Конска лазаня открита и в България?

86 килограма лазаня, със съмнение за конско месо в нея, е иззета от търговска верига и проби от нея са предадени за изследване в лаборатория в Берлин. Това съобщи министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, цитиран от "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - Конска лазаня открита и в България? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

link Ако се вижда това , разбирате ли кво Ви пее радиото...

Горките красиви, горди, интелигентни и благородни животни! Жалко и не само за тях!

И какво стана? Нас ни спукаха от мисии за какво ли не, а излезе ,че и те не са цвете за мирисане. Да , и ние не сме коректни и ние играем и лъжем на дребно- като тях- европейците. Каква е разликата тогава ? Такава- че там нещата излизат на яве и има последствия- такива, че да държат останалите дето същото са си го мислили в шах. А тук да има някакви последствия от разкритията ? Какво като Найденов си даде оставката. Ще промени ли нивото на кадрите които са под него? Не. А Кулински каво да направи? При тези примери които му се дават ежедневно!Производители, търговци, съдебна система- с кого да се бори по- напред? А и като гледам какви аджамии и колко на брой са му натикали в отдела - все са протежета, все да са на топло място и под крилце, все да не се накриви шапката на някой- то не е за разправяне. Миро хубаво се пребори БАБХ да е под негов контрол , но изпълнението е гротескно. С една бума българско. Едно е да искаш, друго е да можеш , а трето- да го направиш. А ние май и не искаме.

хеии ,вие четете ли за кво е проблема или еи така да освобиждавате енергия !? то ясно казано ,че конското не е забранено,забранено е да се пише телешко ,а да е конско!!!че конското го нема в бг толова много иде от това ,че е скъпо!

АБЕ ХОРА ЦЯЛО ЛЯТО В СЛ. БРЯГ СЕ ПРЕДЛАГА КОНСКО ОТ РУМЪНИЯ КАТО НА ФАКТУРИТЕ СЕ ПИШЕ , ЧЕ Е ГОВЕЖДО. ТОЯ МИРО КОЙ ЗАБЛУЖДАВА

ЗАЩО МИНИСТЪРА НЕ КАЖЕ В КОИ МАГАЗИНИ СЕ Е ПРОДАВАЛО КОНСКО МЕСО.ИЛИ ВЗЕМА НЕЩО ЗА ДА СИ МЪЛЧИ.

М Найденов да не се прави на ощипан.В меком Силистра от 3 години се колят коне и саламите се правят предимно от конско месо.В момента в Оливия и Актуал Силистра продължават да правят колбаси от конско и се пускат в магазинната мрежа.

абе ти сигурен ли си ,че слагат конско в саламите!? то ако е така ние в бг сме много напред с материяла!! един конски салам струва около 15 евро в германия!пък ние 3-8 лева конски салам !! баси богаташите сме

Целият зор, е че конското не е хранено с ГМО, та не им е изгодно, да го консумираме.

целият зор, е че конското не е тровено с гмо

Масово тук се отдели внимание на това колко е вкусно конското месо и как трябва да се радваме, че сме вкусили от този деликатес. А бе вие добре ли сте??? Каква неистова радост, че сте хапнали деликатесно конско месо на цената на телешко. А дали се замислихте какво ще е качеството на конското месо, щом го продават за телешко??? Всъщност проблемът е, че не знаем какво ядем. Ако си купя нещо с телешко - искам да знам, че е телешко. Не желая да ме сюрптизират, че всъщност съм яла конско, кучешко, котешко и прочие.Ако искам да ям по-нетрадиционни меса - това трябва да е въпрос на личен избор. А не да се чувствам преебна. Колкото до доводите как едно време са ядяли конско....ами те едно време не са имали ток, комшютри, къпали са се в реките и т.н. Все си мислех, че вървим към еволюция...

Cтига сте се оплаквали и проклинали! Tая истерия е абсолютно нелепа на фона на факта,че всеки ден около 24000хил. деца умират от глад. Oт липса на каквато и да било храна!!!

