Почина режисьорът Иван Андонов

Големият български режисьор Иван Андонов почина в четвъртък на 77-годишна възраст, съобщи БНТ.

Обратно в новината

Коментари - Почина режисьорът Иван Андонов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поклон до земя, Маестро! Респект и огромно благодаря! Дано се чувствате добре там. Сбогом.

Можем само да мечтаем да имаме такива велики творци като Иван Андонов. Може би сега си давам сметка и затова, че големите хора на изкуството не са големи само в професията си, а и носят много любов в сърцата си. Може би затова им се получава и заразяват обикновените хора с обич. Вечна памет!

Тези дни се върнах от Париж-моите домакини с гордост ме разхождаха в квартала,където живеят техните интелектуалци.............минахме по улицата,където живее Катрин Деньов....кафенетат......Нашите гаснат в анонимност и нищета........./повечето/.Иван Андонов беше невероят актьор,режисъор,художник!Човек с невероятно излъчване.......Лека да му е пръста и да спи в светлина..........

Боже, нашата култура осиротява с бързи темпове! Отиват си такива интелектуални стълбове като Иван Андонов, вечна му и светла памет! Какво ще правим без тях?!

ТИХ,СПОКОЕН...ИМАХ ГО КАТО ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА ТИХАТА СИЛА...ПОКЛОН!

Поклон пред светлата памет на големия български актьор и режисьор, на гражданина, интелектуалеца и демократа Иван Андонов!

Бях на 15 когато гледах за първи път " Вчера", бях дълбоко впечатлена и разтърсена. И сега този филм е сред моите фаворити. За мен този човек е гений. Мир на праха му.

Един интелигентен творец си отиде. Поклон пред паметта му.

ПОКЛОН!! ЩЕ ОСТАНЕ ВИНАГИ В ПАМЕТТА НИ.

Много тъжно,голяма загуба,че дори е страшно!Какво сме без истинските ни таланти ?Осиротяхме!!! Да му е светло и леко на душата!!!

Любим режисьор с неповторими творения! Бог да го прости!

Руиз

Голяма загуба за българската култура. Иван Андонов е голям актьор, режисьор, художник. Той игра прекрасно в "Иван Кондарев", "Инспекторът и нощта" "Отклонение" и много много други филми. Поклон пред паметта му!

Поклон пред човека и големия талант! Той сега е на по-добро място! Не ни е напуснал! Дано от актьори като Велко, Иван и други големи, които младите не познават се учат тези, които са избрали не лекия път на актьор и творец.ю. И дано дават по-често филми с участие на Коканова, Парцалев, Карамитев Вачков, Нейчо попов! Цяла плеяда! Би било добре да заменят турските бози!

Дълбок поклон!

Последно сбогом!

Лека му пръст, много добър режисьор беше. Няма ли да направят поне една негова изложба сега, като не е искал спектакъл от смъртта му? Някой трябва да се захване с тази работа, за да видим картините, а също така да се издаде подобаващ албум с биография - той е заслужил най-доброто от всичко, и ще има интерес към подобна памет за режисьора и човека Иван Андонов!

майна, остани и там такъв, какъвто те знаем...майна...Поклон човече!!!

Светла му памет! Почивай в мир!

СВЕТЛА МУ ПАМЕТ!

Един от най-любимите ми режисьори и актьори! Всички читави хора масово започнаха да ни напускат! Мир на праха му, Бог да го прости!

Светла му памет!

Всеки път когато отворя страницата на компютъра с българските новини и прочета подобна скръбна новина ме изпълва тъга. Съвсем наскоро си отиде от този свят един велик актьор - Велко Кънев. Обожавах таланта му. Днес чета, че го е последвал Иван Андонов. Тъжно ми е когато такива хора ни напускат, въпреки че тъй или иначе един ден всеки, който се е родил поне веднъж е длъжен да умре завинаги. Бих искала таланти като Вачков, Парцалев, Велко и Иван никога да не напускат сцената на живота. Лек път, талантливи човече, и дано там се срещнеш с твоите колеги и направите невиждана сцена в отвъдното. Поклон пред таланта ти!

МИР НА ПРАХЪТ МУ !ПОКЛОН ПРЕД АКТЬОРА И РЕЖИСЬОРА. БЪЛГАРСКАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ ОСИРОТЯ .ОТИВАТ СИ ВЕЛИЧИЯ ОСТАВИЛИ КРАСИВИ , СТОЙНОСТНИ ТВОРБИ ЗА ИДНИТЕ ПОКОЛЕНИЯ .ПОЧИВАЙ В МИР .

Дано пуснат филма ОТКЛОНЕНИЕ за да видим двама големи ! Почиваите в мир,обичаме Ви!

ПОКЛОН

Светла му памет!Един от плеядата велики пловдивчани.

Светла му памет!

Светла му памет! Голям режисьор, актьор!

Невероятен човек! Поклон пред паметта му!

Почивай в мир маестро-малко останаха българите като теб.ПОКЛОН

denny

Бог да го прости, и нека почива в мир. Гледала съм "Вчера" безброй пъти, и винаги ме побиват тръпки.

Бог да прости!!! Изключително талантлив творец. Освен "Вчера" най-често споменаван си спомням "Отклонение" Иван Кондарев" "Опасен чар" и др. Няма вече такива стойностни филми . Почивай в мир

-Всички големи си отиват тъжни и с чест от този свят... -Мир на душата му,не всеки може да живее така, че да се наслаждава и на удоволствието на другите...

Поклон маестро!Благодаря за филмите които ни оставяш!Почивай в мир!

Сбогом и мир на праха му.....

Бог да го прости!

Сбогом Светла му памет !

Бог да му прости всички волни и неволни прегрешения! Един от най-даровитите и същевременно най-духовни и извисени и въздържани хора. Ще лисва на България ...

Поклон!

Достоен човек.Бог да го прости !

а твоя приятел къде е ? замина за Глостър при доктор Фостър... Кога ? Вчера ... Поклон !!! пред твоето вчера !!! И то и ти ще ми липсвате ... Поклон !!

ПОКЛОН

Отиват си най добрите. Поклон и светла му памет. Ще те помним Иване.

Той беше велик!

Поклон пред един голям артист и човек. Помня го като млад артист в сливенския театър в "Комедия от грешки". Поклон.

Поклон пред земния ти път и мир на душата ти!

Страхотно болно ми става. И той си отиде, ярък представител на Интелигенцията ни, с голяма буква естествено. Културните му виждания отдавна надхвърлиха актьорството, режисурата, дори и живописта, това си е един прекрасен великан на културата в България. Светоусещането му - типично по пловдивски, Иван предаваше с рядка хармония. Но към всичко изброено от достижениято му в културата, все пак за мен изплува и едно друго: той успя по един елегантен, достоен и поучителен начин да се опази от идеологическата мръсотия на онзи кресливо-комунистически строй, на последвалото време на промяна и катаклизми с непрестанни блатни политвойни. Пример за всички ни. Поклон и нека почива в мир!

Бог да го прости! Старата школа напуска редиците. След тях остава винаги по една огромна празнота. Ще го помним с толкова прекрасни роли и филми! Поклон пред светлата му памет

Дълбок поклон! Аплодисменти, МАЕСТРО!