Вашингтон иска връщане на военната комуникация с Москва

САЩ искат да се възстанови канала за военна комуникация с Русия за действията в Сирия, заяви председателят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили.

Обратно в новината

Коментари - Вашингтон иска връщане на военната комуникация с Москва | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според днешна информация на Ройтерс , австралийските власти са обявили , че временно прекратяват нанасянето на въздушни удари в Сирия във връзка с инцидента със сваленият сирийски самолет и последвалото предупреждение на Русия. В изявление на говорителят на МО на Австралия, цитирано от Ройтерс се казва следното: В качеството на предпазна мярка ударните операции на ВС на Австралия в Сирия временно се прекращават. По тататък в изявлението на МО се казва, че ВС на Австралия внимателно наблюдават ситуацията във въздушното пространство на Сирия , а решение за възобновяване на участието си ще вземат в подходящото за това време.

Ееее и ?

Турците спряха да летят над САР... Останалите са предупредени, ако стане сакатлък в зоната забранена от РФ за полети да се сърдят само на себи си! :))

Само на евреите не им пука! F-35?

Евреите поддържат тесен контакт с ВКС за тазлика от останалите!

Факти: 1.Руски и сирийски самолети нарушаваха границите на Турция. Треснаха един руски и от тогава няма нарушения! 2.Руски и сирийски самолети редовно домбардират ССА. Треснаха един (жалко че не е руски, ама все пак...) и бас ловя че скоро бомба над ССА няма да падне!!! А това значи, че северна и североизточна Сирия, ще бъде СВОБОДНА от Башар Асад. Това пък значи че ще има трасе за газа от Южния Парс към Европа. Това пък значи че цялата кампания на Русия в тази война се проваля. Това пък значи че Путин е бита карта и в самата Русия. Това пък сначи че нашия президент е ИДИОТ да го кани.

Ти не си първият луд, който се смята за извънземен.

Добре де - нека съм луд! Ама фактите са такива!!!

И Хитлер и Наполеон са имали подобна логика... Пък знаем как свършват нещата при тях, като тръгват срещу Русия. Да видим какво ще стане сега, доста съм любопитен, а ми се струва, че на Путин нервите му са вече доста опнати и може и да се изпусне скоро...

добре де, ама сега като нямат комуникация помежду си, как краварите ще предупредят ватенките за следващите бомбардировки, та да не ги набарат по наполеонки, и да трябва с груз 200 да попълнят още един полк безсмъртни герои?

Изглежда в Пентагона също много са се притеснили от тази ситуация, ако се съди по реакцията на председателят на Съвета на началник-щабовете .

Точно в този регион американците разполагат с достатъчно сили и средства, за да унищожат за половин час и няколко пъти целата руско-сирийска авиация, руския флот и наземна инфраструктура. И то без да прехвърлят допълнителни сили. Всичко отдавна е на място..

Тогава защо не започват? Не е в стила на САЩ да се пазарят когато са по-силни. Истината, изглежда е, че са по-слаби. И нищо не си е на мястото, Лазаре.

Какво да започнат? Това не е PC екшън, където имаш ... живота.

СТРАХ ЛИ ДОЛАВЯМ,ПАНИКА?! НИКАКВА ПОЩАДА ЗА ТЕЗИ ГОВЕДА!!!НАТИКАЙТЕ ГИ В СОБСТВЕНИЯТ ИМ...!!!

ти не си ли разбрал, че сваленият самальот е су?? русский самальот!?

Всяка крава да си знае обора! :))

Нагли кравари! Първо си изпращат терористите в суверенни държави да колят и бесят (в несуверенни идва времето на мутрите). После безцеремонно и нахлуват с оръжие в тях, че и бомбардират сирийския народ и армия...явно в угода на терористите! Това си е направо необявена война! Досущ като Кортес - западноевропейците ги интересува само как да откраднат златото на инките...

Връщане на канала няма да има.Ще има тръшкане на фъшкийски летящи ковчези, западно от Ефрат.След като излезе ултиматума на МО на РФ, веднага започнаха да квичат от страх

сащ много искат ама явно са объркали от кого искат след безумията си направени къде ли не по света налагайки своята ''демокрация'' без някой да им я поискал. Колко народ избиха и все другите им виновни макар след години да си признават собствената вина в реално време избиват още невинни за да защитят материалните си интереси.

