Колоездач осъди Столична община за над 50 000 лв. заради инцидент с бездомни кучета

В съдебната зала имало твърдение, че мъжът, останал с трайно увреждане, не е управлявал правилно велосипеда

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Паднал защото не може да кара, мръсни кретени, но да не бързат пред времето . Всичко което правят ще се стовари и върху тях под една или по-тежка форма. Закон във физиката е.

гара "Искър", глутница, 56% инвалидност ?! Бездомните кучета не понасят цигани, особено на колело. Всеки е виждал как се разгневявят като видят такива.

Но нападат и българи. Помиярите нямат място на улицата.

Избиха 100 хиляди прасета за един месец а кучетата им мили .гадна работа .ама паро праят от кучетата

За публично арестуване обида, че си престъпник - 100 бона. За 56% инвалидност и изгубен захват на едната ръка (без да броя болката, ужаса и операциите, както и това, че ако тоя аноимен юнак, да е жив и здрав, не се върнал да помогне, колоездачът е щял да бъде разкъсан жив) - 50 бона. Интересни закони имаме. Малоумията на "втората инстанция", и наглостта на СО, че можело и да не са го съборили кучетата, а сам да е паднал, и можело глутницата да не е бездомна, щото имали програма за бездомни кучета, няма да ги коментирам.

Давам си сметка, че от подобен инцидент от 1994 - ухапване от куче, докато вървя по улицата в близост до 18 Поликлиника, София - до описания инцидент, са изминали 18 години. Нищо не се е променило? Значи, това не е проблем, а част от нормален начин на живот? Интересно, защо се приема от Общинските служби, че това е нармално. Бях чела преди, че съществуват финансови интереси, свързани с отпускани средства за справяне с уличните кучета. Как се усвояват тези средства, защо се поддържа този животозастрашаващ проблем актуален вече близо 20 години, възможно и повече? Европейски фондове? Те изискват ли отчети, и някакви справки за състоянието на решавания проблем? Излиза, че ние като данъкоплатци трябва да заведем иск срещу съответната Община, че въпреки отпусканите средства, проблемът продължава да съществува, предприетите действия са неефективни и дължимите глоби се погасява с парите на потърпевшите/потенциално потърпевшите/жервите.

То така да не е било само до гара Искър?В кв. Лозенец имаше глутница бездомни кучета които лаеха и хората със страх се прибираха

Мая Манолова ще ни оправи нас! Тя ще трепе бездомните кучета с голи ръце и те няма и да си помислят да ни нападат! Венсеремос за Другарката Мая!

"Това ще е и най-вероятното продължение на казуса, тъй като общината отново оспорва иска и твърди, че усложненията нямат връзка с инцидента, а освен това били взети предвид при първото дело." Община, държава, много нагли типове! Цялата драма е заради престъпното безхаберие на общината по проблема с бездомните кучета. Бездомни кучета изядоха доста хора в столицата, а общината за нищо не става! Ако нямаше кучета, момчето нямаше да е с 56% инвалидност. Изядените хора нямаше да са изядени и т.н. Тия смешни обезщетения са нищо. В цивилизованите държави щеше да вземе милиони. Това България не е държава...

да ги плати фандъчката и еко помияраджиите!

Те хубаво ги е осъдил но тъпото в БГ е че глобите ги плащат с парите на народа! Нека да ги плащат отговорните за популацията на помярите и кметицата и всичко ще си дойде на мястото!

Ей заради такива глутници ми е идело да си купя мачете и да ги погна тия песове на глутницата, с газов пищов съм ги гърмял с лют куршум, не мрат, поне бягат от шума. Който не го е нападала глутница, той не знае за какво говоря... Трябва да вземем нещата в свои ръце понякога, аз в джунглата ли живея или в столица...

И к'во, ща плати общината от бюджета си, който идва от къде? От нашите данъци и такси... И какво ще промени това? Нищоооо. Ако ги вземат тези пари от заплатите на тези от общината, тогава може и нещо да се промени. Ама надали.

Пишете истината че е осъдил софиянци заради некадърността и алчността на фандъка, защото никой от столична няма се бръкне в джоба а ще бръкнат там дето ние внасяме всякакви общински данъци ама резултат от тях не виждаме..Крайно време е всяко обезщетение да се плаща ЛИЧНО от виновните, ако ще и с ефективен наложен труд.

