”Трансперънси Интернешънъл”: България е най-корумпираната страна в ЕС

"Трансперънси Интернешънъл" огласи резултатите от международния Индекс за възприятие на корупцията за 2011 г., като България е посочена на първо място по корумпираност в ЕС, предаде БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - ”Трансперънси Интернешънъл”: България е най-корумпираната страна в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не е истина, просто нашия вожд не е разбрал, че колкото по-ниска оценката, толкова по-зле.пък тои със стремежа си винаги да е номер 1 се съгласил да не е пръв в света, но да е първи поне на балканите.

Тази сутрин Борисов и бареков чисто и просто обидиха българския народ приемайки корупцията за национална черта. Не всички са маскари . Потока на парите отива в управляващите . Както се криминализира не плашането на осигуровки , така трябва и за корумпираните. Корупцията убива конкуренция, демокрация, инвестиции, деца и хляб. И най вече убива вярата в дружните усилия на гражданите , което е изгодно на феодалните партии. За това трябва да се стачкува . За да се случват и други стачки...хмм..слушам ..ДАДОХ ДАДОХ- ПОВЕЧЕ. а ИНФЛАЦИЯТА..?????? кога ще има ИНДЕКСАЦИЯ на инфлацията? бареков и потника си да свали факт е че народа обеднява и утре на улицата няма да има назначени лумпени.

мишо бирата беше борец срещу корупцията,на 2 място е боко тиквата.тъи като двамата не са се познавали и мишо бирата се зарази от инфаркт и починa сега на 1 място е боко.

Щом си купиха и президентството...

Че защо - българите обичат корупцията... Още повече - всяка сделка, в която те не участват е чиста далавера, сътворена с рушвети... А дали действително е така или не е - нешего брата не се интересува.. важното е да се говори за корупцията... и колко е лошо това нещо... докато не ни се удаде възможност и на нас да участваме...

Опитал си се да кажеш нещо, но не се е получило! Я опитай пак...

ХА-ха-ха-ха!И-у-у-у!Крадливи,вонящи българи-вижте се какви гъндарки сте!Кой краде по-вече от нас-никой-в света.МУТРИ-депутати,министри,адвокати и всички останали кръвопийци-срам нямате ли?Вие окаляхте лицето ни пред Европа и света.Нямаме,пусто,джепане,че да ви кажем кой за къде е.

виж гърците умнико...

Корупцията е най-вече следствие на неспазване на законите! Причините: липса на регламент (в бълг. случай - умишлено), народо-психология, външни ф-ри, които насърчават подобно явление, с цел да извлекат полза от това (всички правителства след '89 год. станаха проводник и изпълнители на това)...

В "цивилизованите" страни корупцията се нарича лобизъм.

как са определили рейтинга на Северна Корея ? И например до колко реална и обективна е разликата между нивата на корупция в България и Румъния, или Словакия ? За всеки е ясно, че има корупция при нас, но така е в цял свят, всяко едно решение може да се окачестви като корупция, въпросът е, че в отличниците засяга интересите на ограничен кръг от хора на най-високите етажи в обществото и остава значително по-скрита.

В един град в Индия двама селяни, дълго разигравани от местната данъчна служба по повод регистрацията на земята им, отишли в тая служба с две кошници и пуснали от тях 40 кобри .... Чиновниците се разтичали веднага и показали небивал ентусиазъм - първо в лова на гадинките, след това - в оформянето на документите без рушвет ... Явно антикорупционната мярка е подействала, що ли не я внедрят и тук?! Единият селянин бил укротител на змии, той обяснил, че 40 е свещено число и той нарочно е занесъл толкова змии - за да излекува чиновниците трайно от корупционните им ламтежи ...

Мамини убаци... нямам камера да ги заснема и да пусна видиото в световната мрежа < сиреч в Youtube> да видите как на центара на .. С. Б се изкарват дърва нема кмет нема горски полицай !!! Киека нема и 5 декара гора ама тръгнал да реже... къде ги реже кво прай и това се не знае.. А дано некой се самосизира ... ама а дали??? Имате ми IP адреса ако некои е заинтересовън да ми се обади!!!!

Докато има възможност на разни СЛУЖБИЧКИ да си избиеш рушвета, ще има корупция. За да спечеля обществена поръчка слагам 10% отгоре над реалната цена и чиновникът е доволен. Всичко и най-вече рушвета, е включен в цената.

Да, така е ; За срам и резил ! ....... Да не ви обяснявам какви усилия ми костваше да убедя Хората от разните-му-там облаци да ме чуят ... Чуха ме -- но сега-вече Взискват да чуят и Вас/вас ! Та -- Разговорът, Хора ! (чрез/на антикриза.бг !

