Кой и защо бетонира моста на Кольо Фичето в Дряново?

Никой не е издавал разрешение за ремонта, било "коледно чудо"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И защо стари къщи в центъра на Дряново са покрити от няколко години със съвременни керемиди а не с каменни тикли както е местната традиция кой даде това престъпно разрешение

Абе тъпанари утре и покрива на църквата като протече създадена без един гвоздей вие кво с ундолин ли ще я покрийте

Който и да го е направил- погрижил се е за културното наследство! Браво! Никой нищо не е предприел до сега, а след свършената работа- оле- ле!

Браво на човека който го е направил

Не разбирам за какво е тоя рев, по-добре ремонтиран мост отколкото паднал мост. Излишна шумотевица от типа "Корнелия Нинова".

Дряново е страхотен град, със страхотни хора и страхотни традиции. Но! Хората в общината, с малки изключения, са алчни и безобразни. Те са там не да вземат решения, за доброто на хората, а да вземат решения в тяхна полза! Заплатите им не стигат..

Вижте се, управляващи..колко струвате.. От юни месец досега, не сте решили този проблем, а сега ви е виновен човека, който е дал от собствения джоб, за да запази нещо, което е и ваше, на цяло Дряново.. Срам! Срам! Срам! Драги общински съветници, самоизяще се.. за друго не ставате. Всичко в Дряново загива, заради вас.. Не давате за ремонти, не давате за нови работни места, не давате за футбол. А за вас има по много. Ама това са нашите пари, не вашите!!!!

0

Страхотно го е "запазил".. Да не си случайно ти?

А кой пита, Ненов или Герганов? Гарганов от майка ти Гергана ли е или от баща ти Герган е

Общинските съветници решават, кога да се извърши ремонт, за тяхна сметка. Да ги попитаме тогава, защо не е направен и къде са парите на гражданите? Къде отиват данъците на хората? Отговерете, така и така сте тук и стреснати проверявате коментарите на хората

0

Време е за рязане на лентички.

Заради това Тук е бг Страната с неограничени абсурди Някой дарител няма ли де да ходи и бетонира парламента с всичките боклуци вътре Ще му стана партия на разходите

ужасен ужас цари в БГ ( Бай Ганьо)

Значи, някой разполага техника. Носи 20 кубика бетон. Отцепва движението по моста. Събират се 10-15 души дето извършват самия ремонт... и никой от общината не знае КОЙ го е направил, но били предполагали... Това истина ли е?!

Минават само пешеходци и е на такова място дето турист няма как да го намери. Моста си е в забвение.

Не, не става въпрос турист да забележи моста, а някой от градската управа, докато се е провел този ремонт. Нали Дряново не е с размерите на Лос Анджелис и предполагам хората там се знаят едни други... И ако бай Митко реши да излее 20 кубика бетон в реката, бай Гошо от кметството няма как да не разбере.

Държавата на глухо- сляпо - немите калинки. Който е ремонтирал моста, вероятно го е направил защото е нямал друг ход по официален път. Те и други инициативи ще почнат да се случват, ако калинките чакат директни указания от Повелителя си за да си свършат работата, за която им се плаща с парички от Народа.

Някой не се е "отчел" на месните велможи

Трябвало е общината държавата да направи ремонта.

0

Те май точно те са го направили

Може аз по моя инициатива да платя да боядисат в розово куполите на Александър Невски..... Така, де. Дарение за запазване на национален паметник на културата....

Ами не! Позлатата им е още в гаранционен срок.

И от какъв зор трябва да се уведомяват общините? Нали ужким е тяхна работа да знаят какво се случва на територията им, къде има проблем и дали трябва да се взимат мерки!? Това че някой ремонтирал цял мост за негова си сметка без общината въобще да разбере просто показва най-нагледно пълното безхаберието на общините! Да съвсем възможно е ремонта да не е според изискванията за културните паметници ама когато отговорните лица се сещат за задълженията си то е винаги прекалено късно.

Не само безхаберието на общините, а и на цялата държавна администрация, примерите са излишни!

който си направил този ремонт, свършил си добра работа, а кречеталата нека си лялят, те друго не умеят

Добре се е заел някой и го е укрепил преди да е паднал сам или някой да пострада. Дано да е издържано от инженерна гледна точка изпълнението. Сега според мен бетона трябва да се маскира със същите камъни като моста и да изглежда като зид, така се прави навсякъде, дори в Акропола и в Рим има бетон и арматура ама са замаскирани както трябва.

Ово е Бугарско!

А ти си идиот !

Що бе, да не би да е Швецко? Там стават ли такива "незнам-нечул" неща?

Бай Ганьо все е недоволен.

Поздравление за журналистите, които погледнаха на казуса от този ъгъл. А не трябваше ли да се акцентира на безотговорното и безстопанствено поведение на общинския съвет, общинската администрация и двамата кметове! Дано даде господ повече такива БЪЛГАРИ, защото навсякъде в България има нужда от такъв неоценим жест! ПОКЛОН на ЧОВЕКА направил това!

