Кой е виновен за свинската касапница в България?

Принудителното заколение разлюти животновъдите до степен да бранят прасетата с пушки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как преброиха че загубата на работни места е 20 000.00бр., след като броят на умъртвените прасета не се знае?Как може без отчетност да се плаща ?Що за хаос е това ?

"Пред Дойче веле собственици на ферми определят сегашната ситуация като пик на болестта, тъй като в летния период заразата е по-лесно разпространима, включително чрез кърлежи, комари и т.н. Африканската чума по свинете (АЧС) върлува от 2000-а година в много европейски държави, в т.ч. Русия и Украйна, а към момента случаи на заболявания са докладвани в 10 държави от ЕС: Латвия, Литва, Словакия, България, Полша, Румъния (диви свине и индустриални ферми), Естония, Унгария, Белгия (само диви прасета) и Италия в района на Сардиния." Ха така, в колко от засегнатите области се е пръскало превантивно против насекомите, които са споменати като възможни приносители на чумата по свинете:)))??? Ама питайте хората по места, а не тулупите и тиквениците на държавна службичка, които са изпапкали парите:)))??? Пък после... прасетата, тип "заден двор" били виновни:)))!?! Не, прасетата на държавна службичка са виновни, че са корумпета и крадци до мозъка на костите си:)))!!!

"Пред Дойче веле собственици на ферми определят сегашната ситуация като пик на болестта, тъй като в летния период заразата е по-лесно разпространима, включително чрез кърлежи, комари и т.н. Африканската чума по свинете (АЧС) върлува от 2000-а година в много европейски държави, в т.ч. Русия и Украйна, а към момента случаи на заболявания са докладвани в 10 държави от ЕС: Латвия, Литва, Словакия, България, Полша, Румъния (диви свине и индустриални ферми), Естония, Унгария, Белгия (само диви прасета) и Италия в района на Сардиния." Ха така, в колко от засегнатите области се е пръскало превантивно против насекомите, които са споменати като възможни приносители на чумата по свинете:)))??? Ама питайте хората по места, а не тулупите и тиквениците на държавна службичка, които са изпапкали парите:)))??? Пък после... прасетата, тип "заден двор" били виновни:)))!?! Не, прасетата на държавна службичка са виновни, че са корумпета и крадци до мозъка на костите си:)))!!!

Ама тия уж се водят за много знаещи пък се оказва че задават въпрос на който всяко дете ще им отговори:((((( Единствено нефелността, безхаберието, алчността на властващите са виновни за свинската касапница, ама както винаги народа ще е потърпевш.. Толкова време неадекватни мерки докато се чудеха как да се нагушат....Принудителното заколение на здрави животни от страна на властващите е поредния пирон в ковчега на тези българи дето са се погрижили да си осигурят някаква прехрана с личен туд, в личен двор, с лични грижи...

По време на АЧС ветеринарите обявиха, че искат увеличение на заплатите. Тези алчни пишман ветеринари, които се крият в агенция нямящя нищо общо със занаята им са основните виновници за свинската трагедия. Тяхната работа е да се занимават със здравето на животните и да не допускат болни животни от какъвто и да е вид да се колят и да се предлагат продукти от болни животни на пазара. Преди време една "доктока" ветеринарна правеше проверки и беше изключително компетентна за производството на безалкохолни напитки ( нерде Ямбол, нерде Стамбул. Компетентни са и в производството на храни в йоито няма и грам животинска продукция. Нейсе, всичко знаят и могат само там, където им е мястото ги няма. Обсебили са БАБХ за сметка на хуманните лекари, агрономи и технолози по производство на храна. 2. Безхаберие - стана ясно, че парите за смешната ограда са прахосани и изкрадени. 3. Дейността на лоните дружинки като цяло се състоеше в пълнене на хладилници, фризери ечерва със дивечово свинско месо. 3.Кой да им каже на нашите всезнайковци, че трябва да се пръска реално срещу кърлежи мухи и комари, а не да е формално и парите да са в личните джобове.Колко проверки са направени на фуражите за храна на свинете, не само за свинекомплексите, а и за частните стопани. Никой ли в България не знае, че мургавите ни сънародници нападат редовно свинекомплексите, крадат труповете на умрелите животни, разфасоват ги и ги продават на легални и нелегални транжорни и от там на пазара- няма БАБХ, няма кой да ги спре, няма и полиция. Кой и защо ликвидира екарисажите в България и животинските трупове се загробват на знайни и по-често нелегални места в страната. Някой обяснявал ли е на стопаните с какво да дезинфекцират кочините си, как и защо- няма ветеринари, защото те са служители в агенции, а не на населението и производителите. Колко по лесно е да упражняваш контрол, да ти е безплатна храната , да имитираш работа и да казваш, че тие малка заплатата. За служителите в Министерството няма нужда да се говори- те почти всички са калинки и даже и представа си нямат от коя порода крави се дои киселото мляко. Дотегна ми. има още много за казване, но...