Малко яснота: США и их союзники, объявили всем, что начинают штурм столицы ИГИЛ города Ракка. Это было сделано заранее, для того, чтобы антагонистические силы не приближались к месту события и не вызывали лишнего напряжения. Как можно понять из потока сообщений, операция идет медленно, но результативно. Штаты не работают в стиле Кремля, освобождая щебень бывшего города. В этот самый момент, на позиции союзным Штатам войск, совершил налет сирийский фронтовой бомбардировщик Су-22. Причем, степень условности в названии этого самолета сирийским крайне велика.

Но после первого налета, штаты вышли по прямой линии на группировку российских войск и предупредили, что те бомбят их союзников и что не стоит этого делать категорически. Сразу после этого предупреждения, к месту событий направился новый Су, дабы повторить бомбометание. Но сюда уже подтянулся дежурный F-18 и бомбардировщик перестал отвечать на запросы и исчез с экранов радаров

Къде го прочете това? Американците не са използвали пряката връзка и никога не са предупреждавали. Именно поради тези причини пряката комуникация е прекъсната.

Русия отдавна не е велика,откакто им разпаднаха ,уж непобедимия ссср и смачканата соц.система!Загубиха съюзниците си и ги настроиха с/у себе си!Сега не знаят какви са по произход и език,макета ли,византийци ли!Нямат сили да признаят,че ако не бяха българите,да им дадат азбука и език,още щяха да ръмжат,като сибирски мечки!

те ако не са велика нация кой е тогава бе папагал?.Да не би държавата на купони ФАЩ с която никой вече не съобразява.

Само САЩ има военен бюджет от +$600 милпярда годиншо. Като метнеш вътре и другите натовски държави и цифрата е значително повече то $50-$60 милярда руски бюджет. После руснаците били агресори. Смях :-)

Не! Руснаците на тоя фон са абсолютни лузъри :))))) На гол гъз чифте пищови ;))

sonibvc@gmail.com

Лузари или не, с 20 пъти по малко пари и един пушещ самолетоносач, направиха повече от колкото цялата армада на НАТО!

Руските ракети падат върху площадките си и са опасни най-вече за тези,които ги ползват!Руснаците рискуват ,ако някоя ,случайно бъде насочена с/у американдска цел,площадките и да бъдат унищожени на часа!

Това в следствие на поражението от 59 томаховки, изтреляни по летището ли го прецени?

Не прекалявай с руско фентъзи брато, освен ако не си на 3 Боярищника.

Руските ракети са тоталитарни ракети. Летете само с демократични совалки, ако намерите.

ползване коледнипиратки тип томахоук от 59 36 пдат в морето останалите в удрят камиралите.Ивчичко е наред.Т.Н .Американски флот/по скоро филмова продукция/- той пък е съставен от кравевози и пуска оборна тор по морета и океани и после го теглят на буксир.Смех.

Щото руска " игла" прихване ли те няма оттърване какъвто и " F" да си яхнал.

И отново американците в цялата си "красота". Нагло и безцеремонно правят своите ходове, а после почват да търсят начин да не си плащат за дяволиите. Страхувам, се че е време да опитат силата на руското оръжие. Друг вариант няма. Нямат нито акъла нито волята нито доблестта да се спрат сами и да приемат участта си на победени в близкоизточния сблъсък. Руската позиция е мъдра, но всяко нещо си има граници. Американците се държат като невъзпитани и разглезени келеши, на целия Свят вече му писна от техните номера. Не ми се мисли какво ще им се случи, когато тяхната мощ се разклати или дори изчезне - и те го усещат и това ги плаши до смърт. Ще се превърнат в най-омразната държава и нация АУТСАЙДЕР - каквото са си надробили - това ще сърбат. Твърде много кръв и сълзи са причинили на хората от целия Свят! Затова са тия жалки телодвижения.

О, я стига вече с това излишно надуване - ще се поцупят руснаците и пак същото - те техен самолет свалиха, пък след сръдните цуни-гуни! А иначе Ердоган беше най-голямата опора на ИДИЛ, ама им е добре да му правят ядрени централи и да му пускат тръбици да им купува газчицата. Та и сега така - ще се "изтъргува" тоя самолет за нещо и старата на нов глас - то дали има някой толкова тъп, че да не му е ясно, колко добре е за Великите да се вихри един военен конфликт, те оръжията са си доходоносен бизнес!

Ей тоя от снимката преди два месеца ни обясняваше, че терористите са в Рака, а не в Алепо. Асад почна да бомби Рака и ЕЙ ТОЯ ОТ СНИМКАТА обяви, че там нямало терористи, а СДС.

Е що така бе Миме, убаво ми беше мамо, па после ох!!!

С нетърпение чакам момента когато ще бъде свален първият F.. над Сирия!

