Нова стачна вълна блокира Гърция

Започналата днес стачка на работниците от жп транспорта на Гърция ще продължи минимум пет дни, съобщават от стачния комитет.

Обратно в новината

Коментари - Нова стачна вълна блокира Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Знаете ли за някоя масова стачка в ЕС, след която правителството да се е коригирало според исканията? Демокрация - да! Право на протести и стачки - да! Но никъде не се казва, че политиката ще се върши според искането на хората. У нас един от тройната коалиция и един от четворната (+ ГЕРБ) казаха нещо в този смисъл "нека да си говорят, нека да си искат! Но ще става, каквото трябва".

Как не им омръзна да стачкуват. Да бяха поработили малко и някой друг курс да изкарат да се преквалифицират! Една година само стачки и чакат пари от ЕС. За лудо работи - за лудо не стачкувай. Че зимата ще ми ядете ташунката.

Тази година сме по-еркек от гърците.Те затварят граници, ние рушим пътища... Нека си стачкуват, и без това няма кой даминава през Промахон.

Стачкуват, щото иначе трябва да работят. А не им се работи, милите. Чакат българи, румънци, руснаци и албанци да им извлекат икономиката, като им работят без пари, ама не става. Какво покритие имат високите им заплати, големите им пенсии и огромното им самочувствие? Е, вижда се какво?

Гърците са народ, нещо, което не може да се твърди със сигурност за северните им съседи. Така се отстояват права, така се защитава постигнатото ниво на възнаграждение и стил на живот. Като радикална мярка препоръчвам отказ от изплащане на държавния дълг. В крайна сметка съм убеден, че не е имало референдум на който всеки да е приел вземането на този дълг. В този смисъл да свалят правителството и да обявят дълга за незаконен. И да си обявят по 3 месеца отпуски и пенсия на 50 години. Без международни финанси светът е по-хубав !

Венсеремос! Ае марш в Куба или в С.Кореа.. че ми писна от мързеливи комунисти

Щом ви е хладно да излезете за правата си, вместо да превземате Зимния дворец, превземете Летния, ха-ха-ха. Улиците са в затишие, всеки се е скрил зад панелката на полутопло и чака да се юрне с трошките утре рано-рано и да покаже бабаитлък по пътя за работата си. Само така, ха сега ударете по едно люто шкембе за сгрявка след ракийката и киселото зеленце......Юнаци те милите.

ЖП транспорта им е на минус 800 милиона евро със стачки няма да станат на плюс.В пазарната икономика не е като в плановата икономика да се наливат пари в губещи сектори и ако не греша гърците имат външен дълг над 300 млд евро

Най-после един смислен коментар!Наистина сме не народ,а мърша!Гърция фалира,Ирландия също,следват Португалия,Испания,Италия и т.н. САЩ отдавна са фалирали с огромния си държавен дълг към Федералния Резерв и не могат да изплатят само лихвите му.България е също фалирала:няма пари за пенсии,здравеопазване,наука,култура и т.н.Имаме външен дълг,който продължава да расте и трета поредна година бюджетът ни ще бъде на червено,тоест правителството ще похарчи 2 милиарда ,които ще вземе на заем от резерва на БНБ, за да може да съществува държавата.За страните от третия свят където умират от глад и липса на питейна вода не ми се коментира.Пита се в задачката :кой и кога ще плати сметката и накъде върви светът?Дали капитализма не се изчерпа и не е време да бъде заменен с нещо по-прогресивно?Както знаем от историята робството е заменено от феодализъм,феодализма от капитализъм и капитализма също ще бъде заменен и то може би ще е скоро.Тъй като Рокфелер или Онасис няма да платят сметката,затова протестират обикновените гърци.Надявам се съм внесъл малко яснота в обърканите мозъци на тия,които не разбират защо гърците стачкуват.

америка може да е фалирала, но си живее по старя стандарт , но проблемс.какъв е стандарта в българя? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тия съвсем се изложиха тази година със стачките! Мързи ги повече и от нас! Навремето ги набутаха в ЕС заради красивата природа и съседството с Турция, но няма оправия - нито са способни да работят организирано, нито данъци плащат, нито зачитат закони ... То колко ли от тях са наистина гърци, и колко - албанци, македонци, турци, и всякаква друга паплач, мързелива и лъжлива, - и те самите не знаят!

за разлика от нас..те знаят от каде идват. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Но не знаят на къде отиват ;) както и повечето форумни тъпаци в България.

и така за пореден път установяваме че не сме народ а мърша!!!!

аз като гледам гурците им даи да стачкуват само ане да работят. няма народ с толкова много стачки

Ако си си изял закуската, обяда и вечерята в 8 часа сутринта,не бива да имаш претенции за хранене в 12 и 19 часа!