Кървавото трасе през Кресненското дефиле

Асоциацията на пострадалите при катастрофи и още 15 НПО-та настояват АМ "Струма" в участъка през Кресненското дефиле да бъде изградена възможно най-скоро.

Обратно в новината

Коментари - Кървавото трасе през Кресненското дефиле | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да оправят и сегашният път! Никакво оставяне в сегашното му състояние " за да не се оплаквали местните бизнесмени и хората да си избирали". Никой не е застрахован, че някой самоубиец няма да се блъсне в него. Да се напраскат по две платна с дебела междинна мантинела и който иска да си се пързаля по нея, а не да цепи насрещния...

строго ограничение на скоростта и участъково-светофарна регулация на трафика, а в двата края по един катаджийски пункт за незабавно санкциониране на нарушителите

Разкарайте ЕКОТЕРОРИСТИТЕ за да не пречат и ще се построи нов път, на който да няма толкова загинали

Защо всички си траят за непрекъснатите нарушения на правилника за прилагане на ЗДП, поради които има толкова жертви? Почти всички катастрофи с жертви по този път са заради неправилно изпреварване и удар с насрещнодвижещ се автомобил.

непременно трябва да се запознаете с Доклада по ОВОС за влечугите и земноводните по "Струма". Той бе публикуван на сайта на Агенция "Пътна инфраструктура" и засяга трасето на лот 3.2 между Крупник и Кресна. Изготвянето на проучването бе възложено на гръцката консултантска компания "Енвеко" през май т.г. и резултатите не са в особена полза на крайните позиции на природозащитните организации. Основните изводи са, че строителството на последната отсечка на магистрала "Струма" в района около Кресненското дефиле не само няма да доведе до затриването на защитени видове, но тъкмо обратното - ще ограничи смъртността им.

доведе до затриването на защитени видове, но тъкмо обратното - ще ограничи смъртността им.

виновен пътят,виновни са джигитите които дори на магистрали катастрофират.

Е НАПИСАНО ТОЧНО : ШОФИРАНЕ СЪС СЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ, ПРЕДВИД ПЪТНАТА ОБСТАНОВКА ! ТАРИКАТИ ЮРКАТ ТАМ, МАЛОУМНИЦИ ИЗПРЕВАРВАТ, НАВЛИЗАЙКИ В НАСРЕЩНОТО БЕЗ ВИДИМОСТ! ТОВА СА ПРИЧИНИТЕ ЗА КАТАСТРОФИТЕ ! КАКВА ВИНА ИМАТ ПТИЦИ, МАЙМУНИ И СЛОНОВЕ ? БРУТАЛНО ВИСОКИ ГЛОБИ ПЛЮС ДИРЕКТНО ЕФЕКТИВНИ ПРИСЪДИ ЗА ЗАТВОР ЩЕ ОХЛАДЯТ КРАТУНИТЕ НА ТЪПАНАРИТЕ ! ПРОСТО Е !

дали мислят така?

ЗАКЪРНЯВА ИЗКОННОТО ЖИВОТИНСКО ЧУВСТВО ЗА САМОСЪХРАНЕНИЕ !!! ПРОСТО ЖИВОТНО НЯМА ! ИМА ФРУСТРИРАНИ ТЪПАЦИ СЪС САМОЧУСТВИЕТО - ОТИВАМЕ/БЯХМЕ В ЧУЖБИНА НА КЕФ!!!

колега то път няма да направят като хората просто 70%от парата отива в нечии сметки а с з0%път не се строи !!!!!!!!!!!

НЕ СЕ КУПУВА КОЛА, СИГУРНА ПО ПЪТИЩАТА!

Само по двама човека на километър фира давали.. А цял доклад за ВОС имат.. Та там според използваните мониторингови данни от периода 2013-2016 г. на този път умират средно между 7,2 и 10,8 влечуги и 0,6 и 1,4 земноводни дневно. За тях думичка не отронват.. Безценните жълтокоремна бумка, южният гребенест тритон, краставата жаба, сивата водна змия и зеленият гущер, които имали нужда да се "темперират" и използвали пътната настилка за "терморегулация"..

Влечугите и земноводните са в партия ГЕРБ.

Ако останат пари и магистрала ще бъде направена!

Ето това е пример относно плюсовете и минусите магистралата да преминава през дефилето. На всеки километър има 2 жертви. Хайде сега еколозите да кажат колко умрели твари има на всеки километър. И да преценим - човека или животното?

От това изграждане май ще има обратен ефект като ги знаем какви са "специалистите".

да се разберат кое е приоритет - човешките жертви или червеношийките и костенурките.

"Бизнесмени от региона са притеснени за съдбата на крайпътни магазини и заведения" И никой не мисли за почернените семейства?

НАГЛИ, ТЪПИ, БРУТАЛНИ, НЕИНТЕЛИГЕНТНИ СКАПАНЯЦИ И ОТКРОВЕНИ ФРУСТРАТИ, КАКТО И ШОФЬОРИ БЕЗ УМЕНИЯ ПРАВЯТ ДИВОТИИТЕ НА ТОЗИ ПЪТ ! Е! СКОРОСТНА МАГИСТРАЛА САМО ЩЕ УВЕЛИЧИ БРОЯТ НА КАТАСТРОФИТЕ, ЗАЩОТО ГОРНАТА КАТЕГОРИЯ ИЗРОДИ ПАК ЩЕ УЧАСТВАТ В ДВИЖЕНИЕТО ТАМ ! ТОВА Е !

Не ,че и на магистралите не стават катастрофи ,но при над два милиона километра зад гърба си ,на лоши и тесни пътища съм видял много повече от колкото на хубави и широки!

Nikolai Vasilev

еи двумилионият ела караи тука така като за последно !!!!!!!!!!!!!да да ама не че си в затвора и без кола и книжка !!!!!!!!!!пътя не е виновен !!!!!!!!!!!!!1не е!!!!!!!!!!! виновни са дебилите на него с таратаики и големи тираджии с по 40 тона от зад !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

Магистралата ще ги орграничи до 0 почти, защото там няма насрещно движение. Нека ти кажа как става катастрофите там - > кифла или кифъл решава тъкмо там да се учи да кара и разбира се кара със 70, зад нея тир не може да я изпревари и така след време се образува колона. Нетърпелив младеж или мутраген не му се чака и почва изпреварване. Уцелва риск губи и челен удар. Ти си карай с разрешена скорост, но нека ти изскочи някой срещу теб в дефилето, който няма къде да се прибере пък да те видя от кои си(НАГЛИ, ТЪПИ, БРУТАЛНИ, НЕИНТЕЛИГЕНТНИ СКАПАНЯЦИ)?

Ние сме хора, дето не могат да се разберат за нищо. Единствената кауза, дето ни обединява е, че другите са ни криви за скъсаните гащи. Направо живеем чудесно за толкова опаки същества. За времето, в което ние обсъждаме една магистрала, по-тъпите от нас хора кацат на астероиди, правят нов тип ядрени реактори, квантови компоти и какво ли още не. Иде ми да хвана една гьостерица и да налея малко национално съгласие, ама подозирам, че много ще се хареса и после не мога се отърва от поста. Егати!

всички са наопаки, а той е напротив!

1000+

пътя сие много нормален ненорнални са задкормилните устроиства !!!!!!!!!!!!