Добре де, сума ти хора-политици, експерти и кой ли още не, ви обясняваха да не дърпате мечо за ушите, ама бие не та не. Добре че ония, не мисли като вас, че до сега да е затрита планетата. За разлика от вас, неговото изчакване, а вече и предупреждение, само ви спасява задниците. А на вас не ви пука за негрите, които са 98% от вашата армия, лица без роднини и близки. Дори и да ги изпепелят, никой в щатите няма да си мръдне пръста, няма да има протести с години, както за войната във Виетнам. Айде не изпитвайте повече търпението им!!!

Тоя идиот на снимката ,май е прекалил с коката.Ай стига ни занимавайте с такива тъпунгери.Крайно време е Путю да се вземе в ръце.

Путин им каза на слабомислищите че трета прошка няма да има и насочва всички ракети към кораби и самолети прелитащи ! В Сирия е поканена Русия от законното Правителство на Сирия , какви са тези Съюзници ?

Путин им каза на слабомислищите че трета прошка няма да има и насочва всички ракети към кораби и самолети прелитащи ! В Сирия е поканена Русия от законното Правителство на Сирия , какви са тези Съюзници ?

чак лайняво е тази ам.революция в арабията ... Кинти, кинти - това е .... Ама, те нали си имат тука Б.М.Б известен като боко.тиквата и там от другата страна за всеки случай е Льотчика с ген.Деси - кво толково се плават, а ????

Каквото и да правят кекавите задокеански говеда, ЗАГУБИХА. Единствено им остава при възможност да правят поразии, но и това някой ден ще стане невъзможно. Абе - говеда.

Краварите искали връщане на комуникацията с Русия ми не сваляйте самолетите които бомбат главорезите !И какво правят там в Сиря без да са кенени от някого ? А я вижте всички коментари и вота Козяшките ботове пак са ги пуснали и кълтк трябва да си тъп че да си мислиш че с промяна на вота ще постигнеш някакъв ефект ?И една маянипулация на вота немогат да направят като хората така че да не си личи !!!

БЛИЗКИЯТ ИЗТОК, КАКТО И БАЛКАНИТЕ ПРЕДСТАВЛАВАТ ВЪЗЕЛ ОТ ПРОТИВОРЕЧИЯ. НО ПРИ ПРЕДИШНИТЕ РЕЖИМИ, ТЕ БЯХА СКРИТИ. НА НЯКОГО ТОВА НЕ МУ ХАРЕСВАШ И ТОЙ ОТВОРИ КУТИЯТА НА ПАНДОРА. ПОТЕКОХА РЕКИ ОТ КРЪВ И ДОЛАРИ. ПОЗНАЙТЕ ЧИА Е КРЪВТА И ЗА КОГО СА ДОЛАРИТЕ.

хм , съмнявам се в благосклончивата еакция на москва има линия зад която и на вашингтон не е препоръчително да минава освен ако не иска директен сблъсък

Ще трябва нещо да дадете! Аз мисля, че ще е Ат Танф, там и без това руснаците ви прецакаха и е безсмислено да се упорства.

Ал

"... в отговор на химическа атака, извършена от режима на Башар Асад." Режим!? (Демократично избран) Химическа атака!? (Кога пък намериха и най-малко, дори и косвено доказателство, че Асад е замесен?) Очевидно пропагандна и изкривено поднесена новина. Въпросът е как да принудим медии като ДИР.БГ, БНТ и всъщност всички по-значителни медии да не ни облъчват с фалшиви и пропагандни новини? Преди време забраних достъпа до dnes.bg, щото изпаднаха в дълбока пристрастност... ДИР.БГ, моля бъдете малко по-обективни!!!

И след като " режима" е " демократично" избран,второ поколение Асад ,милиардери,сина сдаде багажа и допусна гражданска война при един миролюбив народ,колко му е дошло до гуша на този народ,след това ИД с изключителни зверства и този човек още стои насила въпреки ,че 90% не го искат ,страната е разрушена и милиони бежанци,те защо бягат,а не стоят при " демократично " избрания?

Ал

Имаше ли избори? Имаше. Имаше международни наблюдатели? Имаше. Признаха ли ги за демократични? Признаха ги. Къде са тези 90%, които не подкрепят Асад? Къде са тези демократични сили? Защо не гласуват на изборите? От позицията на какъв се изказваш и плещих глупости в ефир?

0939.Чета ти написаното и ти се възхищавам, как точно си описал Порошенко. Преврат, милиардер,убиец на собствения си народ,който се бори срещу власта му в източна Украйна.Иска му се НАТО и ЕС,какво мислиш по въпроса?

