Коментари - Конгресмени искат Тръмп да санкционира Турция заради руските ракетни системи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Безумни са каламбурите по адрес на САЩ ! Те си остават най мощната държава ,и който не е разбрал това е просто неграмотен !

""Пазарна икономика'' по краварски:((((( Ще купувате само нашето че ни трябват мангизи иначе ще ви ''санкционираме'' ама гледайки там дето нямаме аванта да е.. То времето на американските налагания отдавна е на изчезване ама тия сенаори май живеят в илюзорния си свят..

Когато една държава ти е дарявала всичката военна техника, Когато една държава ти е плащала наем 6 млрд долара на година за военни бази, Когато една държава обучава елитът на офицерите ти без пари, Когато една държава ти е дала лиценз за производство на Ф16, Когато една държава ти е направила армията втората най-могъща в НАТО, Когато една държава те е включила в проекта по производството на най-модерния си изтребител, Когато една държава ти е дала 80% от капитала, който бизнесът ти ползва, ТО ДА, ТОГАВА ТАЗИ ДЪРЖАВА МОЖЕ ДА ИЗИСКВА ОТ ТЕБ КАКВА ДРУГА ВОЕННА ТЕХНИКА ДА КУПУВАШ. Щото може да ти врътне кранчето и всичкото отгоре да спре. И тогава, отиваш отново да гледаш бостана.

Като ви чета сте бетер във фантасмагориите си от тия сенатори и другите им подръжници:((((

Ауауауааа, Не разбрахме, че САЩ дарява на Турция Ф35. Май си ги купуват. Както им предлагат да купуват и Пейтриът. Но стана също така известно, че САЩ са се опитали да организират преврат в Турция и да убият Ердоган с ракетен удар. Съвсем очевидно, че част от написаното не е вярно. За другото не знам. Отделно, не мисля, че дори всичко това да е повод, САЩ да контролира Турция и да им казва какво да правят. Нещо много ти е сбъркано мисленето и представите.

"това ще прати ужасен сигнал на други страни, че те могат да пренебрегват американските закони, без да има последици за тях" Е това е убийствено. Ако някой живее с илюзии, може да се раздели с тях. Значи според американските конгресмени, американските закони са били задължителни за изпълнение от всички държави по света!!! Ба си и наглостта! Американските закони са правени от американци и са си за САЩ, за територията на тази държава. Те не важат за останалите държави. Там действат международно право и международни закони. Които се приемат от международни организации. Но не американски НПО, които ни се представят за "международни организации". Една прекрасна илюстрация, защо САЩ трябва да бъдат поставени под изолация. Да си гледат собствената си кочина. И първо да си върнат дълговете 23 трилиона и тогава да ги видим колко са Големи. Отделно, можем да видим какво представлява американската икономика. Продукцията им се оказва твърде неконкурентна на международния пазар. В конкретния случай, на оръжейния пазар. САЩ явно имат проблеми с продажбата на оръжия и единственият им начин да продават е с рекет, изнудване и заплахи. Това "американски свободен пазар", "пазарна икономика по американски".

С Е Р А на главите на всички тези под мен в този гнусен кремъ лски форум!

Ххх пак ви наиграха амеркани и глупаси

"...Тръмп подписа закон, който прави задължително въвеждането на санкции за страни, които правят бизнес с Русия във военнопромишлената област ..." Това демократично ли е? Все едно да хвърлиш здрав бой на клиент, който се е насочил към конкуренцията. Какво стана със свободния пазар - един от основните стълбове уж на западната демокрация?

Демокрация - Унгария 1956, Чехо-Словакия 1968, и т.н.

В тези държави 1956г и 1968г тогава САЩ опита цветен преврат. Малка група хора се опитаха да вземат властта. Ако бяха успели, можеше да се случват кървавите истории като в Украйна. Освен това, ако това не беше дело на малки групи хора, платени от САЩ, а не унгарския и чешкия народ, това нямаше да свърши толкова бързо. Хората щяха да се борят. Което не беше наблюдавано. След неутрализирането на малки групи американски изпълнители, всичко бързо приключва. Но днес, под американски медиен контрол всичко се раздухва до небесата. Ника и не е удачен, по ще ти отива Тъп дух.

