Красимир Вълчев: Учениците да се насочват към математика и природни науки

В малките и средните общини няма да има голямо преструктуриране на план-приема в гимназиите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Децата трябва да имат възможност да учат и специализират това, което ги влече!

Бягайте оттука деца.....ако не дкате да чете обяви за работа за "фулстак", "дуперсел плейър", или "работа в колцентъра с холандски" хаха и подобни малоумни да всички обяви в бг сайтовете за работа хаха ...

Драги ми Смехурко, объркал си петилетката!

И какво точно ще я правят тази математика, заедно с природните науки, в България!? Индиректно този призовава децата да мислят още от сега как да емигрират.

Е, как какво?! Баце и Т. Дончев обявиха образованието за "ОСНОВЕН приоритет" на правителството. Е-образование; е-правителство, е-държава. А математиката е в основата на информатиката :)

"ученици" пиещи ром те математика и природни науки ще учат ли,и ако не учат защо не учат след като били равни с тези ученици които не пият ром а безалкохолни напитки!

Не си спомням някога министри на образованието да са били компетентни по проблемите на средното образование, но този Вълчев надмина един друг Вълчев, който предизвика най-голямата учителска стачка в историята ни. Човекът се лута, защото не е наясно с проблемите. Бих го посъветлав - като не знаете как, вземете модел от други държави в ЕС. Примери колкото искате, стига да има кой да ги проучи и разбере. Условието е да разбира от образование, не от каквото и да било.

Не си прав.

Обори ме! Самият аз преди години съм правил задълбочено проучване на образователните системи на най-развитите държави. Оттам могат да дойдат много идеи, приложими и у нас. Но няма кой да го направи. Толкова са им възможностите, а се мислят за всезнайковци.

Учениците да се насочвали към математиката и природните науки, пък закриват математически паралелки. Шизофрения...

... учител по математика... Ко? Ньеее!

Ама ако сега тези деца започнат да учат здраво (да са живи и здрави и нека учат), ще има работна ръка и специалисти чак след 20г. А дотогава кой ще бачка? Аз ли?

Кой друг? Нали си желан специалист?

"КЪСНО е либе за китка"!

Учениците чакат Ваше светло светилище да им кажете на къде да се насочат! Хвала Вам, Светлий! Ние ги насочваме към Терминал 1/2: 1. Образованието навън е в пъти по-добро; 2. Заплащането на запад е в пъти по-добро; 3. Уважението на Запад е в пъти по-добро; 4. И ние се изнасяме на Запад! А вие Висота в БГ образованието, намерете сили и затворете държавата или я завещайте на циганите, които протестират, че Каракачанката им каза истината в очите!

Те по-добре да се насочват към Терминал 2 докато е време...

Да! На зле отиват нещата в България. Въобще няма да се учудя след 10-15 год. да затворят границите, под благовидния лозунг "Да спасим родината!". Кой тогава ще издържа на гърба си мутрите и циганите?

На зле отиват, защото от десет години държавата е в ръцете на хора, които нямат нито сериозно образование, нито кадри. Посочете поне един министър или шеф на парламентарна комисия, който да има стабилна подготовка в областта, която управлява! Аз не се сещам, а вие?

И защо им са природните науки господин Вълчев? Сигурно тия дето сме със завършени природни науки се реализирахме добре сигурно в тая глупава държава, в която ценни са само юристи и икономисти.

..."за да бъде засилено фронталното обучение във всички училища." Съжалявам,че дори по диагонал си загубих времето да чета подобни идиотизми снадеждата за някаква свелина в тунела. Фронтално отивам да си блъсна глвата в стената. Не вииздържам тъпотиите вече!

Много добре казано! За съжаление такава е реалността от много години насам.

Защо управляващите се опитват да говорят високопарно, с термини, които може и те да не разбират напълно? Защото не могат конкретно и потъват в празнодумие, но им се струва, че звучат интелигентно.