Дело за кражба на техника продължило над 14 г.

Наказателно дело за за кражба на сървър, компютър и принтер е отлагано над 20 пъти и е продължило 14 години, 1 месец и 4 дни.

Обратно в новината

Коментари - Дело за кражба на техника продължило над 14 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето това се нарича българска Темида!Българско правосъдие е равно на порнография,пародия!Когато трябва да се прикрие някой мастит престъпник,боклук,то тогава действията са ефективни и бързи!

Тази техника вече струва няколко лева, а са похарчени за магистратски заплати (народни пари !!!!) сигурно стотици хиляди (може и милион). Ето това е BG синдром.

славното бг правосъдие!!!!

Ебати държавата. Няма такава държава, няма такива олигофрени. Браво на Българското правосъдие.

Ясно, най-накрая са го осъдили. Но понеже няма как дойчевелето да каже добра новина и се заяжда за продължителността на процеса. Ами само това му стига на престъпника - 11 години да го влачат по съдилища и да е подсъдим ! А ще плаща и разноски, ще плаща щети. Браво на прокурорите, не са се отказали и са надвили на адвокатите.

На човек му са се родили 2 деца сигурно и вече са порастнали :D

"...подсъдимият, който е подател на заявлението за обезщетение..."

Виж името на "редактора" и не питай!

Бяха ни взломили колата , отмъкнали всичко, що видели в купето и багажника /бяхме тръгнали уж на почивка/ щети за доста пари за времето. Колата беше точно до РПУ на малък град по маршрута ни. Дойдоха, гледаха, писаха, драскаха и казаха, че ще се обадят. Питахме няколко пъти какво става . Миии нищо... После забравихме. След 11 години намерихме писмо в кутията, че преписката се прекратява поради неизвестен извършител. Е, друго не бяхме и очаквали, ама добре се посмяхме, че все пак 11 години са го "търсили". Явно някой е намерил някъде забутаната преписка. Ама ни показаха, че сме "важни", Хайде спирам, че пак ме напуши на смях.

Май професора на БСП е прав, щом не могат да установят вина толкова време.

И това ако е правосъдие, здраве му кажи. И тези години съда е получавал пари. Заплатите на съдиите трябва да се намалят, а не да се увеличават. И съдебните пари в новия бюджет също. 14 години. То разходите по делото превъзхождат стойността на компютъра. Кой ги плаща.

Съдийката или съдията ще кажат по същество колега... Разходите на държавата не са предмет на спора или обвинението :)))))

Осъденият ги плаща, кой да ги плаща. За пръв път ли го чувате ?

Компютрите се развиват толкова бързо, че 14 г е цяла компютърна ера (може и 2). Ако този сървър тогава е струвал няколко хил. долара, сега струва под 100 сигурно. Обвиняемия спокойно може да купи един такъв сървър сега, да го върне и да прекратят делото. Нещо като да вземеш пари преди хиперинфлацията и да ги върнеш след това, когато нямат никаква стойност.

То ако беше така.......

Ако подсъдимият е възстановил щетите изцяло и веднага (т.е по онова време, по онези цени), това може да доведе до по-мека присъда, но не може да го освободи от отговорност. Това е наказателно дело, не може да крадеш, и, ако те хванат, да платиш и да те пуснат. Не става, наказателна отгвоорност се носи. Кражбата е криминално, не просто имуществено престъпление.

Хахахаха! Вярвам им, че е продължило толкова... Спомням си "моя" случай - 2005-та ми разбиват офиса и ми лепват лаптопа - тогава цените на тази техника бяха прилични. Дойдоха великите спецове...мазаха, ръсиха, привикваха ме при дознателя и после тишина! След това - 2015!!!- след цели 10 г.- получавам призовка да се явя еди къде си във връзка с еди к'во си! И там една мома ми тури една бланка отпред и в кратце ми обясни следното: "Трябва да подпишете, че сте запознати с правата си, че да си приключим делото";))) "Делото" е висяло в папките цели 10 г. и по него, разбира се, не е било работено, но видите ли едва на 10-та се сетиха, че "имам и права", че да го приключат...;))

Ми можеше и през 2025-та да Ви бяха привикали, пак бързо са задействали нещата. И поне са дошли полицаи след обира. У дома отказаха да дойдат, щото нямало взломяване. През терасата милите съседи бяха дошли на гости една нощ. И аз обяснявам по телефона, че само едни-единствени хора имат възможност да прескочат у дома през балкона поради разположението на техния прозорец, ама голям праз като обясних. Не дойдоха. А имаше задигнати разни неща, техника, пари...

Е, аз бях "с връзки" сред милите полюционери - понеже участвах с волни пожертвования под формата на "дарения" - къде техника, къде листи, химикали, тонер касети, карти за интернет достъп ( тогава имаше и такова чудо;)) и т.н.;) Но дори и "връзките" не ми помогнаха "делото" ми да се реши в някакъв разумен срок - просто "делото" си е отлежавало някъде си в бюрото на дознателя;)

има и по интетесни случаи.... задyrjatят те на летището и ти казват- напиши какво се случи онзи ден!

"..... документите са изпратени във Великобритания вместо в Шотландия..." - И откога Шотландия вече не се намира във Великобритания?

Виж името на "редактора" и не питай!

Още малко и ще вземат, и боко да осъдят за някое провинение от борческите му години.

Или десетилетия чакане за да започне делото пък камо ли за крайна присъда или кратката процедура и бърз завършек с нищожни и смешни наказания.Това е величието на съдебната ни система в която всички органи си правят каквото искат без наказания и последствия.

Само още и още финансови стимули за съдебната с-ма !