Кризата удари и Англия

Великобритания обеднява вследствие на финансовата криза и трябва да очаква период на бавен растеж, казва британският министър на бизнеса, иновациите и професионалното обучение Винсънт Кейбъл, предаде ДПА.

Обратно в новината

Коментари - Кризата удари и Англия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сърцето ми се къса. Аман от лицемери в този свят.

България ще им помогне да се възстновят от кризата.

Ми то хубаво, ама я виж дали имаш гащи на задника.

Сблъсъка между НАЦИОНАЛНИТЕ ЛЪВОВЕ и ГЛОБАЛНАТА ХИДРА не вещае добро за втората....Това да го запомнят "глобалистите" и не защото глобаизма е нещо лошо,а защото не сме дорасли за ИСТИНСКИЯ глобализъм,който за разлика от днешния възниква естествено във хода на човешката еволюция,А НЕ НАСИЛСТВЕНО ВЪВ ИМЕТО НА ПЕЧАЛБАТА......

Къв ГЛОБАЛИЗЪМ бе дущо, кво узряване? Скоро и капитализъм нема да има! Виж часовника!

Поживей в UK и тогава говори.

Отлчично познавам UK , тя никога не е имала Welfare State. Стандартът и е паднал далеч под този на скандинавците...

UK светът отдавна не се върти около UK- то. Поживей и ти другаде в Европа и САЩ и такава говори.Нашенецът като отиде в UK, но не познава другите страни, си мисли, че времете е спряло там. Нашенецът..-:))

:-) Пътувам от 1981 година НА ЗАПАД! Живял съм на 3 континента! Кажете ми друг град освен Лондон с такава култура, история, наука. Изчислявайте на гл. население, площ, както си искате. Не знам какжи идеи за България имате, но Света определено не познавате.

Проблема на Великобритания е ,че промишлеността дава само 11% от БВП останалото са услуги и то финанси и търговия с недвижими имоти.Това е балона.Въпреки това ще се измъкнат от кризата...Винаги могат да обезценят паунда и да въведат еврото...който е държал паунди се е прецакъл.

А сига сте рИвали на чужди гробища. Да им имам проблемите и беднотията на англичаните! Трябва им един отбор българи-юнаци да процъфти Англия.

Щом и богатите вече се оплакват и жалват, какво остава за нас. Къде е пицаря сега да ни каже как процъфтяваме, къде са милиардите, които обещаваше предизборно за българската икономика, да, всичко е прах в очите.

много хипер мега глупава политика имат англичаните.. английската политика е идеално проста.. там имат сумати векове на войни, но не и на политически прогрес.. ако бедността я имат за по 2-3 апартамента, и 2-3 коли, и доходи под 50 000 долара годишно, то тогава ние българите какви да сме ? а африканците и китайските роботи?

Най-песли и тия да видят, какво им е на нормалните хора по света и да не се взимат толкова насериозно. Нищо, ние пък се оправяме полека и ще им помагаме.

Точно така...истинския либерализъм е на Автрийската школа...Хаек , Мизес ...

За да се запознаеш по-подробно с школите а неолиберализма, намери в гутъла реферата НЕОЛИБЕРАЛИЗЪМ И БЪДЕЩЕ на български.

политиците живеят. като крале а робите да бачкат до гроб нали???докога народите ще мизеруват докато министри,депутати и министерски проститутки пируват????

Това важи само за България и Русия. В нормалния свят няма наивни хора, за да допуснат това!

Там все едно политиката и бизнеса не са преплетени. От години едни и същи обират благата и дърпат конците. И не слагай равенство между Великобритания и САЩ, няма нищо общо между двете.

Ти си луд бе хахаххахаааа.

м дааа и в този ''нормален'' свят ли берлускони и доминик строс кан,а да те не плащат на проститутки ;)

Айде бе! Ако под ЕВРОПА и САЩ разбираш НОРМАЛЕН СВЯТ си доста си поизостанал с матряла!

Аз лично не съм против обедняването на GB , както и разпадането и, защото чувам, че шотландия иска референдум за независимост! GB в същност е и най-големият враг на ЕС, който само смуче от съюза! Ненапразно на времето толкова дълго време не искаха да ги приемат в ЕС! Разпадът на GB ще е от полза за всички!

Говориш неистини! Аз живея и работя в Шотландия. Тия референдуми си ги правят от много години. И винаги са 49:51. Просто Шотландия ако се отцепи ще фалира. Примера е близо, на запад.

Какво общо има България с тая статия не разбрах, ама нашите емигранти нали трябва да злорадстват на гърба на бившата си родина.

Има общо, защото и Англия и България се люлеят в една и съща люлка на НЕОЛИБЕРАЛИЗМА. Неолиберализма докара кризата на света и се оказа несъстоятелен. Щом втората по сила икономика на неолиберализма -Англия изпада в криза, какво остава за България , която няма въобще икономика, тя беше напълно унищожена от неолибералния План Ран Ът???

Стига лъга хората за неолибералния модел! Нищо вярно в тезата ти няма! Ако имаше свобода на стопанската инициатива /което включва и фалита като опция / нямаше да се стигне дотук. Израза "твърде голям за да фалира" не са го измислили либертанците! Трябва СВОБОДА на личността както и на стопанската му инициатива .Вече повече от век няма нито свободна медународна търговия нито свободна пазарна икономика.

Едно уточнение...Винсънт Кейбъл е либерал! И казва истината.

И ти си прав. След Исландия и Ирландия, които решиха да правят либарелни икономики и фалираха идва времето Англия и УСА.

