Коронавирусът донесе нови беди на арабите

Вдигането на ограниченията донесе рязък скок на заразените в Саудитска Арабия. Единствена Тунис, като че ли се справи със заплахата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Kato Balgariq ne pravqt dostata4no testove ne iskat da opla6at turistite

дадоха ни фурми,а Вожда им изпрати кодиагнета;е това е висша дипломация и политика.

ТИма ли по-голяма беда от това, да се родиш мангал ?

Някой по-долу беше питал какво се подразбира под Ориент. Според мен понятието е разтегливо, но и аз се зачудих, защото съм го срещал да се употребява, както за Турция и Арабския свят, така и за Индия и околните държави. Ето какво пише в уикипедията: Ориент е географско понятие, с което се означават страните на изток от Европа, главно в Близкия Изток или на изток и югоизток от Средиземноморието. В Западна Европа Ориент служи първоначално за обозначаване на етно-културния регион на Югозападна Азия. След Великите географски открития териториалния обхват на понятието за европейците се разширява, включвайки цялостната им представа и разбиране за Азия.

Като има бойни действия, не се социализираш много. Вършиш работата, за да оцелееш, и се криеш. Кагато няма бойни действия, се социализираш, разпищолваш се, заразяваш се, не ползваш маска, която би предпазила останалите от теб, и преди да знаеш, че си заразен, изпозаразяваш близките си, и така. Обяснението е просто.

Дали са помогнали белите чаршафи срещу короната? Да си сложим и ние, поне сега през лятото. Ще бъде модерно и здравословно.

Тунис едва ли се е "справила със заплахата".. просто там туристическият сектор и свързаните с него услуги съставят близо 16% от националния доход на страната, осигурявайки заетостта на над 400 хил. работещи в отрасъла и прехрана за техните семейства

Хайде пишете сега, че мюсюлманите участват в някакъв пъклен план на Бил Гейтс, евреите и целият Запад. Що така, тук нито дума по въпроса. Пишете и че се измисля всичко за пари от ЕС. Да не пропуснете!

Аз няма да пиша сега, че мюсюлманите участват в някакъв пъклен план на Бил Гейтс, евреите и целият Запад, а за религиите. Рамазан заби "нож" на мюсюлманската религия. Вижте какво става тези дни в местата с джамии. И тук идва пъкленият план на Бил Гейтс, да се "ваксинират" всички с чипове ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с капарираните вече "ваксини".

Очакват се нови вълни.....от мигранти, особено от Либия....отварянето на границите не е случайно

Странно защо Ковид-19 порази най-слабо страните, отдавна обхванати от бойни действия, заради които е разрушено или силно разстроено местното здравеопазване. Към 8 юни броят на заразените в Йемен достигна 524, в Сирия - 146, в Либия - 359. При липса на реална не само здравна но каквато и да е друга инфраструктура,разрушени от непрекъснатите военни действия,как си мислите че могат да бъдат обхванати и тествани голям брой от населението за да се правят такива неадекватни заключения ,че едва ли не там където се водят войни коронавирусът направо е избягал уплашен от военните действия.

по време на военни конфликти хората са вътрешно мобилизирани и мотивирани да оцеляват.

по времето на ВСВ е било така. но вие си въобразявайте, че всичко знаете.

Аз сън малко зле с географията и историята, но кое точно е Ориент и има ли неарабски Ориент. Благодаря.

Израел.

Тунис, Алжир и Мароко са Магреб. Други държави са Близък изток, и Среден изток. "Ориента" е термин от кварталното кафене. И от някои книжки. Но това е нивото и на статията...

Ориент експреса пътуваше до Истанбул, доколкото си спомням. Мисля, че Турция е държава от Ориента, но едновременно с това е европейска страна. И доста по-различна от ориенталските арабсаки държави.

щото няма ограничения. няма какво да вдигнат.

Нали си ходят по рождение забулени от пешкири, шамии и чаршафи? Значи така било, не помагат домашните материи......

И в Руслямска държава тоже.