След трагедията спира добивът на въглища в мина ”Ораново”

Енергийният министър Драгомир Стойнев заяви, че след трагедията в мина "Ораново" работата по добив на въглища там ще спре, докато се изпълнят предписанията на Главната инспекция по труда.

Обратно в новината

Коментари - След трагедията спира добивът на въглища в мина ”Ораново” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аре бе цацоране няма ли да започнеш процедура за неупражнен контрол виж колко инсттуции са замесени и колко хора си отдихо или този текст само за политическите противници важи , плондер нещастен.

кив процедури бе олигофрени, така сте оплетени , че цяло село трябва да измре , за да искате концесята. Досега този кредитен милионер в нормална държава щеше да е арестуван за липса на контрол и лоше условия. виж цацо за едно катерушка -две обвинения , а вашия изрод изби половин село в тая кариера и щели да започнат процедура по отнемане на концесията , колко пари сте прибрали мама ви стара и колко хора измряха. цялата ви пасмина е за затвор за неупражнен контрол.

Жалко,докато едни умират,за да изкарат пари за насъщния си,другите си висят по площадите-как ли те изхранват семействата си? Трети пък си пожелават приятна ваканция.Е то НЕМА такава държава.Срам !

ЗАЩО СЕГА ЩЕ ОТНЕМА КАТО С НЕГОВА ПОМОЩ СерГЕЙ Я Е ДАЛ

а затвор са прятеля на парванов няма ли да има?????? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бла бла ако не беше станал инцидент дали този министър дето се плюнчи толкова сега щеше да стъпи в мина Ораново.

Депутатите можели една минута да мълчат. Къде е концисионера? Защо не се извика в народното събрание да даде отговор какви ги е вършил? Или той е човек на БСП. Къде е Цацаров, или той още брои бюлетиби. Кеде е следсвието. Кой министър е подписъл концесията? Или и той е човек на БСП. Олигарски ще спре разследването, защото е свързан с олигарсите.

Демокрацията се ражда на ПЛОЩАДА, а ДЕМОКРАЦИЯТА ражда социализма, ..това което имаме сега, Бълг. социал. партия не е никаква социалистическа партия поради простата причина, че именно тя създаде капитализма и работи за олигархията

и другите са такива

Другари,жертвите в тази мина са както при война.Вие се чудите зад чии гръб да се скриете за безобразията каито сътворихте през всичките 20 години.Др.Първанов с участието на Станишев дават на концесия тази мина на ваш другар,за която до ден днешен няма необходимата документация.Хора гинат,получават мизерните 400лв.при нечовешки условия на труд,в същото време вашата другарка Росица Янакиева от Перник,води разговори да продаде земята на Кракра,за да си построи концесионера старата соц.механа.ЦИНИЗЪМ.ЗА ВАС ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ НЯМА СТОЙНОСТ.Вие ли говорите за морал.Крадци и българоубиици.Господ да прости загиналите,а но вас мира да не ви дава!!!

Научете наизуст "Интернационала".Скоро може да потрябва.Както е тръгнала жестоката експлоатация на масите,не се знае какво скоро може да се случи.А ще дойде жестока зима-непосилни сметки за ток,вода,храна,работа,болести и т.н.Сития на гладния вяра не хваща...

Концесионерът трябва да влезе в затвора най-малко за 40 години, но той е свързан с БСП и Олигарски ще го прикрие. Ще бъде оневинен, ще измислят, че е имало земетресение, срутване на пластове, природно бедствие или виновни са били самите миньори. Експлоатацията на работещите, особено миньорите, е страшна. Тези концесионери са престъпници, но държавата, особено БСП, ДПС и Атака ше ги защитят. Нама осъден кпнцесионер, защото има корумпиран съд.

в каква държава живеем, ние не сме хора

Липса на морал! Загиналите миньори ги погребват, а депутатите излизат бездушно във ваканция! Манолова, простакесата им пожелава приятна ваканция в деня на траур!

ох, ще се издрайфам вече с извинение, ..., възмутена съм от всички управляващи не само от тези от всички полит. мутри които изкачат предишни, сегашни и бъдещи

В деня на траур, червено-турската шайка в парламента излиза във ваканция, а простата Манолова пожела приятна почивка на колегите си! Срам, наглост и безчувственост! Това са нашите управници, взели насила властта! Дано не се върнете Манолова, вие и цялата ви клика!

