Коментари - Нашенка прати „кърваво” писмо на еврокомисар в Брюксел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Досиетата Х"са една боза в сравнение с Бг.правосъдието.По зловещо нещо в света няма. Не сериал ,а един век няма да стигне, ако трябва да се опише случващото се там,г-жо. Бедна ви е фантазията.

Докато по татово време имаше правосъдие САМО за власт имащите, сега това се изроди и за власт нямащи, НО със съмнителен обществен статус - мутри, бандити, нарко дилъри, търговци и трансфер на жива плът, лекари (в т.ч. и псевдо лекари, чужди граждани без съответна квалификация упражняващи лекарска дейност)! С една дума законодателството е замислено така, ЧЕ да защитава нарушителите на закона, а не пострадалите!!!

..... че пациентката е била в болницата за 24 часа и е първата такава, която не заплатила операцията.....

Може ли да има правосъдие в България, след като висшите магистрати ти казват, че даже в някое съдебно решение да не е бил спазен законът, то това не е причина за отмяната му? Т.е. един съдия може да издава решения в разрез със закона/ познайте по каква причина би го направил?/ и това противозаконно решение да не може да бъде отменено? По-голям ПРАВЕН АБСУРД има ли? По-долу съм извадила текста, за да не съм голосливна Тълкувателно решение 07/2014 на Общото събрание на Гражданска и Търговска колегия на ВКС Глава 24 ГПК не определя решението, постановено в противоречие със закона, като неправилно и съответно не предвижда основание за отмяната му, след като е влязло в сила. Затова последващото тълкувателно решение, съдържащо тълкуване на приложим по делото закон в смис ъл, различен от приетия във влязлото в сила решение, не формира основание за отмяната му.

това е крайно "не случайно" решение на ВКС...

Да видим дали органите ще се самосезират за източване на Здравната каса?

Това лято влязох в бижутериен магазин в града в който живея, държавата е Гърция. Собственикът ме попита от къде съм и като разбра, че съм българка,започна да ми показва визитки на българи,които са пазарували при него за много големи суми.Та между имената на "бизнесмени" от Плевен, Благоевград и София,беше и едно име на дама от Висшия Съдебен Съвет,която аз не бях чувала, но въпросният бижутер с гордост ми каза,че е била с охрана и е направила покупки за 16000 евро. А дали е корумпирана - това всеки решава за себе си!

Без имена не е интересно. Иначе ние (а и ЕС) не се съмняваме, че в съда много хора са корумпирани.

Жалко за тази дама,искала е да стане по-хубава но я е огрозила лакомата некадърница.Наистина в битката против българската роднииско-престъпническа мафия на-силното оръжие е да се вдига шум по медиите..Да се изваждат гадините на светло и да се оплюват до степен да не смеят да се показват публично Така ще се сринебдори бизнеса им..

Срещу корупцията един фронцузин е измислил плекрасно лекарство- гилонината. Докато не започнат да хвърчат глави, така ще е.

А против простотията какво лекарство да измислим?

Съдебната система в България, отдавна е затънаала в лайна.

:)

За съжаление простият български народ, лумпенизиран и чалгиран така и не разбра, че най-важното нещо в една държава е ПРАВОСЪДИЕТО! Без правосъдие всичко друго спира да функционира и губи смисъл - и икономика, и здравеопазване, и образование...всичко! Глупакът се сеща, че правосъдието е важно едва когато и на него му опре ножа до кокала - случи му се нещо , което го принуждава да търси справедливост и когато не я получи, започва да бучи. Лумпенизираният български народ надига много повече вой за винетки, ток, вода и парно , отколкото за правосъдието и не може да разбере, че ако има нормално и справедливо действаща съдебна система, всичко останало си идва на мястото. Но когато все пак някой призове за протест срещу корумпираната и обслужваща тесни икономически и политически интереси съдебна система, лумпенът се хили отстрани, почесва се по мазната глава, плюе и се подиграва, смятайки, че това него не го касае. Заслужава си съдбата той, но за съжаление страдат и тези, които осъзнават значението на правосъдието.