Месата, които най-лесно се подменят са червените. Няма как да подмените свинско с говеждо или пилешко с говеждо. Но може да се подмени агнешко с овнешко, телешко с магарешко и т.н. Като оставим на страна, че червените меса като говеждо, телешко, агнешко и овче съдържат голямо количество миоглобин водещо до изморяване на черния дроб, при тях има и друг начин на подправяне. При този начин се прибавя към кайма от мляно говеждо и много соя малко нитритна сол. Така месото почервенява още повече. Прави се най-вече за саламите, но и за продаваните кайми е в сила. В белите меса като пилешкото, пуешкото и свинското може да се слага вода за грамаж, но поне знаете какви меса са. С червените меса можете да правите каквито си искате фокуси. И както виждате ги правят. А тези, които говорят за "полезното" конско месо следва да знаят, че в него има много повече хормони (не прибавени, самият организъм на животното си ги генерира), които изобщо не се приятели на вашия черен дроб и кръвна плазма. А ако конското е от неясен произход (стари кобили, болни кобили и коне и прочие) е направо риск за храносмилателната система и кръвта.

... КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СИ ДАДЕШ ОСТАВКАТА И ДА СЕ ПРЪЖДОСВАШ! ...ПОДГОТВИ СИ И МЕШКАТА ЗА ЗАТВОРА! ТИ ЩЕ СИ ВЕДНАГА СЛЕД ЦЕКО-ЦЪРВУЛА НА ПОДСЪДИМАТА СКАМЕЙКА!

Веригата, която се проверява за конска лазаня в Германия започва с "Л" и завършва с "дл".

Господин Министре на Земеделието нали се клехте че под никаква форма няма в България конско месо. Кокво значи това значи че сте лъ.ец!!!!!!!!!!!!!

През тази седмица си сменихме мнението 3 пъти! Не знаем кой какво прави в ЦУ. Не правим никакви проверки но други неща правим... Д-р Кулински, има ли пилот в самолета!

Ама моля ви се ,колежке, сякаш не знаете с кого си имаме работа-като си знаем и министъра,и шефчето Ви,и въпросния пловдивски тарикат Кулински и прочее...по-леко го давайте,от вас нищо не зависи!

През тази седмица си сменихме мнението 3 пъти! Не знаем кой какво прави в ЦУ. Не правим никакви проверки но други неща правим... Д-р Кулински, има ли пилот в самолета!

БЛАГОДАРЯ ЗА ИНФОРМАЦИЯТА - ЩЕ ОТИДА ДА СИ КУПЯ!

НЕ МЕ ЗАНИМАВАЙТЕ С ГЛУПОСТИ -КОНСКОТО МЕСО Е ХУБАВО. ТО Е СУХО И ВКУСНО. ПО-ДОБРО Е ПРИ ПОДАГРА.... ВЪПРОСА Е ДРУГ- СЪДБАТА НА ЕРП-ТАТА. СПОРЕД МЕН - НЦИОНАЛИЗАЦИЯ!

И после ще обявиш комунизъм така ли? Знаеш ли какво значи национализация изобщо и по-важното как това ще се отрази на държавица като нашата в момента? Вместо да говорите глупости убийте с камъни тия дето днес говорят, че дните на държавата са преброени и щели да правят леви завои и още някои други като тях. Аз съм прост човек и недоумявам как никъде в света на политиците не се търси отговорност за стореното и за наговорените глупости. Еми малко му е на тоя народ тази мъка. Още трябва да го цедят след като Станипишков пак ще постави на власт, а вярвайте си за аец и национализация като ви докара до просешка тояга.

Аз само едно не мога да разбера. Кому е нужно да яде конско месо и що за животно трябва да си да отглеждаш благородно животно като коня с цел ядене? Това е най-големия проблем в случая.

Четох материала и ми стана интересно следното : "Лазаня произведена със месо от Франция в Люксембург се продава в България" ... Това значи че месото и храната във Франция и Люксембург е по-евтино в България и забележете ! хората правят печалба като го продават в България !

