Западни банки отказаха пари за ”Турски поток”

“Газпром“ не успя да се договори с европейски и американски банки за проектно финансиране на газопровода “Турски поток“.

Обратно в новината

Коментари - Западни банки отказаха пари за ”Турски поток” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като изтече договора за газ с укрите и мужиците почнат да цедят по малко газ за Европата разглезените западняци ще поискат сами да си достроят Патока. ...а, и всичката газ вече ще преминава през Падишаха!

Въпреки всички проблеми Турски поток се стой Южен поток се спря от ЕК от това сега губи само страната ни. Северен поток го спря Американците от това ще губи северна и централна Европа.

Северен Пaток ще има, щото иначе Централна Европа ще затропат като пингвинчета!

Не ние, а вие нарушавате закона за свободното слово.

И сега след толкова много описани по-долу маршрути става ли ви ясно защо Русия е в Сирия и защо там се води яростна война за източната и част през която може да мине тръбата от Катар за Европа - тя ще може да мине, когато войната там спре, но това ще е гибелно за Газпром (не го казвам аз, а ген.Леонид Ивашов - президент на Академията за геостратегически проблем

Тъпчоооо,и кой ти каза че катарският газ ще е по ефтин,

В предишни статии по темата се пишеше ,че газопровода няма да бъде построен . Започна изграждането , сега пишат , че няма до го финансират. Тези тръби от снимката сигурно ще ги гледаме още 10 г. из нашата родна страна. Преди това строиха Набуко , и пак нищо. Само статии , колкото лаф да става. В крайна сметка , като потребители за нас е важно да има газ и да е достъпен за ползване. Всякакви други политически окраски , тук са напълно излишни.

След 2019 за Източен ЕС, включително България газ ще се доставя от: - Полша, руска газ с разклонение през Беларус, около 200- 220 $ за Полша - Германия, руска газ Северен Поток 1 и 2, 190- 200 $ - Турция, руска газ по Турски поток( участват английски компании за полагане на тръби), около 190- 220 $ доставка на Турция - САЩ, закупена руска втечнена газ около 300 $ за 1000 куб. м за препродажба от с голяма надценка от САЩ на ЕС( скандала в Брюксел Всички тези държави са си договорили пакетни цени с Газпром от около 190- 250 $ за 1000 куб. м! Тези държави ще продават на 25 страни в ЕС по пазарни цени с надценки от Германия, Полша и Турция( 400- 1000 $ за 1000 куб. м за останалите в ЕС) Относно газопровода Дружба след 2019: Разклонението на газопровода за Полша през Беларус си остава! Но само то! За останалите важат " договорите" след 2019 за транзитиране на природен въздух по газовите транзитни тръби през Украйна за Източен ЕС разпределян по хъбове на картинки! Четенето на независими западни РЕП- медии на български не е предмет на международното търговско право!

И ти, значи, твърдиш, че след 2019 година Рассия ще намали обема на продажбите, поради затварянето на износа през Украйна?! И като как мислиш, че турската тръба ще влезе от Турция в ЕС? Турския паток си е за Турция, евентуално отклонение за България и т.н., вместо Южен паток! Турция ще гледа ЕС през макароня поне още 100 години или поне докато султан Ердо ги управлява. А войната в Сирия я разпалиха рошняците, за да предотвратят доставките от Катар и СА. Но и това ще свърши все някой ден...

Приятелю, когато държави от ЕС с население от около 100- 120 млн. писне за газ за населението и бизнеса, щото потреблението на газ в ЕС само за 2017 е скочило с 20 %, ЕК, ЕП, СЕ какво ще направят! Ще им ратифицират някоя конвенцийка като ИК ли? Тогава ще се разбере защо английски и западни компании под различни чужди флагове участват в строителството на проект на Газпром за Турски Поток! Като писнат над 100 млн. население в ЕС за газ, ще се разбере дали ЕС няма да купува от Турция газ на цена от Газпром за Турция и надценка на Турция за ЕС!

