17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как,става това?!

от Крим за Турция. Да се разбира, че е превозвал компоненти за С-400. Значи съдържанието отговаря на истината - корабът е превозвал скрап.

Това е версията на капитана сигурно,така се измъква от отговоерност. Пък отивай да доказваш в потънал кораб неправилно разпределен товар.

ще ти се. Не случайно американците спряха полетите на Ф-35, след учението в Украйна. Това, че Ф-35 са неуловими за C-300, май не е точно така.

Ма, бате, така ни съ прай . ... С каруци требе.

Марийкин...

Терористите от Хизбулла които са съюзници на Путин първи опитаха моща на F-35 в Сирия! Да видим кой(и) ще са следващите?

Уловими са, фащат ги направо за яйцата!

някой пиян руснак в Крим е товарил кораба и скрапът се е разместил.

как става това,когато е правилно натоварен?!

Кораб с говеда потопи руски военен кораб край БосфораРазузнавателен кораб на руската армия е потънал след сблъсък с друг плавателен съд край Босфора, съобщават от министерството на обраната на Русия, цитирано от ТАСС. Военният "Лиман" се е сблъскал с плаващ под флага на Того товарен кораб, превозващ добитък, на 33 км от турските брегове, след което е потънал. На борда е имало 78 руски моряци, които са спасени от турската брегова охрана. ха..ха.ха.ха

не е било скраб а руско оръжие за терористите...което също е скрап

те говедата това мога да правят. Няма нещо да създадат, да направят за доброто на хората! Дай им само да създават проблеми на света, пък после що ги мразели! Говедата де, а не животните наречени говеда.

мозъка ти нали!

Единствено ,ако има голямо вълнение... ама в Черно море... съмнявам се.

Чета, препрочитам, търсих в други сайтове и ....никъде не пише в кое пристанище е натоварен кораба. Що решихте че има нещо общо с братската Рус, 50 милното разстояние е четири пъти 12 милната зона; съобщаването на район стеснява понятието Черно море. Сведенията подадено в ТАСС!?!? защото спасителният съд пътува към Новорусийск, а Севастополската служба само съобщава какво е превозвано. Но за коментиращите е важно да извадят дървените мечове и да коментират нещо с нищо общо. По интересен е факта че съобщават за разместване на товара!? Скрап, какво да му се размести, обикновено пълни хамбарите наравно с комингсите. Товара е сравнително обемист за теглото, другото е не е възможно сместване тъй като има проникване в обема от тръби, релси, винкели. Няма и слягане при транспортиране. Остава скъсване на заваръчен шев от борда, или пукнатина от ялпата, ако гемията е тип река -море. Възможно е и за бликат фонтанчета от обшивката (имам предвид последната гемия тип ТАВРИЯ на която корпуса имаше теч от корозии). А ако гемията е турска каквато съм виждал в Немруд бей, в Ерегли, в Самсун не се учудвам има гемии които просто искат да си "легнат" -по това време при плаване целият екипаж е на мостика или на палубата

Преди години маса гръцки капитани потопиха гемиите - застраховката задхвърляше стойността на стоката, налвото + кораба. Малко повече информация за кораба в случая ще каже къде е скрито кучето -явно времето в района не е било бозук

След пика на износ на скрап от България сега лидер в този износ е Украйна. Оказа се, че сега, когато ние вече изчерпахме остатъците от социализма след безумното унищожение на всичко полезно, Украйна изплува на хоризонта с многократно повече ресурс. Нейната икономика беше многократно по-голяма от българската и сега под зоркото око на братския американски народ всичко се реже, оксижените свистят, а за украинците следва както нас да ,,развалят къщата за да направят колиба"! Е от този скрап и в Украйна подобно на нас ще има 4-5 лесно забогатели олигарси, но това е нормално - нали всички не сме еднакви и е редно парите да са при най-умните, най-образованите, най-честните, най-добрите, както стана в България, например. Но малко знаят, че този източник на скрап, в каквото се превърна Украйна удари и България - само преди няколко години скрапа у нас стигаше до 50, 60, 70 ст/кг, а след намесата на Украйна у нас цените паднаха 5-6 пъти. Но нека - не само България ще бъде нарязана. Украйна също ще я нарежат. Но за разлика от нас там се копае и чернозем и се товари във вагони за насипни работи на земеделски полета в Холандия. Нищо чудно скоро Холандия да се извиси над морското равнище, а най-богатата на чернозем страна в Европа и в света - Украйна - да остане без чернозем. Та по ето това ще ни бият украинците. Ние все още не сме предприели кампания за износ на хумусния слой на плодородните ни почви. Но има време - както казват в някои среди от криминалния контингент - ,,времето е наше".

Извинявай... само напомням ,че Крим вече не е украински! Едва ли скрапа е украински.

Но Одеса е украинска и има голямо пристанище.

Соросоидите ще те удавят в помията си...!

Версията ти не се харесва на русофобо-американофилите...

МищТа се пише,ама в Шекер-махала няма даскало...

Всъщност има и още украински пристанища,но в статията не казано къде е товарил,подведох се от това къде е потънал.

Нещо много ги тегли всички към Крим, особенно като си помислим, че по дъното ще вървят тръби...

Възможно ли е да е Застрахователна измама?

Разбира се, че Крим не е украински! Скрапа е украински. А локацията в дадения случай е на 50-60 км от Крим, в неутрални води. Освен това Русия отдавна не изнася скрап защото е стратегическа суровина и е на много тежък митнически режим, а и русийската икономика работи и се нуждае от скрап. А украинската икономика подобно на нашата е срината и преработвателната ѝ промишленост, металургията, тежката индустрия вече почти не съществуват - т.е има огромен излишък на скрап! Елементарно...

Две руски безшумни торпеда стелт не са се завърнали в базата в Севастопол. За предполагаем виновник се спряга потналият кораб.

А, бе, пич Кой казва че е товарен в Крим. Това е ката споменаването на Горна Студена в Близост до Свищов.... Ама не е Свищов и има други близки реперни точки. Съобщението е на ТАСС!? защото танкера е откарал екипажа в Новорусийск. както виждаш има и една друга служба в Севастопол във връзка с инцидента. И кога ще разберете когато се каже КРИМ това не е пристанище! По -вироятното е кораба да е товарен в Бердянск (но това е мое лично мнение). Мислете преди да обяснявате

Към "знаещите специалисти" КРИМ територия почти 1/3 от тази на България над 25 000 кв/км. Натоварен в Крим. Защо не в КЕРЧ, или във Феодосия! Все едно да кажете пшеницата е натоварена в Добруджа.... Даже не сте смешни с "прекалената любов" ....Преди време еднии подобни коментари за инцидент с кораб натоварен в КАВКАЗ, така и до последно твърдението беше КАВКАЗ, а не Кавкаск (в Керч канал)

90% от заводите към 1990 год. в България бяха на технологично ниво 1950 г. Те освен за материално-техническо снабдяване н рамките на СИВ или за скрап, за нищо друго не ставаха.И понеже СИВ се разпадна остана второто!!! А от скрапа най-много намазаха филията приближените до партията кърмилница БСП!! Затова и сега си купуват имоти на Ривиерата за милиони евро!!!