Коронавирусът достигна до Южна Италия. Първи случаи в Хърватия, Австрия и Швейцария

Бъдете готови! Коронавирусът чука на вратата! - предупреди говорителят на СЗО Кристиан Линдмайер

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вземете се укротете. Както си изкарахме свинския грип, така ще изкараме у тоя. Това е положението.

Не знам и ми е много интетесно, кога е направена последната снимка от статията: "Туристи с предпазни маски на моста Риалто"? Ако се загледате добре в турисрите със сигурност не можете да кажете от коя страна са, но със сигурност си личи от кой континент са! От Азия! И някои още питат "Как така вирусът дойде толкова бързо в Италия"!

Американците здравата пързулнаха руснаците, и след сто години не могат да оправят дерджето в Сирия. Там са десетина субекта, като всеки е срещу всеки. Те не са на два лагера, примерно прозападни и проруски ориентирани, че да са ясни нашите и чуждите! настроени и да воюват по между си.

До този момент в Швейцария са тествани над 300 души не може така бе хора по ПЕСТЕЛИВО

Аз още преди 2-3 седмици ви предупредих и ми цъкахте минуси. казах, че милиони европейци ще се заразят и умрат до лятото. Това е масова пандемия, като чумната епидемия прерз Средновековието. Щом я има и в Италия, значи болестта е в целия Европейски съюз. Просто все още не са открили всички случаи на заразени. Тепърва предстои. От 6-7 милиона българи, живи ще останат не повече от 1-2 милиона. Останалите-на два метра под земята. Това може да сте и вие, драскащите в този форум. Подготвихте ли се за погребението си? То че ще се мре, ще се мре. Това се вижда.

Краят на математиката. При смъртност около 2% от заразените вие убихте 80% от населението.

Заслужаваш си всеки минус. Само дано не разбереш колко умират годишно от обикновен грип, че ще си изядеш шапката от алуминиево фолио от страх.

Туристи, Сър. Разглеждат гробници.

Китайците,след като разбраха за Ухан го блокираха от всякъде,лошото е,че вече доста хора го бяха напуснали и се разнесе заразата по света! Сега да блокират Ломбардия и всички хора идващи от там да се слагат под карантина,не че е гаранция,че това ще спре заразата,но поне да е предпазна мярка донякъде...

Може и да не са проспали появата на вируса италиянците, не се знае каква дизайнерска чума е това, нанотехнологиите са на високо ниво и спокойно може вируса да е навсякъде в спящ режим” до неговото активиране , интересно как и в Китай и в Италия удари първо в индустриалните зони , случайност ??? Ухан е града който е с 40% от котайската индустрия а в Италия това бяха областите Ломбардия и Венето които са мотора на икономиката .

Значи Турция си затваря границата с Иран, а ние нашите граници не затваряме. Ето ви само един пример: дали имате представа по колко македонци, албанци, молдовци, турци и украинци НА ДЕН идват у нас с оглед задвижване на процедура по придобиване на българско гражданство? Само тоя човекопоток е достатъчен, за да докара някой заразен. А изобщо не е само това! ИДват тирове със стоки, самолети кацат, автомобили и автобуси пътуват. Като се има предвид колко не ниско, а направо никакво, ни е нивото на подготовка, запасяването с медикаменти, храни, предпазни средства, болнична база, не искам да си представям какво ще стане, когато вирусът се развихри и тук.

В Ухан партийните секретари поставяли рекорд на Гинес , в Италия карнавали, в Рио също и къде ли не още, вместо две седмици да притихне целия свят. Хвърчи на воля народа, от единия континент до другия, да не изпуснат малко келепир.Да видим какъв туристически сезон се задава.

Вътре сме и ..с двата крака!

Гледай, нещо да не остане отвън ..да не ,,измръзне,,.

Ми, ша мрем! Бийте чекии, помага.

Всички,които са пътували до Ломбардия да отидат под карантина,както и всички, с които са имали контакт! Това е истината! Говоря за всички ,не само за България,а за всички пребивавали граждани на ЕС в Ломбардия в последния месец!

Този бацил причинява коронарна ........ст и умираме от това а не от температурата,която издишваме и вдишваме обратно с мръсния въздух.

Не идва от Китай, всичко идва от краварите, направено с 2 цели, да ударят икономически Европа и Китай и да живнат американските фармацефтики. Едно време беше така със спина през 80-те, уж със ваксини и ги заразиха!