Дойчевелевци, а нещо да ни информирате за американските биологични военни лаборатории в Украйна, Грузия и други страни от източна Европа?

казват, че трябвало да се избиват всички прасета в 20 км зона . интересно ми е в местата около Дунав тази зона навлиза и в територията на Румъния. дали нашата министърка и там ги задължават да си убият прасетата? щото ако там остават живи заразени животни файда от нашите утрепани - никаква.

goose

Прост народ сме си и това е. Ами да възстават, да ги видим какво ще правят, като измрат текущите от чумата и заради заразата 5-7 години след това няма да могат да отгледат и едно ...

; ) При всяка чума има оцелели, ... Това, важи и за хората. Ще станат, генетично по-устойчиви.

имате прасе. Това прасе трябва да се скопи като навърши дадена възраст, да се обезпаразитява редовно, да се следи здравето му, че животните също боледуват и преди клане да се прегледа за опасни болести. За ваксинации е съвсем друг въпросът. И какво излиза? Хората нямат никакво доверие на ветеринаря, защото ако посети животното регистрацията е просто формалност. И не само нямат доверие на ветеринаря а гледат изобщо да не го викат. Защо? Защото е свързан с агенцията по храните откъдето може само някоя репресия да дойде. Отделно, че чисто организационно поддръжката на организация която следи качеството на храните в магазините и едновременно с това се занимава с чисто ветеринарна дейност е безсмислено и ветеринарната дейност следва да се прехвърли на друга служба, лишена от репресивни функции за да може да работи отблизо със собствениците на домашни животни

Прав си, че има смесване на функции, но така е. Без ветеринар не може, както и без лекар. Той е учил и познава болестите. Големият проблем са големите свине и животновъдни ферми, както и големите зърнопроизводители. Те държат многото пари и командват ветеринари и т.н. Последиците от СОЦА в РБ продължават. В ЕС нямат такива проблеми.

Поредния който обвинява соца! Социализма го няма от 30г. тролче. Всичко това са практики от "демократичния" запад.

по времето на соц-а дали е имало такава мащабна епидемия? аз не съм чул/чел за това.

С пушки срещу прасетата в парламента

1. Отглеждането на прасета в селскостопанските дворове е природо и екологично съобразно. Те участват в хранителната верига. Ядат растителна храна и от млякопреработването. За хората се готви всеки ден прясна храна, а излишната се дава на прасетата. Хората имат чиста продукция за собствена консумация. В магазините никога не знаеш какво купуваш и с какво се храниш. 2. Отглеждането на единични и малки количества животни осигурява оцеляването на вида. В малките стопанства лесно се подържа хигиена. Заразите бързо и евтино се овладяват и се унищожават малки количества. 3. След като нямаме свиневъдство, какво ще се прави с произведената растителна продукция: пшеница, ечемик и царевица? Кой и на каква цена ще я купува?

Глей да не пукнете от стрес преди да го за колите. До всички е. Нео което се купува не си струва да се нервите, виж нещо лошо я с децата ви тогава.. Чума. По време на войни винаги.. Спокойно, обещаха ви...

Независимата френска лаборатория “FINLAB”, която беше извикана от няколко от засегнатите от чумата големи свиневъдни комплекси в регион Русе в България да вземе проби, независимо от българските власти и БАБХ оповести резултатите си преди малко и те са, че африканска чума по свинете във взетите проби няма. От лабораторията подчертават, че са взели над 300 проби от няколко свинекомплекса и ако има болест по свинете то те няма как да я пропуснат в изследванията си. Засега от лабораторията отказват повече коментари, но подчертават, че техните резултати вече са предадени на Европейската комисия по безопасност по храните, като заключението им е че някой неправомерно води борба и взема мерки срещу болест, която в този регион не съществува.