Може да не ти е приятно ,личи си пристрастие,но в случая става дума за сваляне на изтребител в отговор на нападение,а не за химическа атака и дали ти харесва или не,това са фактите!А розовите новини са за руските тв- та за " победи" разни!

Ал

ФАКТИТЕ, мили, са, че е свален БОМБАРДИРОВАЧ, след бомбене по ИДИЛ.

За да не ги свалят тях ли, а те да си правят каквото искат, както винаги! Лъжци!

Тоя да не идва от САМОРАЗРУШИТЕЛЯ РАЗРУШЕН ОТ ФИЛИПИНСКА ГЕМИЯ ПЪЛНА С ТРАВЕСТИТИ?

ЧУДЯ СЕ ЗАЩО РУСНАЦИТЕ НЕ ИМ ШИБНАТ НА ЗАПАДНЯЦИТЕ 2-3 ЗДРАВИ ШАМАРА ТА ДА ДОЙДАТ НА СЕБЕ СИ . С ТИЯ АРГУМЕНТИ ДЕТО ГИ ИМАТ ТИП КАЛИБЪР И ЦИРКОН ...... БАЯ ЩЕ ИМ ЗВЪНЯТ УШИТЕ НА ЗАПАДНЯЦИТЕ .

Да си призная честно - СРАМ МЕ Е ! Срам ме е , че живея в такова васално териториално подобие, което странно защо още се води " Държава" ! Тази вечер , по ДЪРЖАВНАТА телевизия не просто удариха дъното ; те направо прокопаха планетата за да стигнат до отсрещното дъно ! Някакъв зализан новинарски водещ , употреби термин , който задмина всички възможни цинизми взети заедно. Значи : САЩ са свалили самолет Руско производство , който обслужвал Сирийския режим и бомбардирал подкрепяните от САЩ - сега забележете : " СИРИЙСКИ ДЕМОКРАТИЧНИ СИЛИ " !?!?!?!?!??? На по-голямо падение от това - ЗДРАВЕ му кажи ! К'ви "демократични сили" бе батка ??? В КОИ избори участвуваха тия " демократични сили" ??? И какво спечелиха на тях ??? А КАК се казва БАШ демократа им който е начело ? Да не би да е рода на убития на скоро Багдади ??? И как така ние сме пропуснали името на БАШ демократа в Сирия ??? Да бяхте ни го показали поне на телефонна снимка , а ? То пък бива , бива , ама вЕрно цял бивол за мезе не бива ! Вземайте си талибан-демокрацията барабар със скапаната телевизия И НЕ НИ СЕ ПОДИГРАВАЙТЕ ПОВЕЧЕ ! Искаме ОСТАВКАТА на шефа на БНТ ! Щото НИЕ си я плащаме ! А който плаща - той поръчва музиката !!!

Тоя пък се прави на засрамен!Циркажия!Инфото на БНТ е вярно и руските номера също са извесни,не за пръв път! А на Багдати нищо му няма все още,беше поредната дезинформация!

Споко, процедурата по смяна на шефа на БНТ вече е в ход. Апропо, според СЕМ, на дневен ред е смяната и на шефа на БНР, който е също близък до простестърските среди.

Който е срещу раша е" протестър",дори и да е отвратен от руските лъжи,няма право на мнение!Диктатурка знайш!Много сте прости,ей!

Су 22 дали наистина е бил обстрелван, или си е паднал сам, както се случва доста често.....?

Вие от гей парадите наистина ли сте толкова тъпи, или това ви е по рождение?

С две думи територията на запад от р. Ефрат, бе обявена от ВКС за зона забранена за полети. Точка! Там ще могат да летят само онези, на които ВКС разрешат... Вашингтон не е готов да воюва с РФ заради САР и затова побърза да даде заден ход. Допускам, че решението за сваляне е взето от амер. командване в Доха, без да е получено одобрение от Вашингтон. Затова и Вашингтон е толкова енергичен в опита си да замаже страшния си гаф...

Тези които защитават коалицията САЩ-ИДИЛ, ни докараха две национални катастрофи, сега и трета такава и не мога да разбера от глупост или от продажност.

Нали знаеш, "педерасти сър"?

У руската армия са най много!Там ги търси!Затова и са двулични с педераски си номера!

