Над 60% от обвиняемите минават с условна присъда или глоба

Над 60% от обвиняемите в България не влизат в затвора, а получават условни присъди или биват санкционирани с глоба.

Обратно в новината

Коментари - Над 60% от обвиняемите минават с условна присъда или глоба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Знаете ли, може да се направи много пряк и съвсем красноречив паралел в България. Всички знаем за "Кражбата на века" - КТБ, когато четвъртата по големина СИСТЕМНА!!! (няма значение как и колко усърдно някои "мастити" експерти се опитват да ни пробутват поредната си лъжа и манипулация, че обявяваната няколко пъти за "Банка на годината" КТБ не била системна) бе атакувана от няколко сговорили се репресивни институции, начело с Цацаров по заповед на Пеевски и Доган. И за жалкото поведение и лъжите им, вкл. на гувернъора на БНБ - Иван Искров! Спомняме си и КОЛКО ГОДИНИ ПОДРЕД, ВСИЧКИТЕ ГОДИНИ ОТ 1989 г. ДО АТАКАТА НА БАНКАТА "ФИНАНСОВАТА ВЪРХУШКА" и лично Искров непрекъснато ни убеждаваха, че БАНКОВАТА И ФИНАНСОВАТА НИ СИСТЕМИ СА МНОГО СТАБИЛНИ, ЧЕ СА ПИ-СТАБИЛНИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ, ЧЕ ВСИЧКО Е ПОД КОНТРОЛ И КАКТО ТРЯБВА, ЧЕ ЧЯМАМЕ НУЖДА ОТ ПРИСЪДИНЯВАНЕ И ПРОЛАГАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРАВИЛА., ЗАКОНИ И РЕГУЛАЦИИ, ЗАЩОТО БИЛ НАКЪРНЕН НАЦИОНАЛНИЯ НИ СУВЕРЕНИТЕТ! ЧЕ ВСИЧКО С И С БАНКИТЕ НИ И БНБ Е ЦВЕТЯ И РОЗИ!!! ДОКАТО ДОЙДЕ ГОЛАТА ГРОЗНА ИСТИНА - КРАЖБАТА НА ВЕКА, И СТАНА ПРЕДЕЛНО ЯСНО, ЧЕ ТЕЗИ СА ЛЪГАЛИ ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ГОДИНИ!!! ============ Е, ХАЙДЕ СЕГА ДА СИ СПОМНИМ КАКВО СТАВАШЕ ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ, ПРЕЗ СЪЩИТЕ ТЕЗИ ГОДИНИ Й С ПРОКУРАТУРАТА И СЪДЕБНАТА СИСТЕМА! АМИ ПО СЪЩЕСТВО ... АБСОЛЮТНО СЪЩОТО!

Е, ХАЙДЕ СЕГА ДА СИ СПОМНИМ КАКВО СТАВАШЕ ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ, ПРЕЗ СЪЩИТЕ ТЕЗИ ГОДИНИ Й С ПРОКУРАТУРАТА И СЪДЕБНАТА СИСТЕМА! АМИ ПО СЪЩЕСТВО ... АБСОЛЮТНО СЪЩОТО! Спомняте ли си колко много през годините всички и всякакви магистрати, особено висши нереекъснато тръбяха колко добре работела прокуратурата и съдебната ни система? Соомняте ли си КАК ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ И УПРАВНИЦИ СЕ ПРАВЕХА НА СЛЕПИ И ГЛУХИ, И ЧЕ БЕ ВИЖДАТ СЛОНА В СТЪКЛАРСКИЯ МАГАЗИН, ЧЕ ГЛАВНИЯТ НИ ПРОКУРОР, ШАЙКАТА МУ, ВСС, СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА БИЛИ ... НЕЗАЕИСИМИ И РАБОТЕЩИ? Аз си спомням еисши магистрати и прокурори, които публично говореха, че НЯМАЛО ДА ВЗИМАТ АКЪЛ И СЪВЕТИ ОТ НЯКАКВИ СИ ЗАПАДНИ ПЕДЕРАСИ И ПЕДОФИЛИ (ставаше дума мисля за шведски прависти, критикували деликатно нашата съдебна система)... Борисов заяеи, че ние румънските реформи сме ги направили преди румънците, както Живков на времето обясни на Горбачов за Перестройката - че в Бтлгария сме я направили преди СССР! И така, с този андрешковски тарикатлък - та дотук!