ами ... да постъпиме като едни истински българи и да се пренесем на друго място. Като жестоката истина се стовари на главата на "лумпенизираните" ще дойде нашият ред да се почесваме, щото наистина няма да ни касае. Няма нищо по-демократично от това да оставим мнозинството намиращо се на съдбоносният ръб на пропаста да направи решителна крачка напред!

и всички тези са чеда на партията майка или техни потомци , всички на държавна хранилка са братовчеди

не излизаха едно време от Белене, а сега са на пиедестала

Боли ги дедовеца еврокомисарите в Брюксел за България!

На времето турците са клали до девето коляно. Сега това отново трябва да се направи на всички нива от държавната хранилка. Май по-добре турците да дойдат пак.

Корупция има не само в България, а по цял свят, това го изтъкна и г-н Юнкер в речта си. За да се преборим с корупцията трябва да има граждански организации подобни на екосдруженията, които да проучват чуждия опит и да се борят за внедряване на антикорупционни модели, защото полиция, прокуратура, съдии, политици и др. са твърдо привързани към корупционните модели, все пак рибата мирише и от към главата, затова трябва да бъдат принудени. Общественото съзнание и нетърпимост трябва да стане толкова голямо, че да изрине тези неандерталци , които са изостанали в еволюционното си развитие.

Къде сте тъпи герберасти? Грабвайте клавиатурите и започвайте да плюете по тази жена. В традиционния си простоват стил, спокойно маже да я наречете "червен трол", злепоставящ правителството на Боко Тъпото, точно когато страната ни "председателства"/има ли още някой нормален, който да вярва на тази заблуда/ ЕС.

И защо точно ГЕРБ ти е виновен. Аз имах подобен случай с мой роднина при бати Серго. Едно трябва да разберете всички тъпоъгълници. Това е че всички в тази държава са виновни за настоящото положение. Съдии, прокурори, общинари, лекари,учители, политици, полицаи, депутати, митничари, държавни служители. И всички останали които без да се замислят дават пари за подкупи за щяло и нещяло.

Защото никой досега не е управлявал толкова дълго, колкото Боко Тъпото, а той не стига че нищо не е направил за тези 10 години управление, ами преди дни впрегна послушните си калинки да тръбят медийно, че корупция в БГ няма, т.е. няма срещу какво да се води борба.

Повечето Българи сме корумпирани .Трябва някой политик който да съумее да ни принуди да не сме корумпирани .Наивно е да си мислим че между нас има добри хор.Но си мисля че с малко по-груба сила ще можем отново да влезем в някакви горе долу приемливи граници на цивилизованост

Каква груба сила, бе, латинос ?

Как каква? Когато милицията налагаше здраво селските дебили, бяха тихи, кротки, идваха в града с официални дрехи и бяха супер възпитани. А сега гледаш мазна дебилна физиономия в още по-мазна Народна кола с въртящи се гуми. Тояга трябва за получовеците, от друго не разбират.

нещо като Стамболов. Бой по кратуните на всеки, дето се прави на знаещ и можещ, без оглед на факти, реалност и политически сигнали отвън! ХВАЛА И ВЕЧНА ПАМЕТ НА СТАМБОЛОВ, СЪЗДАЛ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА И СТРУКТУРА, ТА ЧАК ДО ДНЕС, НО ПРИНУДЕН ДА УБИВА ВСЕКИ ВСЕЗНАЙКОВЕЦ, СПИРАЩ СЪЗДАВАНЕТО НА ТРЕТАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА!

Такива получавам по 5 на ден. Един дори беше пратил снимка, на която се виждал чипът, който му поставили рептилите. Разберете, това не са въпроси от компетенцията на ЕК. До ЕК са пише като има нарушаване на европейската правна рамка.

??????

Същата шуробаджанащина се практикува още от селските дебили - дълбоката утайка на обществото. И щом в утайката е така, как няма и на върха? Диагнозата селски дебилизъм е нелечима.

а защо тази рускиня е дошла да учи в България, и да я ремонтират тук, като живее в австрия?

