Конституционните промени в Русия - ще остане ли Путин на власт до 2036-а

Най-важната поправка естествено е за "нулиране" на президентските мандати, пише "Новая газета"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Липсата на митинги ,дори на призиви за протест,може би се дължи"...че тези,които Западът обявява за опозиция и алтернатива на Путин,са жалка картина-като се почне от Немцов и се свърши с Навалний .Дотам се стига,че откачалки и наркомани като Пуси Райът да се обявяват за герои и опозицияна .Съвсем очевидно е ,че на руснаците или поне на решаващото болшинство това не им е интересно.Има алтернатива на Путин в лицето на различни личност ,но все още не могат да го заместят -поне още 5-6 г. А ако след 5-6 г.той все още е в добро здраве, ако има сегашната работоспособност и интелект -защо да не изкара още един мандат,това е съвсем логично !вижте какво внимание отделят на Путин,западните лидери ,медии и т.н.!?Г7 в голяма част от времето/според западните медии/ се занимама с Путин и Русия!?Най-малко една трета от изявленията на Столтенберг са посветени на Путин!?Авторитетът му по света е толкова голям,че само заради това си струва да бъде президент още един мандат!Но струва ми се,че замисълът е ,че за да довърши делата ,които е започнал на Путин ще бъдат необходими около 10г.!?

20 години Конституцията в този си вид не му пречеше, сега се сети умника със събраните очички. 20 години 'гениално' управление и отново Рашка е в криза от която само той можел да я извади.. Ще свършат ли някога балъците (или по руски 'елените')?

а 2036г ще има ли Русия..ха.ха.ха

то и сега няма! сега има российска федерация, 2036 ще е российско княжество!

Ще царува, докато е жив.

абсолютната власт, развращава абсолютно

диктатор до гроб

Дано да остане на власт!

През 2036 година джуджето ще може ли да сивдига гащите.

Екип учени от руската Академия на Науките работят по въпроса, да го направят да живее поне 500 години.

Няма бяло и няма черно в този свят. Както и няма съвършени. Всеки от тези "велики" управляващи света има своите геополитически и финансови интереси. Путин с нищо не е по-различен. А че има социална политика, вярно е. Че не стига до всички - вярно е. Ама ако го мерим с нашия аршин - държава с населението нана половин Петербург.... Айде ние, врабчетата, да не казваме на орела как да лети. А що се отнася до това бракът от мъж и жена като пол и изповедание да е единствен - еми да, и за мен единствен. Другото е педерастки плурализъм.

ще го мерим с нашия аршин бе мурзилке? В нашите болници има топла вода.

От 2015 година, с която адмирал Витко започна своя отчет за етапа на модернизация, експертите изказват опасенията си за степента на боеспособност на ЧФ. В тази връзка капитанът първи ранг Сергей Ищенко и военният експерт Антон Мардасов отбелязваха в публикации в портала „Свободная пресса“: главният проблем на ЧФ и неговата Средиземноморска ескадра е „острият недостатък от ударна мощ“. „Само с корвети, големи десантни кораби, плаващи работилници, танкери и буксири не може да се води война“, сочат експертите. „За да се противопоставим на 6-и флот на САЩ трябва да създадем някаква заплаха за неговите ракетни крайцери и самолетоносачи“.

Дори 'големите' руски БДК са направо джуджета в сравнение с американските.

си дзинпин ангела меркел доналд тръмп владимир путин елизабет II ако тези имена се изпишат на английски и след това се направи известно разместване на буквите и смислова трансформация на думите се получава: To see the sign pin the angel marks all the done land by the trump bloody mire that put in to the last death ! свършека на света ще дойде, когато и 5-имата напуснат постовете си, като първо ще е бабата, след това путя, след това тръмп, след това меркел и накрая сидзин... т.е. "края на света" ще дойде с напускането на си дзинпин.

Това Кашпировски ли ти го каза?

Без топло в 40% от детските поликлиники, но с нова хубава ракета "Циркон" В 35% от болниците за деца няма канализация, отчете в доклад Сметната палата В 40 процента от детските поликлиники в Руската федерация няма отопление, 35% от тях са без канализация, съобщи в доклад Сметната палата на необятната страна. В същото време военните повдигнаха самочувствието на руснаците с новината за успешно изстрелване на новата хиперзвукова ракета "Циркон", изстреляна в Баренцово море от кораба "Адмирал Горшков" по наземна цел. От общо 116 864 сгради на детски поликлиники в Руската федерация, 14% са извън строя, 30,5% нямат вода, в 47,9% няма топла вода, в 41,1% липсва отопление, а 35% са без канализация. В доклада на Сметната палата, цитиран от Интерфакс, се отбелязва, че има остър недостиг на лекари, като жителите на малките градове често трябва да отделят повече от час, за да стигнат до медицинско заведение и да получат първична помощ. През февруари 2019 г. в обръщението си към нацията президентът на Русия Владимир Путин осведоми хората, че работата по "Циркон“ върви по план. По неговите думи това оръжие развива скорост около девет пъти от тази на звука и може да поразява цели на разстояние до 1000 км.