какви ли не глупости , дори и подобни статии. ТРЪБА ЩЕ ИМА, И ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЖЕНДЪРИ ЩЕ СЕ НАЛАГА СИЛНО ДА СЕ ПРЕВЕЖДАТ И МОЛЯТ СУЛТАНА ЗА КОФА ГАЗ!

А тея дето са европейци, ама не са джендъри, с тях как ще е работАта? За тех газ ще има ли? Виж се само колко си прост и глупав? ПП: Между другото, всяко животно си има и джендър. Животното човек също не е изключение. Ако пък намекваш за хомосексуализъм или други подобни отклонения, дали ти е известно, че всяко ДЕСЕТО човешко същество е с някакви вродени сексуални отклонения? Ти също не правиш изключение. Какво да се прави, природа!...Знаеш ли какво е джендър, та ти и агитката около теб така упоително я употребявате тази дума?... Неграмотен идиот.

Джендъра е въведен най- вече като психиатричен термин в публикациите през 60-те от психиатри в клиничната им практика при изследване на променена или изменена психика на пациенти! Що пък точно това понятие си избраха джендър, а не " sex" за пола?!

БЕЗ ТУРСКАТА ГАЗ ЗАРАДИ КОЯТО ТОЛКОВА МНОГО ПРИПАДАХМЕ НА ЕРДОГАН?! Всъшност тя не е ТУРСКА , а РУСКА, то управляващите ни ДЖЕНТЪРИ предпочетоха ТУРСКАТА ТРЪБА, защото удоволствието ИМ с резаците е по голямо

Германия си е договорила пакетна цена- 190- 200 $ за 1000 куб. м. за 20 години напред директно от Газпром, с известни промени на определен времеви период ! Турция ще продава, а Европа ще плаща за газ с турска надценка( може 300 $, може и 1000 $) над цената, договорена от Турция с Газпром около 190-200 $! След 2019, ние с газов хъб на картинка, некакви стърчащи конектори и 100 млн. европейци от Източн ЕС, ще купуваме на пазарни цени от по 500- 700 $ за 1000 куб. м: - от Германия недемократична руска газ( Северен Поток 1 и 2), около 190- 200 $ доставна цена за Германия - руска недемократична втечнена газ препродавана от САЩ( Брюкселския скандал преди месеци), цена от около 300 $ за САЩ - от Турция недемократична газ с цена около 190- 220 $ и независим източник - от Марс марсианска газ доставяна от Мъск :)

Турция не може да продава руски газ а само да го транспортира!През Варненският хъб ще минава руската газ!По правилата на ЕС и путин ще ни плаща транзит за обемите газ които ще иска да продава та Европа!

:D

ЗАЩО ЛИ ФИРМАТА КОЯТО ПОЛАГА ТРЪБИТЕ Е АНГЛИЙСКА И ЩЕ СЕ СЪГЛАСЯТ ЛИ ИНГИЛИЗИТЕ ДА РАБОТЯТ БЕЗ ПАРИ?? Като говорим за ЕВРОПЕЙСКИ БАНКИ някой може ли да каже, че тази възбрана се отнася и за АНГЛИЯ И НЕЙНИТЕ БАНКИ?! Разбира се, че НЕ!

Епа що да не строят и участват англичаните в един печеливш инфраструкторен проект на Газпром като Турски Поток! Англичаните в нерентабилни начинания не участват( затова напуснаха ЕС), доказали са го в историята!

Не мога да проумея, какво по-точно ни брига нас това съобщение, след като доброволно си свалихме гащите! Като има някой със свалени гащи, той винаги ще е изработен, независимо от това кой ще му е мераклията! А да броиме парите в чуждия джоб или пък да се радваме / скърбим за временинте проблеми на някои не е нищо повече от глупост!

,,Не намесата на козяк".

