Петолъчката стана кръгово кръстовище

Най-натовареното кръстовище по пътя София-Бургас - "Петолъчка", става кръгово. Новата организация на движение влиза в сила от днес, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Петолъчката стана кръгово кръстовище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

+2

Много добро решение. Сега всички ще се ориентират през Ямбол, и без това е доста по-кратък пътя. Инче ще станат зверски задръствания ако всички продължат през Сливен.. явно ще пускат отсечката през Зимница тези дни и затова го правят така:)

Ако КАТ искат да направят нещо полезно на Петолъчката, да застанат на изхода на ОМV. Там всеки втори, идващ от Ямбол или влязал в кръговото, влиза в бензиностанцията насрещно. Във Всеки един момент има някой, застанал на колонка обратно на движението. И на никой не му пука.

Евала за коментара - когато натоварена магистрала свършва в нищото милиционерите са изненадани от задръстванията - какво им пречеше за една стотна от стойността на магистралата да рехабилитират обходните пътища ?

НАЙ- ПОСЛЕ ДА ИМА НЕЩО ХУБАВО В ТАЗИ БЪЛГАРИЯ.НО НЕ ТРЯБВА ДА Е САМО НА "ПЕТОЛЪЧКАТА" А В ЦЯЛА БГ ДА СЕ ВЪВЕДЪТ ТЕЗИ-ROTONDA.В ЕС ТОВА Е ПРАКТИКА.И ЗА ФИНАЛ НА БЪЛГАРИНА КАКВО НОВО ДА МУ ПРЕДЛОЖИШ ТОЙ ВИНАГИ ЩЕ НАМЕРИ КУСУР-АМАН.

Към всички мрънкащи в тубето има множество клипове : "How roundabouts work" където ще ви покажат как се минава и как да се престроите преди да сте навлезли в кръгово с две ленти, да не навлизате заедно с ТИР и да не спирате в него, за да давате предимство на линейки и пожарни, щото става манджа с грозде. Който е в дясна лента е длъжен да напусне още на първата пресечка, които са в лява лента може да въртят или да ходят направо.

То на теория може, ама я пробвай да се престроиш от лява в дясна лента за Стралджа, след отбивката за Ямбол, ако си влязал в кръговото. На практика ставаше страшно трудно, когато основният поток минаваше направо. Сега на практика ще е невъзможно, ако не сгазиш някоя маркировка или не засечеш някого.

Престрояванията стават само преди да си влязъл в кръговото. Вътре в кръговото само въртиш.

Селяндурски народ! Не искам да ви срещам и засичам никъде по пътищата... вие карате като темерути, не спазвате предимство и правила, не давате мигачи, не са ви изправни колите... обаче акъл в излишък винаги!!! ЖАЛ МИ Е ЗА ВАС... ви ще сте нещастни, дори и по цял ден да плюскате кебапчета и Локо Пловдив да станат шампиони - примерно! То като си кух отвътре нито кръгово, нито естакади, нито лифт над петолъчката ще ви помогне - МРЪНКАЧИ!

Пуу..уу.у най-после! Това кръгово с права отсечка в средата би трябвало да е патент само в БГ. Един път щяха да ме отнесат обикалям си аз кръга както е в цял свят и изведнъж се оказва, че по средата кръга разцепен на две. Докато се усетя, добре че накой набрал ТИР не ме разцепи мене. Не се сещам в Айтос дали още стои правата отсечка, ако е така модернизирайте и него бързичко.

Да благодарим на КАТ още веднъж за инициативата да се кара с включени фарове целогодишно! Това личи много облекчава и спомага за трафика, организацията на движението и по-малкото катастрофи и на Петолъчката! Може за догодина да поискат да слагаме и само и единствено лецензирана от КАТ течност за чистачки, което още повече ще намали проблемните участъци от родните пътища. Да живей върховенството на мисълта и стожерите на това от КАТ!

В КАТ знаем имат адски силен мозъчен тръст по отношение организацията на движението и са способни и с 2 коли на пътя да организират задръстване. Пари не печелят те от добра организация и излишно напрягане не е нужно - виж избирателното прилагане на закона, ''незабелязването'' на нарушения от луксозни автомобили и ВИП персони им храни и облича децата на тях. А сложат ли им скрити камери и микрофони, може да лъснат уникални и неподозирани действия при спиране на автомобили с чужда регистрация. КАТ са винаги били отделна и независима отганизация и от правилата в МВР и от законите и правилниците в България!

това естакади и детелини защо да са нужни на един от най-натоварените пътища в странта?! Нееееее! Няма такава нужда! Стига тъпотията да е напред (както е било през последните 60 години в България), няма проблем. Спокойствие и само спокойствие!- , както казва Карлсон.