Превод: Няма да доставим Ф-35 на Турция откакто е ясно, че ще купят С-400. Щото на екрана на С-400 нашите невидими стелт Ф-35 ще светнат като коледна елха и резилът ще е пълен. Ще загубим безброй поръчки за милиарди. И за да не дойде някому другиму наум да купува руските комплекси, трябва да накажем Турция публично. Е, Саудитска Арабия си купи, но още не ги е монтирала...ама те не са в НАТО, а и нямаме начин да се гаврим с тях, щото ОПЕК като врътне леко кранчето, цялата ни икономика отива по дяволите, а Русия ще потрива ръце, щото ще взима повече пари от продажбите на петрол. Чудя се що ли пиша аз тука, след като болшинството коментиращи само плюят един друг и се обиждат на "соросоид" и "путиноид"....

Верно си същи Андрешко.

Да не стане Инджирлик Йок и други подобни явления.

Гърция може да предложи много подходящи места за разполагане на техниката от Инджирлик включително и ядрените ракети. От Гърция до Истанбул е един к..... разстояние.

А защо не и България, още по удобно е.

Би било добре, но в България нямаме терен за такава огромна военновъздушна база.

Удобни места има много. И където и да отиде американската техника от Инджирлик, мястото автоматично става мишена на руски ракети, а може и ядрени. Което гарантира унищожаването на всичко в района. Няма как да остане нещо живо. Та въпроса е, дали ще има желаещи за такава съдба.

Стъпи на мината, стъпи! Това реват самозабравените конгресмени. САЩ губят безвъзвратно Азия. Знаете ли какво се случва с бившето величие, когато загуби силата си? Разкъсват го малките хиени.

Турция е по-силна от всякога за последните 500 години....

"Ако не го направите, това ще прати ужасен сигнал на други страни, че те могат да пренебрегват американските закони, без да има последици за тях" ?! Значи, ако не купуваш от Америка, нарушаваш техни закони !?!?!?! Абе, хора, това грешка на превода ли е, или поредния идиотизъм на управляващите в САЩ. Тия са се взели, ама много на сериозно. Странно. Ако си купя "Шкода", а не "Форд", нарушавам закон на САЩ !?!?!?! Не е за вярване ???!!

Американците никому не забраняват да купува руска военна техника! Те просто ти казват, че имаш право на избор - руската техника или сътрудничество със САЩ. Изборът е свободен. Имат си и закон, който казва какво да се прави в този случай на неудобен избор - спира се сътрудничеството в най-различни области, свързани с отбраната. Нормално.