ти и такива като тебе сте със смъкнати гащи и руски гомна в и около устата,но ти не си българин ,а руско изпраж..ние!и представляваш себе си Нинова,Трифонов,Радев Ижо Христов...и так далее

Новите санкции по "Списъка на Кремъл" всъщност ще помогнат много на Путин. Руските олигарси които досега държаха парите си в САЩ (и подпомагаха американската банкова система и икономика) сега панически ще ги изтеглят и ще ги вложат в Руската икономика и в частност и "Турски поток"

Русофилте почвате да зацепвате голямата игра! Пияните мужици 75 % от инвестиците да финансират с кредит на 12 % лихва, при нормална 3- 4 % , да финансират Турски поток, на 4-5 година ще имат рентабилност на Турски Поток между 50- 85 %! Което е като гърне с мед, за който и да е инвеститор( западен, американски, азиатски и т.н.)

Ти не си зацепил голямата игра :)

И накрая ,, Скъп ни е газа " ... ,, Пазарна икономика '' .

Прости сметки! Потреблението на газ се е увеличило в ЕС с 20 % през 2017! Турски поток 31 млрд. куб м. пренос на газ за ЕС! Средна договорена ценна( занижена) 200 $, натовареност не 31 млрд, а 20 млрд. куб. м 4 млрд. $ приход годишно от износа на газ! За 5 години 20 млрд. $ приходи! Дори и при лихва от 12 % на кредит за 75 % от нужните инвестиции+ разходи за транзитни такси, техническа поддръжка, заплати, за 5 години, рентабилността е над 50 % ! А Турски Поток е с времева експлоатация- 20 години!

Руският газ ще го продава Турция на Европа, не Русия :)

А на турция мъск ?

Хахахаха комундетата на шорош са се оплели, Турция ще продава на Европа, не Газпром! хахахаха Турция ще транзитира и продава газа, но ще определя само надценката за Европа както Турция иска, а Газпром ще определя цената за Турция! Тоест Европа ще плаща веднъж на Газпром, каквато цена Газпром даде на Турция и втори път надценката на Турция, която тя реши да сложи върху цената на Газпром за Турция! А вие комундетата на шорош го обяснявайте както си искате- хъбова цена, цена на Турция, диверсифицирана цена и т.н.!

Хванал Путин щуката и си пожелал да няма корупция и кражби, а икономиката на Русия да се юрне нагоре. Рибата го погледнала и проговорила с човешки глас: - Стреляй, гад!

То като ,, тръпм хванал рибката ... искам в сащ да е истинка демокрация . Рибката отговорила - говори с господ да пресъздаде вселената .".

Утре аскера пак ще гръмне някой летящ руски сандък и пак всичко ще иде в боклука. Така са сатрапите - един ден се целуват и обичат, на другия ден вече се изпепеляват.

И въпреки всичко ще го построят и ще забият дебела турска тръба отзад на Европа. :)))

няма знашениъе русия+турсия=ес ще видим коъ пешели коъ губи.

Аз само не разбирам, почему ходим да просим пари от загниващите западни банки, а не си бръкнем в задния джоб и не ги извадим? Почему?

да бе нали имате голям валутен резерв? О, чакай, той резерва свърши, войните го пресушиха. Сега вземате от пенсионните фондове, от хляба на пенсионерите късате.

Що се купува тоз гаден руски газ . Отговора ... е секретен - джендърите не задържали и не се събирало за хъба .

То има и много друга газ, но Русия започва войни за да го спре до Европа!! пример Сирия!!

да видят русофилистиците, какво е руска икономика. Прогнозната стойност на проекта е превишена вече с 1млрд. Така щеше да бъде и при нас и с Белене и с Южен паток. Но и при двете, ние щяхме да изплащаме кредитите, не газпром. Защо путеф прави такива реверанси на турците и сам търси финансиране за проектите? Защо нас ни натискаха за кредити от руски банки, м?

А докато го построят стойността му ще е вече 14 милиарда или удвоена. От тия потоци печелят само строителите. А те са обикновено приятелите на Путкин.