Недей така!Обичаме България,там сме се родили,израсли.Там е майка ми,която днес става на 60г,приятелите ми...Но сигурно не съм така богата и привилегирована като тебе,че да се чудя какво правят тези "бегълци" в странство.Сигурно си депутат или богаташ от червената буржоазия,но има хора от по-обикновени семейства,които също искат нещо да спечелят и видят в живота по-далече от панелното жилище в София.

Браво Весе, добре го каза!

честит рожден ден на майка ти, да е жива и здрава !:)

ЧРД на майка ти!

какво ти пречат българите емигранти? Милен Велчев, когато беше финансов министър, изнесе данните, че те по негово време са най-големия инвеститор и са вкарвали в страната по един милиард и двеста милиона евро за една година. Това по официалната статистика, а тия които не са минали през банка кой ги знае колко са. Колко бунтове на гладни старци и безработни съпрузи сме щели да видим ако не са били тези хора.

какво ти пречат българите емигранти? Милен Велчев, когато беше финансов министър, изнесе данните, че те по негово време са най-големия инвеститор и са вкарвали в страната по един милиард и двеста милиона евро за една година. Това по официалната статистика, а тия които не са минали през банка кой ги знае колко са. Колко бунтове на гладни старци и безработни съпрузи сме щели да видим ако не са били тези хора.

Кризата удари втория силен неолибералист - UK. Преди това доведе до банкрут първия- САЩ и тръгна от него. Паунта също се превръща в хартийка, както стана с долара. Да живее англосаксонския модел на неолибералистите САЩ и UK. Неолиберализма е икономически и обществен модел на САЩ, роден и наложен по времето на Рейгън с държавна политика и разпространен пак по същото време по цял свят, унищожавайки сумати икономики на държави. България е една от жертвите на неолиберализма, който бе вкаран с държавна политика от собствения и политически елит- Лукановия, с Плана Ран Ът- изпълняван от всички преходни правителства. Другата жертва са страните ПИГС от южна Европа, приели най много неолиберализма от западните европейски страни. Непоклатим на кризата без нито един банкрут остана другия държавен модел- Welfare State, развит в Европа, противопоставящ се антагонистично на неолиберализма и най добре построена в скандинавските държави + Германия.

За пропаганда получаваш отличен 6. За банкрутите в Германия и как са "нито един" нещо се бъркаш ...

Ще си вземат британските доходи и ще си живеят в слънчева Малта и ще си изкарат добре живота,ние да му мислим.Тук хотелите и ресторантите са пълни с европейци-хем на почивка,а и хем да спестят пари.И гърци има,и испанци,и германци,и англичани,и всеки пие и се весели.А ние-работим,няма как-родени сме в България.

Вярно е, че цените са по-високи от преди 2 години, но за местните хора те са сравнително ниски. Минималният доход е 1000 лири, а много от стоките са с по-ниски цени от българските. Сами си направете изводи. Трудно е за имигрантите защото разходите ни за квартира, транспорт... не са малки, а получаваме минималните доходи. Но все пак ни остава надеждата... която в България сме погребали вече.

Но сигурно за индийците,арабите и негрите има работа?По-точно за тези от тях,които искат да работят и им е писнало да седят в къщи на помощи.А за нас-"обявата не важи за българи и румънци".Прав беше оня сърбин във Валета,който от Ратко стана Патрик.Познавам доста източноевропейци с променена самоличност.Мен от години ми викат Ванеса,защото им е по-лесно, и вече се замислям дали да не го приема официално.Освен това често ме питат дали не съм англичанка,защото говоря чисто английски и спазвам граматиката.

Индийците и арабите извършват висококвалифициран труд. За техните позиции спокойно може да кандидатства и българин, стига само да има нужното образование. Аз съм срещала такива в UK. А в Германия колко много са...... Другите ограничения ще отпаднат едва през 2014г. Черните - няма как, от бивши колонии са, имат права.

Хората тук са много различни. Никой не мисли дали си индиец, арабин, китаец... Имаш нужното образование, знаеш добре езика - добре си дошъл. Не знаеш езика - за теб има само неквалифицирана работа. Срещала съм индийки, живеят по 20 години тук, не са работили, не знаят езика... Лондон е много шарен! За всеки има място под слънцето ако спазва приетите тук правила.

смисълът на текса е че ЮКей става второразредна държава на просяци чието население се разселва из България Румъния и пр., а не че досега са се оправяли с кризата

Молете се такава "криза" да удари България. Само едно сравнение: Тук дете ТРЯБВА да се отглежда с не по-малко от ... 830 паунда на месец. Ако родителите му немогат да ги осигурят, държавата покрива разликата. Отделно детските стоки са освободени от ДДС, и тн. и тн. Така,че, като пишете за Великобритания, пишете цялата истина. Отделно МИНИМАЛНАТА заплата се равнява на 2 500 лева. А цените на някои стоки са по-ниски от тези в бг, доколкото помня.

Лекарствата за деца, дори и на емигранти са изцяло безплатни!

Безплатни са за сметка на милионите гладуващи по цял свят!

Животът е Англия е един от най-скъпите в света, жилища, наеми, транспорт всичко е в пъти повече от това в България....не говори глупости всеки който е живял там знае това. Доходите са високи но с данъците и цените накрая не ти остават много пари.

пич, аз сам в англя!!! що за глупости пишеш маичинството ми е ч50 паунда, никаква разлика не ти покриват! вии каде в англя живеете- да не би да е при принц чарлз? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Излапахте ли вече ограбеното от целия свят?

Ела и лапай, никой не те ограничава.

Как да дойде, като получава главоболие, ако трябва да научи една нова дума на български! А в UK ще му се наложи да учи изцяло нов език!