Коронавирус или грип: Как да ги различаваме?

На пръв поглед симптомите на ново смъртоносно заболяване наподобяват подценявани здравословни проблеми

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отново някаква афера с този вирус. както и свински грип, котешки грип. 100 души се разболяха и СЗО обявавя пандемия и започва да продава ваксини.

Скапаното население ще стои безмълвно и ще чака своята смърт?Толкова шушумиги събрани на едно място няма никъде по света!?

Кога ще Ни поведеш към светлото бъдеще? Кога ще изключи компютъра и ще дойдеш при нас, тъпите съграждани или съселяни!?

да не си малък да те води някой.

КОЙ СИ ТИ - РОБ ИЛИ ЧОВЕК Фактът, че планетата Земя е на ръба на оцеляването си, вече не се оспорва от никой, въпреки това, всеки опит да се преборим с алчността, експлоатацията, жестокостта и робството, да изградим устойчиво бъдеще за всеки човек и природата, е посрещнат със съпротива и отново нищо не се променя. Това, че подлагаме на риск съществуването на планетата Земя, хората и природата и то заради детинските ни конфликти, също е ясно на всички, но нищо не се променя. Защо. Необходимо е да действаме индивидуално тук и сега, това е мнението на експертите по целия свят, но отново нищо ние не предприемаме. Световният часовник си тиктака, а новините все се повтарят, че дори стават и по-лоши ... войни, глад, безводие, СПИН ... химическо оръжие, дупки в озоновия слой, смяна на магнитните полюси, ядрено оръжие, епидемии ... глобално затопляне, свръхпопулация, загуба на биоразнообразие ... алчност, насилие, постоянни психологически манипулации, икономически сривове ... Трагичният факт е, че ако интелигентните хора на планетата не спрат този процес, кой очаквате да го направи. Хората на абсолютната власт, които се облагодетелстват от лудостта, наложената безусловно от тях лудост върху останалите хора. Същите тези износени представителни политици, институции, държави, армии, религиозни лидери, организации, йерархии и бюрокрации, тези „господари на вселената“, които ни забъркват в тази каша, в тази каша те ни забъркват от стотици години. Господар и роб, лидер и останалите - това е техния закон, тази прост "закон" е наложен върху човечеството от "шепа" хора - привилегирован елит и паразит в продължение на много години. Сега или никога. Време е интелигентните хора по целия свят да започнат да действат индивидуално тук и сега - всеки ден, в противен случай това безумие, "законно" наложено от "шепа" хора върху останалите, то отново и отново ще се повтаря както досега, но всяко безумие не продължава дълго, бързо идва неговият край, а с това и краят на това човечество.

Коронавирусът за първи път се появява през ноември 2019 година. ККП е заблудена от "специалисти", че пикът на болестта ще бъде около 25 януари 2020 година и болестта ще приключи около 8 февруари 2020 година с края на празниците в Китай. На 23 януари 2020 година става ясно, че прогнозите са грешни и щетите за Китай ще бъдат над 1 милиард долара. Вземат се спешни мерки, но късно. Вчера се проведе заседание на ККП и бяха наложени жестоки наказания. Прогнозата е, че пикът на болестта ще бъде около около 15 февруари 2020 година

И двата вируса са измислени от евреите и не съществуват. Не си правете ваксини и не носете маски. Пийте ракия, мастика и уиски като ги редувате и сте 99% защитени от всички заболявания!

Диагностиката е елементарна ! Ако след третия ден все още шаваш, значи е грип !

Грип няма и никога не е имало! Имунитет няма , както и специфично лечение. Ваксина няма. За коронавируса - ще видим...

Предприемач: “Около 1000 китайци ще се завърнат в България до дни.” Статия на китаец в България, от друг информационен сайт. Питайте го Ананиев ще ги пуска ли, ще ги вкарва ли във ВМА или ще ходи да им мери температурата на летището? Ако не знае, да пита ЕС, нали здравето на народа в БГ зависило от решението на ЕС. А най-добре тия без симптоми “ неопасните” да ги пусне в Брюксел ” в парламента да им разкажат за вируса.

Ако се заразя аз , господ да ви е на помощ! Ще си взема карта за деня и ще кихам и кашлям във всички автобуси ...

Браво!

Супер идея! Аз съм "за"

tipichno bulgaristan ....abe Ganio

Защо само за гази тази болест се говори има и други болести от който хората не може да се излекуват при нас са инфарктите . Миналата година 75 души починали от грип в Хърватия.

