Кошмар пред моргата: Камионът, изпратен за телата на 45-те жертви от автобуса, се заклещи

Повече от час машината стоя в прохода към двора на отделението по Съдебна медицина

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо лъжете хората са ги карале с 2 воени самолети в Скопие днес преди малко

Та самолетите в моргата ли са кацнали ???

Десет души милиционери клечат около камиона, с просто око се вижда, че фургона няма да мине и никой от тях не се е обадил да спре това! Със сигурност по това време всичките милиционери са си бъркали в носа! Аман от тъпи неадекватни коментари на очевадни събития! Да попитам, не трябва ли над тоя проход да има табела с размер на височината, както е нормално за всеки проход, където минават автомобили? Ама за нашите льольовци е най - лесно да хвърлят вината върху шофьора, че не може да се защити! Червената сган у нас е на всеки километър !

Държавата на 'парашутистите"! Никой не си е на мястото! Преди години " ПРОФЕСИОНАЛЕН ШОФЬОР" беше звание и работа не за всеки. Сега куцо,кьораво и сакато и без мозък- професионалист се има. Пълен абсурд!

Браво колега,така е за голямо съжаление.

Това е България брат!!! Страната на чудесата!!!

Виж номера после пиши глупости

Пак добре, че не са решили да разтурят тунела

Моргата на улица “Здраве”, ебах ви и черния хумор идиоти български.

Умствените възможности на останалите в страната са силно ограничени, олигофрени навсякъде, нищо не се прави с ум защото такъв няма

Като теб са всички

Боже,какъв кошмар е тази държава!Всичките ли са със заклещени мозъци?Това филм за малоумни ли е? Добре е че не са се заклещили на излизане !Това е пародия на всичко което се прави в БГ!!!Заклещени идиоти!!!Никои ли не се сети да провери височината на камиона и тази на тунела в сградата!!!

Трябва само една ролетка, или дюлгерски метър, може и със сопа, ама а'де...

А не шофьора на Temmel – Ihr Partner für Logistik, Transport und Spedition in Europa? Той бариера със звънчета ли е очаквал да има? Австрийска транспортна фирма. С Австрийски камион и ремарке..

Цялата ни държава е една трагикомедия. Нищо повече.

Балканският начин да разбереш дали ТИР-ът може под даден мост е съвсем прост - опитваш да минеш, и ако ТИР-ът се заклещи, значи не може, ако мине, значи може.

Стоели с часове, а малко да отдуят гумите някой сети ли се

Туй джурналята сте големи мършояди бе да ви Е..... в Г.........а

А бе много простотия в България бе братя!

македонските шофери най големи шофери

ами може би моргата не е строена да влизат ТИР-ове в нея...

Защо всичко в тая държава става по най идиотския начин. Само идиотите ли останаха?

Da

Очевидно от коментарите ви , нямате никаква представа нито от управлението, нито от експлотцията , нито от характеристиките на тази композиция . Тя е тип Хенгер - подвид лодка , снабдено е с въздушно окачване , което може да варира от +15 до -15 см от нивелационното или транспортно положение на комппзицията . Накратко , нужно е било да пусне окачването долу , което шофьорът го е знаел . Окачването е пневматично и се регулира - на въздух . Статията е написана , за да се пишат просто някакви глупости , от хора които нито имат представа , нито капацитет очевидно , дори да измислят нещо вълнуващо за пред хората ! Жалки драскачи !

Нещо май маркировка пак липсва! А, при такива ситуации първата мисъл която ти идва е да спаднеш гумите. Много жалко, че тая първа мисъл е дошла чак след един час...

Това ми беше втората мисъл преди да прочета какво са направили, а първата беше да го натоварят с нещо. -5-10 човека ако влезнат в ремаркето може и да слегне малко

Chefo77

Имаше един филм преди години ... за едни тираджии, които бяха преследвани от някакви убийци. Пренасочиха ги да минат по път, на който имаше нисък мост. Точно по този начин преминаха под моста.

Цяло чудо е, че изобщо е успял да влезе на тази улица и която е ужасно тясна. А после и да завие към прохода.

Без съмнение знака за максимална височина е бил изчегъркан. А туй за гумите го знае всеки шофьор.

Има ли нещо, с което можем да се справим без резили!?

Нема

Навсякъде гъмжи от безхаберие и некомпетентност! Тези, които са изпратили този камион трябва да са отговорни за заклещването! Никой ли не знае, габаритите на камиона и на мястото! Пълно с идиоти,гледащи поредния сеир!

Е, те това е, кажи му "балканска работа" и какво да коментираш?! Засукали гашниците барем 8-10 наоколо някакви служители, наши и шофЕра, македонеца и никой не вдена, че може и да се случи, което се е и случило. Търсете табелката, показваща височината, която е възможна за влизащи камиони! После търсете кой е пропуснал да я сложи или пък не й е обърнал внимание.... Ама, тези, очакващи транспорт...не бързат вече....

Никога и никъде не е имало табели. Поне в София.