Правителствените войски на Сирия и съюзните им сили освободиха град Расаф и 20 населени места, разположени в южната част на провинция Ракка, съобщава РИА Новости, цитирана от Фокус. Ликвидирани са редица полеви командири на Ислямска държава от чуждестранен произход. Нашите въоръжени сили и съюзници върнаха контрола над град Расаф в южната част на провинция Ракка и освободиха 20 селища, съобщи източник от сирийските въоръжени сили. Според него по време на боевете са ликвидирани полеви командири на терористите от чеченски, тунизийски, либийски, саудитски и иракски произход. Ликвидирани са повече от сто терориста от Ислямска държава. Унищожени са 11 танка, шест единици друга бронирана техника, десет артилерийски оръдия и повече от 200 различни автомобила, посочи той. Ето кой реално воюва и побеждава ислямистите и кой пречи в тази борба.

Даваш невярна информация,която е чиста лъжа на рушляка и опровергана!Това изобщо не е вярно!

Ама разбира се. Не е вярно и че всички, простестъри, до един, сте отявлени педерасти. С ДЕОС се коалирахте просто така, по случайност. :))))))

Абе Асад с всичкия ли си е,явно не е !Защо бомби опозицията ,след като имат уговорка с коалицията само срещу ИДИЛ!Сега се прави на умряла лисица и пак с путинските номера,ама що свалихте изтребителя!Ей долна работа с тоя кретен,че и САЩ се вързали ,че може изобщо да има координация с откачалки!

Ти си голям ръб. Тази опозиция реже глави на деца. Ходи се засили някъде и не пречи на хората. Идеот

Ти пък, остави меката китчица, да се опита да заработи някоя стотинка, която и е обещана от простестърско НПО. Не че в действителност ще и платят нещо де, свърши тя, Тръмп врътна кранчето. :)))))

Стига си лъгал,ама че кретен!" тази опозиция",много знаеш коя е,я провери да видиш!А химическото оръжие на Асад за нищо ли го нямаш и точно срещу жени и деца!

Който отказва да слуша Лавров, ще му се наложи да слуша Шойгу!!! Който не вярва да пита американците, те вече си знаят урока! :)))

Памперси на ЕДРО, за количества, ОТСТЪПКА.

Вашингтонските сценаристи са безкрайно бездарни!!!! Отново СДС го кръстили!?! Нека светът пита нас българите, какво представлява СДС и какви "чудни ползи" носи там, където се появи....

Нещо ти изгорял бушона!Пишеш небивалици,ни в клин ни е ръкав!

А нима у нас не действаше структура, контролирана от Вашингтон с абревиатура СДС?????

"Русия вече преустанови тази връзка за няколко дни след американския удар срещу сирийска база през април в отговор на ХИМИЧЕСКА АТАКА, ИЗВЪРШЕНА ОТ РЕЖИМА НА БАШАР АСАД"?! Бабината ви трънкина, уважаема редакция!

Насраметно така промива мозъците на Щеревци и останали неосъзнати. Като го напишат 100 пъти като факт, те ти 100 нови американолизци.

Сирийските сили на Асадито хвърляли бомби ,но не срещу ИД,а както обичайното срещу Сирийската демократична армия и затова коалицията им свалила изтребителчето!Явно Асад продължава да е невменяем и накрая ще остане сам само с Путин и ще се правят на" законни"без някой да ги иска!Проблема че разрушенията и жертвите продължат а основния проблем е ИД,но Асад като велик идиот не го интересува особено!

Прочети ако можеш малко западни(проамерикански и антируски) сайтове с позволени коментари. И там читателите смятат че американците не са прави и реално подкрепят ИДИЛията. Не чети статиите че те всички се одобряват от централно място Процента на българите които смятат че САЩ помагат са по-голям от процента на американците които го мислят

Подкрепяният от Вашингтон СДС настоява сирийската армия да спре настъплението си към Ракка!!!! Ето как Вашингтон се "бори" с тероризма!!!!

Ситуацията е много сериозна! Добре е да си даваме сметка за това. Русия е прекратила контактите със съюзниците и в прав текст е заявила, че всичко което прелети на изток от Ефрат,ще бъде сваляно. Разбира се съюзниците могат да се опитат да ударят руската база в Сирия. А какво значи това? Някой дава ли си сметка? А ефекта на доминото? Кой ще спре излитащите ракети и от едната и от другата страна? Какво ще остане от уредена и просперираща Европа? Някой дава ли си сметка?Нали се сещате, че подобни действия на Русия за прекъсване на контактите със съюзниците и декларация за сваляне на техни самолети, са възможни само със знанието и одобрението на Владимир Путин. Искам да кажа,че руската декларация е направена с неговото одобрение. Въпросът е до къде може да стигне идиотизмът. И наистина ли смятат,че могат да вършат каквото си поискат без наказано? Аз смятам, че лимитът им изтече и повече нямат право на грешки.

"Иска"!?!?! Колко силно го "иска"???? И какво е готов да даде, за да получи това което "иска"????