедурата. В тези четири месеца можеш да си отелиш молбата за отказ от гражданство. Практически ти си гражданин до получаване на решението, че вече не си. Какво има да се мисли та половин година се мотаят ?

Ти тъп ли си или да ? Значи ти първо подаваш някакъв документ и после мислиш дали да не се откажеш??

Чегъртка, такъв е законът в Канада. И ти четеш законите, като президента Радев. Както ти е удобно, не както е написано.

Нормално! Както съдията дава 6 месеца за размисъл при развод!

Нормално тъпанарско изказване от заклет дебил.

Тоя ако ще ни урлавлява, по добре без управител! Значи , отиваш при нотариус, той слага печат че си се подписал пред него, отиваш си в къщи и слагаш всичко в чекмеджето, и заравяш! Сега женен ли си , или разведен?

Не се пънете. Съда да си отсъжда каквото си ще. Кирчо ще е следвашия министър-председател.

ще е министър председател точно толкова колкото беше Пламен Николов - шнорхела.

Болезнен напън за мисловна деийност от тотален тъпунгер

7 дни до бухалката. Тик-так... тик-так...

Право в кауша, хубавецо!

Оставете ама назначил някаква за юрист на банка, граждански договор , 8 000 еврака на месец! Негов човек!

Петков нямаше да е толкова самоуверен, ако не му е обещана протекция от високо.

Имa ли Кирил Пeткoв двoйнo грaждaнcтвo? Тoвa e бeз знaчeниe - вaжнo e кaк cи върши рaбoтaтa. Зaщoтo cмe ce нaглeдaли нa хoрa c бългaрcкo грaждaнcтвo, кoитo бeз дa им мигнe oкoтo рaзгрaбвaт държaвaтa, издaлa им пacпoртa.

имало ли е досега българин, който да е подписал декларация с невярно съдържание и да му се е разминало, защото си е вършел добре работата?

То па една "работа" Един сух язовир...

Този човек, като министър трябва служи за пример на другите! Какъв е сигнала към хората - подписвайте документи с невярно съдържание и не само ще Ви се размине, но ще станете и министър.

Много кюлчета са изтекли в Дира заради това пусто гражданство.. Простите герберуги не разбраха, че само наливат вода в мелницата на Кирчо.

Захаринчо, мама, изловиха те, гадини ниедни. Но не бой ся, Руменчо ще те спаси!

Няма казус! И по българския и по канадския закони, губиш гражданство след указ. Единият на министър, а другият на президент. Желанието все още не е факт!