КС на Украйна отхвърли антикорупционен закон

Според съда законът е неконституционен, защото нарушава принципа на презумпцията за невинност, иска заподозрени да доказват доходи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

единствената в света, в която е заложено влизането в ЕС и НАТО.

Е, як так, брати українці? Нали ни убеждавахте каква демократична и правова държава сте създали. Що ви кажете - у вас нямало корупция и затова не ви трябвал такъв закон. Ей, ама тия от ЕС - не го ли знаят това? Защо тогава ви тормозят? Що? Брешуть? Ей, лъжци - и Юнкер лъже ("Корупцията подкопава икономиката на Украйна"), и "Вашингтон таймс" през ноември разследваше корупционните сделке на някой друг, не на г-н Порошенко, и "Süddeutsche Zeitung" не е писал, че най-много "получават митничари и агенти от СБУ. По неписано правило в края на всеки месец им се заплаща за всеки внесен по корумпираната схема контейнер". А Порошенко защо уволни Данилюк. Май защото искаше повече прозрачност и се опита да наложи по-голям контрол над митниците. И то точно по времето, в което Порошенко в спешен порядък изнасяше имуществото си към Испания. А защо правителствените служби на приятелчето ви САЩ преустановиха през 2018 г. всякакви контакти с вашите митници? А на кого през 2014 Трансперенси интърнешънъл отреди 142-ро място от общо 174 държави, което ще рече, че е най-корумпираната държава в Европа. Брешуть, всі брешуть, само Порошенко казва истината.

Каква презумпция за невинност у властимащите? Пратчет го е написал - избират те за кмет и веднага влизаш в затвора. На въпрос "Защо?" отговарят с "Как защо?".

Защо ни занимавате с тея несъстоятелни отрепки и с вътрешните им мизерии. Наеш колко ми е зор за това нещо.

Ха така! Ама на Цецо тъст му, с 500 лв пенсия му подарил 6 апартамента! Спестявал, купил ги! Е те това е правовата държава! Да ви пикам и на правото!

Ай пак дрънкайте за хунта и фашизъм. Украйна става все по нормална и по далече от корупционната яма путинска русия

И Украйна покрай нея-)

АмЪЪЪ многУ си тъп ве!!! Хохлузериие са по гладни и мизерни прасета и от тебе в момента ве чирвко.!.мбухахаха

Първо да освободят символа на Україна Надiя Савченко!

Дядо ми казваше : Страх Лозе Пази ! Потрошенко се изплаши , че сега като спечели други Президентския пост с право ще го шатнат в Кауша , за това и закона не беше приет !

Значи докато гепат парите са обещавали да изпълнят изискванията на МВФ... а като са докопали кинтите се оказва че така са написали законът че да падне в Конституционният им съд;)

Да влизат в ЕС и да си гледат рахата като Баце.

Укрите вървят по нашия път. Корупция, олигарси и мафия. Ние бяхме житницата на Европа-те също бяха житницата на СССР и Европа. Съсипахме си производстово и селското стопанство и сега се превръщаме във виетнамска република - произвеждахме космическа техника, а сега правим авто-крушки и тапицерии за коли. Укрите по същия начин ги смазаха. Преди жито, въглища, стомана - сега дедовия!

ни управляват едни и същи чифути и затова крайния ефект за местното туземно население е един и същ.

Не са виновни "чифутите". Я виж САЩ, Германия, че и във Франция, от времето на Саркози. Виновни са тези, които ги избират. Защото не всички "чиф..." са еднакво полезни. И когато гласуваш със дирник, а не с глава, каквото и да избереш, все ще е лошо.

ако приемат такъв закон, к'во ша прай шайката на Поросьонко..?