Коронавирусът бледнее: Най-смъртоносните пандемии в историята

Вижте с какви бедствия се е изправяло човечеството през вековете

Обратно в новината

Коментари - Коронавирусът бледнее: Най-смъртоносните пандемии в историята | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Рано е за каквито и да било оценки. Някой може да е на 20 да преболедува в лека форма и след 5 години да се разболее от рак и да умре. Като болестта е характерна за хора над 65. Ретроградни проучвания показват копонавирус е имало в Ухан още през ноември(повече от два месеца). Казват, че комбинационният е повече от 14 дни. Именно за това е страшно, защото няма информация и наблюдения.

Е, да не забравяме човекия фактор. Те през годините се понаучиха как да контролират , това което изпускат, къде от немарливост, къде в името на научния прогрес.

Определено заглавието е не на място, защото излиза, че няма за какво да се притесняваме толкова - все пак има къде и къде по-опасни. Даже и това да е така, реално жертвите на този се увеличават, както и заразените. Не ми се мисли ако тук се заразим с него, как ще успеем да се справим като на всички ни е ясно на какво положение е нашето здравеопазване. Така отстрани много лесно да се пишат статии..дано не дойде, че тогава какво ще пишете..

Пандемиите не са толкова опасни с % смъртност, колкото с контагиозния индекс. На 2019-nCov индекса е 3.8 един от най високите. А това означава експоненциално разпространение. Чумата и грипа са върлували по света стотици години, в периоди когато от Рим до Ерусалим се е минавало за 3 месеца. Сега човечеството пътува с 1000 км/ч практически до всякъде. Опасността е съвсем реална. Някой представя ли си София под карантина и 40 000 души болни?

goose

Четири милиона души умират годишно от пневмония, този вирус е просто още един от причинителите ѝ. Разликата е, че той е благодатен за журналистически словоизлияния и задържане на вниманието на масите :) Иначе - нищо ново и нищо съществено в тази област.

Обаче става ясно от статията, че повечето пандемия винаги тръгват от Китай.

За комунизмът нищо не се споменава,сигурно е в друга графа.

Айде малко по-сериозно, като пишете заглавията! Блееднеел бил, до преди седмица не бяхте го чували и като ви гледам статията го сравнявате с предни пандемии действали години или десетки години. Тоя го знаем от седмица и жертвите и заразените нарастват всеки ден. Как не го написахте на следващия ден след като го откриха?

Най-добре се смее този дето се смее последен, ще видите скоро колко бледнея! глупаци!!

Най -смъртоносни и пагубни за Бълхария се оказаха ФАЩ- Чумата и СДС -Чумата.Резултатите са наяве ...

има болни от червена съветска чума ... но малко остават .

говорил съм си с лекари - реално по времето на тия "пандемии" с пилешкия и свинския - голям процент от хората са се били разболяли от тях. но само тия със слаб имунитет и/или съпътстващи болести са умирали. по онова време съм изкарал двете си най тежки грипни боледувания. обикновено седмици трябва на нещо да ме събори, но и сега си спомням по времето на пилешкия как все едно някой бе забол миксер в корема ми и го бе пуснал да работи...а по времето на свинския - едва можех да дишам... и до сега се появява на пристъпи кашлица, която стига до повръщане.

Въпрос на време е да се появи( или да бъде произведен) супер вирус, който да е неподатлив на познатите ни антибиотици и ваксини...както е видно, в продължение на десетки хиляди години популациятани е била 300-500 милиона, и сега за 200 години - 20 пъти повече, и то много мобилна, днес си в Китай, утре в Австралия, - при тзи мобилност и супер вирус тотал щетат аби била поразителна

goose

Ти първо вземи накарай някой натибиотик да действа на вирус. после се изказвай толкова компетентно :)

В wikipedia , на английски първо пишат това : Според последната статистика на СЗО (от юли 2010 г.) вирусът е убил повече от 18 000 души, откакто се появи през април 2009 г. После това : изследователите изчислиха, че процентът на инфекция с H1N1 през 2009 г. е 11% до 21%, по-нисък от очакваното по-рано. После това : Към 2012 г. обаче изследванията показват, че най-много 579 000 души биха могли да бъдат убити от болестта. Накрая това : Експерти, включително СЗО, са се съгласили, че приблизително 284 500 души са били убити от болестта... А също много хора са и критици са написали това: Критиците твърдят, че СЗО е преувеличила опасността, разпространявайки "страх и объркване", а не "непосредствена информация".... В бГ уики пише нещо съвсем друго.... А аз не познавам нито един човек някога разболял се от такова нещо. Ако за 1 година са умрели половин милион заразени , все за един щях да чуя поне...

Написах го и по-долу, но да добавя инфо. Според CDC умрелите от 2009 H1N1 са между 150 000 и 575 000 което е около 15 пъти повече от лабораторно потвърдените от WHO. Според изследователите като причина за смъртта на голяма част от тях са следствичта от грипа - респираторни заболявания 105,700-395,600 и кардиоваскулярни усложнения 46,000-179,900

* като причина за смъртта на голяма част от тях са ЗАПИСАНИ следствиЯта

Да бледнее за сега. Идете на ECDC да видите колко бързо се разпространява. За колко е смъртоносен ще видим след околко седмица.

И така,като чета почти всички големи зарази са дошли от Китай,както и сегашната! Явно китайците нямат никаква култура на хигиена и особено на хранене!