На тези и посмътнортно не и върви с камионите...

Много е забавна снимката на паркирания СУВ върху тротоара и трите бъбрещи си весело куки.

Голям кошмар, няма що.Абе, журналята, по рождение ли сте идиоти, или е придобито.

Морга на ул. Здраве......бухаха....с умрелите ли взехте да се бъзикате...

Преди време циркулираше снимка на една типично българска табелка, импровизирана от разпечатан на принтер лист в джобче, на която пишеше, че заявления за брак се издавали на еди-коя си улица (срещу отрезвителното).

Шофьора ( както повечето тираджии) е слабоумен и_диот. Вижда се, че камион с такива габарити няма как да влезне безпроблемно

като подлеза на км1 на магистрала Хемус, от Шела към Джъмбото. Някой корумпиран тарикат е спестил 3 милиона лева, и сега заплесите се блъскат с високите бусове в греда

Е бате, то не че нещо, ама като гледам размера на камиона, на тунела, и радиуса на завоя, не мога да виня водача, че се е заклещил! По-скоро тоя юнак, който е казал "Ей тука в двора го вкарай!" Тамън като да прекараш камила през иглено ухо. Даже шапка му свалям на водача, че като гледам снимките, явно е успял да уцели да влезе точно по средата на тунелчето.

За пореден път доказахме, че ОНИЯ дето взимат решения в нашата държава, независимо на какво ниво са, нямат мозък за 2 стотинки. Какъв им беше проблема да изпратят 2 по-малки камиона? Къде са наврели в тая тясна улица тоя голям камион? Та той за малко да влезе в съседната сграда при завиването!

По някаква причина камионът е македонски - въпреки че после ще ги товарят на български самолет.

Стиснати са шиптърите. Пратили камион от Северна Бирма чак в София, да не се охарчат да платят такси на български превозвач... Бахти мизерниците са тия.

Тира е македонски. България няма нищо общо. За бой са тъпия шофьор и тези от моргата. Пак добре, че махнахме Мутрата, той щеше да прати 100 буса на Леки и щеше да задръсти София за 10 дни.

Тира е македонски, ама полицаите, които "бдят", са наши.

Не е така. Ако имаш представа от мястото друго щеше да кажеш. На тази уличка едва се разминават два леки автомобила. Чудя се този как е успял да завие и да влезе в тунела изобщо.

Каква наша държава да взима решенията? Камионът е пратен от македонската държава, и това ясно се вижда на снимките. Ти да не си от боковците, които само се чудите за какво да наплюете правителството разбрали-недоразбрали, ха ха ха!

Мноо си Проз! Явно си самият Боко.

Очевидно познах, ха ха ха!

Но аз си задава още въпроси. Като например, ние, като държава, поехме за своя сметка транспортирането на тленните останки. И браво за това! Но, на колко километра е Скопие от София? Не можаха ли да наемат една космическа совалка за случая? Така и така ще товарят и разтоварват и в моргата и на летището и на другото летище, и на мястото за доставка. Какво толкова? И така и така ще плщам за самолет, поне да е совалка, нали сме все пак, космическа нация?

По въпросите, които задаваш, може веднага да се отгатне, че си от партията на простите. ПКП би се гордяла с твоите въпроси.

само да питам... совалката македонскиот космонавт ли ще я кара?

смотани некадърници!

Извинявам се, че не следя всеки ден какво се случва с починалите, но нали труповете бяха 44, вместо 45?Сега отново ли са 45? Какво се е случило?

смотаняците от Следствието не бяха видели трупа на едно дете между седалките.

Благодаря! Те това ако не виждат...

Видяха го веднага след като разрязаха тенекиите, които го бяха покрили. Ама иначе си прав. Явно и там през последното десетилетие се е наблъскало с полукомпетентни калинки. То ако в следствието и прокуратурата не наблъскаш наши хора, къде.

моргата се намира на улица "здраве" ......голем ташак

Типично за българската оправия. Жалки сме. 20 години живея в нормална държава и всеки път като прочета такава новина за България ми се плаче. Не сме глупави или мързеливи, просто сме недисциплинираните и със завишени самочувствие за личните възможности.

Не е за вярване! Нима шофьорът не знае габаритите на колата, която управлява? А на зяпачите наоколо къде им е акъла?

Тира е македонски, шофьора е досущ като идиота запалил и рейса ...

Това не е пътен инцидент. Това е нарко-канал. Евтина екскурзия,пътуване нощем ,2 резервоара,единия от които е пълен с лесно запалима киселина за производство хероин. Собственика контролира контрабандатата лично. Минаване на 3 митници без проблем и проверки. Не може 45 човека да изгорят за 2 минути. Резервоара с киселината се спуква и се излива върху хората ,следва искра и пожар. Другите 3 автобуса бързат да преминат границата,а не спират да помагат. 4 автобуса преминават за 1 година 140 пъти .Колко ли киселина са пренесли? Собственика е в София ,вместо да е в ареста в Македония ?