време е да се създаде организация подобна на ККК,като основна цел и задачи е да се ликвидират лица с огромно влияние в престъпните среди и престъпния бизнес.Тихомълком но с постоянство.За да се насади доброкачествена култура,първо се изкореняват бурените.

Поклон пред паметта на навинно загиналите! Уви, жестоката истина е , че алчността и безхаберието не се спират пред човешкия живот , камо ли пред някакви си морални норми. Само страх от санкции и тежки наказания би спряла подобни издевателства върху живота на хората и техните семейства! Би трябвало да видим този собственик в затвора за дълго, но надали.

а пенсионната възраст продължава да се вдига, ще си работим като катъри, докато пукнем

Жалко ,че още има хора които след тази трагедия бързат отново да си измият ръцете с ГЕРБ. Чуите другари комунисти,не гледате гредата във вашите очи ,а сламката в чуждите

Ето това остава след ГЕРБ и Бойко Борисов :далавери , фалити , рекет , безработица и СМЪРТ!!!А ония "Синдикални лидери "- Тренчев и Димитров ще ни карат да протестираме за да върнем ГЕРБ на власт !Това си чисто предателство г-да , купиха ли Ви или Вие ни продадохте ?ВИНОВНИТЕ В СЪДА И С ПРИСЪДИ В ЗАТВОРА !А Бойко, народа ще го ошамари накрая!!!

собственикът не е получил мината по времето на ГЕРБ, а по времето на тройната ламя

Ей , ТЪПАНАР, мината е ДАДЕНА на КОНЦЕСИЯ от КОМУНИСТИТЕ!!! Всичко до , което се ДОКОСНЕ комунист УБИВА!!!!

Понеже, другарки и другари, както става ясно, Република България вече е една много демократична държава, направете един референдум, така да се каже: Социализъм ли иска народът или капитализъм? Ха-ха-ха!!!

Няма нужда. Скандинавският модел ще свърши работа.

Живкоф,на какво се надяваш,на ли си умрел.

Демокрация искаме.... И държавите на запад от нас са имали суров и див капитализъм, но работническата класа са си извоювали нормална работна среда, честност и коректност работодател-работник. Нормално здравеопазване Франция примерно, спазване максимално на законодателната материя. В Германия даже който не държи на точния час само губи уважението и се счита за липса на себеуважение.

ще бъде стартирана процедура за отнемане на концесията на мина "Ораново", защото дилемата "хляб или смърт" е недопустима" . ЧЕ ТОВА Е НИЩО - ПРИСЪДА - НАЦИОНАЛИЗИРАНЕ НА ЦЯЛОТО ИМУЩЕСТВО И ЗАТВОР!!!!!!!!!! ЗАМО КРУТИ МЕРКИ МОГАТДА СПРАТ МАФИЯТА , ОПЛЕЛА ДЪРЖАВАТ!!!!! ВСЪЩНОСТ ИМА ЛИ ДЪРЖАВА, И АКО НЯМА - ЗАЩО И КОМУ ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИТЕ?!?!

На кой ще вземеш концесията бе, заекващо министърче? Нали е на хора на синдикатите тази мина - т.е. на партията ти, бе?!

синдикатите са част от мафията, в България никой не защитава правата на работниците

СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РЕВОЛЮЦИЯ, бедният винаги ще е от губещата страна. И тук ще стане същото, като с отнемането лиценза на ЧЕЗ - вдигат голяма гарга, и после все едно нищо не е било! А , че открай време почти всичко построено у нас при занижен контрол, което се шири навсякъде, е нискокачествено и ненадеждно- още от преди 09.09.1944 г.

ДО Ото .................. ТИ СИ НАЙ- ГОЛЕМИЯ СКОТ! Време е да го проумееш с пилешкия си мозък!

Най-разочароващото е, че и този случай ще бъде потулен и забравен от простосмъртния народ, потискан и принуждаван да мисли ежедневно за мизерното си съществуване. Скоро минах покрай "Индиго", видях снимките на децата, за които времето спря отдавна.. там и тогава.. кой ли помни? кой ли знае..

