17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не увеличение, а НАМАЛЕНИЕ трябва да има!

На политиците проблема е в глаголното време, винаги ползват бъдеще (бъдеще несвършено) - ще направим, ще се вдигнат заплатите.... Колко по-добре било да ползват минало свършено - вдигнахме заплатите, направихме и тн.

Те, повечето УЧИТЕЛИ, заминаха за Европа и вземат ТРИ ПЪТИ повече от мизерната заплата дето им обещавате.

До 2021 г. ГЕРБ ще бъде ли на власт, за да поема такива ангажименти?Очевидно, целта е да си подсигурят електорат на едни предстоящи избори: "Ако искате обещаните заплати, гласувайте за нас.". Избирателите им намаляват лавинообразно. Дори и твърдият ромски електорат не е сигурен вече след промените в наредбата за ТЕЛК. А учителите са много, като прибавиш семействата им, о-хоо! Иначе, лошо- изпускаме кокала! Ще трябва да се поразвърже кесията ...

А кога ще вдигнете качеството на образованието?

Трябваше да имаме и развито социалистическо общество до 1990 година, ама вече 30 години сме в родообщинно-феодално общество.

Абе, тъпанари, не разбрахте ли че и по 10000 лева да им направите заплатите на учителите резултатите ще са все по-плачевни и по-плачевни. Самите учители са плод на същата тази затъпяваща система. Не трябва ли заплатите да са обвързани с качеството на обучението? Защо само в образованието заплатите се дават на калпак? Ами кой ще ги обучава тези учители? Да не мислите, че преподавателите в университетите ще обучават дебили, които едвам са изкарали тройки на кандидат-студентските изпити и които не могат да си напишат името с по-малко от 5 правописни грешки, за 2-3 пъти по-ниски заплати? Ами те поне стават за нещо и ще хванат първия самолет за където им видят очите. И тогава ще си останете тук с циганско-българско получовешки-полуживотински електорат. Защо само в сферата на образованието никой не пита за резултати, а директно се наливат пари в продънената каца?

То някой ако мине покрай производлен училищен двор и чуе как говорят и се държат новите и млади "учителки" ще му падне шапката! Горов, мислене и държание като на селския сбор!!! Понеже има голям недостиг на кадри се взмат и най-простите хора и става не училище ами занималня! После се чудим защо образованието е в тоталан колапс!

Е, да! След като обвързаха чистак новичките държавни заплати на мазните попове в загубената им църква с тези на учителите, веднага взеха да вдигат учителските заплати!

Накарайте децата да искат да учат. Когато един учител вижда удовлетворение от труда си, той може да работи и без това увеличение ( не съм против увеличението, всеки има право на достоен живот). Просто искам да насоча вниманието към същността на образованието. Когато детето иска да научи нещо и учителят ще иска да му го представи по най-добрия начин. В момента несериозното отношение на учениците рефлектира и на качеството на работа на учителя. Стимула от високата заплата не е достатъчен за повишаване на качеството на образованието. На много места и в много класни стаи урока просто се "изпява" монотонно и с това работата се смята за приключена. И още нещо, сигурно сте чували израза "една лъжичка катран в една каца мед е достатъчна да го развали". Така е и в един клас, дори едно дете с лоша дисциплина вреди на всички останали които искат да учат. Много скоро и останалите приемат такова държание и отношение, от една страна поради липса на наказания, от друга под влиянието на хормоните на пубертета. Навремето имаше ТВУ-та, които решаваха доста добре проблема с такива деца, ама пустата демокрация......

Ами за да накарат децата да искат да учат насреща им трябва да стоят ПЕДАГОЗИ, а не едвам изкласили пишман-учители, които самите те са полуграмотни. На открит урок пред родителите учителката по математика на сина ми не можа една задача да напише без грешка на дъската и когато децата я поправяха тя "приятелски" им отговаряше: "Абе карай бе!"

Ами това е последствие от политиката за образованието след 89 г. Нали ви е ясно че такива учители се назначават поради липса на кадри. Знаете ли колко студенти изучават математика с цел да преподават в училище? Потърсете отговора и напишете бройката тук. Същата работа е и с физиката и химията. Не можете да търсите добри педагози след 30 години разруха в образованието и пълна абдикация на държавата, макар че има доста такива все още.

Няма как да има добри учители по математика, химия или физика след като няма кандидати да учат такива сериозни неща, а повечето от завършващите средно образование нямат и умствен капацитет за това. Ако някой е записал някоя от тези тежки специалности, то го е направил не за да стане даскал, а защото има влечение към науката. А има ли влечение към науката не го бройте изобщо да остане в България, за да работи за 600 лв заплата денонощно. Къде-къде по-лесно е да завършиш бизнес-администрация или икономика - без много усилия и с по-тлъсти суми ще си купиш диплома, а след това ще си намериш и добре платена службица.

Само двойно!? Очаквам Корнелия да поиска вот на недоверие на тема образование.

А бе да не би да идват избори, нещо като 3 в 1 или такива ми ти работи? Много обещания, а нищо насреща не искат. Очакват гласове ли или какво? Щото е срамен резултата от 12 години в училище у нас. Даже веднага предлагам да намалим с 1 година средното. Просто е безсмислена последната година. Съвсем съм сериозен.

Наближават избори, трябва да се обещава.

Няма лошо в увеличението. Само не разбрах след какви постигнати резултати и за какви бъдещи успехи е това увеличение. Нямате стратегия. Децата са все по-неуки. Прото увеличението трябваше да е част от стратегия. То може би стратегия има - да евроусвояваме и да се тупаме в гърдите. Това е стратегията в образованието. Резултати няма.