Не искам да спекулирам, но в светлината на изнесените в статията факти се сещам как преди няколко години останах потресен от едни други данни. А именно, че в България към онзи момент се ВОДЕЛУ НЯКОЛКО СТОТИН ХИЛЯДИ (мисля 300,000 бяха) РАЗСЛЕДВАНИЯ ОТ ПРОКУРАТУРАТА СРЕЩУ ... НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ (който много често за нула време ПРИ НЕЧИЯ НУЖДА ИЛИ ЗАПОВЕД СТАВА ... ОТЛИЧНО ИЗВЕСТЕН, като при случая Марковска, например) Помислете - 300,000 (поне) СЛУЧАЯ!!!, ЗА МАЛКА БЪЛГАРИЯ!!! И това не е (не бе) всичко в онзи материал. След това се посочва пак там, че ... НАД 500,000 ТАКИВА РАЗСЛЕДВАНИЯ СА ПРИКЛЮЧЕНИ ПО ... ДАВНОСТ!?!?!?!?!? КАТО ИЗВЪРШИТЕЛЯТ, тоест престъпникът Е ОСТАНАЛ НЕИЗВЕСТЕН, РЕСП. БЕНАКАЗАН!!! Това не е правосъдие (и прокуратура), ТОВА Е ПАРОДИЯ НА ПРАВОРАЗДАВАНЕ И ПРОКУРАТУРА! Това всъщност НЕ Е ДЪРЖАВА! ПОЛОВИН МИЛИОН ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ИЗОБЩО НЕНАКАЗАНИ, ей така, ад хок, защото са приключени по давност, а за тези, останалите пък пише в статията! ПОЛОВИН МИЛИОН ПРИ 7 МИЛИОНА НАСЕЛЕНИЕ, НАЙ-МНОГО ПОЛИЦАИ И ПРОКУРОРИ НА КАЛПАК В ЦЯЛА ЕВРОПА, НАД 1,3 МИЛИАРДА САМО ЗА ПОЛИЦИЯ (не броим прокуратура, съд, служби,...) ВСЯКА ГОДИНА - от джоба на най-бедните граждани в Евтопа, и по 100 милиона само за посдлушване и следене!!! И сега ако на някой не му светва пид шапката ЗАЩО БЪЛГАРИЯ Е НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ И КОЙ РЕАЛНО СЪЗДАВА, ПОДКРЕПЯ, ОКУРАЖАВА И ПАЗИ ПРЕСТЪПНОСТТА И ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНИСТ ЗНАЧИ ТОЗИ НЯКОЙ НЯМА НИЩО ПОД ШАПКАТА СИ!

кой е виновен за това?

Ами много ясно кой - НА КОЙТО ТОВА МУ Е РАБОТАТА! НА КОГОТО ТОЧНО ЗАТОВА МУ СЕ ПЛАЩА И ПОЛУЧАВА ВСИЧКИТЕ БЛАГИНИ И ПРИВИЛЕГИИ, ЗА ДА ВЪРШИ ТОЧНО ТАЗИ РАБОТА, "НА ПОЛЗУ РОДУ"! Само че проста и банална всеизвестна очевадна и прозаична истина е, че НЕ МОЖЕШ ДА РЕШИШ (добре) ЕДИН ПРОБЛЕМ, ПРЕДИ НАЙ-НАПРЕД ДА СИ ГО ИДЕНТИФИЦИРАЛ, тоест РАЗПОЗНАЛ и ПОСОЧИЛ КАТО ТАКЪВ, ЗА ПРОБЛЕМ!!! Както един доктор бе може да лекуеа (правилно) и излекува негов пациент АКО НАЙ-НАПРЕД НЕ ЗНАЕ БОЛЕН ЛИ Е ТОЙ И ДА ОПРЕДЕЛИ ТОЧНО ОТ КАКВО! ДИАГНОЗАТА С МНОГО ВАЖНА! А тези в прокуратурата и съдебната система, а и в управленията ГОДИНИ НАРЕД НИ УБЕЖДАВАХА, ЧЕ ВСИЧКО СИ Е НАРЕД В ПРОКУРАТУРАТА, ВСС И В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА! Че били независими и професионални и прочие лъжи и простотии. И точно така стигнахме дотук!