Затвор за работодателите -престъпници, затвор на пияните шофьори убийци, не на системата за печелене на пари на циганите, до кога , до когааа. Смрадлива циганска държава

НЕВИННИТЕ ЖЕРТВИ НА 24г.,ПРЕХОД в Бе-ГЕТОТО ,на Европа ! ТОВА Е МИНЬОРСКАТА РАБОТА в Бг,....ОТЗАД --ГЛАД,ОТПРЕД---СМЪРТ! ЦЯЛ ЖИВОТ ЩЕ РАБОТИМ ,...САМО ЗА ПОЛИТИЦИ И ЦИГАНИ ,в Бг!

Мир на праха на загиналите работници! А наглия концесионер, трябва д абъде линчуван! Никакъв съд! Линч за всеки робовладелец като тоя боклук!

Само слепеца не вижда и глупака не знае,че всичко от каквото може да се правят "лесни" пари е в ръцете на бившите комунисти-социалисти.В тази мъжкарска професия,миньорите залагат хляб си,/около 600-700лв./ срещу смъртоносен риск,без институциите да са осигурили адекватна защита срещу т.н. бизнесмени-работодатели,печелбари,уригващ се на некомпетентност и лакомия.Просперитета на нацията зависи от това,държавата да не позволи "лесните" пари да попадат в ръцете на недостойни хора.Тогава Тя разпределя бюджет в който няма недоимък!!!

Поредната комунистическа глупост. Миньорите никой не ги държи на сила в мината. Като не им изнася, прав им път. Но са некадърна и безполезна измет и не стават за нищо друго освен да копаят кюмур.

Иди се самообезглави, тъпако! И да се изхрача на мутрата ти не си струва, червен боклук шибан!

Словото,мисълта и материята са трите агрегатни състояния на енергията.Първите две яко ти липсват.Оди върни кравите.

безсърдечен боклук

и най неграмотния циганин стои по високо от теб,от къде на къде ще даваш квалификация за миньорите.Не съм виждал по голям глупак от теб.Печелиш 1 място за тъпота. :)))))

Нима е човешка реакция да мислиш и да напишеш това??!! Моля те, провери ,дали наместо сърце нямаш буца лед или "кюмур" България загуби човешки същества, хора, бащи на семейства, смели мъже и сигурна съм добри българи. Позорно е това,което си написал.

Само слепеца не вижда, че при Социализма миньорите вземаха най-малко по 1000лв., пари които имаха 10 пъти по-голяма покупателна способност!!! И тогава, както и сега гадовете се бутат във властта!!! Ето защо има много "бивши" червени милионери!!! Просто отново използват вратичките и са на гребена на вълната! При Социализма имаше някакво равноправие, а при Капитализма има БАВНА СМЪРТ!!!!

За какво равноправие при соца говориш, тъпако? Ти с кого си бил равен? С тези като теб ли? Сега не си ли пак така равен? Със същите тъпаци като теб си равен, естествено. От тая простотия е болен народа, и затова ще го клати всеки, който го барне.

И КАКТО ВИНАГИ. СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА. КЪДЕ СА БИЛИ ИНСТИТУЦИИТЕ, КОИТО Е ТРЯБВАЛО ДА ПРОВЕРЯВАТ ЗА СПАЗВАНЕ НА УСЛОВИЯТА НА ТРУД? СЕГА ТРЯБВА И НА ТЯХ ДА СЕ ТЪРСИ СМЕТКА. УВОЛНЕНИЯ + ВРЪЩАНЕ НА ЗАПЛАТИ, СЛЕД КАТО НЕ СА ИЗПЪЛНЯВАЛИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ!

Проверяващите най-стриктно проверяваха през това време по 2пъти в годината малки обекти,тип гараж и се правеха на велики и много строги!

ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ Е НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ И СОЦИАЛИЗЪМ!!!! Всичко друго е заблуда. Само при Социализма не може един човек да е 10 пъти по-богат от друг!!! Повече не му е и нужно, защото няма да го носи в гроба си!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Е, аз като съм не 10, а сигурно 1000 пъти по-богат от теб да те хрантутя ли бе, цървул?