Радваме се, че дойде да си напишеш твоята тъпотия! Какви детелини, какви разходи, след като от догодина ще има магистрала и по този път я минат две коли на ден, я не... пфууууууууу

Като сме толкова умни преди 60 години затова ли сме били още във ФЕОДАЛИЗМА.

А знаеш ли как се строи детелина на кръстовище с 5 пътя?

Наистина ,аз не знам! Но има хора,които знаят /и то много добре/. А ти можеш ли да караш влак?/да речем/! :-)

Да, но Карлсон живее на покрива! Всъщност и тези в КАТ живеят в мезонети там!

Браво след като за десетки години, там умряха и осакътяха много хора, полицията най-накрая свърши нещо умно. Браво на човека дето е поел отговорност и е взел това решение, намери се един управник дето да свърши нещо полезно. Въпроса е досега защо спаха.

И колко са тия "много хора", че не се сещам за смъртни случаи на Петолъчката от авто-злополуки..

Поредната тъпотия! В България са влюбени в кръговото движение. И сега ще станат грамадни колони, тъй като навлизайки в кръговото движещите се по главен път София -Бургас ще дават предимство.

Не знам какво разбираш под "влюбени", само в Брюксел има повече кръгови отколкото в цяла България. На запад ги тачат много и често кръгово движение се ползва за да се облекчат най-натоварените възли.

Не е вярно! Кръговите се използват за намаляване на скоростта и избягване на светофарни инсталации. Едно натоварено кръгово е хиляди пъти по-кошмарно от светофар (в бяла държава, не регулиран като в БГ).

а пък в Америка иам кръстовища тип спагети и няма тапи

тъпанари които се возят само да не се обаждат-в цяла Европа кръстовищата дори и по селските пътища са кръгови но тия пенсии които драскат тук са ходили само до Княжево за минерална вода

чак сега се сетиха, че главният поток идва от магистралата, а не от старият път от Сливен, но в БГ, нещата узряват след столетия и после, да се чудят защо така па така

Основния поток от магистралата все още идва от посока Сливен бе!

аха! а попътя за зимница нямаше грам автомобил. и настилката е супер. а и в самата зимница пътя е преасфалтиран. нови регули, нови тротоари. виж във веселиново яко са се изложили. дянков каза че щял да хвали добрите кметове и да критикува слабите. а кмета на веселиново яко се е изложил

То досега беше ни риба,ни рак. Кръгово с път по средата. Всеки седи и се чуди как да премине, а отстрани в една патрулка двама седят и гледат сеир, защото и на тях не им е много ясно какво и как ... Пълно безумие, достойно за Нобелова награда, за българска инженерна мисъл.

Там трябва да се изграти пътен възел на 2 нива с надлез и детелини. Кръговото движение не е решение, защото изобщо няма да облекчи трафика. Само пари ще се харчат...

Ако се довърши магистралата там ще стане пусто място. Няма смисъл да се трошат пари за сложни пътни възли

А до тогава една светофарна уредба! Хората вече измислиха и захранване със солари.

става, ама друг път

НА ВСИЧКИ ВИ Е ЯСНО, ЧЕ ПРИЧИНАТА Е ПОЖАРНИКАРА ДА ОТКРИЕ ОТСЕЧКАТА , КОГАТО ТОЙ Е КАЗАЛ ЧЕ ТРЯБВА ДА СТАНЕ ,ЗАЩО СЕГА ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ . А ЗА КАЧЕСТВОТО НА НАСТИЛКАТА ОТ СТАРА ДО НОВА ЗАГОРА ДА НЕ ГОВОРИМ КАКВО Е ЧУДО.

настилката става. хубавото си е хубаво. виж отсечката от чирпан до стара загора не е хубава, ама пак се ядва. само на тая петолъчка им трябваше повече от месец да измислят това което беше очевадно: кръгово с равнопоставени участници. вече кака лили няма да се налага да мисли къде да кърти и да преасфалтира, а може още утре да пусне магистралата до пътя зимница петолъчката

От 5 посоки се натискат коли на място, голямо, колкото селски плашад. А по следата под едно дърво, стои патрулка и наблюдава сеира. ПЪЛНА ПРОСТОТИЯ!!! А сега и кръгово ще го правят - от трън та на глог! В БГ всичко се прави за отбий номер. Така е и с бабуните около пешеходните пътеки. А всичко може да се реши в перспектива със светофари!

не си мъчи мозъка. след седмица няма да има толкова трафик. а за следващото лято ще има магистрала. и ако не въведат тол-такса ще забравим за стария път за морето както забравихме и пътя през вакарел, ихтиман, костенец, пазарджик, пловдив, чирпан...

Какъв светофар те гони бе. Сетих се : Червен на партизанска пътека!