Напразно драскате тук и плюете по този или онзи. След 2-3 седмици ще бъдете мъртъвци. Не гледате ли по Новините? Смъртоносният вирус наближава България. От него останали живи няма. Поръчахте ли си некролозите?

Смъртността по сегашни данни е около 60%.Та има надежда

Ммм, даааа. Ти ще си първият !

Кой ще ги чете!? БЕЗ паника - казаха китайците!

Към всички пушачи - спирайте цигарите, сега е момента. Едно е пневмония без цигари, друго е да те чеши, да плюеш гной и да си дръпнеш. Благодарете ми после!

Бойко е виновен! И Ваньо Гешев - също! И корона вирус измислиха, за да ни тормозят!

дали са го "измислили", но е редно да вземат превантивни мерки. Кашлящите, които се мъкнат на работра и училище - глоба! Може да раздават и маски без пари и прочее.

Иван Костов е виновен!

Тръгнала една болест да мори хората и рекла на колежките си- имам план за 20 000. Върнала се- абе, какво стана, то 100 000 изгинаха от тебе?-попитали я те. А, не- отвърнала тя- първите 80 000 умряха от страх, че отивам при тях...

Мисля също Че тези възпаления на долните тихателни пътища имат много общо с помията, която дишаме. Китай също е зона на силно замърсен въздух. Даже е най-големият замърсител в света. Това е хипотеза, но дори да има такава връзка, не очаклвам да си признаят

Абсолютно. А жълтурите се хранят с най- големите евтини ментета, отрови и пластмасова храна. Гледах клип от пазара в УхаН- кучета, вълци, лисици, маймуни, саламандри, крокодили, змии, гущери, котки, плъхове. Това е тяхното меню. Да ви се ра на технологиите и на прогреса, глади, мизерни кучета!

Подобрете имунитета си. Пийте повече течности и избягвайте да стоите сред много хора, особено ако половината ви кашлят насреща. За обслужващите клинети - при първо съмнение си взимайте болничен. Не се самолекувайте. Превантивните мерки можете да ги правите по свое усмотрение, но ако се разболеете -веднага при лекар. Вирусите са ужасни и дори да ги преболедувате сравнително леко, те ще оставят отпечатък на организма ви за цял живот. Пазете се и се молете.

Яко чесън - домашен, 4-5 глави на ден, отделно кромид, люти чушки, лимони, червено вино греяно с черен пипер и джинджифил

За да се предпазите от корона вирус преди употреба измийте жена си хубаво с разредена белина.

Епа жена ти китайка ли е ? ...или ти прилага номера на китайката ?

Жената ако е китайка, да се избели с 100% бели на! После децата 50%, следват внуците 25%, а бе запасявайте се с белина! И гъргара с урина, прясна, който не е ваксиниран...

За булгаристанеца има по-просто правило. Навиваш часовника за 7:00, лягаш да спиш и ако чуеш часовника в 7:00 значи е било само грип. Друг метод е: удряш 7 ракии вечерта и на сутринта няма значение грип ли е или корона вирус, жив си!

и грипният вирус има корона бе. то под микроскоп няма разлика, вие без него я търсите.

Гледайте " операция коронавирус. Людей убивает 5 G, не инфекция" . Също и свързаните клипове. Също погледнте защо Путин е приготвил 83 милиона пласмасови ковчега за бързо погребение. Вероятно не за купон. Вижте и за Фема в САЩ. Руснаците ги говорят тези неща за Путин, не филанкишията- за всички, които му правите сюнети и като чуете Путин се мажете озад с вазелин.