Пътуваш за Белене! Истинската революционна ситуация в света, а не само у нас настъпва сега, а не преди 70 години!

Само при социализма банани се купуват веднъж в годината и то с връзки.

ОК, канцелирайте концесията: там има нещо тъмно и гнило още в самото отдаване. Но кой ще стовари възмездие върху комисията, която редовно е проверявала условията и методите на работа в рудника и е давала "зелена светлина" за работа, ако при нещастния случай наистина са установени нарушения?! Винаги е късно да подпукаш един олигарх като този малко известен, но нахален и здраво ояден концесионер, но дали наистина вината е изцяло негова, а не на корумпираната ни администрация - държавна и местна ..? Аман от популистки крути мерки от правителствени самодейци при всеки нещастен случай! Очаквайте скоро виновници и за земното притегляне ...

След като затворят мината и скотовете ще изпукат от глад. Защото са некадърна, безполезна и негодна за нищо сган. Сега ядат хляб и те и семействата им благодарение на благодетелят им Красимир Паргов. Като затворят мината ще ядат на Пргов хуя.

май караш едно ламборджини, а..... ей пикльо не се прави на безсмъртен,такива наркомани като тебе трябва да се вкарат в мините и да видиш как се изкарва хляба.

....тия дни четох, цитираха някаква заповед на болшевишкия вожд Ленин " да се избесят публично 100 кулаци" и народа да гледа и да знае.... не знам, комунизъм или не, не ме интересува каквато и да е идеологическа пропаганда про, или анти....но сега трябва да избесят 100 доказани мутри-мафиоти и олигарси, пили народна кръв вече 24 години. Публично и без милост! само така ще се оправим.А не - стани бе "червен боклук", сега я че седнем на "софрата", я че краднем "законно", щото не съм червен.....

В дива капиталистическа корумпирана съвременна България,паднала днес на равнището от третия свят, 5-6% клатят яко 94-95%.Честита ви промяна след 1989 година!

Къде си Бай Тошо?При теб имаше и работа,и хляб,и почивки,и спокойствие и т.н. и т.н.А днес какво?У нас безбожна експроатация на работещите,а отивайки безпроблемно в Европа ни третират като мангали.Мъка,мъка,ама като ни е плитък акъла...

Да живее социаизма-бъдещето на света!

4 безполезни скота по малко. Загубата е никаква. Всъщност единствената полза от тъпата и безполезна измет е да пукнат като кучета в мината та тъпите курви за които са женени да гушнат едни дебели кинти. Иначе полза от миньорите няма никава. Нито на някой са му притрябвали въглища, нито пък са му притрябвали прости и безполезни миньори.

досега не бях си позволил да псувам, ама на животно като теб, майка ти да е.а мръсна!

Кво си се запенил? Тъпите кифли ще кихнат по 50 бона застраховка, 10 бона от държавта, десетина хиляди от синдикатите, 5000 от ГЕРБ, други също ще кихнат кинти. Курвите тези кинти нямаше и да ги помиришат ако скотовете бяха живи. Така, че сега пей сърце.

Да не случайно роднина на безотговорното червено говедо и "концесионер" на мината?

ей боклук,много си ербап тук,като никой не те знае,ама защо не го кажеш вън на улицата и тогава да те видим колко си як.Няма да мигна дори и ще те скопя, после увисваш на въжето.Добрия тон нещо ми се изгуби, но на такива като тебе ,мамицата ще им разплача.На зло куче зъл прът.

Човече, имаш нужда от помощ.Казвам ти го със съчувствие. Има все още добри лекари психиатри и психолози в България. Посети ги!!!

Концесия в България значи печалба до дупка и пълна разруха.Хората се третират като добитък.Профсъюзите ги няма никакви,когато трябва да ударят по масата и защитят работниците.Див експлоататорски български капитализъм...

Само аз ли забелязвам, че името на коцесионера и на министъра, предоставил концесията са ГОЛЯМА тайна. Концесията е най-лошият начин за стопанисване на каквото и да било.