Няма проблем, че месото е конско. Има проблем, че не е ясен произходът му (Румъния!), дали има вет. контрол и не е написано в съдържанието на продуктите. Иначе, както пише по-долу във форума, нашите колбаси и месни продукти са си жива загадка, какво има в тях, най-вероятно боклуци.

конско много по-добре от свинско - факт, ама не вярвам някой да вкара конско и да го дава евтино стига сте мрънкали , боклуци

Миро Найденов ветеринарят комбинатор

ВСИЧКИ ГНУСНИ БГ САЛАМИ ТРЯБВА ДА ГИ ПРАТЯТ В ЛАБОРАТОРИЙ В ТЯХ НЯМА МЕСО А САМО КОЖИ ТРЪТКИ КАРАНТИЙ ГМО КИТАЙСКА СОЯ И МНОГО ХИМИЯ ЗА ОВКУСЯВАНЕ ЧЕСТИТО НА СМЕЛЧАЦИТЕ ОСМЕЛИЛИ СЕ ДА ЯДАТ САЛАМИ

правилно, т. нар колбаси не трябва да се купуват, трябва да се раздават на семеиствата и децата на тези изроди, които ги произвеждат, да ги изядат - много пати чувам на пазара някои производител да казва на детето си- не яж от това,като се приберем у дома, тати сте те нахрани, т.е. няма да ядеш боклуците, дето тати ги продава те са за простаците дето ви палнят гушите, а вие се подигравате с тях и хич не ви пука, няма кои да ви изкара по плостадите и да ядете лаината си , пардон, висококачествените продукти от.. без месо

Защо трябва да ядеме тези благородни и прекрасни животни - конете? Трябя дя се забрани консумацията им в ЕС!!!

прав си,...имахме 90 коня никой не ги иска/освен за месо/ .... да ти ги продам ще ги вземеш ли? Аз също ги обичам. Не разбираш ли че всичко е политика,конете са си коне.От 15 години няма пазар за коне,и няма и да има.Обичаме ги на картинки,но ако ти го дам ще ме псуваш че съм те вкарал в разход.И на СЛЕДВАЩАТА година го даваш за без пари.

Това, че у нас и при северните ни съседи много неща са сбъркани е ясно, но нищо не променя факта, че конете за прекрасни, благородни и умни животни и самата мисъл да консумирам такова месо ме отвръщава ! А Вас кой Ви кара да гледате коне насила?

месото е от франция, а продуктът е произведен в люксенбург и затова нашите хора във великобритания няма да могат да вкарват вкусни български суджуци там! нали такива промени в закона гласят...

пред Лувъра има ресторант! 20 ЕURO e биифчето от кон! А стига сте ревали!

То конско хубаво - но е скъпо за Българската трапеза :) За България най-вероятно е в колбасите да има месо от "Свещенни Кучета" ... Не съм чул досега по света да има разработен ДНК-тест за кученца и котенца в месни продукти, а като си знам нашите дяволи и мангусти :)

Има твърдения, че конските фъшкии ставали вкусни на скара, та можеш да опиташ и тази рецепта. Дейба, искате да изядете целия свят! Костенурките се свършиха, таралежите също, пишман ловците почнаха да обясняват, че косовете били по-вкусни от яребиците. Въобще кой какво намери и го пъха в устата ди да го яде. Митове и легенди се носят за магарешките кюфтета, а истината е, че не са кой знае какво, същото се отнася и за магарешкия суджук, ама то човек като омаа един ботуш вино и фъшкии на скара да му сложиш, ще каже, че са страхотни... :)

Поздравления, много точно казано!!!!

винаги са яли конско месо, макар и не маскирано и упоразено като "лазаня"! В българската кулинария това се нарича тутманик или баница с месо, дори месото да е или не е конско до го... Не съм чувал някой да е погинал от конско месо... ама от АНГЛО-ХОЛАНСКО-РУМЪНО- БЕЛГИЙСКО & ШЕНГЕНСКО и прочее , ..може и да погибне, знам ли! Да не дава Господ, сиреч Тангра!!

