Почина големият актьор Никола Анастасов

Големият български актьор Никола Анастасов почина на 84-годишна възраст.

Обратно в новината

Коментари - Почина големият актьор Никола Анастасов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само това не! Не и сега, когато останаха на пръсти такива мъдреци и таланти!

Много ми е мъчно. Отиде си още един от моите любимци от детството. Невероятен актьор и скромен човек. Сестра ми и аз израстнахме с неговите смешки, театрални и телевизионни роли, както и със прекрасните записи на детски плочи, които той направи през 80-те. Почивай в мир, Пух Мечо, Незнайко в Слънчевия град... Нека ти е светло по пътя. Дълбок поклон.

ПОКЛОН! И какво остана от това велико поколение! Вярвате ли , че продължавам да ходя на театър, но никое име не мога да запомня.....е има няколко, но такива величия няма! Защо?????

Светла му памет на невероятният човек Никола Анастасов и прекрасният артист.Все повече ще ни липсват такива хора като него-да говорят с усмивка и обич за хората с които е живял и работил.Някой чул ли е в негово интервю да каже лоша дума за негов познат или колега???Почивай в мир и дано приживе си разбрал,че има хора които са възприели и са се старали да подържат твоето чувство за хумор

Поклон!!! Пред светлата му памет .Той завинаги ще остане в сърцата ни,и светлата му усмивка винаги ще ни свети и в най- лошите ни дни. Почивай в мир!

поклон

Няма как да почине Анастасов!!! Той ще продължи да ни усмихва вечно....

Почивай в мир. Поклон!

ПОЧИВАЙ В МИР!ПОКЛОН ПРЕД ДОСТОЛЕПИЕТО И ДОСТОЙНСТВОТО НА ГОЛЕМИЯ АКТЬОР!

Поклон пред ГОЛЕМИЯ АКТЬОР! Почивайте в мир!

Да носят позитивни емоции могат само великите! Поклон!

Останаха твърде малко хора, способни да ни развълнуват в киното и театъра - Славчо Пеев, Васил Михайлов, Стоянка, Цветана Манева.... а след тях какво ?! Бахаров, Баташов, Ернестина...???? Не, мерси !

Може би имаше предвид Андрей Слабаков, Баташов не е сред живите, лека му пръст!

Да, извинявам се. Мир на праха му.

Отиде си и третият от запаса. Лека му пръст! Радвам се, че децата ми харесват филмите с Анастасов и няма да го забравят.

Бог да го прости!

Навремето бяхме оградени от великите ни таланти като Анастасов и мислехме, че са даденост, че всички артисти са като тях. Е, от последния четвърт век насам се отвори такъв вакуум, че останаха само добрите стари филми!

Има хора които имат талант да печелят сърцата на околните с ненатрапчивото си, но стойностно присъствие. Той е един от тях. Неговото име изписано на екрана винаги е било още един чук в гвоздея на програмата, била тя малка или голяма. Вечна памет на скромния и отдаден на ценностите си човек.

Свързвам го с детството си и с театъра. Да почива м мир!

Нямаме вече такъв актьор.

Пусто е без любимите актьори от старото време ...

Пише,че играе в "Рицар без броня ".То от този филм никой не е жив-нито Соня Маркова,нито Мария Русалиева .Бог да ги прости !

Блрагодарим ти за усмивкити по нашите лица при срещите с геройте ти! Поклон! Дълбок поклон!

..

Жалко е, че един хуманоиден индивид може да падне толкова ниско в опитите си за разсъждение!

Като си толкова умен, я кажи поне един сегашен актьор ,който става? Един нов филм, който да го бива?

Срамота! Това,че не си спомняш нито една негова роля, говори много лошо за теб. А "Тримата от запаса" гледал ли си? Този човек е разсмял толкова много хора, колкото ти не си и сънувал. Вечна му памет

Засрами се!

Защо не сметнеш зад тези 300 часа филмово действие, колко часа труд са вложени?! за Всеки филм поне по 2000-3000 часа?! МАЛОУМНИК

има българин,който разсъждава така?Жалко и тъжно,за такива разсъждения!Такива лекета въобще да не се появяват по форумите!Да не уважаваш и тачиш Големите,които оставят следи в историята на изкуството на Родината ти,най-малко ененормално!!! Поклон, пред светлата му памет! Да почива в мир, има кой да го помни!!!

Поклон.

Отива си само тленното-таланта и духът ти ще са винаги с нас ,с всички ,които дори за миг са се докоснали до ТВОЕТО ВЕЛИКО ТВОРЧЕСТВО!!! ЩЕ НИ ЛИПСВАШ МНОГО!!!