Отворено писмо към правителството: Не разбрахте ли, че мафиотските ви намерения са разкрити, омитайте се! за вас човешкият живот е нищо. Ви не уважавате нищо човешко, нямате ценностна система ! За какво покачние говори онзи съсел Станишев. Защо има нахалството да цитира библията. Та какво разбира той от християнска етика. неговия баща и приближени забраняваха религията и посещението на църква. Кой го възпита в християнски морал, че да се гаври с понятия като покачние. Погнусена съм. Да се омита от България, да отива в Русия, където е роден и са му дали името Дмитриевич. Та той дори не зачита Българския си произход, а иска да управлява България. Срам и позор !

Tи пък коя си, ма ? И какво си се запенила тук в тази тема ? Я върви си пий хапчетата и се успокой, никой не те пита ти какво искаш !!! мърла...

бръкна ли ти в сметката

Чудесно решение. Няма що. Сега хората ще останат без работа. За мен са виновни институциите, които не са предприемали никакви мерки за предотвратяване на нещастните случаи и контрола върху безопасността й. Сега просто прехвърлиха горещия картоф и решиха да си измият ръцете с отнемане на концесия, а години не са си мръднали и задниците да криминализират лошите трудово условия в България, които се срещат във всяко второ предприятие в провинцията, където хората за 300 лв заплата поемат безумен за живота си риск.

нека да останат без работа, като си траят за безобразията на българския капитализъм

Което стана в мина Ораново е атестация на вилнеещата в България смъртоносна политика на грабеж, безотговорност, управленска простащина, безмерна комунистическа алчност. И докато се търсеха останалите под земята момчета, нашите държавни мъже показаха чудесии от възпитание, искреност, ум, достоинство, честност. Не е за вярване. Никой от тях не отвори и дума за тези хора, никой не предложи да се извика помощ, никой не потърси отговорност от концесионера, който се правеше на светец бил вземал заеми, за да плаща заплати на миньорите, едва ли не затова не плащал за концесията повече от година. Плащал е, сигурно, но на други. И е имал пари да купи Ламборгини на отрока си. Кой е този концесионер, как е получил концесията, кой стои зад гърба му. И все пак най-гадното е, че никой от висшите ни ръководители на държавата и особено на партиите не вдигна глас за помощ на живо погребаните. Та това беше държавен дълг. Как можа да се остави операцията по спасяването на любители, на непрофесионалисти, нищо че те дадоха всичко от себе си, но с допотопна техника. Срам е това, срам за държавата ни. Замеряха се като дрипави селяни на пазар преди 150 години с обвинения, злорадство, лъжи отвратително! И все пак, въпреки многото грешки и хлапашко високомерие на Бойко Борисов, и греховете му към слабите, но ако той беше глава на правителството, по корем щеше да лази, с ръце щеше сам да разгребва калта и камъните, за да помогне на затрупаните, а не да дига до болка познати фарисейски партийни лозунги изпод бронежилетка. А къде бяха отговорните институции, инспекторати, контролни органи къде?! А синдикати, съвети за социално сътрудничество, безбройните работодателски организации, правораздаванетоСрам за държавата ни. Това ли е прокламираното 23 години човеколюбие? Или е просто милиарно метастазирало постсоциалистическо користолюбие.

И къде видя комунист в тази работа? Посочи едно име поне.

Ти пък как го видя боко кривошиев да лази по корем и с голи ръце да рови камъне и дърве.... хехехе...голям майтап си... Наистина малоумници тук колкото искаш!!!

жалко е за загиналите хора, но много от Вас, които си щракате тук нямате идея за какви истории става дума.Концесионерът е много ама много близък с червените от най високо ниво и точно там е работата че няма да има големи последствия и промени.Играят милиони пари и тези гадове само ще замажат случката и ще си продължат.Нали подкрепяте червеното правителство, е много като този Пиргов ги има и гравитират около комунягите и не само около тях.Не трябва хората да стават роби за парче хляб,но това е целта на тия концесионери, да насаждат страх и така ни държат в подчинение.За съжаление няма да са последните жертви в мините,човешкият живот в България не струва нищо.Тази държава никога не е имала демокрация,това струва много,а ние не можем да си го позволим поради много причини,финансов ресурс,човешки капацитет и т.н.На кого се сърдиме като не си мърдаме пръста за нищо,20 % от населението е активно,другите седят и гледат сеир.Може да е доста критично, но такива са фактите.