Осъдил е софиянци заради тяхното овчедушие, господине! Фандъка и наглите общинари са там, за да бъдат в услуга на гражданите, а не някакви недосегаеми феодали, които никога за нищо не са виновни, и за това, че гражданите не ги контролират, ами само ги проклетистват, никой не им е виновен!

- Бойко ? - Кажи деде. - Боико, ама много апат тези кучища ! - Доре деде, ще прратя еколозите да ги скопят. - Ама Бойко ! - Да деде. -Ама те кучищата не ни еб_т - те ни апят !

ЗАЩО тук не се чуват ПОМИЯРОЛЮБЦИТЕ които винаги вият за бездомните мили,прокажени кученца по улиците. На колко кучешки живота ще оцените съсипания на този човек. НЕ ВИ ЧУВАМЕ ПО-СИЛНО С ДОВОДИТЕ

еко-фашисти не дават да се убиват кучетата за това парковете и тротоарите са покрити с кучешки изпръжнения и паразити за еко-фашистите кучетата са по-важни от нашите деца - ето това е вреиския нео-либерализъм, по нашенки - толерастия

изпрЪжня в черепната кухина!

Един пиян човек се спъна една тъмна вечер и се закла на едно стъкло. Докато чакаше линейката на паркинга стана една локва кръв. На следващата сутрин една глутница кучета изпи кръвта на човека, това бяха кучетата вампири на столична община...това нормално ли е да се случва в една европейска столица?

В САЩ не можеш да видиш едно куче по улиците,защото такива дела се завеждат за минимум от 150000-до1мил.дол. И съдиите там няма как да вземат на ръка .

И КАКВА Е ВРЪЗКАТА С КАЗУСА

Да се похвали, че е У сащ!

Софиянци бяха нагло лъгани, по времто на моето управление, че няма да има бездомни кучета в града им, даже се даваха няколко трилетки подред планове как ще изчезват, но после софиянци продължихме да ги лъжем отново как няма да изчезнат, но ще намалеят бездонте им кучета... И закона ни е калпав като управляващите, в него са написани безумия как се взимат едни кучета и после се връщат откъдето са взети, от пусто в празно.... Иначе всяка година провеждаме и геноцид над други животински видове с дейно участие на държава....

0

Общинарите, които са казали, че не можел да кара колело, да опитат те да карат с 20 закачени по тях кучета.

Фандъкова да е пускаме във възтановка на същата ситуация и да покаже как се кара колело, тъкмо после може да имаме нов кмет...

По времето на бай Тошо нямаше такива дивотии. Моргите в Мед.институти в големите градове даваха по 10лв. за помияр. Използваха ги за дисекции на които се учеха студентите хирурзи.затова имахме тогава световно известни хирурзи.А сега студентите се учат директно на хора в градските болници и човек като го упоят не вижда кой го реже-студент или доктор?? Също във всеки град имаше ЕКЕРИСАЖИ ,които плащаха по 5лв. за безстопанствено псе или умряла котка. Имаше хляб за братята цигани,които охотно почистваха градската среда. Ако само някъде се чуеше проблем с кучета веднага се мобилизираха ловните дружинки по места и целият район се изчистваше за отрицателно време. На ловците се плащаше по 5лв.за псе.

tonk11

Да ама по времето на бай Тошо нямаше еколози, екоактивисти, вегани и други убавци. Ти представяш ли си какво ще стане ако излезе дружинката и отстреля 20 песа?

Кучешкият терор е част от геноцидът над българите финансиран от запада. Заедно с войната по пътищата,циганския терор,мигрантския терор,закриване на армията,здравеопазването и правохранителните органи всичко води до превръщането на една държава в територия командвана от чужди корпорации и агенти.

Проблемът с кучетата е една от най -доходните далавери на всяка община.Когато се гласува годишният бюджет се заделят за проблема средства-/суха пара/ ,ако на следващата година проблема се реши то отпада и отпускането на пари,затова проблема се подържа и така година след година -до края на света-елементарно Уотсън. Нещо подобно като проблема с дупките по пътищата, прблема с ромите,проблема с мигрантите....ИМА ПРОБЛЕМ-ИМА ПАРИ.