Kinka

Почивай в мир.Вечнапамет

Няма ги онези филми,артисти, които да те разсмеят искрено и трогнат. Българското кино сега е предимно наситено с мутренски сюжети,цинизми и пресилени опити за комедии. Жалко е ,когато си отиват такива титани,защото сега култура почти няма.

Всичко от времето на комунизма си отива.

не виждам връзката обаче... освен че ако Н. Анастасов беше живял и играл в нормален строй, щеше да е милионер.

Кариерата му и наградите е основно по време на комунизма.

Просълзих се. Сбогом,маестро.

Колето си остана свевжарка до последния си час Евала на такива като него които не се продадоха и остаряха с чест

Отиде си от Земята и Нашенския, Български "Санчо Панса". Чак вече не може и да ми е мъчно и тъжно - та Те Великите Наши Актьори почти всички си "отидоха". А през тези Години, когато бяха Сред Нас и се Раздаваха с Играта си за Нас, как и Ние Заедно с тях "Играехме техните Роли" в Нашия истински живот. Споменът обаче със сигурност ще остане докато ни има тук - за Никола и за всички Велики, като него. Поклон.

На кого ни остави г-н Анастасов, на "проектите" Венета Райкова, Фермата, биг брадър.......много са, пошли са....? Министерство на културата, "продуцентите"Иван и Андрей, Халваджиян, БНТ, онзи с рошавия с папионката, дългия....къде е тяхната отговорност през тези 26 години на преход, през които манипулираха и направиха цяло поколение, /че и второ започнаха/, зависимо и празно, просто и неграмотно, интересуващо се само от материални блага и подражание на бръснати празни глави, с обици на ушите и с паяжина между тях?

Велик велик велик

..."знам го аз Юнеско."...само тази фраза взривяваше залата от Римска баня. Преклон,велик беше!!!

Поклон !!!

ОТИДЕ СИ ОЩЕ ЕДИН ВЕЛИК БЪЛГАРСКИ АРТИСТ!ДЪЛБОК ПОКЛОН!

Поклон пред паметта му! Бог да го прости!

Безсмъртен! Дълбок поклон и светла му памет!

Винаги ще те помним.Бог да прости!

отиде си още един велик артист, пораснахме и остаряхме с неговия хумор - респект - почивай в мир

Ееех, много мъчно ми стана. Разделяме се с най-добрите... Лека му пръст.

Почивай в мир! Поклон и да го изпратим с аплодисменти!

Почивай в мир, Никола! Докато сме живи, и ти ще си жив.

Плеяда велики български артисти се пренесе на едно по хубаво място. Те не могат да бъдат заменени. Дегенерати като Ласкин ли ще сменят Парцалев, Калоянчев, Константин Коцев, Черкелов, Васил Попов, Коста Цонев, сега и Никола Анастасов. Бог да го прости.

ПОКЛОН!

Беше Велик! Поклон пред светлата му памет.

Отиде си и последната ни надежда да гледаме на малкия екран нещо стойностно, сега вече остава да продължават да опростачват народа с Биг брадър, Венета Райкова, концертите на Пайнер и Слави. Осиротя и театърът , и киното и телевизията, но който търси намира, ние ще продължаваме да ви гледаме и да се учим на добро от вас ВЕЛИКИ АКТЬОРИ!

.......Държавната лотария, Попитали 100 човека, Малката булка, Листопад. Толкова ли са значими, че чак и по празници да излъчват турски и индийски сериали, нямаме ли си златен архив?

Донесе ни през годините толкова усмивки и положителни емоции! Поклон и мир на праха му!

Константин Кисимов, Апостол Карамитев, Любомир Кабакчиев, Григор Вачков, Петър Слабаков, Георги Георгиев-Гец,Георги Парцалев, Георги Калоянчев, Тодор Колев,Джоко Росич, Коста Цонев..............................а сега и Никола Анастасов. Щастлив съм , че живях по онова време когато имаше такива гении в театъра и киното. Почивайте в мир. Винаги ще Ви помним.

И актрисата Соня Маркова 2010-та почина на 16-ти юни .Поклон пред паметта й и на нея !

И вече ни липсваш !!! Почивай в мир ,голямо сърце !

Отиде си последният от НАЙ ГОЛЕМИТЕ Вече не остана никой Няма кой да докара усмивки на лицата ни Поклон КОЛЕ и ПОЧИВАЙ В МИР

Голям актьор, лека му пръст.