вечна им памет на миниорите ама защо политезирате всичко и този в момента които е на власт ви е виновен че тои рудника си е работил и при червени сини и ялти каде са синдикатите в случая маи те вземат пари за да си траят.

1. не го политизирам,защото големия бизнес плаща на властта 2.в този бизнес играят парите на червените 3.казвам го защото съм работил при такива и съм видял какво е отношението към хората 4.пари за заплати никога не стигат, но в казината се хвърлят по 50-100 000 евро за половин час.

Не сме държава. Какви 199 нарушения и тоя концесионер да продължава да копа бе?!!! Още на 4-тото трябва да го закопаят него в рудника, а на третото да му се отнели концесията. При първите две да са го скъсали с милионни глоби! Това е ред, това е държава!

Сега тоя тутманик, на който сина му гуляе по казашки из Европа и топлите страни, трябва да бъде осъден, вкауша и пълна конфискация. Синчагата не може да хойка с бутилки из раззни яхти и плажове. Тук в кауша!!!!

Ако бяха загинали кучета,щеха да съдят концесионера,но сега има смекчаващи вината!!!

Мир на прахта на загиналите хора! Но, тези, които са допуснали да се стигне до там - собственици, концесионери...са за ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР! Но в тази държава или трябва да си мутра и сам да раздаваш правосъдие или "ядеш дървото", това истината. Закон няма, нито читава институция, която да съблюдава той да се спазва. Има законът на джунглата - на по-мастития, по-богатия и мутрафонест...му се постилат "червените килими", а другото е "брашнен чувал" / "баламурници", които трябва да преметнем и изтупаме яко. СЪД!

То така беше започнала и процедурата по отнемането на Лицензите на ЧЕЗ Разпределение и ЧЕЗ Електро, но за да не стане случката, СИК-Будиста подаде оставката! След това умря десет-годишно детенце в двора на училището си заради качествено офазена ограда от фирмата ЧЕЗ, които четири пъти бяха ходили да се уверят на място, че офазяването е надеждно и смъртта на децата ще настъпи ефективно. Дали и тук така ще стане?!?!?!?!?

Бог да ги прости хората,доживотен затвор за концесионера-кръвопиец с отнемане на имуществото Какво стана с онзи изверг концисионер които уби 3ма и ранини 12 с незаконното разглобяване на и извличане на тротил от боеприпаси край петолъчката-нищо не се чу за него

А къде е службата по трудова медицина, която трябва да консултира работодателя? Защо никой не я е попитал до момента за оценката на риска на работното място и какво е препоръчала в плана за намаляване на риска?

стойнев,я кажи ти колко трудов стаж имаш общо и като какъв специалист,та сега си министър ,за да спасяваш родината ми и народа ни!???, а кажи де тъпократунестт комсомолец-ленинец

"Експертизата" ми може и да е къса, ма пък имам дълга скамейка от заместници, да ми я удължават - цели 5!!!

Ха-ха, тези служби са само за парлама! Като минава проверка от ИТ, се изготвят правилните документи по спешност! Така е навсякъде!!! Бог да прости загиналите миньори, но нито СТМ, нито ИТ ще пребори алчните собственици с политически чадър!!!

много точно казано

щото никой работодател в българия не се интересува от това. дава пари на СТМ и иска всичко да му е ок, а като му кажат оправете това или онова, той казва няма пари за ЛПС, за работно облекло, за обезопасяване на машините и т.н., мен не ме интересува. интересуват ме парите. всичко им е ок във фирмата по безопасност, но само на книга. а работниците кучетата ги яли. СТМ пък само пари взимат, copy-paste от една фирма на друга по документите и са доволни. нищо работа. и голяяяма печалба гонят. те са само консултанти. а хората, който работят кой да ги защити? никой!!! те са РОБИ. нито работодателя го интересува, нито СТМ. но нещата трябва да се променят. повече мисъл за хората, не само за нагушване.

Дали трагедията не е манипулирана заради отнемането на концесията?