Ако това е вярно, признавам си, че нищо не разбирам!

СПРЕТЕ ДА ЯДЕТЕ СВИНСКО и ще видите как кръвното ви ще се нормализира и сърдечно-съдовите заболявания ще намалеят. Баба ми и дядо ми са родени в края на 19 век и са се хранили много малко с месо, защото са били бедни. Тримата им сина вече след 1944 година започват да ядът свинско и повечко месо. Затлъстяха и се споминаха някъде от около 60 годишни. Бяха с високо кръвно и направиха инсулти и инфаркти. А РОДИТЕЛИТЕ ИМ ИЗКАРАХА ПОЧТИ ДО 100.

... не е заради свинското, а заради свинщината наречена - алкохол, цигари и кафе!

Много ислямиско ми звучи и несериозно-не яжте свинско

Турците - Ислямисти и негрите разпространяват тая зараза. Трябва да ги убиват, ако приближат някое село. Както и да застрелват и да палят колите на Предатели- Анархисти ( олигофрени, яли наркотици или еббали се с турци и негри, които вдигат шум с аларми и кучета да изнервят всички ).Тия които са убили Стефан Стамболов и поп Кръстьо НЕ са били луди - психопати. Направили са го за България. Всъщност- поп Кръстьо и Стамболов са били предатели- Анархисти.

разбира се , няма друг!

внасят месо от Америка ... това е просто параван , избиват ни животните като ни лъжат ....!!!!

Да викаме Костов, да направи борд против чума и простотии

Сега ми се струва че до такава степен сме се продали че и Левски да дойде с всички възрожденци ще каже. АМИ СЕГА НАКЪДЕ

Всички освен българите.

А онези 240 прасета кога ще бъдат евтаназирани?

Ще бъдат ефтанизирани заедно с нас

Българските двукраки прасета разбира се.ха.ха.ха

Виновни са СДС-свинете,защото разрушиха държавата,реда и законността!

Няма касапница, има турски сериали, няма виновни. Има държавна политика на благоденствието насред чума.

Долу фашизма свобода на народа.

То е ясно кой той е герой в латиноамериканските сериали за капитали.

Брилянтно изигран ход на НПО ГЕРП да съсипе българското животновъдство и да отвлече вниманието от трагичната сделка с Ф-16. С един куршум 2 заека. А Вожда развява големият си търбух по чужбина.

спретна и хакерскиия гейт

,,,bez meso.Po-dobre i za horata, i za jivotnite tormozeni ot horata.

,,,e, shte vidim.

Премиерът изглеждал дистанциран от проблема. Колко деликатно казано. Не, просто се скри, както прави винаги, когато стане напечено. А беше време - 2013 г., протестите против Орешарски - когато животновъдите от най-големите организации бяха докарали трактори и скандираха пред Народното събрание „Искаме си Бойко!“ Ами, хак да ви е Бойко! Лошото е, че и ние страдаме.

Боеко НИКОГА не го е било еня за народа. За циганите обаче, да.

Разликата между грабежа на бсп и тройната грабителница, и грабежа на комунистите герб, е в това, че преди се крадеше директно от държавните пари, а сега се крадат европари, които са всъщтност прехвърлени държавни към ес, и после връщани по европрограми на парчета.Баланса досега е че повече сме дали отколкото сме взели.

Ами, гербаджийската некадърност.

Докато не махнем трите големи прасета няма да има живот за свинете!

Пак гласувайте зя ГЕРБ! Европейско развитие за българия!

Българина не си застрахова къщата - гръм я удря, изгаря я - пари иска от държавата Животни гледа не ги застрахова - става сакътлък - пари иска от държавата Българина си живей като в комунизма - не плаща, а иска

Борко мамин сине, ако не знаеш да ти кажа народа живее на кредит. От кредит до кредит, ама ти от къде да знаеш?

Народа плаща данъци -правителството троши пари за глупости и краде като за световно!Европа плаща субсидии, управляващите ги раздават на свои хора срещу процент! На това му викат "усвояване".

На отгледания със свинска мас му платиха. Не, че досега не му плащаха да умори българите. Отсега нататък ще яде само трюфели по 500$ килото.

