Критерият "Уседналост" започва да действа от първото класиране за детските градини

Столичният зам.-кмет Тодор Чобанов увери, че се отварят нови 1500 места в детските заведения

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ау, увряха ви главите - над 20 години живеех в кватрала и не можах да се класирам за детска градина за детето навремето, поради измислените ви критерии на измислената ви електронна система. Днес детето ми е седми клас и най- накрая се сетихте, че фактора уседналост имал значение! Ура, за мъдрите ни управляващи .... е по-добре късно, отколкото никога.

След като си гражданин на София с адресна регистрация, плащаш данъци и прочие разбира се, че имаш право да ползваш този вид социална услуга. Защо трябва да има разделение на кореняци и новодошли? Всъщност това разделение идва от Софийска община, защото с въвеждането на критерий уседналост се цели конфронтация между родителите. А реалния проблем с липсата на места се остава. С всяка изминала година нови и нови критерии, а колко са новите места? Друго грубо нарушение е, че изобщо съществуват предимства като бонус точка за породени, брат/сестра и прочие. Това е дискриминация към самите деца, понеже всяко дете трябва да има равен достъп до подобен тип услуга, но... Така че, мили хора, не се озлобявайте едни към други, защото всяко семейство има нужда от място в ДГ. Злобата си насочете към СО.

СТИГА СА СЕ СТРОИЛИ ОБЩИНСКИ ГРАДИНИ. Нека да има пари и за тротоари, улици и т.н., че София е разбит град. Който иска да идва в града да се записва в детска градина, но частна и да чака за останалите неща.Нека общината да въведе ред в изпълнението на нуждите на хората. Не може хора живели в София 50 и повече години да си чупят ръце и крака от лошите тротоари, само и само някои провинциалисти да плащат по малко и да полз0ват общинска градина.

счупените тротоари не са проблем на децата, а на общината. Децата са равни по конституция и субсидията е получават предимно от републиканския бюджет независимо дали живеят в Полски тръмбеш или София. Тротоарите не са ти направени от Фъндъкова и компания, защото парите са потънали някъде, сигурно там където потъват парите на децата, които не са класирани в детските градини. Не децата са ти виновни за тротоарите, а общината. Децата и техните родители са тези , които утре ще ти изкарат парите за пенсия, която и тя ще е мизерна както и мисленето ти !

С приоритет да бъдат тези на който пра-бабите и дядовците са от София. Всички останали могат да се върнат по родните си места . Писна ми от селяни който се оплакват колко е била мръсна София и колко лошо се живее тук а същевремено се ръсят по 200 000 евро за двустаен в Студенски Град – Селси Град “ Аз Харесвам София и от лични впечатления мога да ви кажа че не е по лош град от Сан Франциско или който и да е друг известен град “ Единсвеното нещо което може да се направи е всеки новопристигнал в София да плаща допълнителен данък

Какъв ти Студьтски град. Стига с тия манстри. Отговори ми от кого купуваме апартаментите в центъра? Ще ти кажа от такива псевдо софиянци, които ги мързи да работят и продават на поразия щом наследят някой апартамент или парцел, за да могат да поддържат псевдо съществуването си ;)

Всички деца чийто родители, са родени, живеят и плащат данъци в София трябва да са първи в списъците! Тези детски градини се издържат от данъците на хората живеещи от поколения в София. А някакви пришелци дошли вчера ще имат претенции!

Защо се блъскате в София?

Познай от три пъти... Само да те светна-в големи части от провинцията няма абсолютното никакъв поминък, а заплатите на тези, които въобще имат някаква работа, са просто жалки. Хората имат само две възможности-преместване в София или емиграция в чужбина. Всичко това е заслуга на мъдрото управление на ГЕРБ, разбира се!

защото унищожиха поминака на хората в провинцията, затова !

Тоя господин се скъса да говори глупости и откровени лъжи, то бива, бива.... За какви "нови" места говори? Тези 1500 места ще бъдат прехвърлени от тези за деца със специални образователни потребности и с хронични заболявания към тези по общ ред. Това ще стане в края на август при първото ТЕКУЩО класиране за следващата учебна година и не става въпрос за някакви нови места. Отделно, от близо месец всички от общината, начело с Фандъкова, не спряха да говорят, което е изключително нагла лъжа, за някакви 2700 свободни места към момента?!? Един бърз поглед в сайта на системата за класиране в ДГ и самостоятелни детски ясли показва, че това не отговаря на истината! Само да попитам: Защо след като се реши при нормалните четири класирания от март до юли за учебната 2020/2021 да НЕ важи критерият за уседналост, сега изведнъж решават за текущите класирания от края на август за същата тази учебна година той да важи?!? Или целта беше да се намърдат децата на тези, които са отскоро в София на първо класиране, а другите кучета ги яли? В тази община управляват изключително нагли, некадърни и безхаберни хора, чиито приоритети са всичко друго, но не и нашите деца! Крайно време е да си ходят и да отстъпят място на можещи и знаещи хора, които ще решат проблемите. Да обяснява как нещо не може да стане може всеки, тяхната задача е съвсем друга или поне би трябвало да е така! Другото изключително дразнещо е, че "журналистите", вземащи тези интервюта, са напълно неподготвени по темата и приемат всичко, което им се каже като чиста монета, вместо на момента да оборят наглите лъжи!

tonk11

Критерия отседналост действа от много години за градините. Кви са тия глупости дето го пишете?

Хайде с мен на дело за дискриминация. Авторът на статията не е запознат с критериите, уседналостта не е нищо ново, приказките за нея са нови

Уседналост ли? Сигурно, защото съм родена в София, родители софиянци, баби и дядовци, също и дъщеря ми на 4г., която вече 3 години не е приета в ясла и детска градина. Принудени сме да плащаме за частна. А като я затворят - аз напускам за кой ли път работа. Защо ли? Защото няма кой да ми гледа детето. Та за каква точно уседналост говорите господа управляващи? Вие сте некадърна, алчна и неадекватно- покварена сган! Изобщо не ви пука за децата - бъдещите данъкоплатци на България. И точно по тези причини, много от нас избират да живеят, работят и да се развиват в други държави.

И като си родена в София паметник ли да ти направим. Ходи си в чужбина няма да липсваш ;)

Управляват ни пълни некадърници. За съжаление Имам също така и още един син 16 год. Също не е ходил на градина защото пак нямаше места.За 16г. Няма никаква промяна.Разиграват ни с години.

Знаете ли че три години вече чакам да ми приемат детето на ясла с сега на градина.Детето ми ходи на частна градина.Работя почти за градината.В безизходица съм.Няма кой да ми помага.Съпругат ми също работи но не е на договор.И затова е толкова сложно.

tonk11

Ами да сключи договор. Що няма? А какво общо има тоя договор? Сетих се - нямате регистрация на адрес нали?

Какво означава това че тези родители които живеят от години или са родени в София нямат шанс.

Честно ... как не ми пука за това :D