Абе накои хора не разбрахте, че работа със стратегии и програми не се върши. Всичко става с пари!!! Кой ще ти изпълнява стратегията за 600 лв. (40 лв. по-висока от минималната)? Като направиш учителската професия атрактивна, тоест добре платена, ще влязат качектвени хора в образованието, ще бъдат мотивирани и стратегии да изпълняват и дори да я подобрят.

Ще ти купя колело, ама друг път.

Отдавна Българите не вярваме в "светлото бъдеще" !!! Къде е сега 2018, къде е 2021, то тогава кой ще е министър - "кой ще ми каже" и кой ще му търси отговорност на тоя ако не стане ...

Няма угодия. Как не се намери един да напише че е доволен. Ако не се увеличат защо не са увеличени а като са увеличени защо не се гледало резултата, обучението и инфлацията. За това да стоят на 300 лева и да са доволни

Преди повече от 20 години заплатите трябваше да са два пъти сегашните. Сега си търсете учители, работници, а скоро и електорат.

И какво от това? У нас се говори само за заплати а какво е качеството на обучаващите сякаш не е от значение. Спрете с тези заплати на калпак . Обвържете ги с качеството на положения труд. Важен е ученика ,обърнете системата към неговите потребности. Омръзна ми от дебелащина и заиграване със пари без никакъв ефект за обществото.

Ами преподавай ти като си много качествен.

Ами като написаха вече, заплатите в сектора дълго време бяха ниски и съответно и кадрите отдавна не са толкова качествени. Ще мине време, докато младите повярват, че заплатите на учителите ще бъдат добри, за да се насочват и там ! Ще отнеме време, ако има и млади в България , де...

Изравнете ги с депутатските!

Този верва ли си ?

Ако сега взимат 660 след няколко месеца ще вземат 780 а уж някога щели да вземат 1320 и да ги вземат тия 1320 трябва да взима всеки работещ поне по 1000 евро минимална заплата а защо не и 2000 евро така,че и за 1300 лв едвали някой ще иде да става учител камо ли за 780

Значи сега ако взимат 700 лв ще взимат 820 а някога 1300 1400 нали се сещате ,че тогава цените ще са нараснали и всеки ще иска да взима поне 1000 евро

Ние не сме малоумни.Това вече го разбрахме,остава да кажеш ОБРАЗОВАНИЕ ще има ли в България?Защото сега няма. В училищните дворове можеш да се отвратиш и от преподаватели и от ученици. И едните и другите не гледат насериозно на това.Чалготеки.

Вълчев и той стана вълчица-не знам от кой джендър е,но с това увеличение на заплатите цели несъпротива и примирение с новите учебници особено по-хуманитарните предмети като история,бъл. и литература вкл. чуждата и т.н. математика,физика няма каво да се променя, както и постепенно елиминиране и пенсиониране на учителите над 50г. с калинки без знания и послушни заради сравнително добрите заплати вместо безработица.И без това учителите станаха по численост колкото учениците, а тези в 4кл и нагоре са почти неграмотни и без една прочетена книга.

Тия им говорят за допълнителни увеличения....абе малоумнища в стил американците, които ако ги питате вече имат и колония туристи на Марс

Я theCamel, я the Cameldriver!

значи ще земат по 2 бона ама надали

А парите за БАЗОВИТЕ УЧИТЕЛИ работещи със студенти, не пипани от 20 години ?

А пари за БАН където ще работят тези студенти /неграмотни/ ? В първи курс след гимназията на кандидат - студетски изпит по химия изпита пише сярна киселина с букви, не знае формулата....

Дали ги заслужават след като възхваляват соца ,агитират децата да напускат България ,отродяват ги като не ги възпитават в национално чувство и отговорност премахвайки емблематични произведения ,възпитават ги в тотален атеизъм ,е ...? А ДО Г-Н МИНИСТЪРА ,ЕДНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА ...УЧИТЕЛСКАТА МАФИЯ С ЧАСТНИТЕ УРОЦИ ,приемете френския модел ,никакви кандидатстудентски изпити ,който иска ,каквото иска записва ,НО ОЩЕ ПЪРВИЯ СЕМЕСТЪР ИЗПИТИТЕ СА МНОООГО СЕРИОЗНИ И ТАКА КОЙТО ИСКА ДА УЧИ ЩЕ УЧИ ,другите по чалга-клубовете! По този начин няма за учениците стрес ,семействата не се разоряват от частните уроци и се премахва сивата икономика ,но май учителската мафия е безсмъртна !!!!

Хайде ,дано,че ми писна да слушам учителите да реват все за заплати.Тогава и всичко ще е наред вече в образователната ни система.

Сега си мълчат това са инициативи на управляващите защото учителите, полицаите и държавните и бюджетните служители и охранители са съществена група гласоподаватели, но аз не съм против за учителите, напротив.

С една дума,учителите ще получат достойно заплащане за труда си.И ще престанат с дежурните оплаквания,че не са оценени от Обществото.Частните уроци?

гласоподаватели - избори...

Сигурно до тогава няма да има учители на които да дадат тези заплати, така че това упражнение може да се окаже малко безсмислено.

Нормално.Нали учителите трябва да са мотивирани да си мълчат докато сороското образвание съспива децата,и ги прави дебили,и джендъри.

Поредните предизборни номера ... но не съм сигурен, че даскалите ще се хванат, защото доста ги лъгаха последните години.

То до тогава вас няма да ви има!