Кражбата на оптичен кабел спря високоскоростните влакове между Мадрид и Барселона (снимки)

Среднощната кражба в област Каталуния наложи спирането на поне 15 високоскоростните влакове между двата най-големи града в Испания на фона на започващите за мнозина летни отпуски

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тамошните хитаноси яко бачкат

За какво им е тоя кабел, като оптиката не се изкупува никъде, а ползване на същия кабел е невъзможно, защото накрайниците да се поставят е най-скъпото, докато влакното е почти без пари? Явно трябва да почнат и там като нашите доставчици да слагат до кабела табели "ОПТИКА" през 10ина метра. Но пък, за да се познава от нечетящи, трябва да е в някакъв цвят- примерно тъмно зелен или кафяв.

Ние с братчеда запалИхме тоя кабел, ма той изгоре със се жицата ве!

Наще мангали са гепили жицата, па то Не мед, а джам се оказало!

Наш'те ще да са. С канела от "Железница" са купили билети за Испания.

Добре че е ЕС, че тия всичките нашенски мангусти ако се върнат тука едновременно ще стане страшно Както и беше навремето де

Явно си роден в по-новото време и не помниш едно по-различно време, когато магустите не крадяха и работеха дори носеха на пенсионерите пенсиите лично и не убиваха възрастните по селата.

Сигурно са краднали кабела да си го претопят и да си направят полилей, на който да си завият една крушка да им свети.

Има ли наши изселници между Мадрид и Барселона

Наште ора там ИЧ не знаат, че в тази жица бакър и джилезо НЕМА.

Чаю рие шукарие!

Изселници няма, има преселници и заселници.

И тия имат бая цигани, май.

много от нашите са там. Да са им халал, добре би било да изнесат от България всичките.

И оптиката им е желязна.

Да бе... Да не би еднов време да си очаквал по "По света и у нас" или по программа "Время" в петък да намалят времето за др. Живков или Брежнев, както и за заводите преизпълнили петилетката, за да ти съобщават криминалната хроника? Особено след като обобщението на подобен тип информация е разсекретено чак в средата на 90-те. Ако беше толкова приятна, мислиш ли, че щеше да е секретна?

Научи ме тате жица да крада по испански !!!!

Какви накрайници? Ползвам си го и 10 пъти? Ти какво си мисли, че като скъсат оптика и тя се сменява цялата ли? Да не говорим, че китайския сплайсер дето я лепи е 1000 лв. а модерен от 5-10 бона.