Колите с 30 км в час в две зони в центъра на София

Разчитаме, че водачите ще бъдат съвестни и ще се съобразяват с ограниченията, заяви зам.-кметът по транспорта на София Кристиан Кръстев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази статия ми прилича на реклама оставете колите карайте под наем тротинетки Това правят общинските съветници - То и сега не може да се кара много бързо или има много коли или улиците са неравни-

В тестите улички в тези зони така или иначе не може да се кара с повече от 30км/ч

Ееее, какво малоумно решение. ЕЕЕЕ. Някой сети ли се, ча така колите ще харчат 15-16 на сто???

Те ако можеха да мислят, сега нямаше да има протести...

Ще харчат, което значи повече продаден бензин и повече пари в хазната от акцизи, сигурни. А какво дишаме - не ги е грижа.

Нямате грижи, ще карам с 30км/ч на първа скорост и ще си махна гърнето. Така ще успокоя бабичките, че няма да могат да седнат в следващите 30 мин...

Това да го видя - пак няма да го повярвам! Като как ще стане? Те, при ограничение до 50 км/ч, се движат с по над 120! Че и мотоциклетите се качват на тротоарите и се движат по тях безнаказано.

Дискриминация - само колите да се съобразяват с велосипедистите. За да има баланс, трябва да задължат велосипедистите да вдигат 140 по магистралите.

е каква е тази фирма НАРСИН, създадена миналата година със 100 лв начален капитал.... как изведнъж спечели обществена поръчка. Пак далавери и шуробаджанащина... аман от гербеджийски крадци и мутри.

Това е фирма на Депутата от малцинствата но не за малцинствата а за богатите Българи щото те не се признават за такива .

А, бе, направо да гасят двигателите и да тикат колите!!!

ето така се мисли за чистия въздух! Къде са "Зелените"?

Направо 10км.ч. да бъде! Какво е това 30?! Много е бързо, прекалено даже!

Защо увеличават скоростта? При тези трапища с повече от 20 няма как да се движиш....

Пълна тъпотия. Този зам. кмет да си ходи в къщи.

Този зам. кмет карал ли е изобщо колело и може ли да кара с 30км/ч един велосипедист в града???

Чухте ли ве посерковци? 30км!!

Вървете по дяволите с вашите щуротии! То като, че ли някъде в София може да се движиш с повече от 30 км/ч!

ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ ПРЕМАХНАХА ТАЙМЕРИТЕ НА ПОВЕЧЕТО СВЕТОФАРИ???

Ако дигна 35 с тротинетката как ще ме фанат ???

Принципно... ама само принципно. В градски условия велосипедите трябва да се движат с 20км. И сега хоп 30км!

Оставка некадърници!

Мълчи бе тикво. Нещо повтаряш думи дето не ги разбиараш. 80 % от оставкаджииниците са зелени тикви. Гледай да внимаваш какво им приказваш. Глупак!

Абе не е ли висока скорост 30 км. Предлагам 7 км/ч. 2 часа до работа, 2 часа до вкъщи 9 часа на работа. Колко му е.

Когато ограничението е 30 км/ч, на взеки 50 метра се прави "лежащ полицай". Тогава 99% не нарушават оганичението, 1% дебили са гарантирани дори в най-развитите общества

Прост си ти. Единствените улици в София по които може да се кара с малко по-висока скорост се ползват от градският транспорт. Да те питам как ще им сложиш спящи полицаи и ще пуснеш автобуси отгоре?

Ам за моторите по Царица Йоана вечер колко километра в час. Полицаите се правят че ги няма, щото ги мързи да им направят една хайка.

За тях ката гледам маже да им дадем 300км или пък 350км. Да не се чувстват ощетени нещо. Да няма дискриминация че утре и те ще излезнат на протест.

Хората отдавна са го измислили - пред колата върви един инвалид с червен флаг в ръка и вика - "Пазете се, пазете се!" Какви са тия глезотии - 30 км. в час. А още по-добре е да няма никакви коли, а ние да лазим на четири крака за да е по-удобно на управляващите да ни яхат!!!

Е центъра да е забранен изцяло за автомобили. В много европейски държави е така. Ползвайте метро.

Европеецо, че това, за което пишеш, само в сутрешните блокове го има ;)

Начукай се го. Не ме интересува мнението на един загубеняк.

Не е правилно. И си глупак и то сериозен глупак. В центъра живеят хора ако не си забелязал да ти кажа. Не е само място да се разходиш. Глупакоооо. Да ти строша главата ми се ще. И тия в центъра ще се кефят да няма кретени като теб да им се мотат с колите и да им взимат местата за паркиране глупакоо.... Махай се и имай мнение за там където живеееш Глупакооооо. И още в центъра хората милеят за тишина глупакооооо. И като се напиеш и се разходжаш на четири крака до следващата спирка на метрото глупакооооо зи затваряй устата хилава глупакоооооо.....

Тия успокоените идиоти, знаят ли колко точно е 30 км/ч?

Да знаят ! А на теб това понятие ти е неизвестно като стрелаката на кошницата дето карап вибрира от около 20 до около 50...

Направете нещо срещу мотористите!!! Няма мира в нито една част на денонощието!!!

Чекай, сега новио зам.-кмет по дигитлилизакцията ке ни опараи! Тия олигофрени ще не измериха с една лека кола, че цяла София е "успокоена" зона, която по цял ден е в кома??? Средната скорост от единия до другия край на кочината е 15 км/час, това показва машинката!

Кочина наричай собствената си кочина. Боклук сплескан.