Така сме в българия, Политиците не крадат а само си вземат,съдиите,докторите и полицаите също. А месарите ни продават салами и кремвирши но без месо, сиренарите сирене и кашкавал но без мляко, търговците ни продават стоки от китай в пъти над реалната цена, цигъните не признават правила и закони. Интересно е колко % са останалите които са излъгани и ограбени. Вероятно алчноста и агресията е всеобща. Има ли критична маса от свестни които да променят държавата?

Спомнете си как на двете лъвчета ,решика проблема за 24 часа и бяха изпратени в Хонландия. Но в РБългъ.ария за човек нито се отделя толкова екранно време нито журналистите говорят калката за едни лъвчета.

Спомнете си как на двете лъвчета ,решика проблема за 24 часа и бяха изпратени в Хонландия. Но в РБългъ.ария за човек нито се отделя толкова екранно време нито журналистите говорят калката за едни лъвчета.

Направо съм погнусен и възмутен от октопода наречен корупция...! А иначе Боко ни приказва меко и нагло: "В БГ нямаме корупция", просто така ви се струва..." :(((((((

Гарван, гарвану око не вади. Българска поговорка и на място казана. Осъдени адвокат, политик и лекар нЕма.

Най-корумпираната система у нас е на правосъдието! Независимо какъв е случаят, печели този, който е платил повече на когото трябва! Съдии с злато като на Ценко Чоков, прокурори с почивки по Каймановите острови, адвокати като двеста килограмовия Марковски, дето вади катили от затвора, като младенци ни обрисуват и в извън земното пространство, като клоаката на Млечният път!

Решението е елементарно и възприето в развитите държави от край време. След всяка услуга се исква мнението на ползвателя на услугата. Например на мен всеки път при доставка на продукти от онлайн бакалия ми искат да си кажа дали съм доволен, то какво остава за здравеопазването!? Там такава обратна връзка трябва да е задължителна, след като задължително се искат здравни вноски! Всеки трябва да може да каже дали е доволен или не от лекар, сестра, санитар. А техните заплати, както и финансирането на болниците, да зависят от тези мнения! Само тогава нещата ще са по друг начин. С това здравеопазване се върнахме в ерата на гадателките и баячките!

много съжалявам но може да се стигне до разочарование дано да греша

На Бибитко съдебната система, обслужваща некадърни крадци...

Ами кой каквото си иска да си разправя, Борисов и тези около него каквито и балони и лакардии да внушават, за съжаление това е България! Това сме ние в момента! А иначе спорете колкото си искате за разни конвенции, мигранти и за Евросъюза.

ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА ИЛИ РОБСТВО България съвсем НЕ е бедна държава. Бедни са заради алчната представителна партийна олигархия. Същата, която САМА си е гласувала най-високата партийна субсидия в ЦЕЛИЯ СВЯТ по около 14 000 лева на месец за всеки един избран "народен" представител - депутат. Партийните субсидии в Германия, Гърция, Македония са 10 пъти по-малки от тези в България. Превръщането на здравето и хората в СТОКА, и на болниците в търговски дружества е едно от най-големите престъпления през последните 29 години. Лекарства, които струват в аптеките на Германия, Франция, Гърция, Македония, Румъния в пъти по-евтино ОТКОЛКОТО в България. А сега какво.

Какво предлагаш? Да вземем парите и да ги дадем на надигащите чашката и купуващите парцали от мола. Е, ще ги изсерат за 1 месец тия пари и после какво? Коренът на проблемите е селската простотия и недоразвитият необразован мозък на българина. И мързелът му.

Българите сме малък, но затова пък много тъп народ. Четящите, умните и възпитаните са малцинство, направо изключение. Затова постоянно говоря на дъщеря ми - учи езици и се спасявай от клоаката наречена България.

ай сега и пушки и гранатомети да запукат в белигията!!!

ВАС БУЛГАРИТЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ В ИСТОРИЯТА ВИ ВИ ОСТАВИХА ДА СЕ УПРАВЛЯВАТЕ САМИ И ВИЕ СЕ ОКАЗА, ЧЕ НЕ ГО МОЖЕТЕ!!!

