2 т месо от коне и магарета пуснато като салам?

Около 2 т месо от коне и магарета вероятно е било пуснато на пазара като колбаси, стана ясно от заседание на Епизоотичната комисия в Ямбол.

Обратно в новината

Коментари - 2 т месо от коне и магарета пуснато като салам? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

или аз не мога да смятам или тоя министър магаре и кон не е виждал никога. 40 магарета и коне - а само 2т месо. те колкото овце ги изкараха тия магарета с по 50 кила месо.

Магарето всяка трева не пасе и всяка вода не пие. Няма страшно! По опасни са химиците, например кренвиршите и уличните котки не ги ядат!

Много е съмнително да са влезли в колбасите,то конското си е деликатес,най-хубавия суджук винаги е смес,една ВИП комбинация е телешко,сърна и малко свинско.И кучешко да е,ама не се надявайте много-по принцип най-важната фигура в една съвременна колбасарница е ХИМИКЪТ

Конски кебап или магарешко дроб- сърма, пръстите да си оближеш! И оная мърша, дето Миро Найденов я внесе, на бахур, страхотна е !

Конското и магарешкото са били специалитети още по времето на българските царе.Кон се е ял само при специални поводи.

от разбирачи, ако искаш може и да пасеш, но не си давай компетентното мнение, достатъчно гнусотии ядем.

Обичам конски салам!

По старите рецепти в луканката винаги се е слагало и конско или магарешко месо. Не се учудвайте, че вече нищо няма вкуса от едно време.

Сетили се в МВР да разследват - кой знае колко старци по селата за плакали откраднатите им животни. Когато никой не преследва крадците е такъв резултата. Да не говорим, че с тази информация рухва и мита за проследяемост при кланниците и въведените стандарти. Само кражби и измами в тази България - после чакат в София чуждестранни инвеститори, а престъпността генерирала само 3,5 млрд годишно - от проституция и наркотици, друго дори и не броят за престъпление, защото стана начин на живот.

Най вкусните суджуци се правят от конско и магарешко, а за хората с подагра конското е единственото позволено месо.

Айдееее, отвори се на Миро Найденов ново поле за действие, едвам можа човека да обиколи магазините и да "смъква" цените на яйца, агнешко и козунаци, сега пък ще хуква да проверява саламите. Горкия, дано го хранят производители и търговци, че ще вземе да отслабне от толкова тичане! Къде си бе, защо още не си на екран, не са ти казали тезата, а?

"По-рано никога не са използвани коне за месо". Аре посмали манго! Това въобще не е вярно. Баща ми и дядо ми са ми разказвали, че в София е имало ДВА магазина специализирани само за конско месо: сурово месо и всякакви видове колбаси и луканки, отделно и в обикновенните месарници е имало. След като каруците са изместени от камиони, конете в БГ намаляват и месокомбинатите спират да обработват конско, поради ЛИПСА на коне.

Vsushtnost pritesnitelnoto ne e v tova,4e e konsko meso a, 4e "В момента камарите с конски трупове ги няма. На тяхно място има две големи купчини с изгорени кости, а част от тях са разхвърляни в дерето, за да не се виждат."

КОНСКОТО И МАГАРЕШКОТО СА НАЙ-ЧИСТОТО МЕСО И Е ДОБРЕ, НО ДАЛИ НЕ СА ОТ КУЧЕШКО? ТЕЗИ КУЧЕТА ДЕТО СПОРЯТ КАКВО ДА ГИ ПРАВЯТ, ДА ГИ НАПРАВЯТ ТЯХ НА САЛАМИ.....НАРОДА ВСИЧКО ЩЕ ИЗЯДЕ, КАКВО ЛИ НЯМА В САЛАМИТЕ...

не се ползва вече кучешко за саламите, просто защото не им трябва месо :)

Ако саламите се правят от конско и магарешко, значи са ОК. Много по-страшни са консервантите, оцветителите, пълнителите и другите добавки, които според производителите могат да достигат до 60% от общото тегло на продукта.

Ако са само 2т е песен,нищо работа, но колко са в действителност едва ли някой може да каже!!!

По БДС или по ГОСТ или по DIN - най-добрата е конската луканка със свинско. В Италия ядат конско свободно и никой не вдига аларма.

Ядем кви ли не боклуци,цялата менделеева таблица,в това обаче няма нищо нелогично..просто отражение на цялостната картинка в БГ..

Но пък е по стандарт...

Купих си луканка на пропоция ,която беше отвратителна на вкус сурова и кисела и така я изхвърлих.Веригата беше"Лидъл"а луканката на някаква фирма"Бай Мезан"Никога не купувайте нещо което е на промоция.А аз специално никога не бих си купила нещо друго от тази фирма вече.

2 тона конско и магарешко може,а 20 тона софийско кучешко НЕ!

е ми суджук се прави от конско или магарешко и свински обрезки ....стига да не е негодно место ..

Агенцията за безопасност на храните на борсата!!!

Отдавна съм спряла да купувам за вкъщи салами, луканки и всякакъв друг вид подобни месни продукти. Купувам само месо и то по възможност от определени магазини. Не може да се вярва вече на производителите какво слагат в саламите, а отделно са пълни и с химии- консерванти, оцветители, подобрители, овкусители.....

"страшната гледка от незаконна кланица с разхвърляни кости на животни Сигналът бил подаден още в края на ноември м.г." И от ноември м.г. досега какво направихте????? Саламите отдавна сме ги изяли, пък и сигурно и от кучета и котки сме яли, вие половин година си бъркате в носа!!!

САМИ СИ МЕСИМ КОЗУНАЦИ,САМИ СИ КОЛИМ ЖИВОТНИТЕ! ОТГЛЕЖДАМЕ СИ БЕЗДОМНИ КУЧЕШКИ ГЛУТНИЦИ В ГРАДОВЕТЕ! НЕ ИСКАМЕ ОСТАВКИ!

Какво имате против магарето, то е най-чистото животно. То не пие вода от локви, пие само чиста вода.

...еми аз като съм израснал с магарешки кюфтета кво ми има? М'чи много си е хубаво, само дето вече трудно се намира! /пък това моче на снимката май е нашето/

Магарешко и конска за говеда. Хей, Европо, здравей. Нищо, нали си плащаме чинно данъците и сметките, какво повече.

Еми че то в чужбина си се ядът и 2-те животни , вярно че се отглеждат за това , но си се ядът.

Абсолютно вярно! Даже е деликатес, а на французите е едва ли не национално ястие. Какъв е проблема? Консумиращите колбаси трябва да се радват, че са вкусили месо, че иначе слагат само вимета, лигнин, подкожни тлъстини, оцветители и аромати.

Какво работи Агенцията за безопасност на храните, където работят куп хора, които ние хрантутим?

Нищо!Само лентяйстват и плюскат конско!