Не се обиждай де..... моляте. Абре ти да не караш Ауди?

Споделените колелета ще са много вървежни особено през настъпващата есен и зима.

Абе, кво стана със споделените тротинетки???

Споделена повърхност /дръжките на кормилото на колелото/ с ковид-мовид

Това 30 км ще се въведе, за да се увеличат задръстванията от бавния трафик и оттам замърсяванията, че дишаме прекалено чист въздух ли ще се прави?

Не, прави се за да ти вдигнат данъка на колата с оправдание - мръсния въздух. Дебилите в Извънредно особено много голяма община се чудят как да спънат повече движението.

Не прави се за да се ускори трафика в София.

За съжаление го правят тези работи не за улеснение, удобство или нещо друго А ОТ ЛАКОМИЯ И ЗА ЛАПАНЕ НА ПАРИ. СЕГА МИ ЗАПОМНЕТЕ ДУМАТА и забележете какви ще са следващите ограничения и такси....

Модерни са. Толкова много, че като изрисуваха велоалеи по тротоарите не остана място за пешеходци. Като се разминават двама души, единият трябва да е върху алеята.

Още отсега ти казвам, че не можеш да разчиташ на съвестта на Ганьо Балкански, щото такава няма. Затова не ни баламосвай, а следи да се спазват тия ограничения като налагаш строги санкции. И на Ганьо Балкански ще му дойде акъла и ще почне да кара с 30 км в час в тези зони. Всичко друго са локуми и тъпотии...

Никой не може да то каже с колко ще караш стига да караш правилно. С 30клм да карат в селото ,тук не може да се бавим все едно нямаме работа.

Баце ще ви такова с 200

Ако си в центъра с 30

Пичове, кво се коркате бе? На мен постоянно ми се налага да шофирам служебен автомобил из София от околовръстно до околовръстно, вкл. и през Цариградско, и бордовият компютър ми показва средна скорост от 32 км/ч. Така че и без ограничение в нашия любим град, умело стопанисван от тая загубенячка, пак сме принудени да караме с толкова.

Кат не ти харессва градот не минавай бе. Ама нещо май ти плаащат. Сульо.

в нова версия. Ще карам на 3-та скорост и ще замърсявам повече, отколкото когато карам с 50 км/ч. Отделно, задръстванията ще се увеличат.

Какви 30 км, години наред от Зап. Парк до 4 км средната скорост беше 15 км в делник?!

Фандъчката гледа на запад и прилага и тука. Ама на запад са малко по-различни нещата, само че малоумната Фандъчка с тролската усмивка е самоковска учителка по руски и няма как да загрее поуката на поговорката за жабата и коня.

И подвластниците й това правят. Неумело копиране на западни модели. Например това с велосипедите го има в Милано. Ноооо там до 30 мин. няма такса. Плащаш годишна такса около 30 евро.

За селяците които пишат по надолу това ограничение не важи , то е само за софиянци . Алфисти Бемвисти и Голфисти могат да карат с мръсна газ и чалгата до дупка . За тях общината е подготвила голям брой стълбове . Честито.

Правилно и 30 е много. Я без коли и само с метрото. Така няма да се виждат некадърните ремонти и плачевното състояние на София.

Какви са тези глупости - аз живея в една от тези зони и там ако постигнеш 15 км/час си като експрес :) )) Изобщо в Софийската община има една група около г-н (или г-жа) Борис Боне,в която в сърцето на софия прави какви ли не тъпи експерименти само и само да се чува за нея. То не бяха пешеходни зони, то не бяхя велосипедни алеи, то не бяха паркинг места за тротинетки и т.н....

100 +

София се управлява от тотални идиоти.

направо с 5 км, какви са тези 30! самоковската крадлива селянка трябва да бъде въдворена в сливенския женски затвор ас по-скоро!

30 км/ч - прекрасно ! Предлагам това да важи за широк Център !

и за крайните квартали - те вече се оценяват като гета..... няма в тях подобни глезотийки - дори и тротоари някъде няма, а пътищата са с оооогромни дупки!

Фандъкова,спри иновациите си! Притихни за малко, наливаш масло в огъня, красавице!

да се ползва градския транспорт, за да се пълнят чекмеджетата на ГЕРП

Поредната фантасмагорична еротична мечта на Фон-Дупкова.... Откачена работа!!!!

goose

То и в момента 30 км/ч в тези карета е мечта, обикновено скоростта е доста под тази :)

МИ ЩО НЕ НАПРАВЯТ ЦЯЛА СОФИЯ ПЕШАХОДНА ЗОНА И НИ РАЗДАДАТ ПО ЕДНА ТРОТИНЕТКА.

Направо ще ни забучат по една перка на задка ,че да прелитаме от покрив на покрив като Карлсон.

И само мутрата тулуп ще джитка с джипа из нея. Яко.

До всички мрънкащи. Лесно е. намерете си кандидат кмет. спечелете избора му . И нека той направи така, че да е удобно за всички в София. И за шофьорите и за велосипедистите и за пешеходците..... До тогава - само си пишете, колкото да не заспите.

Да не визираш вечния кандидат за гл. архитект, кмет, и квото дойде Борето? Познавам го лично, той е от Варна (уж), мрази софиянци (със сигурност) и не, по-добре да не става фактор в софийска община (която и да е), че ще закриваме ...

Показно Нищоправене от Фандъкова!

Това е най не еколохичното и малоумно решение ...... Вземете си оправете светофарите в центъра пък после измисляйте глупости....