Кой ли? Някой непрофесиналист, хамалин, който вижда не мост а купчина камъни. Защо ли? Защото и държавата е ръководена от подобни непрофесиналисти и некомпетентни отрепки. Благодарение на боко

Процедурите по за обекти паметници е толкова без дълга ,тромава по проектиране , одобряване на проекти и оявяване на обществени поръкчки . Срока в който може това да стане по нормалния наин е две години . Дали моста щеше да го има дотогава?А изпълнителя / по приложените снимки/ е разбирал от строителство

Цирк беше този репортаж. По нашенски изцяло. Ние и Вие ! Никой не видял, никой нечул ! А иначе тия които са виждали моста на живо със сигурност знаят, че трудно можеш го намери ако някой местен не ти го покаже. Накрая на града е, граничи с промишлена част и указателни табели - ядец. Лятото на 2009 година края на юли бях на моста. Видими признаци за рушене нямаше. Казвам видими, защото нивото на реката покриваше изцяло фундирането. Качил съм и снимка от тогава на адрес https://aslpic.com/p4WroqKbiQ . Снимката е валидна за 4 часа. Грозно е Кмет и Пр. на ОбС да си ги мерят, защото явно и двамата незнаеха какво става. А съм сигурен, че мястото на което е моста не са го виждали сигурно повече от година. Просто фирмата укрепила моста е трябвало да го направи по съответния законов ред. Това е !

Годината е 2019 :)

Също, като пред нашият блок. Десет години пишем писма, паркингът пред него изчезна, път няма до блока, всичко се разруши. Никой, нищо. Започнахме да събираме пари. За асфалтиране, за плочки, за бордюри. Платихме си като попове, дойдоха две фирми направиха всичко. Стана чудесно. Да, ама дойдоха някакви общинари..не било съгласувано, никой не е разрешавал, не можело така, натресоха ни едни актове. Дойдоха с техника, щяха да махат асфалта. Само гражданска дето не започна него ден. С години ги чакаш, пръста си не помръдват, крадат едни общински пари и накрая, като си го направим ние, с лични средства, идват и започват да философстват. Че и бързат с фишовете! Гадове недни!

Айде още един дето си представя демокрацията като да си прави каквото си иска. Тя тази работа да не е като да си солиш чорбата? Тук има куп изисквания, има ред, има технология на изпълнение, следва да се направи архитектурно съгласуване .... отишли нашите и вече тръгнали да правят каквото си искат. Пак като не са ви прибрали за самоуправство .... ти собствена къща да си вдигнеш пак ти трябват разрешения, съгласувания и т.н. тръгнали общинските паркинзи да оправят ....

Имаше един кретен, напомняш ми на него. Съседа отиде за няколко години в чужбина. Върна се и една липа му избила до къщата, станала висока колкото нея. Напукала бетонната пътека и стената. Захвана се да я маха и тоя кретен минал и го видял. Емнал го "Кво правиш, бе? Не може така! Аз съм от общината!!! Трябва разрешение за да махаш дърво! Трябва екип, трябват експерти...ако това дърво падне в друга посока, ако разруши нещо, ако убие някого..." С години не бях чувал плющене на шамари. Много хубаво се чуваха в околността.

Ало, Байо общинар. Много се отваряш.. Гледай утре като излизаш от вас, да не ти стане нещо... Да се забиеш в нещо.. да видиш марката на бетона

С леене на големи количества бетон, лесно се изкарват големи пари от обществени поръчки. Работата е лесна и предсказуема. Няколко бетонобъркачки, 4 работника един ръководител и ето ти 600 000 за 2 дни работа. При нас в кварталната градинка, за една малка площадка изляха 4!! бетоновоза. Така е по проект. Изхарченият буджет трябва да има оправдание.

ми да бутат моста...

Този мост първо не си знае годините, второ вече е опасен за жителите на града и следва да се укрепи. Или да се бутне. А как става укрепването? С бетон разбира се - все пак за мост говорим тук колкото и да му е минало времето защото по него не могат да се движат съвременни МПС. което поставя на дневен ред въобще целесъобразността на моста и въпроса за заместването му с по-модерно съоръжение. А за тези, които говорят за реставрация - тя също се прави със съвременни материали, само фасадата отвътре и отвън се прави да имитира старинна обстановка. Който си мисли, че днес се строи с плет и глина е пълен .... и ъъъ ... смахнат мечтател

Както е казано-"Няма ненаказано добро" !

Мила родна действителност.

да не би да беше по-добре моста да падне? Ега ти културтрегерите, винаги се правят на голяма работа. Ами осигурете пари беу има министерство на културата, което само "усвоява" европейски пари /случая Ларгото е типичен/,а за останалите неща в БГ - нищо!

Някой Ентеуектуауец от герб ще да е!!!

тоя тупан със същия плам щеше да напише и статия на тема кой и защо не бетонира моста та моста се срути!

Най -вероятно строители родолюбци са развалили схемата на кражби на кмета и други за милиони и милиарди , за да мрънкат толкова много ! Вижте този който дава интервюто ще се разплаче още малко понеже няма да вземе кинти , и научил от социалните мрежи и нищо никога не знаел !

То не стига само родолюбие, трябва и акъл

Някой да е чувал за думата "реставрация" ? Съд и солени глоби помагат за избягването на такива своеволия, но това помага само в правовите държави.

"Грубо посегателство над културното наследство." Глупости! Явно някой човечец който милее за този шедьовър е предприел крайни действия за да го спаси от разпад! Държавата в лицето на ГЕРБ и "Зелените" не си е свършила работата, а само плямпат! Сега ще гонят някакъв имагинерен строител, а бездействието на държавата няма да бъде наказано!

То хубаво дарител ама го свършил като кучето на нивата

Като кучето на нивата, ама го е свършил. Ако им даде пари да я свършат както трябва какво ли ще стане? Да предположа - парите изчезнали, моста паднал, виновни - както винаги няма. Сега поне има време да се вземат мерки по реална реставрация.