А ние клетите бедни,дори и зеленчу ци няма да ядем ,защото са адски скъпи,долатите полудяха.Колко са жестоки с бедните

Щом на премиера са му виновни ловците,а не тая смешна оградка за милион и нещо си...ясно

Да ми продават свинско от Франция или Испания, шоково замразено или пътувало по тировете. На мене вече ми е ясно защо беше ЕС. За да си разширят бизнес пазара и да им купуваме замразените боклуци от големите вериги. Евалата на Англия те се усетиха. Ние още дупе даваме

Еврика! 30 години бяха нужни, та да открием за какво и за кого е направен тоя Европейски съюз! :)

ЕС е най-хубавото, което се е случвало на България от 30г насам. Без ЕС, щеше още повече да го духаш - да си купуваш същите боклуци на 20% по-висока цена и пак ще ти излиза по-евтино от българското производство. Освен това, бизнесите, които изнасят, няма да са конкурентноспособни, защото също ще плащат мита, а ако разчитат на българския пазар, по-добре да не се захващат ... Общо взето ЕС е като демокрацията - не е най-доброто, но по-добро не е измислено. Та заради такива икономически неграмотни тролове, сте на това положение. Гласувате, да е 1 лв субсидията на глас, да накажете политиците - пълен смях! Пак ще си ни го вкарат и то много повече с тази субсидия - за да спестим 30 милиона, ще се на. бутаме с 300 - цялата ни работа е такава. Не е важно аз да съм добре, важно е Вуте да е зле!

Пич, преди да влезем в ЕУ-то доста неща бяха по-евтини поради ред причини.

ЧАК сега ли СВЕТНА и ти стана ясно ма КАКО ???!!! АЗ откога Ви го разправям ама само слагате минуси и спорите , ама нали пуста Българска Недоверчивост - '' Ние свободни ..'' , ''Ние равноправни ...'' , '' Ние ще пътуваме ...'' и т.н. и т.н. - Мога да ти припомням до утре !!!! Това което Германия НЕ успя да постигне с две световни войни иска и донякъде успява да го постигне с този ЕС , и с помоща на ''Братята'' разбира се , защото искат и ние да живеем ''демократично !!!!

Как "някои хора" ще си уредят внос на замразено свинско от чужбина и ще се оправдаят, че нашето свинско си е повишило цената!!! Наистина убийци и на народа!

Кой е виновен за свинската касапница в България? Управляващите !!! Другите нямат власт да съсипват държавата !!!

България се управлява от политически свине. Нагли, тъпи, алчни и некадърни. Но и месо не дават. Абсолютно безполезни.

Незастраховано прасе, какви пари иска?

А ти застрахован ли си ?

Застрахова ли си кухата лейка, защото пет пари няма да получиш за нея! Най много една тупалка!

Каквото и да се пише или говори,това е голям провал.Няма никакво значение кой ще заколи и кой няма. Свиневъдството е в колапс. И не хората са виновни за това.

За правителството приоритет са да дадът народните пари за Ф16, другото не ги интересува.

И ТОВА СА ПРАСЕТАТА! Нооо, управниците...те не са виновни , ТЕ СА УБИЙЦИ!

Това е опит да се съсипе българския бизнес. Затова да си купуваме пържолите от чужбина. Аман от алчни

Ние в ЕС или сме като руска кочина. Какви са тия свине в населените места? Излезеш на чист въздух на терасата и усещаш парфюм" свинска воня" идваща от съседния двор.

Я,каква префърцунена госпожица !!!

Няма ли вече да спреш инцеста с майка си. Ставаш нагъл и глупав от това, което няма да ти донесе нищо добро.

Т

Нежеланието да се ликвидират прасетата от задния двор - подхранва чумата Държавата да им плати . прасето застраховано ли е? Тя държавата бездънна яма На БСП популизма за изборите

Тя и на майка ти кочинката не беше застрахована и виж какъв дебил се пръкна.

И ТОВА СА ПРАСЕТАТА! Нооо, управниците...те на са виновни , ТЕ СА УБИЙЦИ!

Много лесно се пробута вечното ''КОЙ'' за всичко в тази ''държава '' !!! ''КОЙ '' това , ''КОЙ''онова , а КОЙ е виновен изобщо за състоянието на страната и ЗАЩО стигнахме дотук ?????? Този въпрос КОЙ ще го зададе ????