Още не сме самоуправляващи се...защото и капиталите са у други.....като се изчисти собствеността тогава ще се самоуправляващи ....т.е работим за да пазим шефа си и бизнеса му и го пазим .....Япония пример ...иде си ги намери

те изглеждат лъскави, ремонтирани, любезни рецепционисти, персонал - и до тук хубавото . После зад всичко това скрито ви чакат едни медицински директори, финансови директори, собственици, акционери - тяхната цел е да измъкнат колкото се може повече от вас , като същевремено изразходват възможно най-малко средства за вас...Пести се от всичко, от което може да се пести - най-вече консумативи, а изследванията в техните лаборатории са пуснати по-начин, по който само да има нещо там , за да ви вземят парите. Съветвам ви да се интересувате как се правят изследванията ви, за какво се е налагало да ви карат да ги пускате, какъв метод е използван за анализа и спазен ли е протокола на метода или 1/3 от консумативите са спестени. Обърнете внимание как ви ги дават, имате ли снимков материал или само 1 изречение за резултат. Според медицинските стандарти всяка лаборатория трябва периодично да има външен качестве контрол за оценка и контрол на достоверността на работата и предоставените услуги. На практика този контрол го няма в частните болници в България....много внимавайте

Ще говоря на право като знам че комнетара ми ше бъде изтрит. когато се разстрелят 1/2 от докторите в България и всички депутати и министри, само тогава останалите и следващите ще си вземат работата на сериозно! това е единственото решение вече!

не! една честна, достойна и ефективно работеща съдебна система е достатъчна. за запад такива мошеници биват осъждани да плащат милиони за щетите на жертвите си, и после губят неетичните си бизнеси

Това не може да стане без разтрел на съдии..! Те всички са навързани с политиката-мафията... Има цели фамилии от червената мафия:Дядото, бащата и внук/чка седят и раздават ,,правосъдие"... AK 47

Cледващата "инстанция", към която трябва да се обърне тази жена, ако и Tам, не и обърнат внимание,... е,... циганите в бг-то!!! Cамо, те ги оправят тези пишман доктори и докторки, поне ще ги обезобразят ""качественно!!! Eто, за това, ги смилат от бой!!;))

в нормалните държави подобна шуробаджанащина се нарича "конфликт на интереси" и е незаконна. още при кандидатстване за работа във фирми или учреждения има въпросник за роднински връзки с други служители. ако някой излъже и се намерят връзки, лъжецът незабавно бива уволняван

TIREX

в булгаристанските болници никой не си носи "баджове" така сестри и санитарки като овесят един химикал и минават з а доктори.. И не е ли ненормално да се дават държавни пари на частни болници и училища?

Вижте най-посещаваната болница Пирогов. На етаж са не знам колко стаи все с по 4 човека, но с 2+2 тоалетни (2 мъжки и 2 женски). Персоналът е от най-мрънкащите хора - или наистина са ниско платени или просто са свикнали да мрънкат. Но иначе истински лукс са кабинетите и секратарята на всяко отделение, касите са като бронирани сейфове, вендинг машините са удобно разположени навсякъде във фояето, т.е.нормално пациент няма как да стигне до тях, защото принципно е на легло. Кабелната е 10лв на 48 часа. Или за периода на една клинична пътека 7 дена плащаш все едно вкъщи кабелната+интернета но за месец. А ако има ремонт, то той се прави предимно на кабинетите. С две думи пациентите кучета ги яли. Докато в най-посещаваната болница ситуацията е такава, то за какво здравеопазване става въпрос?!

Кърваво писмо се пише с кръв. Това даже не е писано на ръка.

ТОВА Е САМО УСЕЩАНЕ ЗА КОРУПЦИЯ, НЕ Е НИКАКВА КОРУПЦИЯ СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ МИНИСТЪР ГОРАНОВ

Бюрокрация и корупция - това е държавен тероризъм срещу гражданите.

И аз имах подобен проблем. Съдията по съвест отсъди в моя вреда , Окр.Съд без повече документи и свидетели се произнесе в моя полза , а В.С.потвърди решението на О.С. и отказа да разгледа делото. Кой ще постави черна точка на съвеста на съдията от районият съд за неговата неправилна присъда според тричленен състав на О.С. и според съдията докладчик от В.С.