Вовочка, от къде са ти тези конкретни статистически данни........

(по време на "премиерстването му) Путин: Една трета от руските болници са без топла вода Повече от 30 процента от руските болници нямат топла вода, 8 на сто - водопровод, а 9 процента — канализация. Това е съобщил руският премиер Владимир Путин по време на национална конференция на медицинските работници, цитиран от агенция РБК. По думите му сградите на четвърт от болниците са за основен ремонт.

Пълна лъжа.

За червеният боклук всяка истина е лъжа,а лъжата казана от техните водачи е истина,но какво друго може да се очаква от ненормалници.

да остане! Длъжен е! След това при нас.

питай НАТО. Насекомо

По-скоро - ти при него, после - двмацата при Сталин..

В Окуловка, където живеят 10 хил. души, около 500 се включиха в протеста на 16 март, за да осъдят политиката на “оптимизиране” на здравните услуги, довела до орязвания на бюджета и поддържане на ниски заплати за лекари и медицински сестри. Според фишове, показани от служител в спешната помощ и медицинска сестра, месечният им доход е едва 10 000 рубли. Протестът на болничния персонал продължи два часа въпреки минусовите температури, като в същото време церемония по отбелязване на петата годишнина от присъединяването на Крим в Дома на културата е привлякла само шепа хора. Шесдесетгодишният Юри Коровин е единственият останал хирург в болницата в Окуловка. Здравните услуги там са под риск, защото властите се фокусират върху медицинските грижи в по-големия град Боровичи. До миналата година е имало четирима хирурзи, но трима вече са напуснали – включително двама, които през март са се премести в съседната Ленинградска област, където получават по-добро заплащане.

Русия е страна с поне сто милиардера, но 13% от населението живее под линията на бедността според националните стандарти. Двойно повече се намират под международно определения праг на бедност. При все всичките ѝ военни мускули и статута ѝ на основен световен енергиен износител, икономиката на Русия все още е по-малка от тази на Италия или Канада.

В америслямските щати този процент е 11.8. От началото на кризата с КОВИД (не на гражданската им война), над 15% от населението са подали молби за държавна помощ. Безработицата в Охайо например в момента е над 24%.

Какво ми дреме на мен това?

А на мен какво ми дреме за твоето дремене?

Русия харчи около 3% от БВП за здравеопазване, което е около една трета от нивата в западноевропейските държави. През последните шест години има понижаване на разходите за здраве, като се вземе предвид инфлацията. През март обаче Никитин обяви, че ще бъдат инвестирани два милиарда рубли за обновяване на болница във Валдай, където Путин и други високопоставени хора имат недвижими имоти.

Сега кажи и колко харчат разединените америслямски щати за военен бюджет. Особено сравнено с външния и вътрешния им дългове.

питай в американските сайтове, насекомо.

Има си хас на кандидат-америслямчетата да не ви "дреме" избирателно, хаха!

По добре Путин ,отколкото някой пияница като Елцин да разпродаде Всичко в Русия на безценица вкл.и природните и ресурси. Колкото за здравеопазването да си видим дережето на българското и тогава да гледаме в чуждия двор.

Това е избора на руския алкаш! пПутКин или някой като Елцин! Пропаднала територия! Северна Монголия!

Друго си е Зимбабве с фондова борса! А!

За ватенките човешкия живот никога не е стоял на дневен ред,за тях е важно до кога "бащицата" ще управлява ,че без него явно цялата тази гнила империя ще рухне само се чудя няма ли най-после руснаците да се събудят от този летаргичен сън и да решат,че могат и бе з бащица да са силна и нормална държава

путин няма да остане на власт до 2036г, а до смъртта си! после мавзолей, а на трона му ще седне на кабаева синчето

Запазили са му място в Мавзолея. До Ленин.

какво и е хубавото не знам - нито в лице е хубава, нито нищо .. че и дебела на това отгоре, и е от този тип, който след 10-ина години ще стане буквално - свиня ... като вся блядка

Дядя путя ще смени и нея. Знае как се прави това.

Дир, защо задавате тъпи въпроси? Или просто пускате хранилката за тролове?

Междувременно в Мошенское пенсионерката Галина Емилианова казва, че качеството на здравеопазването постоянно се влошава. През септември 2018-та нейната 73-годишна зълва е била оперирана от апендицит, но няколко дни по-късно лекарите отново е трябвало да я отворят. Наскоро жената е претърпяла третата операция в рамките на шест месеца. Елимианова, която е на 65 години, живее с болния си съпруг в общинско жилище, в което няма топла вода, газ и връзка с канализационната мрежа. Преди няколко години е свързала жилището с мрежата за студена вода, за което е трябвало да изтегли кредит от 30 хил. рубли – еквивалент на двумесечна пенсия. “На управляващите не им пука. Те могат да ходят в елитни болници, имат пари и коли. Могат да отидат където си искат. Къде могат да отидат обикновени хора като нас?”