О б щ и п р е в а н т и в н и м е р к и~~~~~~~~~ . 1. Не пътувайте за нищо на света до Китай. Може и да го направите, ако сте решили да се самоубиете с вероятност да успеете около 50%. . 2. Не контактувайте с пристигнали от Китай. Внимание: не контактувайте, дори и да са изминал един месец време от пристигането му. Пак ще повторя онова, което вече ви съобщих: според редица научни изследвания короначумата се е появила в края на септември – началото на октомври, а първият заболял е на 1 декември. (датата 17 декември, която първоначално съобщи китайското правителство, се оказа неточна). Т.е. инкубационният период може да се проточи около месец време. . 3. Избягвайте въобще каквито и да е посещения на туристически центрове у нас и по света, докато не отмине епидемията. Проблемът не е само в струпването на хора, а в това, че тези хора са от различни региони и/или държави. Вероятностния модел при такава ситуация сочи около 6-7 пъти по-висок риск от заразяване. . 4. Избягвайте публични масови прояви (кина, театри, спортни прояви, и др.) Ясно е защо. . 5. Избягвайте и дискотеките, в които се танцува – вдигналата се незабележима прах и мръсотия от пода, както и отделящата се човешка пот са идеална среда за всякакви вируси и бактерии. Лично мой съвет: аз бих отбягвал и местата за обществено хранене, защото никога не знаем каква е хигиената в тях. . 6. Откажете се от пътуване със самолетите – където и да е и до която и да е точка на света. Математическият модел, който разработиха учените, доказва, че в затворена въздушна среда – херметическа атмосфера само няколко часа стигат, за да бъдат заразени всички пътуващи от един-единствен заболял. . 7. Препоръката на здравните органи в Китай, както и в др. държави с напреднала медицина е телата на жертвите на nCoV2019 задължително да бъдат кремирани. Незабавно, както се е постъпвало по времето на чумните епидемии в Европа. Ако не дай си боже се случи най-лошото с ваш близък, постъпете именно така. Съвет към правителството – проверете готовността на крематориумите. В Китай те са вече на денонощен режим на работа и строят нови. . 8. Желателно е да спрете цигарите. Във вдишвания дим полепват всякакви микрочастици, намиращи се във въздуха. . 9. Отделни медици препоръчват редовно използване на сода бикарбонат като пречистваща и предпазна мярка. Здравните Центрове и Агенции не споменават въобще за такъв способ за предпазване. .

аф

Корона вирусът се е появил доста преди септември, има го от няколко години.

Забрави най- важното Променете греховния си начин на живот. Покайте се, поискайте прошка и се молете на Господ.

У Перник как да си мият ръцете и да поддържат хигиената? Болницата там ще може ли да приема болни?

Кунчев да каже. Големите експерти - довчера никакъв шанс да дойде в България, днес във Варна вече съмнителен случай и почнаха дни обясняват за симптомите.

кашлица и задушаване=Corona virus. Кашлица, болки по цялото тяло с глаболие-=грип. Иначе и двете имат висока температура. Контакт д болни идващи от Китай през изминалите 2 седмици Накланя към corona virus.

а дрисъкът на какво накланя ,а сълзенето на очите?

Дрисъкът накланя над порцелановия кон, а сълзенето на очите вече зависи от съдържанието му. Введнъб се просълзих от употреба на кашкавал с халапеньо. На вкус беше нищо особено, на изхода - обилно парене, миризмата не искам да си спомням. Как оцеляха съседите не знам.

Иначе на глупаци обикновено се отговаря с ignore - ako се сещаш за какво става дума

Индивидуализирани мерки ~~~~~~~~ . 1. Мийте си ръцете често. Поне 20 секунди. Ако нямате сапун и вода, използвайте дезинфектант на алкохолна основа. Според американската здравна агенция той трябва да съдържа най-малко 60% алкохол. (бел.: 41% на високоалкохолните напитки не вършат работа) . 2. Пак според тази здравна Агенция най-добре е да миете подове и повърхности у дома си, дръжки на врати, ръкохватките на крановете и др., телефони и клавиатури с разредена белина. За да направите разтвор на белина у дома, добавете 1 супена лъжица белина към 4 чаши вода. За по-голямо количество добавете чаша белина към 16 чаши вода. (съотношенията са дадени от Агенцията, а не от мен) . 3. Опитайте се колкото се може по-рядко да докосвате с неизмити ръце очите си, носа си, устните си – т.е. лигавици. (да не ги докосвате въобще е почти невъзможно да се постигне). . 4. Променете Ph на кръвта си, което е много ефективен способ. Короначумата трудно се справя с по-кисели среди. Т.е. пийте лимонов сок или яжте храни, съдържащи лимонтозу. . 5. Друг начин е повишаването на захарите, което също променя Ph на кръвта. Става дума да ядете сладки храни – с повече захарно съдържание. Лошо е да се напълнее, но несравнимо по-зле е да се отслабне до човешки скелет. . 6. Избягвайте престоя в помещения с климатик. Ако има такива, редно измивайте филтрите ми – поне 1 път седмично с гореща вода и сапун. . 7. Откажете се временно от минералната вода. Пийте чиста природна вода, която добре влияе за необходимия за имунитет Ph или хлорирана (като софийската) Хлорните съединения са най-големия враг на коранавирусите и короначумата. . 8. Редовно дезинфекцирайте гърлото си. . 9. Научните и медицински центрове не го дават като съвет, но отделни учени и медици препоръчват вечер да се прави и промивка на носа.