в белите държави има табели навсякъде и за всичко. У нас има разбирачи. Тираджия на всеки 200 м ще слиза да мери с рулетка и да задръства.....евала....затуй сте на тоя хал....търкаляйте се по пътищата с таралясниците си и филосоствайте. Само умрелите при вас виждат края на войната.

Честно казано аз лично бих се замислил дори и с кола да мина през тоя проход. Ама ти щом смяташ че е от там трябва да минават тирове личи си колко ти е мозъчната дейност.

Това е военния акъл на хунтата на Радев! Вместо да вкарват цял ТИР в центъра на София и особено в малката уличка Здраве- да бяха изпратили десетина буса и да качат в тях по 4 ковчега с тленните останки!

Ето още един разбирач. Да не си брат на шофьора??? По интелект сте еднояйчни близнаци. Радев е Президент и пилот от ВВС, има кой да върти геврека на тировете. Такива като теб.

Умнико, тира е македонски. А ти си типична герберска Калинка с интелект на тостер и морал на миксер.

но си мисля, че ако бяха натоварили кибиците, щеше да "спадне" височината на камиона.

Добре че поне не са бутнали къщата...

Не успяха ли да го изчислят? Това македонски камион ли е? Защо изобщо са го допуснали там? Това за гумите да спуснат се сетих. Като вървят по ръба ще е така. Освен това е с ремарке и сигурно в центъра се дига-нагоре надолу и зависи от пред дали слиза или се качва.

Не е и да умреш в тая кочина прокълната!

не не!!! и за умирачка не става! :)

Много хора си мислят , че шофьорската професия е ПРОСТА работа ,...НО ...Тя,.. НЕ Е ...за ПРОСТИ ХОРА!!;) Не може да влизаш в тунел , под мост, надлез или какъвто и да е отвор макар и да няма указателна табела за височината на прохода, без да си сигурен за височината МУ !! А след като знаеш височината на камиона си ...СЛИЗАШ оглеждаш ..МЕРИШ с рулетка, ако е необходимо ...ДРУГОТО е Дебилизъм !!;)

По проект отворът следва да има стандартизирани размери. Шофьорът влиза в учреждение, там има изискване кое с какъв размер е и неговата отговорност е камиона да не наруши стандарта. Но иначе си прав. Трябваше в този бантустан да слезе с един дървен метър и да почне да мери височината - вляво, вдясно, по средата, отпред, отзад, че тук никой никога нищо не знае.

Шофьора между другото не е българин. Нашенец би се справил без много шум.

Направо си представих как на аутобан в Германия спираш и изкарваш рулетката... Всъщност, там няма нужда, защото табели, светещи платна, знаци и какво ли още не има навсякъде

САМО, да ВИ подсетя : ТУК, не става дума за аутобан , а за градска инфраструктура ("Българска")!! А колкото за аутобаните в Германия и други Европейски магистрали ги познавам Отлично ...все пак от 26 години си изкарвам прехраната на семейството със хиляди преминати километри ОСНОВНО там!!!;) Въпреки, че ми се е налагало да влизам и в населени места със тесни улици и НИСКИ проходи ...НО ...наистина указателната ИНФОРМАЦИЯ започва много РАНО и се повтаря до Втръсване !!;) Хубав ден на всички!!;)

... СЛИЗАШ оглеждаш ..МЕРИШ с рулетка, ... Да, съгласен, но само ако си в някои сокак. В една европейска столица в края на 2021 очакваш стнадартизирани входове, табели, ужазания и знаци, както е споменато по-горе. Хептем пък, ако и от караулка ти вдигат бариерата.

Ключовата дума е “очакваш”. Толкова.

Полицаите помагат с ръце в джобовете!

Еми студено е , и не могат да чоплят семки - ще им измръзнат ръцете.

Подкрепяли са шофьора духом! И това не е малко в днешно време ;)

Пиша бавно за да разберат и малоумните... Дали едно превозно средство, в случая камиона ще мине или няма да мине от някъде е по преценка на ВОДАЧА. Ако камионът се е заклещил означава че Водача не е преценил правилно височината. Президентът има други пълномощия и не може да носи отговорност каквато троловете му приписват... Та така...

Всичко е елементарно - няколко пъти е преасфалтирано през годините и никой не си е направил труда да съобрази защо в проекта има заложени размери и ограничения. Хубаво е, типична българска /мърлява/ работа.

ПОНЕ НЕ СТОЯ ЗАКЛЕЩЕН МЕСЕЦИ, КАТО ТУРСКИЯ КОРАБ ВЕРА СУ

ИДИОТИ! Прости хора - слаба държава! Сумарното IQ в различните общнски и държавни институции е

Тоя камион общински или държавен служител го кара как мислиш? Или викаш дай да си плюем по навик пък мисленето за другите.

Цялата история е много зловеща. Това с камиона също не е случайно. Сякаш продължава да тегне някакво проклятие.

... остава и нещо със самолета да се случи..