ПРИ ТЕЗИ БЕЗОБРАЗИЯ СТОЛИЧНАТА КМЕТИЦА ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СИ Е ПОДАЛА ОСТАВКАТА, ТЕЗИ ОБЕЩЕТЕНВИЯ ГИ ПЛАЩАМЕ ВСИЧКИ НИЕ, ПИТАМ ДОКОГА ЩЕ СЕ ТЪРПЯТ ТЕЗИ БЕЗОБРАЗИЯ??2

направете зоополиция както е в САЩ. Ще спечели общината много повече пари и хората ще са спокойни и работа ще осигурите. От глобички : за куче без намодник,за акане на улицата ,за кученце без паспорт....по 50левчета или по 100левчета за повторно нарушение и хората ще се научат на отговорност и дисциплина. Но на вас май по ви харесва анархията защото по лесно се краде от програмки и проектчета??

Да осъдиш някоя община или държавата може само в европейския съд. Тук нямаш никакъв шанс ! Знам го от личен опит

НЕ е ли очевидно , че дори и кучетата ( най добър приятел на човека) , не понасят наглите български велосипедисти . Каквото повикало , такова се обадило .

Продължавата да се разсейват софииските общинари за бездомните кучета! Глутници се мотат дори пред НДК! Очевидно за да си размърдат корумпираните задници трябва пак някой да бъде изяден!!

Всички вездомни кучета във Виетнам. А защитниците на кучета да съберат парите и да ги дават те Заради дях не се събират в приюти.

Нито пращане на кучетата във Виетнам нито защитниците им са виновни и трябва да плащат. Виновна е държава и съвкупно цялото население. Ако имахме закон който те задължава домашният ти любимец да има документи и ваксини, както и ако искаш животното да не е кастрирано да представяш информация какво се случва с малките след раждането им, като заставиш и циганите да си плащат и бездомните да си плащат може и да се променят нещата. До тогава, няма стане. Докато Пешо знае, че може да хвърли кутретата на улицата и ще е безнаказан, ще го прави...

Има противоречие. Кучетата хем се прибират, а след кастрация ги връщат в "ареала им", т.е. градския район, който са обитавали преди. Ако това е стествената им среда, нямам думи. Наскоро заснех детска площадка на територията на парк, оградена с ограда, а около нея бяха налягали бездомни кучета. Е, кой е в естествената си среда на обитаване???

И други коментари има в тази насока. Да, практиката е кастрирани (и по-малко агресивни), обезпаразитени и маркирани да се връщат пак от където са прибрани, за да служат като бариера срещу кучетата в периферията, а последните - срещу кучетата в полето.

Просто трябва да се разреши на ловджиите да думкат по някое друго бездомно куче и проблема ще се реши от самосебеси. На полицаите не , защото те виждат в кучетата себе си и няма да свършат работа.

е, не всеки е величие, да му осигуряват суперлечение

Смехотворни са обясненията на общинарите, че човека сам е паднал, щот е некадърен колоездач. И наглост безкрайна. И да не са го съборили кучетата, факт е, че е нахапан. Добре, че съди до дупка, така трябва, дано окончателно спечели, дано плати от джоба си отговорният за това да няма кучета по улиците.

Не разбирам при положение, че на момчето са счупени и двете ръце и е останал инвалид, общината защо продължава такава яростна съдебна съпротива срещу това мижаво обезщетение. За това нещо , дори да нямаше инвалидност общината трябваше да му даде най-малко 200000 лева . Това доказва че в общината работят изроди. Дали Фандъкова щеше така да процедира ако това се бе случило на нейно дете. За Младенов преди време спешно изпратиха Фалкона до Варна да го вземе, понеже си одраскал пръста при игра на голф.

Защото ще е съдебен ПРЕЦЕДЕНТ и ще трябва да не оствят по бели гащи за да изплатят на всички пострадали от кучета обзщетения. Трябва пряко отговорните лица да плащат солидарно обезщетенията. Тогава няма да видите ни куче ни кученце насам от околовръстното

разни фейк нюз и хейтъри няма да спрат победоносното шествие на Йорданка Фандъкова, зампред на герп, към ощи един успешен мандат, в името на благоденствието на столичаните и на честния частен строителен бизнес!

В БГ няма правораздаване на практика. Да тръгнеш да търсиш справедливост от съд значи да си нанесеш допълнителни материални щети и психически травми. Един АК излиза много по-евтино. После който иска да те съди, тогава вече съдебната система работи за тебе...

