Разнобой в бизнеса за закона за концесиите

Има разнобой сред работодателските организации относно новия закон за концесиите и ветото, което му наложи президентът Румен Радев.

Обратно в новината

Коментари - Разнобой в бизнеса за закона за концесиите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Домуз, а една частна фирма, как ще построи тунел под Шипка? - Като тегли кредит! Точно както може да го направи и държавата - учредява държавна фирма , тегли кредит и строи. Даже в момента може да не тегли кредити, защото мутрата ги изтегли 20 милиарда, а къде отидоха, или ще идат?! - Никой нищо не казва. Точно така можеше да направи и за АЕЦ Белене. И сега вече щеше да бълва мегавати! Само че мутрата - слугата на Сатаната и факяните ги закопа. Затова под съд за държавна измяна и нанесени огромни щети на държава и народ!?

с право президента наложи вето на този закон, концесията не трябва да е повече от 20-25 години максимум, а контрола трябва да се засили, защото сега го няма никакъв.

НЕ се ли наядохте алчни гадове ? Каква е тая алчност, какво е това чудо?!? Държавата нямала пари да изгради тунел под Шипка, а еди кой си имал - да се чудиш и да се маеш на такава демагогия! Че каква е тая държава, която е по-бедна от определен човек - това държава ли е тогава ? Цялата работа е как да се смуче от държавата - за справка, тоя имал много пари, обаче изсмука от държавата едни милиони да си оправи стадиона! Двуличен и алчен тип!

Нямали кой да попита образа от снимката да каже как се събират пари за покупката на " БИОВЕТ " ? И какви заплати дава?

Мая от майчето. Иначе си оправдава името. Жив домус, който от помияр е станал хищник.

скоро на всичките ще ви дам по една концесия:боеприпаси от автомат калашников в тиквите - пожизнено...

А с какви пари държавата построи тунелите и виадуктите на Витиня, АЕЦ, язовир Искър, Нефтохима, Медодобивния, торовите заводи ? Ако бизнесът си плащаше данъците щеше да има пари и да останат и за туне под Петрохан. Ама какво да му обясняваш на Домузчиев, все пак не е икономист, завършил е средно - френска гимназия.

Преди концесията водата в София бе една от най-евтините в страната. Въпрос: Какви инвестиции направи до сега "Софийска вода" и колко данъци е платила? Ами, ако концесията бе за 50 години ...? И предложение към депутатите: След изтичане срока на концесиите активите да се подаряват на който е ползвател /грабител/ към момента!!! Ако е останало още нещо от държавата ни.

Защо не се пише за мотивите на Божидар Данев, а се разпространява само мнението на доказано червения милионер Домусчиев? Нали трябва да сме обективни журналисти, а не платени проституиращи медиатори?

Sm3hurk0

".. стига да имаме подходящия закон, който да гарантира на този инвеститор, че ще си върне инвестицията" От толкова двуличие, навсякъде, нямам вяра и на жена си....камо ли закон, който да гарантира..... дрън дрън... Последния да затвори вратата ...

На снимката - лицето на българския бизнес. Още Буров е отбелязал, че България е малка страна и не може да се забогатее без връзки с властта.

"Кой е Кирил Домусчиев и от къде е огромното му богатство".

"Приватизирал параходство Български морски флот "в консорциум с немската KG Maritime Partners". Те предлагат 440 милиона български лева за 70 % от дружеството". T.e подставено лице на западния капитал. Типичен компрадор.

В КРИБ е ченге до ченге. ДС ли е нашият работодател ? А? Евг. Иванов от къде идва? Какъв работодател може да е той. Той е зависим от всякъде и от службите. Какво се правите,че се е пременил Бай Илия. Той пак е от "Тия".

Киро Гелата иска държавата на концесия за минимум 35 години. Това е целият му оставащ живот, и то при добро стечение на обстоятелствата. Айде малко спирачка да им сложим на тези наглеци. Цялата държава оглозгаха чакалите.

Малко ли са 35 години излъскана мутро?Това е един човешки живот,като вземеш на 30 години, та до 65 годишна възраст, сиреч до пенсия.Долу мафията!

КОРУМПИРАН? "стига да имаме подходящия закон, който да гарантира на този инвеститор, че ще си върне инвестицията? " 1.е незнам частен бизнес в нормални държави някои да им гарантира ПЕЧАЛБА? 2. Тунела под шипа не е от първа НЕОБХОДИМОСТ.

А КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА КОНЦЕСИЯТА НА БИВШИТЕ ЕДРОДИВЕЧОВИ СТОПАНСТВА КОЙТО СЕ ОТДАДОХА ЗА 15 ГОДИНИ НА ОЛИГАРСИ. ГАВРА И ПОДИГРАВКА С ОБИКНОВЕННИТЕ ЛОВЦИ ЗАЩОТО СОБСТВЕННОСТА НА ТЕЗИ ТЕРИТОРИИ НЕ Е ДЪРЖАВНА А ЧАСТНА СОБСТВЕННОСТ НА ДРЕБНИТЕ СОБСТВЕННИЦИ СРЕД КОЙТО СА И ЛОВЦИТЕ. И СЕГА ТАМ СЕ ЛОВУВА ЦЕЛОГОДИШНО И ЗАРЕЖДАТ С МЕСО ЗА ДИВЕЧОВИ КОЛБАСИ В ВЕРИГИТЕ ЗА ХРАНИ БОЛ ОТ ВСЯКАКЪВ ВИД ДИВЕЧОВИ КОЛБАСИ.

За някого тайна ли е, че политиците- лобисти обслужват интересите на т.нар. "големи " бизнесмени "Новините от Румъния" един ден се надявам да бъдат и от тук...

Ало медиците, не виждате ли че тоя човек е луд, няма ли кой да го прибере?

Тоя май много на сериозно се е взел защото явно печалбите му сериозно ще пострадат..Такива дето трупат милионите си на гърба на работещите за тях като им дават малка част от заработеното от тях за да остава голям пай за ''работодателя'' седнал да философства че ''нямали нищо общо с ниските пенсии'' и май сам си вярва на това изключвайки че ниските заплати дето дават са крайния резултат за ниските пенсии накрая

"Не бяха поканени най-заинтересованите - работодателите", каза Домусчиев..." Ми то "работодателите" или "работодателя"-Бай Онуй, дето даваха работа по проекто-закона за концесиите, се разсърдиха и бегаха... Бае Киро и приятели, да си търсят кайметата от тех!!!

На идиотския му въпрос, подобаващ отговор; държавата, както и частникът тегли кредит. Под форма на облигации. С въведените такси го изплаща. Както и частникът, но печалбата отива за други разходи на държавата България. При частника отиват за германски коли и къщи в Гърция например...

Президентът Радев по всяка вероятност е добър и честен човек,но не е политик и икономист.Той си е военен. И трябва много да внимава каква полза имат законите за държавата и обикновения българин.

Агресивното поведение на работното място / заплахи, псувни, цинизми, закани за физическо насилие / престъпление ли е ? Или първо официално трябва да бъде уведомен Работодателят за това ? Не трябва ли агресивното поведение на ВСЯКО работно място да се инкриминира , а не само заплахите и нападките срещу политици, магистрати, полицаи, лекари и учители ? Ако на един лекар му предстои животоспасяваща операция и ако преди нея той е бил заплашван от някого, то това не поражда ли стрес, притеснение, обърканост ? А това не води ли до грешки в работата му на операционната маса ? На всички е ясно какви могат да бъдат последиците за пациента в такива случаи ... При работа с взривоопасни органични разтворители и силни киселини и основи съществува по - голям риск за грешка, породена от стрес въз основата на някакви заплахи. Но в този случай потърпевшите може да бъдат много повече, дори десетки или стотици души. Нека депутатите се позамислят по тези въпроси и да инициират законодателни промени в НК в тази насока !

на този "бизнесмен" обяснява всичко ! Някога имахме добри специалисти и в енергетиката, и в минното дело , и в цветната металургия, и ... Сега имаме концесионери - за водата, за електричеството, за добива на злато, и ... А нашите кадърни специалисти заминават на запад. Тук остават "бизнесмените" !

Айде почнаа да се глождат КРАДЛИВИТЕ ЕБАНЯЦИ. Кой повече да открадне от България

Пример ,,Софийска вода,, с 1ч пъти е увеличена незаконно,почти няма смяна на тръби ТОТАЛЕН ГРАБЕЖ,е затова мразиме концесийте ,но нали няма Държава .КОЙ е поел отговорност за тези убийствени концесий който само ни ограбват.Това са фактите.

Щом е да се граби от държавата (народа) - винаги са единни!

Естествено, че ще има разнобой! Просто такъв си е "бизнесът" у нас - едните са червени бизнесмени, другите думуси крепят мъдурите на Бай Х, третите подгъзуват на хидролога от сараите...

грешиш драги!Еднакви са ,всички,бизнесМъни!Разиграват ни евтини сценки,, и си пиият кафето,,-заедно!!

Еднакви, еднакви...ама като стане дума за деленето на баницата, различията започват да изпъкват. Спор няма, че всички са еднакво крадливи, спорът е единствено около това, кой да налапа повече.

Мутробизнесът нещо е притеснен. Май усеща, че идват смутни времена. Назначените мутри трябва да осъзнаят, че скоро ще бъдат уволнени. Макар че изпълниха задачата си - да съсипят българския народ.