На който му е мил живота моля не се образовайте от коментари в дира.Дисега такива уникални и помпозни тъпотий съм чувал само по телевизията.

Консумацията на лимони не повишава киселинноста на организма, аман от специалисти като теб...

яж банани брато там е киселинноста

". Променете Ph на кръвта си, което е много ефективен способ. Короначумата трудно се справя с по-кисели среди. Т.е. пийте лимонов сок или яжте храни, съдържащи лимонтозу.' Това е глупост! Въпреки, че лимоните имат кисел вкус, те създават алкална среда. Изобщо не ми се коментира по- нататък.

maleeeei

Различаването може да стане само след микробиологични изследвания. Сега голямата опасност е от гейберасткото управление, което иска да направи България карантинен лагер за азиатски носители на вируси.

е колко неграмотни и подвеждащи са подобни статии... Първо, ваксината против грипа няма никакъв ефект, защото вирусът е силно изменчив и никога досега не е повтарял генетичната си формула. Тоест, всяка ваксина се произвежда от вече изолиран и обработен щам, а какъв ще е новият щам, който ще предизвика нова епидемия, никой не може да знае, нито Путин, нито Дони, нито дори Боко. И никаква ваксина от предишни щамове няма да има ефект срещу новия вид грипен вирус!!!! Това е закон на генетиката на вирусите. Такааа, сега пък за антибиотиците. България е на първо място по антибиотик резистентност. Защото точно съвети, като тези тук, са абсолютно вредни и носят големи проблеми на всеки, който реши да ги спазва. Антибиотик се прилага само при абсолютно точно изследване на бактериалния причинител на инфекцията, и прилагане на антибиограма. Всякакво спекулиране с антибиотици, особено употреба без нужда, без доказан ефект, без спазване на доза, без достатъчна продължителност на приема, както и без точен избор на съответния антибиотик, може да доведе до фатални последици!!! И нека с главни букви да подчертая: срещу ВИРУСИ никакъв АНТИБИОТИК няма ефект. Защото вирусите са РНК или ДНК частици, а не клетки. А за реклама на противогрипна ваксина, която е ясно, че няма никакъв ефект, трябва да се търси наказателна отговорност на платените глашатаи от МЗ и Центъра по заразни и паразитни болести, които работят за фарма мафията!

100000000000000+

Му милион плюса на тоя лаик,антиваксър, дето си мисли че знае повече от докторите. Помпай му и без това свръхраздутото самочувствие. Ама после като се влошиш моля те не ходи да РЕВЕШ при специалисти.

Ти си върхът на ерудицията. Гугъл гуру. Освен антиваксър си и веган затоплист нали. Винаги със собствено мнение, винаги на гребена на вълната, но задължително най умният.

Не си ли веген. Не се ли тревожиш от глобалното затопляне. Само фарма мафията ли ти е проблема, а месоядни те а?

А най-добре е да се разговаря с един добър лекар, отколкото да се четат глупости в интернет и от такива кухи тикви като теб!

От написаното разбрах,че нямало нужда от маска.Ами защо по репортажите от Китай ,всичко живо се движи с маски?

Маските които носят са хирургически.Те не дават като кашлят да излизат от тях пръски и да заразяват други хора.Но не предпазват от вируси за вируси са други маските покриващи плътно носа и устата но са много твърди и не могат да се носят повече от половин час

В Китай, (а и в цяла Азия изглежда) е малко по-различно от при нас. Маски носят тези, които се притесняват да не заразят останалите, а не тези, които се притесняват да не бъдат заразени. Странно е за нашего брата и даже предизвиква недоверие, но това там работи и хората са отговорни към това.

Така и не разбрах по какво се различават...