и имаме конски еритроцити в кръвта! И на тази основа (заразявайки кончета или оставяйки ги да бъдат хапани от змии) си правим серуми против змии или против грип!

Миро наденичката веднага да си подаде оставката. Оставка да си подаде и Войнов В магазините на Метро се продава свободно конско месо. Сигурно то е спуснато с парашут. понеже имаме "железни" Митници.

Хей Миро,преди 3 дни министър Найденов каза, че в БГ няма конско

е, сефте, един ден да казват едно, на следващия - обратното. смятам, това вече никого не изненадва и за всичко е виновно БСП

Защо не кажеш,за коя верига става въпрос бре Мирчо,или пак си пускате кьор фишеци,колкото да отклонявате вниманието на хората от другите многобройни проблеми в държавата ни!Тези симулират дейности,за да мислят заблудените наивници,че това правителство все пак прави нещо за тях!Мирко и ти си за централния!

Определено предпочитам конското, пред саламите, направени от млени пилешки кокали, кожи, рога и копита, желатин, соеви добавки и т.н. Оня ден рекламираха кайма по 2,40 килото. Като се има впредвид, че от тая цена 40 стотинки са ДДС, какво има в нея, би ли се сетил някой? То и сланината не е толкова евтина....

Ами ,то и в шпековият салам на една компания за месо има.Мисля ,че "ЛЕСИНДРЕН". Чудих се на какво месо мирише !?!? Помислих да не е Овнешко , но сега като се раздуха за конското месо-май ще да е било конско. Ми, то каквото им продадат от Европа като месо, такова и ще ядем! Нямаме си вече добитък...

Яжте риба, хора! Тя поне не може да бъде сбъркана нито със свиня, нито с кон!Най-много някоя силиконово-перхидролова русалка да ви се оплете в мрежата!

Ти да си чувал за "модерната" напоследък риба Пангасиус? Поинтересувай се как се развъжда.

Пангасиус е рибата, която вече НЕ купувам, тъй като се внася от Виетнам - страна с много лоша екология.

Помня олимпиадата в Монреал. Състезател на ГДР спечели маратона. Легнал си вечерта, ама не можал да заспи от вълнение. Станал да потича един час и тогава заспал. Пастървата в развъдниците я хранят само със стероиди. Ако се храниш често с нея, синът ти на 5 години ще започне да се бръсне.

деер

Сори, но ако се купува рибен продукт - може! Така, че риба с люспи !! Само лед можем да купим в повече........

от твоите уста в божиите уши

Ти сигурен ли си ,че и в това с което хранят рибата няма химии разни,ммм?Я се вгледай в розовото месо на сьомгата и се замисли...Има едно ,,оцветителче",казва се ,,розов ксантофил" и се слага в храната на рибата...

Ти виждал ли си как отглеждат пангасиус в Китай? Леген с фекалии /с диаметър 60см и около 50л "фекална вода"/ и вътре плуват 6-7 риби !!!!?? Яж ГО!!

Тези пък имат месо в каймата и вдигат толкова джабала. При нас в каймата и колбасите месо няма , и не протестираме. Лигльовци :)

Толкова е просто - не яжте месо и -толкоз! Силни сте само на приказки!

Е, какво толкова, ако конят е имал и ездач, става крехко конското месце! Какво се правите на потресени!

Конското и магарешкото,стига да не са ваксинирани наскоро, са най-чистите меса. Дори видях че някои форумци се възмущават, защото конят бил близък на българина. Интересно каква пастърма са сишили войните на хан Аспарух, докато стигнат до Онгъла? Не че не обичам конете, ама освен на тях и кучетата, прабългарите са разчитали само на ловаза доставка напротеини в диетата си. У мене обаче преобладава славянската жилка и бойкотирам продажбата на конско, еленско, кенгурско, газелско и други екзотични меса. Яд ме е, че Миро мършата се прави на ощипана госпожица и не каже направо, че става въпрос за ЛИДЛ. Айде стига сме били много дипломатучни.