Ха познай кой ще плаща ...

Като за братя българи, прогнозната стойност на Южен поток беше 9 милиарда. Доста повече от сегашната стойност на турския. Верно, уж трябваше да е 4 тръби, не 2, ама и разстоянието щеше да е 200километра по-късо. Та наистина изникват едни такива съмнения едни подозрения.

Тя прогнозната стойност на ЮП се увеличаваше с всеки ден!! С голямата руска любов, се качваше и цената му!! И колко комисионни щяха да се делят!! Колко шлема. По добре да си далеч от руската любов, щото видяхме как си пострада Украйна.

Руските попари сме ги сърбали, нека сега турците да ги сърбат. Цената скача с милиарди и кой ще ги плаща? Турският народ. Такива руски обири не искаме.

няма да е турският, а руският народ ще плаща. При нас нещата стояха по друга схема.

Отварят място на китайските банки. Проектът е сигурен и с дългогодишна възвръщаемост, по света свободни капитали колкото щеш.

Ха ха ха, само дето те пари няма да дадат също. Пак заради санкциите. Тъй русофилите са тъпи добичета.

А досега кой е пречел на китайските банки?? Що не са давали кредити?? Що руснаците не са искали от тях кредити? Условията са май неизгодни. Глупостта няма край.

А защо мислиш , че им трябват кредити ? Едно от условията не гейс е ,, равноправен достъп до газопреносната мрежа " ... като няма желаещи ... няма и коментиращи цените - или пазарната икономика е друго ?

аз пък мислех, че санкциите не пречат на Русия

2019 идва! Транзита през Украйна спира! Германия се подсигури с Северен Поток 1 и Северен Поток 2, с договорени цени за 20 години напред! На нас ЕК( Германия, Франция и други ЕС страни) и САЩ ни наложиха, че същия руски газ, който ще си доставя Германия и ЕС, за България е неизгоден, недиверсифициран и недемократичен, ако построим " Южен Поток", и с дипломатически натиск ЕС го прехвърли на Турция, съответно и 400 млн. $ транзитни такси от българската хазна в турската ! А за Германия нямало пробле да си строи газопровод, за абсолютно същата неизгодна, недиверсифицирана, недемократична руска газ! Нямало иначе икономическа дискриминация в ЕС и " цивилизования свят"!

Германия си е договорила пакетна цена- 190- 200 $ за 1000 куб. м. за 20 години напред, с известни промени на определен времеви период ! След 2019, ние с газов хъб на картинка, некакви стърчащи конектори и 100 млн. европейци от Източн ЕС, ще купуваме на пазарни цени от по 500- 700 $ за 1000 куб. м: - от Германия недемократична руска газ( Северен Поток) - руска недемократична втечнена газ препродавана от САЩ( Брюкселския скандал преди месеци) - от Турция недемократична газ и независим източник - от Марс марсианска газ доставяна от Мъск :)

Като спре транзита ела и ми се обади!! Газта има точка на доставка и тя е след Украйна. Газпром има договори които не може да промени.

Щом ти казваш! предполагам си анализатор във ВТО, МВФ или поне СБ! Успокоихме се! Разклонението на газопровода за Полша през Беларус си остава! Но само то! За останалите важат договорите след 2019 за транзитиране на природен въздух по газовите транзитни тръби през Украйна за Източен ЕС! Четенето на западни РЕП- медии на български не е предмет на международното търговско прав!

Въпроса не е на колко милиона население ще се продава газта от ТП, а на каква цена ? Малка, но съществена разлика !

Абе, колеги, получихте ли вече новите опорни точки, че при мен нещо се бавят. Ще изтървем момента да се намесим днес. Гледам, и Бегееца още го няма, да не са спрели и грантовете вече?

,,Върни козите на козяк " .

Радвам се на тази новина. Руснаците продължават да си плащат за Крим. Излезе им прескъпо. И това не е всичко.

