Красимир Вълчев: Още от края на 2017 г. има данни за теч на информация от МОН

Иво Костов: Четирима служители на МОН са подали оплаквания срещу Гератлиев в прокуратурата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нищо не разбрах от цялата статия, разбрах само че всички крадът и обвиняват другия, че е откраднал по-голяма сума. Предполагам журналиста е минал през точно тази система. Това обяснява доста неща.

Само се питам какво освен мангизи може да ''изтече'' от това министерство????? И тоя нагазва в гербераските ла,на само и само поста си да запази...

Инфото е секретно по една проста причина. Не трябва да се знае кой печели проектите и най-вече как. Милионите изсипани за проекти за наука нямат никакъв реален резултат - справка освен 5-6 предприятия огромната част работят с ноу хау внесено отвън а не рожба на нашпите "топ" учени спечелили милиони от проекти.

В министерство на образованието имало секретна информация... Глупости на търкалета. А и "изтичането на информация" можело да повлияе на оценителния процес?!? По какъв точно начин? И още нещо - дребни служители като този Ангелов как точно ще повлияят на каквото и да е? Както винаги политиците и управляващите се опитват да изместят фокуса към други неща и разни дребни мишки, които да бъдат обвинени в куп глупости, само и само да не бъдат задавани въпроси и да не бъдат разкривани далаверите на големците!!!

Ами как да няма ''секретна'':)))) информация че все по необразовани излизат учащите се от подчинените им училища на тези ама парите изтичат сякаш от всеки клас професори ''излизат''....

"Теч на информация от МОН"! Как звучи само. И там ли имате строго секретна информация? Май това кадрите на ГЕРБ всичките сте полицаи и все конспирации в главите ви. Увредена работа!

ТОЯ какво се прави на "НИ ЛУК ЯЛ, НИ ЛУК МИРИСАЛ " - ПЪЛНА ЕВРОПЕЙСКА ПРОВЕРКА НА фонд "научни изследвания" и нещата ще си дойдат на мясторо!!!

Ами има си закон за защита на класифицираната информация. Там пише, коя информация може да бъде класифицирана и как става това. МОН ако счита, че дадена информация е класифицирана - ми, трябвало е да си я засекретят. Щом не са го направили, значи не е отговаряла на критериите. Ако информацията е само служебна, никой никого не може да обвинява, че я е изнесъл и обявил публично.

Нгласените конкурси са не по Тийминг, а по ОП НОИР за центровете за върхови постижения и центровете за компетентност. И къде се е чуло и видяло за секретност при такъв процес. Там обикновено се цели максимална компетентност и прозрачност. Такова нещо не може да се случи при човек с прякор Зеленчука. Вижте далаверите и офшорките му в Бивол.

"Целият този скандал произтече от това, че аз, разбирайки от материята, зададох неудобните въпроси и изкарах наяве нерегламентирани начини да се раздават пари за наука", добави той. Оценителските процедури там са пълна пародия. Всички "конкурси" са нагласени поръчково. Всички го знаят и затова посягат, но не могат да се разберат кой колко да гепи.

В това министерство иома доста информация която трябва да се покрива. Май имаше и някакъв нов ведомствен институт, който буди интерес с финансирането си.

Много странно изказване на Министъра, засекретена информация как се оценяват проекти????? Та ВЕРВАЙТЕ за прозрачни избори и оценки, ВЕРВАЙТЕ каквото ве информират..... То няма явно нито агенция, нито министерство дето да става за нещо..

МОН, да не са някаква топ-секретна организация, че така са се притеснили от "изтичане на информация"?! :-D Абе, anyway! Със сигурност пак Путин е виновен... ;-)

Образованието е приоритет! Там се кове бъдещето! Дано на най-високия пост застане човек с идеи и опит! Децата не са опитни мишки.

Типично по герберски: Ще накажем не онези, които са крали (Банов), а онези, които са издали крадеца.

Е че как иначе, няма начин да функционира системата!