Той хана и ток не имал

що не съм изобщо учуден. Сега има конско,утре очаквайте слонско!!!

конското е много по добро от говеждо или телешко , каде мога да си купя такава лазаня или конско ? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

На бул. Витоша има в "РУСКИ ГАСТРОНОМ", преди Южния парк, левия тротоар, до казиното. Декларирано си е КОНСКО.

...конфискуваното на примоция.

Досети се от първи път коя е веригата. Л....Л.Месото не е вредно,но го няма на етикета.От всичко някой правят политика.Аман от простаци!!

у нас редовно се пробутва кучешко месо за агнешко и шилешко. балгарина не знае какво яде. "сирене" от тебешир и палмово масло, кремвирши от рога и копита, салами от кожа, костено брашно, ...да не говорим за генно модифицираните зеленчуци и плодове внасяни от цял свят. в балгария няма контрол варху хранителните продукти, защото няма истинска даржава. управляващата мафия печели баснословни пари за сметка на здравето на балгарите.

запознат,стига писа глупости ,,редовно -кучешко" .Редовно се колят възрастни говеда в кланици,където е забранено клането на такива,без да се изследват за ,,луда крава",това е общоизвестна истина...Но..всичко,което се влага е разрешено от европейските директиви и регламенти...и е ,,безопасно за здравето на потребителя",според мафиотите от БАБХ.

Не съм чувал за кучета да боледуват от свински грип или луда крава! И вие не знаете какво плюскате! Не знам защо, но ми прави впечатление, че популацията на кучета драстично е намаляла. А какво ли се случва в кучешките приюти, където работят примати? Хи-хи!

сигурно и в много колбаси има и кучешко месо,,,яжте мили българи и плащайте пари за собствената си отрова,,най добре да се прави бойкот на колбасите и да видим тогава.

86 килограма лазаня. от тях половината е сланина и подобно на лютеници и други измишльотини, остава да има /няма 40 кила конско. е това е половин бут бе , журналисти тъпи . излиза ,че са внесли по-малко от половин кон . айде сега идете и намерете къде е другата половина и да напишете още малко тъпотии за конското .

Скандалът си е скандал! Сега някой трябва да пита лекарите и МЗ, какво значи "опасна конска лазаня"? За кого, с какво е опасна, какви са признаците, какви са средствата, здравната система в състояние ли е да лекува вредите от "опасността"? И разбира се, като получи отговор да го сподели в медиите!

само ако знаете колко дърти магарета , катъри , кози , кочове сте изяли по време на демокрацията, ще повръщате цял живот. защото когато се ликвидираха ТКЗС-тата месото изчезна, вноса беше слаб и месото идваше от магаретата / тези старите и болните, които вече не теглят каруцата / , циганите постоянно тогава обикаляха с бусове и ремаркета и товареха всичко което едва диша . селяните се радваха, че могат да вземат някой лев за болно или старо животно . а сега тъпите журналя , дето през живота си не са виждали жив кон или магаре , се надпреварват да пишат глупости .

Все още в България съществува практиката циганите да изкупуват от стопаните "прясно умрели" животни, най-често в следствие на боледуване или пътен инцидент, които автоматично отиват в търговската мрежа. Живея в малко село и тази масова практика не е тайна за никого. Убеден съм, че това се случва и в големите ферми за животни, не ми се вярва някой "млад фермер" да изхвърли 2-3 телета по 300-350 кг всяко за една година или прасета, овце и пр. Логиката на тези хайдуци е поне да бъдат покрити направените разходите за фураж, с продажбата на мъртвия добитък. Пък и нищо чудно и на печалба да са от цялата тази работа. Както по-долу някой каза, живеем в кошмар!