Вкскфкфкд

Gkong;legjnérohyj[phjo' нали трябва и да Qbkjlhgukueyfcjelfkr. Съгласни ли сте? Все пак ;kkjghhr;ejié'bohb'bnl

Съгласни сме....

Абе ненормалници , надрусани ли ги пишете тия статии или сте малоумни ... Кога са умрели 580 000 човека от свински грип??!?!?!?! Абе вие на кой ги разправяте тия глупости. Повече няма да ви чета тъпия сайт!!!! Аз съм бил на 25 год. 2009 и такова нещо не помня.. за това и проверих в гугал 139 629 заразени и 867 умрели... Разликата в цифрите е очевадна... Или и гугал лъже.. Човек не знае на какво да вярва вече в ерата на дезинформациите... Да ви е*аа майката

И статистиките за текущата смъртност са изключително изкривени. Всички се побъркват да си обясняват един на друг, как се били смятали процентите най-точно и каква била методологията, а никой не се чуква по простата тиква, че текущо данните за смъртността се изкривяват умишлено.

Според CDC жертвите на свинския грип през 2009 са между 150 000 и 575 000. Тези цифри са 15 пъти по големи от лабораторно потвърдените от WHO.

Абе то ако не бяха такива реакциите на Китайските власти, щеше вече половината свят да се е натръшкал. Друга песен щяхте да пеете сега по телевизора.

Евала на китайците за мерките!!! Нашичкия, директно тръгна в огнището на заразата, да си докарвал хора от там, още преди да е ясно какъв е механизма на заразяването и каква е смъртността. Само си патим от на БХ мускулатурата.

абе ако детето ти бе там - друга песен щеше да запееш... или ако самия ти чакаш в град, който вилнее някакъв смъртоносен вирус - до небесата ще ревеш как са та изоставили и ще искаш оставки. трай си и се радвай, че поне за сега няма да ти се наложи да решаваш какво да правиш

Аз бих патентирал името на най мощния вирус ГЕРБ

При испанския грип всъщност има две вълни 1918 година. Първата е с относително ниска смъртност. Втората избива половината население. Втората вълна се случва след мутация на вируса. Подобно може да стане и с корона вируса. За сега предлагам да не му се подиграваме :-)

Това което сте написали ни е "китка на чело". Престанете да правите ретроспекции от 20 милиона години назад. Що не напишете нещо позитивно? Животът ни е достатъчно тежък и кратък. Вероятно има и по-лошото от сегашното положение. Трябва ли да бъдете толкова негативни?

Да трябва - живота е това, което е! Ако искате розови очилца, купете си, но това няма да промени действителноста - гадна, жестока, мръсна и т.н. Живота е изключително жесток, но Вие имате привилегията да живеете на едно наистина спокойно и сравнително безопасно място наречено България.

Знам, че действителността е гадна, жестока, мръсна и т.н. За 66 години съм сменил много розови очила, но действителността е същата. Като стигнете определени години може да разберете дали сте станали филосов или глупак. Жив и здрав да сте.

Оказва се, че в исторически план вирусите (множество пандемии през вековете) са 'квит' с бактериите (чума) които предизвикват само две гигантски пандемии.

и кво излиза сичкото чума и грип от китай, има нещо вярно в предсказанито , че жълите като тръгнат ще евът мамата на света.

Колко весела и жизнерадостна статия! Сега какво, намекват че ни е напълно добре с коронката ли? Демек можеше да бъде и по зле, радвай се простолюдие! Такава дебилна статия може да успокои само пълните балъци! щом китайците като ненормални строят болница и правят блокади на собствените си градове... значи има за какво да се тревожат хората!

Добре де, защо всички смъртоносни заболявания от грип тръгват от Китай

А негрип? Вълнува ли те? В случая е корона вирус

Еболата, СПИН-а и некои други заболявания са от Африка

Бледнее? Щото никой по света досега не е виждал 11 милионен град да се карантинира. Никой досега не е виждал болница за 1000 души да се строи за 2 седмици... Затова!

"В Националния център по заразни и паразитни болести днес са пристигнаха китовете за генетична диагностика чрез real-time PCR на новия коронавирус 2019-nCoV, съобщиха от Министерството на здравеопазването." Информацията е от 30.01.2020 ! В другите държави ЗНАЯТ вече заболелите от вируса, а ние тепърва получихме " китовете за генетична диагностика " ! И са сигурни,че при нас няма ! С какво ли са проверили ???

с най сигурната проверка аутопсията

Хич не бледнее коронавирусът, нали се сещате, че тогава не са пътували милиони хора всеки ден по всички краища на света.

С това нарушаване на карантината, само влошават положението още повече. Жалко, че малко хора разбират смисъла на карантината.

Нарушават? Кой по точно? В Ухан няма жив човек на улицата...

Гледам, че никой не ти е отговорил, само ти блъскат минуси. Най-вероятно очакват от теб или да можеш да четеш или да осмисляш прочетеното. Писаха по вестниците, че доста държави са направили постъпления да си прибират мат'рял от огнището на заразата. Когато си го прочел, не си го разбра. Сега пак няма да го разбереш. Не ти е за пръв път, всички постове са ти такива.

Споко Гешо и Бати Боко ще преборят вируса и корупцията за нула време

Те вода пуснаха в Перник, та един вирус ли няма да преборят. Айде яжте банани и се возете на самолети сега.