2019 г е само след 11 месеца и тогава спира транзита през Украйна.....а ние поне до днес нямаме нищо , освен колекторни връзки със съседи , но нищо друго ...А който е на зор ,плаща пазарни цени....

Хора вие наистина ли мислите, че инфраструкторен проект за 7 млрд. $, ей така разчита само на един източник за финансиране- само американски и западни банки?! Заявлението на говорителя на Газпром преведено за обикновения човек звучи:" Ние ви поканихме да участвате с финансиране( американски и западни банки), вие сами се отказвате, след това да ни ривете, че нямало печалбичка за вас!" А в момента тече демонтиране на тръбите на газопровода " Дружба", който след 2020 година прекратява доставките и транзита на газ за Източна Европа( Чехия, Словакия, Унгария,България, Румъния, Гърция на ЕС, Австрия, Италия на ЕС, Сърбия, Албания, Македония)- страни с около 150 млн. население! Нали се сещате, че за толкова потребление на газ, инвеститорите ще си счупят краката да дават инвестиции, за алтернатива на " Дружба", " Турски Поток"!( пари има не само в западни и американски банки)!

русифилистични простотии

Компания с 38милиард долара годишна печалба ... си е преценила - ма ние пак лапаме дедовия .

Забравих страни не в ЕС- Украйна, Молдова! Та потреблението нараства до към 200 млн. население! Ххахахаха Нямало да има инвеститори! Това написано в статията, че Газпром сам ще финансира- ние ви поканихме с предимство, защото 150 млн. са предимно население на ЕС или стремящи се да влязат в ЕС( западни и американски банки), сега други ще финансират чрез " Газпром", а вие после да ни ривете, че нямало печалбички за вас!

Няма банка да се отказва от печалба ако я вижда , явно " Турски поток " е много пробит и никой не иска да рискува !!

Рашките не са платили още облигациите от преди първата световна война. Руска кочина.

И без това са стигнали до средата в морето , направо да кривнат към Варна и ще получат финансиране.

До Варна ще им е още по-скъпо. Пък и не ни трябва руски газ.

Те собственото финансиране са го мислили , та защо да дават допълнително ?

САНКЦИИ ДО ДУПКА!

Южния поток и той толкова щеше да струва и парсата щеше да я плати "простия български народ"(израз на Вазов). Добре че беше "злия соросоиден еврогейски съюз".

Обречена кауза от самото начало. Това са номера за протакане, защото не е съвсем ясно накъде вървят руско-турските отношения предвид ситуацията в Сирия.

Че кой ще купи после руски облигации от "Турски поток"? Тия като си допират кафето и тръгват да свалят руски самолет...

пари нема-действайте Ердоган ще им даде пари

Ами да поискат от китайските банки бе!Нали и без това путопропагандата ни проглуши ушите как на Шанхайската борса щяло циро са се търгува с рубли и юани?!

БРИКС ;) хахах

Газпром може да финансира и Турски и Северен. Само ще отложи малко Китайски Японски, Индийски и пр. Ще продава втечнен на САЩ и готово. Може и шистов да започне да произвежда.

Нашият президент Путин лично ще го финансира, трябва да изтегли съвсем малка част от сметките си в Панама. Не ни трябват еврогейхски банки!

Сметките му в рубли ли са или в гейски валути ?

може и да ти е президент, но на мен не ми е

Ами, зимата е мека и краварските подлоги в ЕС се дървят. По-късно ще запеят друга песен като закадят кюмбетата в джамиите!!!

А бе цървулин, то най-голямата европейска джамия е в Москва.

ЯМХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Пали боклуците в контейнера и се топли, гладна краварска мършо!!!

наистина западни и американски банки да им дадат кредит, тия са за уволнение. Естествено, че няма да им дадат защото след това ще ги разорят или вкарат в затвора дори. В момента студената война е по-силна дори от времената на Брежнев, Картър, Рейгън и Андропов.