А добро утро

ОТ СТАТИЯТА РАЗБИРАМ ЧЕ МЕ ИМА НАВСЯКЪДЕ..... КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА КЪДЕ КОЛКО.... НЯМА СТРАНА БЕЗ КОРУПЦИЯ, СЛЕДОВАТЕЛНО СЪМ УГИВЕРСАЛНА И АДЕКВАТНА ФОРМА НА УПРАВЛЕНИЕ И ПОЛИТИКА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ПОЛИТИЧЕСКИЯ СТРОЙ И ИКОНОМИЧЕСКИ СТАНДАРТ НАЛИ ТАКА ХА ХА ХА

Холандците ни мразили и затова ни спирали за Шенген. Това ни внушаваха тия дни. Не ни мразят, прави са си хората. Корупция цари в БГ-местността та чак дрънка ! От царя до пъдаря. Но изворът е в съдебната ни система.

...и неграмотните цигани , и-непроведената ДЕКМУНИЗАЦИЯ!!!

Нищо ново не ни казва изследването! Корупцията в Бълг. е навсякъде- най-много всред така наречения "управляващ елит", всред съдиите,медиите, лекарите.. За да станеш депутат, министър, дипломатически служител, дори директор на училище тябва да се плати- има и регламентирани тарифи за всяка длъжност.Страшното е, че обществото ни се е примирило и приема корупцията за нормално явление- т.е. настъпила е пълана морална деградация!

Има ли нужда от коментар?! Твърдо НЕ! Над 100 млн. лв. е сметката, която ще плащаме по дела пред Страсбург Държавата ни осигурява бавно или никакво правосъдие, полицейско насилие, нечовешки затвори и безхаберна администрация

Там където управлява мафията няма начин да няма корупция.

Трансперънси инс.каза, че БГ е най-корумпиранта страна в ЕС, но ако до 20 дни платите няколко хил. евро Румъния ще е най-корумпирана в ЕС, така се правят резултати с публичен търг:)

По-добре да дадеш рушвет и да получиш нещо,отколкото мда ядеш бой,да ти вземат всичко и да те оставят гол.Такава е дайствителноста от 22 години насам.Огромна бездеистваща полиция и съдебна система,защитаваща престъпниците.Какво му остава друго на човек освен да си плаща.

nou shit

Корупцията ни е в главите - сами сме си виновни! Болшинството от българите смятат, че ако не "дадат едни пари" на някого, той няма да им свърши работата, която е негово задължение. Често дори търсят човека, който да вземе парите. Аз съм категорично против подкупите и бакшишите. На мен никой не ми дава подкуп и бакшиш за да си върша моята работа и аз не давам на никого! Изключете ме от процентите!

Мимето- нисля че не съм сигласен много с теб- достаъчно е корупцията да е само в главите на управляващи и КРАЙ. И ДРУГО-САМО В РУШВЕТИ И ПАРИ НЕ СЕ ИЗРАЗЯВА ТЯ-ДАВАТ СЕ 'ДРЕБНИ ПОДАРЪЦИ',КАНЯТ СЕ НА СКЪПИ ВЕЧЕРИ ... УРЕЖДАТ СЕ БЛИЗКИ КАТО ОТВЕТНА ВЗЪМОЖНОСТ НА БЛАГА И ЛЕКА РАБОТА-ИЗОБщО КОРУПЦИЯТА ТУК Е ТОЛКОВА ДОБРЕ РАЗРАБОТРЕНА ЧЕ И 10 ГОД НЕМЕЦА Д АСЕ УЧИ НЯМА ДА НИ НАУЧИ ВСИЧКИ НОМЕРА И ТРИКОВЕ... ПОНЕ С ЕДНО ДА СМЕ ПЪРВИ- ГОРДОСТ ЗА НАС НАЛИ... БЛАГОДАРЕТЕ ЗА ТОВА ВСЕ ПАК НА бЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИЧЕСКА МАФИЯ....

ГЕРБ - синоним на мафия, комора и ндрагета ГЕРБ - синоним на Коза Ностра А Рапона и Цвъцко - капо ди тути капи това е

Уви, така е. Навсякъде е корупция - от пазача до министъра. Всеки ще си свърши работата само ако му се плати допълнително или има потенциална бъдеща полза.

Ами логично! Дори премиера е по стандарт. И дори след излезналите записи от телефонните разговори на никой не му направи впечатление - явно се приема това за нормално!

Ама това новина ли е ? :)

Корупцията през управлението на ГЕРБ е Най-Висока 3,3 , след 1998 г !!! През 2009 г.- е имало по-Малко корупция 3,8 , ГЕРБ са Увеличили Корупцията ,а доидоха уж да се справят с нея !? Провалиха се отвсякъде , ГЕРБ да си ходят и да идва всеки други-ще е по-добър !