Пардон фармацевтики

"Защото съм отговорен гражданин и още преди да се прибера решавам да отида да се изследвам за короната... Отивам първо в Окръжна - там ми казват "тук е спешно, не правим такива тестове", а къде да отида ги питам аз, а те "ами не знаем... ей тук отсреща има лаборатория питайте тях"... Отивам до там, а оттам "ами тук не правим такива тестове и не знаем къде да ви пратим"... Обаждам се на 112, те ме свързват с бърза помощ, те ме свързват с министерството (много се надявам да е здравното)... обаждам се и за 10-ти път обяснявам, че кацам сега от Милано и искам да съм сигурна, че те съм преносител... пращат ме на Сакъзов 26, от там ме препращат на Столетов 44А, а тук... изненадаааааа - "тук не се взема материал, а във Военна или Инфекциозна"... аз пак звъня в министерството и обяснявам, че при добро желание съм го направила това, но няма да се разхождам из целия град... този от министерството ми казва, нека ви върна обаждане след малко, да се обадя на някого... След малко... Обажда се любезният господин и ми обяснява, че ако човек сам реши да се изследва за короната, трябва да си плати 200лв, ако не - да чака да получи симптоми и да се обади на 112... Айде честито! Благодаря за вниманието!", пише Красимира Дамянова.

Някой ще каже защо не си е седяла ами е обиколила София.Ами не е искала да зарази близките си и обкръжението си ако има нещо.

Реално няма смисъл да се прави тест преди проява на симптоми защото няма да даде точен резултат....

А реално каква е ползата от теста - ако е болна, вече е заразила 2-3, ако не е - не е.

Направила е точно каквото не трябва-отишла е в болница да зарази възможно повече хора, защото е проста кифла ... нямам думи-така пламна цял Китай! Патка загубена, зараза нещастна! Болна ли е - не, за какво е хукнала-до 14 дни заразява без да има симптоми-т.е. тестовете НЕ МОГАТ ДА ХВАНАТ ВИРУСА! Кое не е ясно!

Не е ясно като не е болна как заразява другите.

Трябваше да се затворят границите на Европа за всички идващи от Азия без значение на националността и то още в началото на годината когато стана ясно за заразата. Винаги се правим на много либерални и отворени и после си носим последиците..........

Абе защо се позволява това щъкане от държава в държава? Кой където е там да си седи до преминаване на епидемията.

Хвърчат със самолети, карат коли, возят се във влакове, пътуват с автобуси-бяс да пътуват и да се разнасят коронките, преди бяха само циганите сега е и Николета Лозанова...

В България не може да се открие щото има 1000 теста които Бойко е взел.А за да се тества човек трябва да плати 200 лева.Най важното е че тест се прави само в Военна болница и центъра по заразни и паразитни болести.Така че заболял от Видин незнам дали някой е способен без защитно облекло да вземе проба да я прати в София и да чака резултата.Това е управлението на чумата Гроб която трябва с камъни ба бъде изметена.

Ние имаме генерал на чело на сформирания щаб!Урааа и Бог да пази България и народа и!

Защо не се говори за грипът поразил цяла Италия и за стотиците загинали,а говорите за вирус с няколко жертви и поразил 230 човека?

Предвид дългия инкубационен период този е по-заразен и смъртността в проценти при заразените е грубо 10-20 пъти повече от грипа.

Ако някой все още смята, че само при нас го няма да удари един минус на този коментар. Отдавна вече е в страната, колко хора ежедневно кацат на летището?! Как па така само нас ще ни отмине, няма шанс.

Ааааа то тук никой не може да каже какво има и какво няма, ти за коронавирус си се затюхкал.

Очевидно Европа вече е "коронясана". Трудно ще ни подмине и нас, въпрос на верме е да обявят, че има и в БГ.

Майката си е е.бало. и противогаз.

Щом като италянците са проспали появата в страната, значи е въпрос на няколко седмици да се открие и тук.

Споко, най-много до 5 дни....БГ хлебарките се връщат от ИТАЛИЯ, бягат в паника, точно както китайците бягаха от УХАН и разнесоха навсякъде Коронката... егоизма ще унищожи хлебарките

Дам проспаха я щото в едно градче от 15 000 хиляди жители решиха че няма смисъл да тестват един гражданин който 3 бил до спешното , но не бил пътувал до Китай...