Проект «Сила Сибири» - дорогостоящая показуха 2 декабря, 2019 - 21:21 Российский экономический аналитик, специалист по нефтегазовому рынку, историк и востоковед, партнер консалтингового агентства RusEnergy Михаил Крутихин пояснил, что Китаю газопровод “Сила Сибири” не сильно был нужен изначально, выйти на расчетные мощности Россия сможет в лучшем случае лет через 10 и что проект изначально не был коммерческим — это дорогостоящая показуха: “Первое. Проект с самого начала был окружен враньем. Когда объявили при подписании документа, что это был контракт, а это был не контракт, а меморандум о взаимопонимании. Все контрактные цифры пришлось вставлять туда потом. Второе. Объявили, что китайцы будут софинансировать проект на сумму 20-25 млрд долларов. Китайцы ничего такого не обещали и ни копейки не дали. Это было тоже вранье. Далее, сказали, что с момента открытия в Китай будет прокачиваться 38 млрд кубометров газа, даже посчитали, сколько это будет на 10 лет, сумму даже дали. Но, надо учесть, что на этот годовой объем газопровод вместе со всей системой сможет выйти не раньше, чем еще лет через 10 — хорошо, если к 28, а то и к 30 году. То есть, это тоже вранье. По поводу рентабельности проекта — если уж сам министр энергетики, выступая в Думе, сказал, что это некоммерческий проект, это надо учитывать. И, когда мы видим, расчеты газпромовских экспертов, говорящие о том, что вплоть до 28-30 года проект не выйдет на окупаемость — т.е. это затратный, убыточный проект для России — становится все ясно. Затем. Китаю столько газа не нужно. Его 15 лет уговаривали, чтобы те согласились на этот проект, с трудом уговорили, а Китай сейчас вовсю сокращает импорт газа. Поэтому, во-первых, он не будет брать столько газа — это уже совершенно точно, во-вторых, он будет, как единственный потребитель на том конце дорогостоящей трубы, диктовать свои условия, как он уже диктовал по нефтяной трубе. Поэтому этот проект выглядит, как дорогостоящая показуха, и единственные, кто материально выигрывает от этого проекта, — это подрядчики, которые нажились на его строительстве. С их контрактами, раздутыми сметами. Российский бюджет в лице “Газпрома”, который у нас все-таки компания, контролируемая государством, на этом только потерял. Общая стоимость проекта, если бы мы его обсчитывали, вместе с газоперерабатывающим заводом, освоением месторождений, со стоимостью трубопровода, компрессорных станций и так далее, она выходит примерно на показатель в 100 млрд долларов. Не 55, как говорил “Газпром”, а, если все учитывать — до ста миллиардов. А это никогда не вернется и никогда не окупится. Выиграла от проекта и пропаганда, которая сейчас все это преподносит, как грандиозный прорыв в экспорте газа в азиатском направлении”. Войдите, чтобы оставлять комментарии

както всеки текст на чужд език.

Що, мен не ми пречи. Нека си стои за мъка на путюфилите. :)

Цялата малоумна логика на краварите се чупи пред факта,че няколко други натовски държави имаме С-300. И редовно приемаме американски самолети на учения у нас. И дори имаме (не ние де,ама примерно гърците) и американски самолети на въоръжение. А ние след няколко години. И тогава пак ще имаме С-300. Ама видиш ли С-400 е мноооого лошо.

наще айде да са заварено положение, но гърците си ги купиха бидейки в НАТО...

Гърците също имат руски ракети: зрк оса и с- 300.

Някакви олигофрени в средния запад на САЩ избират някакъв палячо и той става цар на света????? Егати егати егати !!!!!

Тръмп няма полезен ход срещу Русия,Китай,Индия,Иран,Сирия,Афганистан,Турция,Венецуела,Куба ,Северна Корея......

Само мирни бомбардировачи и умни ракети трябва да се купуват. Мира трябва да се пази с цената на всички животи, освен моят. Оруел не е бил пророк, а е знаел плана.

Кой закон ще прилагате бе уважаеми?? Кой закон забранява на суверенна държава да направи суверенен избор какаво и за колко да си го купи ? Ай сиктир с тея ваши номера!

Никой нищо на никого не забранява, бе, умньо! :)

Ще ги санкционира, ама друг път! Дали му стиска?

Според американците, всеки е длъжен да спазва техните закони. Такава наглост светът не познава. Това разбира се отвращава всеки нормален човек, само и единствено американските подлоги в България не ги бърка.

Не, никой не е длъжен! Това са си американски закони за американци. И те нищо не забраняват на неамериканци. Просто забраняват на американски компании да работят със страни, които закупуват определен тип руски оръжия. И си е съвсем правилно. Толкова ли е просто да се разбере?

Нашите Ф-16 могат да служат само за учебни цели на турската противовъздушна система С-400.

нашите Ф-16 ?! На САЩ и Израел не им "пука" от С-400. Бай Дончо е бизнесмен и не иска да загуби Турция като клиент и то богат...

Въображаемите самолети, за които хвърлихме пачки през балкона. Глупави сме.

Очи пълни, рЪце празни! ПП: Това важи, за тези които само са ги виждали. Тези, които просто вярват в една лъжа, са обикновенни фанатаици.

Дано, бързо се научиш. Пари си дал, все пак.