Симптоми на короначумата* . Трудно е да се различат, защото приличат на тези на грипа – температура, втрисане, кашлица, а понякога и въобще липсват. Но има и някои отлики. . 1. Потенциален симптом е продължителна и необяснима диария (част от заболелите са имали само него) . 2. Ако заедно със симптомите на грипа имате и продължаваща болка ниско в кръста, то е сигнал, който не бива да се пренебрегва. Добре е да се консултирате с лекар! . 3. Друг специфичен симптом наред с температурата, втрисането, сухата кашлица и т.н. е появата при редица заразени на конюнктивит на очите. . 4. Специфични и много ясно индикиращи потенциално заразяване симптоми, проявяващи се наред с останалите, са моментни пристъпи на тахикардия (учестен сърдечен пулс) или аритмия – неправилен сърдечен пулс или най-често – и двете заедно. НЕЗАБАВНО ОТИДЕТЕ НА ПРЕГЛЕД В БОЛНИЦА! (подчертавам – в болница). . 5. Наред с другите грипоподобни симптоми част от инфектираните имат непрекъснато гадене. . 6. Симптом може да е и внезапно появяващ се или продължителен задух, или чувство за недостиг на въздух или остра болка в белите дробове. . .

чудно хубаво с тоя вирус, простаците ще изпускат, ще останат само интелигентните хора, с добра хигиена, да се разполагат в света

Има ли идиот, който да вярва в мярката "изолиран в дома си". Какво значи тази изолация и кой следи за спазването и ? Сигурно полицай пази родителите да не се видят с детето и те сотят в отделни стаи ? Защото човек, който е в дома си, се вижда с децата и останалите. Те на другия ден отиват на работа и в училище и се виждат с още стотици хора. Тези стотици за 14 дни, колкото е инкубационния период, може да ес видят още с хиляди. Та все ми се струва, че тази мярка не е никаква мярка. Би трябвало да се затворятг границите за всички, идващи от съмнителни дестинации, а изолацията да е в изключителни срлучай и да става само в болнични условия. Останалото е бля-бля...каква стана тя.

Неприятното е, че учените нямат понятие за механизма така нар. „суперразпространение” на епидемията. За какво говоря? . Преди десетилетие екип от епидемиолози от Университета в Оксфорд анализира моделите на разпространение на чума (сегашния коронавурис носи фрагменти на генномодифицирана белодробна чума), малария, ХИВ, коремен тиф, ебола, грипове и други заболявания. Учените установиха, че средностатистически 20 процента от заразените хора са по-заразни носители от другите и така разпространяват 80 процента от инфекциите. Този модел стана известен като 20-80. . Например на 31 януари 2003 г., преди SARS дори да получи името си, пациент с необичайна форма на пневмония беше приет в болница в Гуанджоу. После го прехвърлиха в друга, а най-сетне в трета, най-добрата. Той зарази 82 души, включително и шофьорите на линейките, в които е превозван въпреки изолацията на фургона. По-късно лекар, лекувал пациенти с атипична пневмония, отседна в хотел Metropole в Хонконг и светкавично зарази 12 души там, които пренесоха болестта в Сингапур, Виетнам, Канада, Ирландия и САЩ. Тези суперразпространяващи болестта събития не бяха открити веднага. Впоследствие бяха оценени като критични за ранното развитие на епидемията. В сегашната епидемия също са разследвани и открити такива събития – с по 14 заразени от един-единствен носител-човек. . Давам един пример от онова научно изследване. От 61 пациенти с грип, които са били тествани през грипния сезон 2010–11 г., само 26 са излъчвали откриваеми количества от вируса. Но петима от тези пациенти (или 19 процента) са били супер-излъчватели, които освобождавали 32 пъти повече вирусни частици във въздуха от останалите. . Пандемията в Китай изглежда доказва за пореден път това правило, както и обявените случаи на заболели в Германия. По причини, които все още са неясни, някои хора, известни като супер-разпространители, предават болестта много по-лесно от други и на много повече хора.

Ощо правило 20/80и засяга всички сфери на битието. Например във всяка една фирма или структура 20%от хората вършат 80%от работата или 20%от продуктите на фирма дават 80% от печалбата. В личен план установено е че човек колкото и дрехи да има носи 20%от тях в 80%от времето и тн. и тн. Седна дума 20/80 добива статут почти на природен закон и може да се използва, но защо е така е друга бира.

Положението е много зле това е белодробна чума а тук си пишат за грип

"Съветските болни - най-здравите болни в света". Това гласеше лозунг от времето на СССР, на който българи и руснаци се подиграваха преди време. А на откриването на болницата в Панагюрище (11.06.2016 г.) премиерът Борисов (волно или неволно) осъвремени съветския лозунг. Ето какво каза той: "Надявам се, дай Боже да няма болни, но на който му се случи, да му предложим най-доброто в света. Затова са се обединили община, бизнес, държава, за да може от най-болния народ в Европа да направим най-здравия!” Та с инструкциите по-горе: "Българските болни - най-здравите болни в света"!