Първо е става въпрос за строителна промяна, а само за ограничение за ползване на средната част - то хем е кръгово, хем единият път го пресича и направо. Освен това от КАТ в едни съобщения препоръчват като се слезе от магистралата да се тръгне към Сливен, а в други да се тръгне към Ямбол и от там към Петолъчката. По този начин на Петолъчката се събират два потока от пътуващи София-Бургас и единият беше без предимство, а сега ще са равнопоставени.

Трудно се оправя наследството от 20 годишното управление на комуняро депесарската криминална хидра,но бат Бойко е пич ! Строиха огледала и пенсонерски беседки,ама за кръгово на петолъчката окрадоха парите !

Дотук нищо не каза. Щом знаеш, дай конкретни данни. Нещо от рода на имена и числа. А лозунгите си ги запази за партийното събрание.

Малоумие! Няма ли специалисти от УАСГ? Всичко ли е некадърно? С малко повече размах на мисълта, с повече терен, може да се направи кръгово с много по-голям диаметър, така че между вход/изходите да има повече пространство. Лентите лява/дясна далеч преди кръговото, ще се отдалечават. Тогава ще има достатъчно комфорт за движението. Добре е УАГС да го затворят. Харчат пари на данъкоплатеца.

Би било добре и ти да замълчиш нереализиран архитект. Като си толкова на ТИ, защо не си завършил УАСГ и да даваш акъли на Попова сега ?! Трай си.

ами щом един незавършил Унезнамси какво, без да се напряга може да се сети за доста по добро решение разбира се, че ще се изказва човека. верно, че ако беше казано с по нормален тон щеше да изглежда по друг начин. само за това може да му се направи забележка. какъв си ти че ще казваш да мълчи. ще си пише каквото и колкото си иска човекът. това не ти е Китай или Русия ок?

Лиляна Павлова Николова имаш "в на предвид" :) Що първо не се научите кого плюете, как се казва, за какво го плюете... за да не изглеждате толкова смешни в очите на тези, които плюете! Иначе сигурно си прав, но ако знаеш как олекваш....

написаха ти,че догодина ще има магистрала и този път ще остане в миналото.....какви пари искаш да се наливат там още

В Англия почти всички кръстовища са кръгови. Хубавото е, че за всички важат едни и същи правила за предимство. Дано и в България да се направят повече кръгови и бъдат с уеднаквен режим на преминаване.

Лошото в случая е че българите не са англичани - само отиди на 4-ти колометър на кръговото и гледай сеир, които в Англия никога няма да видиш

Съгласен съм, всеки ден минавам през кръговото на Руския и знам какво става там, а за това на 4-ти не ми се и мисли даже.

да бе гошо! и аз преди 3 години когато отидох в англия и минахме през няколко кръгови попитах братчеда: "абе в англия имате кръгови? а аз си мислех, че тук всяко пресичане е най-малко на две нива

Абе някой от вас долу виждал ли е изобщо "Петолъчката" наживо скоро? "Пътуващите по направление Бургас - София и София - Бургас по главния път вече няма да имат предимство и шофьорите ще трябва да спазват правилата за движение при кръгово кръстовище." Значи на целия зор се отнема и предимството на движещите се по главния път, като влизащи в кръгово. Т.е. намаляване на скоростта, оглеждане и ОЩЕ по-голямо затапване. Добре че проблемът ще се разреши от само себе си веднага след празниците покрай 6-ти септември, когато трафикът по това направление рязко ще спадне.

Да, бе, ужасно е това! Ако не минеш на Петолъчката със 150-160 километра в час, какъв мъж си въобще..?!

след седмица няма да има никакви тапи. а след година ще забравим за това място. ама с тази сотсечка през самия кръг, в неделя идвам от бургас, заобикалям кръговото и чакам да минат тези по средата и една кака влезе, даде ляв мигач и зачака тия дето пътуват от сливен към бургас. и то станааааааааа п...ка и кал

Не кръгово ами и осморка да го направят все е тая. След като е тапа по средата на път между две магистрали няма как да изчезне задръстването. Вярно може да се сложи един регулировчик там но пък на това слънце кой от КАТ би свършил нещо

Крайно време беше това да стане!

Не мога да разбера защо им отне толкова много време да разберат, че петолъчката трябва да стане кръгово????

Чекай малкооо! Дай две-три минути на ганьовците да ти обяснят колко тъпо решение е това и как те биха го направили, ако успеят да съберат кураж да завършат 11-ти клас..

Защото е равно и идеално място за кръгово, няма надлези и мостове които да оскъпят проекта. Този проект е един от слабо комисионно-ефективните, не създава предпоставки за проишествия и няма да има работа за КАТ.