Дори и да остане, какъв е проблемът ...

Проблемът е на кандидат-америслямчетата. Те не могат да понасят Русия да има силен и компетентен лидер. И да няма гражданска война, разбира се, хахаха!

да е жив и здрав и да се намират клонинги

тролове дребни, дребни като камилчета от държава Балканско джудже, без никакъв суверинитет, ще коментират Русия. Марш у кенефа бе боклуци

И то от позицията на привърженици на "държава", която в момента доброволно си изтрива историята, че да не се "обижда" една част от нейните граждани, хаха!

Ние не ходим по руските сайтове да му го лъскаме. Боклук

Явно го правите, като гледам как постоянно сте наясно какво става в Русия, хаха!

Аз не ходя по руските сайтове да ви убеждавам колко добре живеят българите. Нямам необходимост от това. Насекоми.

Като сме дребни камилчета и балканско джудже защо ватенки сте ни налазили като хлебарки и не можем да се отървем от вас 130г. вече и все прииждате на тумби ,че и имоти купувате тук а не във вашия рай-защо бе пияници и агресори където минете и всичко завличате но все сте прави?С края на петролна ера и два и вашия край заедно с арабеските и се гответе

jingiby

Преди 20-тина години се чудех защо въпреки натиска и дискусиите тогава, Путин не се съгласи мумията на Ленин да се изнесе от мавзолея в центъра на Москва и с тази афро-азиатска диващина, която даже руските императори не са практикували, да се приключи веднъж-завинаги. Сега мисля, че разбирам защо...

кретенски

Като гледам как се клатят америслямските щати, мисля, че разбирам защо споменаваш "афро" и "диващина" в едно изречение, хахахаха!

как точно се клатят?

Масови метежи заради неспазване на човешки права. Събарания и доброволно демонтиране на статуи на исторически личност. Армията е в готовност да стреля срещу собствените си граждани. Извънредни положения в мегаполисите. МАродерство, плячкосване и престрелки по улиците. Полицията периодично убива граждани при арест. На 300 хиляди мъртви до момента от КОВИД.

Путин промени конституцията за да остане на власт, а американците ще кръстят долара - Толар, защото вече не могат да си върнат дълговете.

раССия официално има 470 000 000 000 $ външен дълг!

Кого лъжеш?За 2014 година Русия имаше отрицателен външен държавен дълг!Отрицателен!

Момче, като лъжеш, поне си прави труда да не е нещо, което с два клика може да се провери.

И кво постигнахме ние дето за 30г сменихме 100 говеда и некадърника? Всички живяха на това което предният едноличен владетел беше построил за 30-40г. Има си държави които като попаднат на човек като Путин и трябва да го държат докат е жив, щот алтернативата е резултата в България! За по опитните демокрации като Англия и Франция например, този модел ще е погубен. Но за народите по нашите географски ширини е единственият начин да не се разпаднем и разтопим.

А руския кенеф кво постигна след 30 години пПутКин! Минимална заплата ДВА ПЪТИ по-ниска от българската и комсумация на бояришник и тройной!

Друго си е гражданска война, поругаване и доброволна подмяна на исторически паметници, 300к умрели от грип, и пиене на белина.

пПутКин ще остане на власт, щото по стар руски обичай от кремль се излиза само с краката напред и право в съседната мраморна сграда на мавзолея при другите комунистически мумии!

Щеше да ме учуди ако соросоидните представители в Русия са за конституцията ,която съвсем ги разтурва.

годината е объркана, за 6302 става дума той ще е първият с мавзолей в космоса, ченге джудже във вечна орбита

референдума е пунта мара! конституциаонните промени са приети от думата, и коституционния съд излезна с решение , че няма нарушение на закона! на всички блядки да е честит вова обнулени първи!

Путин ще изкара поне още 2 мандата като президент. Факта устройва напълно всички - Русия, руснаците в нея и нашенските сороски пуделчета. Последните са най-на далавера - има-няма още 10г. или докато Сорос и Ходорковски имат намерение да трошат пари заради самото трошене, ще пият кафе с цигарка. За повече - йок. Нищо не се получава от напъните им :)

нема нужда от напъване, руската сган си живее отдавна в лайна

фекалиите заливат една по-друга държава - гледай телевизията.

И как можах да забравя - вечна печалба за производителите и разпространителите на лекарства - бая инсулти и инфаркти ще докара Путин на дълбоко -либерално настроените, русофобите и троловете от всякакъв калибър в ЮЕс ЕЙ, ЕЮто и по Австралийско...

Колкото повече се окопава това джудже толкова по-добре за западния свят защото му знаят всичките номерца а руснаците да му мислят особено след тази пандемия

Браво, хареса ми

Браво, хареса ми