Нормално е човек да се запита тази статия излиза след като пристигнаха студенките от Китай.Въпросът е някой виждал ли ги е да влизат в ВМА и как поставиха диагноза че им няма нищо като вируса може да има инкубационен период от 14 дни до 1 месец.Твърденията за симптомите на тази болест дадени от дойче зеле са неверни което означава че Брюксел не си дава ясно сметка за какво става дума докато не само България а и Европа пламне.

вие ги плодете вирусите,пък ние ще ходим на курсове да ги изучаваме. Пълна кретенщина.

хехе: "Лекарите понякога изпитват затруднения да направят разлика между обикновената настинка и грипа".Затова публикуваме тази статия - пациентите трябва да са в максимална помощ и винаги с едни гърди пред лекарите при диагностика и назначаване на лечение на заболявания. И без това средностатистическия българин е докаран до там от здравни реформи, че масово да се самолекува и да вярва повече на уикепедия, отколкото на ДжиПи-то и на специалисти.

Аз съм безработен програмист и съм явно пълен некадърник . Но тук искам да пожелая н вскички синъри следното: die(){ return 'die you fuckin' fuckers!' }; die();

Не подвеждайте хората. По-добре е да се носи маска, отколкото да не се носи. Но обикновените "докторски" маски следва да се ползват само ако сте много бедни и нямате пари за нормална маска (от онези с клапите и плътно прилепващи на лицето), защото не са особено ефективни. Това, че може да се зарази и чрез допир не значи, че не се предава и при вдишване на замърсен с вируса въздух. Това, че маската не гарантира 100%, че няма да се заразите не значи, че не трябва да се носи маска. Трябва.

Също така ползвайте дезинфектанти- в САЩ навсякъде по болниците, публични места има безплатни дезинфекзиращи кърпички за едтократна употреба, маски, спрей- това е култура и съзнание! В БГ съм потресена как в болници, училища дори няма сапун, камо ли дезинфектанти! Затова има подобни епидемии! В САЩ изолираха пристигащите във военна база, за скрининг и карантина, а в БГ без тест за коронавирус ги приемат във ВМА, в "изолация ". Потресаващо!

А клизма дали се налага да си правим? Явно си много запозната с лечението...

А симптомите на 5G и тези на 4 G как да ги различаваме? Китайците припадат от лъченията на 1500-те антени 5G , разположени и пуснати в действие на 19 октомври в същия град, Ухан. А вирусът ги мори, щото 5 джи то им евало ма йката на имунната система.

Автоимунната с-ма. Поне при леки и тежки грипове. Не-повече от аспирин и витамин С приемам. Естествено с обилни количества чайове от билки и пчелен мед. Хора ползващи антибиотици са изключително податливи на всякакви вируси, защото имунната им система е разбита. Антибиотици единственно при тежки заразни болести. Когато няма друга алтернатива.

Пий ежедневно чай от бял равнец, коприва, глухарче и шипки. Отделно- яж чесън, друго- мед и джинджифил. Намали месото, разни бъркочи- кашкавали, сирена, пълни с палмови масла...Яж лук, праз, коприва, спанак.... Ще си здрав като камък.

Каква е тази автоимунна система? Чувал съм за имунна система и автоимунни заболявания.

PEYTSCH

Елементарно, Уатсън, единия вирус има коронка, другия е плешив...

коронката, колко сметки ще разчистя само с едно дъхване в гръб ... не ги вижадм тези лица, как още спат спокойно и не се озъртат в гръб !

Нено Димов не е арестуван , нали?

сами да разберем - дали е коронка или е без коронка , без да ходим на доктор, който като знам какъв съм инжИнер, как да отида при доктора?

Брато, ако имаш температура, кашляш и не се чувстваш добре, трябва да си поръчваш некролога !

обаче, ще пообиколя - насам- натам...

Дрън-дрън ! В България няма нито един специалист, който да каже от какво си болен !

Да но както казаваше един познат на времето докторте и да не занят от какво си болен пак ще те лекуват... ... и колкото по-дълго те лекуват толкова по-добре за тях...

А как да се спасяваме? Самостоятелно!

Бойко Методиев Борисов бди над теб Българско здравеопазване!!! Don't worry, be happy!!!

Ако умрем е - коронавирус или грип. Ако НЕ умрем е - грип или коронавирус. Просто е !