Не може да бъде - топят ни....И което е най-невероятното - от миналага година индексът да е по-нисък, т.е. да се е увеличила корупцията. Не може ли да им се свият сърмите?!

Стига си топила и свивала сърми. Кухнята на Звездев свърши преди 5 часа.

Напълно съм съгласен.Вижте какво става с новите кметове от първия ден започнаха далаверите.Няма законност тук.

а шефката на българския клон на трансперънси я направиха министър на правосъдието, за да се бори с корупцията :)

И най-вероятно тя е писала доклада за България...То иначе как се става някой в тая държава? Нали първо трябва да поплюеш малко властта, пък тогава да ти затворят устата с подходящото постче.

Преди много години в една африканска страна шофьорските изпити се провеждаха на стадион пред погледа на всички. Правеха го за да избегнат огромната корупция в тази област. Преведено, това означава, че трябва да има прозрачност на всички дейности, където има опасност от корупция. Ееех, кога ще ги стигнем африканците...

Корупция има навсякъде, просто тук е явна, в другите държави скрита....

Как да се управи КОРУМПИРАНАТА Българска Съдебна система с такива министри на Правосъдието-като новоназначената от БГ Мафията наша Чочлина,Калина Илиева 2..... С такива Бандити-управници като Б.Б,ЦвъЦвъ, Дянкооглу -сме твърди лидери в класацията за Най-Корумпирана държава в Света.....

Груйчо Лазаров (ака Лазар Груев) е изключително светла личност! Ха-хааааа...

Това не може да бъде! Това си е долна инси..., инсина..., лъжа. Не е възможно! Аз казах, че всички трябва да вземат пример от нас.

Ама всичко това ще го коментирам във фтор..., втор... Абе в сряда!

Това, че България е най-корумпираната страна в ЕС, не означава, че в България има корупция!

около Ловеч има околовръстен път вляво и дясно ниви , двупосочен с мантинели въпреки всичко скоростта е ограничена като в рамките на населе нясто защото табелата Ловеч е преди околовръстния път - ето умишлено създаване условия за полицейска корупция

Хе, че то същото е и за Търговище, и за много други населени места.

Корупция и в В.Търново

Защото са големи противници, на общинско ниво, гербери и депесари са с общ бизнес. Както би казал всеки гербераст "Важен е принципът, не действителността!"

Транспаренси, защо не го казахте това, когато си затваряхте очите пред потока от корупционни милиони, които протекоха през мррб за финансиране на измисления рейтинг на селския хитрец Плевнелиев.

Айде бойко коментирай ?!!!!

Най - новият виц : ' Станишев е виновен ! '

Корупция има защото никой не цени трудът на другите. Лесно е да си монтьор, лесно е да си лекар, лесно е да си счетоводител, всичко е лесно и всеки го може. Когато започне да се цени не парата а реалните възможности на един човек няма да има корупция. Общините са пълни с некадърни , но назначени на корупционне принцип. Корупция има там където няма закони.

Има най - ефикасната, независима и некорумпирана съдебна система ? Какво ли ще кажат по този въпрос сега Л. Груев и Б. Велчев, които са / бивши / съветници на Гоце ?

Забелязвате ли,че колкото по-бедни ставаме, толкова по-голяма става корупцията?

Първото ни място е гарантирано благодарение на служителите от ДАНС, които са си свършили работата перфектно и са "заслужили" заплатите си по думите на управляващите.

В България борбата с корупцията се води като във вица: Той: - Какво искаш да правим първо - секс или да пием кафе? Тя: - Кой ще ти пие кафе по това време!

bobsyn@

Корупция има, защото се намира кой да дава и никой не се оплаква. Аз лично не знам да има човек в тази държава дето да спазва всички закони и да не заобикаля правилата. Това, че държавните служители не винаги са добре платени също е фактор.

Корупция има, защото никой не е дорбе платен. Навремето, когато намерехме портфейл с пари и документи го предавахме в полицията, а сега обират банки.

Аз не съм корумпиран, аз спазвам правилата , аз не нарушавам законите Истината е че не се занимавам с нищо сериозно , защото тръгне ли човек тук да прави бизнес правилата са такива че трябва да ги наруши или да фалира

Какво ли ще кажат сега демагозите Гоце и Боце ? Пак ли сега странно ще мълчат ?

ПОЗОР!!!2 -години герберите са на власт ,а тяхната борба срещу корупцията се запази-не оправдаха с нищо властването си и поръчението на великите от ЕС-да си подадат оставката вече ,а не само БОКО да се бие в гърдите ....