Комисия прие мерки срещу феномена "15/15", машинно гласуване няма да има и догодина

Ще има камери в избирателните секции, но ЦИК се опасява, че може да бъде контролиран вотът на определени хора

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Крум Зарков: "Ако целта е да се угоди на ЦИК, това е неприемливо за законодателя. ЦИК прилага закона, а не обяснява как не може да бъде приложен". Десислава А.: "Би трябвало да оставим политиканстването на страна и да взимаме решения за изборния процес, които да гарантират правата на гражданите. Деса Тежката артилерия живее в паралелна държава. Председателят на ЦИК Ивилина Алексиева: "Аргументът против е, че видеонаблюдението може да служи за контрол върху лица, дали са отишли да гласуват или не" Според Мишо К. в машиното гласуване НЯМАЛО ДОВЕРИЕ; в електронното гласуване също НЯМАЛО ДОВЕРИЕ. Според шефката на ЦИК можело да има КОНТРОЛИРАН вот при видео набюдението. Вторачили са се в изключенията и зачеркват същественото. Същата работа с инвалидите - не могат да прескат фалшивите ТЕЛК-ове и наказват истинските инвалиди... Евтини на брашното и скъпи на триците - гербери-специалисти. Окалинчиха се...

Между СИК и ЦИК има РИК. Кой контролира там?

Цецо - през последната декада!;))

Катилите не искат електронно и машинно гласуване, защото така лесно ще купуват гласове и могат да фалшифицират резултатите. Позор!

кви камери, кви тъмни стаички я всички да гласуват явно за по сигурно и да няма грешка

Анти

Те на това се вика-идиотщина.Ми що не сложат по една камера в тъмната стаичка та по лесно да смятат и да си догодят резултата с фалшивите бюлетини.

Като толкова са се загрижили, да не снимат хората, а само урната - да се вижда колко бюлетини влизат вътре и после колко излизат и една по една как се проверяват пред камера, това е предостатъчно.

Къв е тоя дет сте го снимали, бе. Тоя е като с некой батискаф отпред. Че събори и строши урната, бе. Нема нужда от камера за него, бе. Тоя не моете да го напъхате с форклифт у кабината, бе. Ле, ле! Уджасъ!

Камерите са едно на ръка и се чудя цик защо се дърпа след като от всякъде се приказва че ги слагат за ''наше добро''... Това е едно на ръка, но реални честни избори ще се проведът когато всички чували със списъци и бюлетини се пломбират и се броят на ЕДНО място от други а не същите дето цял ден са стоели на столчетата и са си замисляли измамата както се прави на много места...Независими преброители избирани със жребий като група за броене и всеки носи отговорност ако се направи фалшименто.

Камери добре. Пък оня долу ако ще да гласува. Важно е и какво става после със записите, че напоследък много "изтичат" към разни странни места, например към една нестара телевизия.

Какви камери, бе? Аз тогава няма да гласувам!!!! Наглеци!

Защо да няма камери? Ако има такива , ще дисциплинират комисията да не прави нарушения.Не трябва да има в тъмната стаичка.