М даа , глоба или тежка условна присъда .Тях обикновено ги получаваха ултравиолетовите и финансово възможните ,но напоследък стана масова практика . Държавата изостави своите функции на 90% . Полиция ,прокуратура и съд са едни от най- корумпираните държавни служители.

Нашите съдии стават само за хотелиери.

Няма осъдени за кражби, няма осъдени за побой, няма осъдени за корупция. Всички осъдени са за "незаконно преминаване" - каквото и да означава?!?!?!?!? То това, ако е каквото си мисля, дори не трябва да е в статистиката на съд и прокуратура!!! Като се извади - резултат Прокуратура+СЪД = КРЪГЛА НУЛА!

БАНДИТ МИНИСТЪРПРЕДСЕДАТЕЛ НА БАНДИТСКА ДЪРЖАВА

Тази статистика доказва едно : пълната корумпираност на Полиция, Прокуратура и Съд!

КУПИЛ СЪМ СЪДИЙТЕ И ПРОКУРОРИТЕ ВИ,КУПИЛ СЪМ ВЕСТНИЦИТЕ И ТЕЛЕВИЗИЯТА ВИ,НАЗНАЧИЛ СЪМ,МИНИСТЪРПРЕДСЕДАТЕЛА ВИ,ЩЕ ВИ ИЗЧИСТЯ ДО КРАК И НА ВАШЕ МЯСТО ЩЕ НАСЕЛЯ ЦИГАНИ,ПРАВЯ ГО ОТ БЛАГОДАРНОСТ ЗА СПАСЯВАНЕТО НА 40,000 ЧОВЕКА ОТ МОЯТА РАСА

Българският съд е с най-висок процент на осъдителни присъди в ес, НООООО това само маскира корупцията и изключително несправедливите и смешно ниски присъди за престъпления като убийства, насилие срущу личността и измами, присвоявания и кражби в особено големи размери, злоупотреби със служебно положение. Както каза един юрист, в България правото е оръжие използвано от изключително непочтени хора, визирайки политическата класа и хората от съдебната система.

Това е така,защото Мафията си има съдии,прокурори и Държава.

Боковата демокроция - народа прост, хайдуците на свобода.

Според съдиите условните присъди съвсем не са разминаване от наказание, а според българите условната присъда е един вид мъмрене, което връща престъпници веднага сред жетрвите им. Истината е, че престъпността нараства, а негатовните настроения сред хората са близо до предел и достигане на критична маса за нещо повече от протести.

Прочетете статистика и ще видите,че навсякъде в ЕС е така

jingiby

Заглавието не е точно. Става дума не за обвиняемите, а за осъдените. Тоест, над 60% от осъдените минават с условна присъда или глоба. Иначе, процентът на обвиняемите, които изобщо не биват осъдени, със сигурност е над 60%. В Чалгария няма ефективно наказателно правораздаване и правоохраняване. И затова е виновен народът. Той излъчва на избори властимащите, които приемат законите за наказателно преследване. Съдиите, прокурорите и дознателите също са част от нашия народ. Касае се за десетки хиляди грешно или неефективно работещи хора. Просто матрЯлът е катастрофално лош...

Едва ли някой има нужда НСИ да му каже, че повече от 60% от подсъдимите се отървават с глоба или условна присъда. И това се престъплениея като убийства, трафик на хора и наркотици, тежка телесната повреда,педофилия. Престъпления за които, противно убежденията ви, в Европа се наказват с 10,20,30 години затвор или доживот. Дори и тези дето ги пращат в психиатрия заради извършено престъпление....

България е рай за престъпниците, ад за обикновените граждани!

Съдиите и прокурорите се влюбват в обвиняемите! Това е! Хомосексуален нагон сред съдиите е причината хора с убийства, да се разхождат на свобода!

Стокхолмския синдром, викаш.

изглежда ,че престъпниците имат добро бъдеще тук ,особенно най-големите .но манталитета ни е под всякаква критика .казано е ,помогни(те) си сам(и) и Господ ще ти(ви) помогне !

Още при Тодор Живков политическите противници са били много по-лоши, отколкото криминалните престъпници. Сегашните съдии, прокурори са все от поколението обучени при Бай Тошо.

човекът от 30 години не управлява, а вече 10 години не е и между живите