кучета ви яли, хи-хи-хи

имал е късмет, че е имало свидетел...а ако те нападнат глутница кучета по тъмно, и няма хора наоколо? Фандъкова - go home!

Потника да не се ослушва, а да си взима поука, защото и тук ще завалят такива дела скоро време! Вчера във Варна, карайки колело по Станчовата алея се натъкнахме на 4 възрастни безпризорни кучета и на кучило от 6-7 малки. Не бяха агресивни, но тя зимата иде... Община Варна да вземе мерки, защото дори белязаните, кастрирани кучета в парка се спускат и е въпрос на време да нахапят някое дете!

Попречили са му да върти яко педалите... За това е толкова голямо обезщетението...

Бездомните кучета намаляха последните години - факт! Но трябва още много работа, най-сериозен е проблема в индустриалните зони и част от крайните квартали. Също има корелация между броя на роми в даден квартал и броя на бездомни кучета. Относно колоезденето - наистина е проблем. Съжелявам за пострадалия, евала че не се е отказал да съди до дупка. Когато се спуснат кучета не трябва да се спира. Обикновено тичат и лаят около колоездача известно време и после се отказват. Но признавам, че е едно от най-гадните преживявания. Особено вечер. Мен лично са ме нападали около гара Пионер при което от уплах изкочих от най-вдясно на платното до средата (осевата линия) беше след полунощ и нямаше кола зад мен. Лаеха ме около 200м и се отказаха, аз давах газ да им избягам, което зависи от наклона може да се окаже непосилна задача. Горе долу до 30 км/ч нямат никакви проблеми. И все пак мисля, че е по-правилно да им се бяга - на скорост по-трудно биха те захапали. А и когато те гони подивяло животно адреналина дава супер сили :D

Обречена нация. Не са виновни съдиите и адвокатите. Виновно е безхаберието на тези, които им плащат заплатите.

Искам този парцал Фандъкова лично да плати обезщетението.

защо според тебе софийските гласоподаватели три пъти поред избират некадърната и лицемерна Фандъкова за кмет на София? Тези хора с главите си ли разсъждават или с нещо друго? Или може би са мазохисти?

България - държавата в която кучетата, безхаберните чиновници на които всички ние плащаме заплатите ,обръчите от фирми които крадат като за последно са по важни от хората.С това ще остане в историята управлението на страната в последните 10-15 години

Само така! Съд до дупка. Бездомните кучета не трябва да шарят на глутници по улиците. И въпреки всичко ми стана интересно. Нито съм кучкар, нито някога съм имал някакво животно за гледане, но не го вярвам, това, че кучето се е хвърлило върху велосипедиста също като някакъв лъв от Серенгети или някой тигър от азиатската джунгла. Най-вероятно е преминал като недосегаем с голяма бързина през глутницата и мастиите са го подгонили с лай, както тичат след колите. Стреснал се е и е изгубил управление. Но както и да е. Важното е, че такива кучета из улиците отдавна трябваше да се изчистят и приберат някъде.

Толкова години се изсипват пари по разни програми и София все още е пълна с бездомни кучета. Да направят една чистка и кучетата, непотърсени в определен срок да се евтанизират. Това, че ги обезпаризитяват и кастрират как пречи на псетата да се събират на глутници и да нападат?

И се водим свободна държава ... но не можем свободно и спокойно да се разхождаме, лекуваме, спортуваме ...и търпим, търпим ...

Ако беше пешеходец, СО сигурно щеше да го обвини, че не може да ходи!!! От всичко прочетено раз0брах, че съществуването на бездомни глутници по софийските улици си е в реда на нещата! За компетенцията и съвестта на българския съд не ми се говори. Не дай, Боже, на някого да му се случи такова нещо, но не ми е ясно защо хорово и целокупно търпим? Аз бих подкрепила един як протест с искане на оставки заради положението с кучетата в София. И обещавам да гласувам за тоя, който се вслуша в нормалните хора и премахне тази напаст, независимо с какви средства! За съжаление "природозащитната" мафия у нас е покровителствана на всякакво ниво и още има нехапани и неуплашени хора с "хуманни" разбирания, които й се връзват.

ревем против наплива на сяляндури от провинцията, а кемта ни какъв е

не за 50 а за 550 хил тябвало да ги осъди!!!